X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Aaa i jakby się zrobiło czerwone to do lekarza po antybiotyk. Absolutnie wtedy nie rozgrzewać.
    To będę oglądać cyca.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos dzisiejszej dyskusji o kaszkach

https://www.hafija.pl/2014/07/na-jakim-mleku-robic-kaszke.html

Tysia89, Sansivieria lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina zaczęła się przewracac na plecy. Leżąc na brzuchu buja się z prawa na lewo tak długo aż się uda :D

Fasolka77, Sansivieria, Tunia76, Daffi, Misiabella, MamaAga85, Kiwona, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia dokładnie jak Paula napisala. Bierz naprzemiennie leki i koniecznie sciagaj tą pierś mimo bólu jaki moze zaczac towarzyszyć. Moj byl tak straszny ze nie moglam piersi nawet dotknac.. Byl byl na sama mysl o dotknięciu ale odciaganie czy karmienie z niej dawało mega ulge. Miejmy nadzieję że to jakis chwilowy zastój. Tez zimno jest ubieraj cieplo sie nie narazaj na przeciag zebys nie przewiala piersi. Powodzenia i oby jutro bylo juz lepiej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez zaczal sie wczoraj przewracac z brzucha na plecy. Choc na razie nie wyglada to klasycznie, najpierw wygina sie na wszystkie strony, a potem wybiera moment i przewraca. Wczoraj jak chodzilam myc butelki to lezal sobie na brzuchu na macie, a jak wrocilam juz lezal na plecach zadowolony.

MamaAga85, malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas weekend upłynął pod znakiem zrzędzenia i jojczenia ale takiego max😱🙄😱🙄
    plus w nocy na jedzenie się budził😱😱😱😱

skok czy co?🤔🤔🤔🤔🤔

ale dziś na spacerze chyba przez opatulenie w wózku i chlodne powietrze spał aż miło-ponad 2 godziny i pewnie dalej by kimał ale szliśmy obiadek robić no i my zziębnięci...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie bylo mnie w weekend bo w szpitalu bylismy. Mala ma zapalenie krtani. Jak kogut pieje, jeszcze kaszel doszedl. Biedulka moja. Humorek jej dopisuje jak zawsze ale tak mi jej szkoda. Starsza tez kaszlaca, ja z chrypa...bleah szpital w domu.
    Mamy czopki - dawac jesli mocno "szczeka"
    od goraczki tez jesli wystapia, bo nie miala i nie ma

takze objawowo kazali leczyc

a no i podejrzenie azs :/

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek zdrówka dla Was!

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek zdrówka! My dziś też idziemy do lekarza bo kaszel się nasilil. Aż się boję co tam wyjdzie

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczal się okres chorób... Zdrówka wszystkim!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek duzo zdrowia dla calej rodzinki. Oby przeszlo wam w miare bez większych komplikacji.

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki w nocy co godzinę 😫😫😫
    Wróciliśmy jednak do normalnego trybu jedzenia - 8-10 karmień i trwają razem około 1,5h. W najgorszym dniu tego naszego spadku przez cały dzień były 4 karmienia i trwały niecałe 30 minut.

U nas wszelkie obroty się popsuły. Już obracał się na brzuch i z powrotem. A teraz leży na brzuchu i się drze, obrócę na plecy to polezy i się drze.
    Powiekszylam nasza mate bo 8 puzzli już za mało. Teraz 15. Bo jak już się odwróci to pełza.

Mam jakiś taki syndrom zmiany. Coś bym kupiła, zmieniła w domu. Ale nie wiem co. Chyba muszę poprzestawiać trochę mebli. Sprzedaje nasz nowy stolik kawowy, bo mąż kupił i mi nie pasuje jednak.

Jeszcze parę dni do chrzcin. Jak ja nie cierpię taki spędów towarzyskich. Zawsze czuję się zobowiązana żeby wszyscy się dobrze bawili. Wiem że męża siostry obrobią nam potem tyłek dokumentnie. I już czuję ten wzrok na sobie. I na bank będzie marudzenie że "jeszcze karmisz piersią, nie za duży?", "a dlaczego on nie ma czapeczki". Ja jebie...

Bubek i wszystkie chorowitki - zdrówka 😚
    Nam już katar przeszedł. Trwał 5 dni.

Bubek lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    hej dziewczyny, nie bylo mnie w weekend bo w szpitalu bylismy. Mala ma zapalenie krtani. Jak kogut pieje, jeszcze kaszel doszedl. Biedulka moja. Humorek jej dopisuje jak zawsze ale tak mi jej szkoda. Starsza tez kaszlaca, ja z chrypa...bleah szpital w domu.
    Mamy czopki - dawac jesli mocno "szczeka"
    od goraczki tez jesli wystapia, bo nie miala i nie ma

takze objawowo kazali leczyc

a no i podejrzenie azs :/
    Bubek!!! Zdrówka dla Mii 🥰🥰🥰❤❤❤❤i dla starszej córeczki też oczywiście❤❤❤❤❤

Bubek lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc u nas ok, bo młody spał, tylko ja nie mogłam. Budzilam się, wstałam o 6 już szykować chłopów do wyjścia. Jestem zdechł. Przed okresem, migrenowo, a Kaz 2 h zasypial z 1,5h placzu, po czym spał 15 minut. No fajnie.
    Kupiłam w hm dwa kombinezony. Na zimę z pingwinami a na jesień szary z misiem w środku. Fajne.

Paula 90, MamaAga85, stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na busa i jadę z dziećmi(cudownie to brzmi🥰)do centrum handlowego obczai" kombinezony i kurtki dla nich plus wpaść do Maca😋😋😋😋

stresant, Fasolka77, Bubek lubią tę wiadomość

31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dzis pierwszy przymrozek :) siwo na trawie ....juz bylismy na dworze powdychac czerstwego powietrza ....teraz juz spi 2 godzine :)

mija rok jak jestem w domu :) kiedy to przelecialo....

Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas pobudki w nocy co godzinę 😫😫😫
    Wróciliśmy jednak do normalnego trybu jedzenia - 8-10 karmień i trwają razem około 1,5h. W najgorszym dniu tego naszego spadku przez cały dzień były 4 karmienia i trwały niecałe 30 minut.

U nas wszelkie obroty się popsuły. Już obracał się na brzuch i z powrotem. A teraz leży na brzuchu i się drze, obrócę na plecy to polezy i się drze.
    Powiekszylam nasza mate bo 8 puzzli już za mało. Teraz 15. Bo jak już się odwróci to pełza.

Mam jakiś taki syndrom zmiany. Coś bym kupiła, zmieniła w domu. Ale nie wiem co. Chyba muszę poprzestawiać trochę mebli. Sprzedaje nasz nowy stolik kawowy, bo mąż kupił i mi nie pasuje jednak.

Jeszcze parę dni do chrzcin. Jak ja nie cierpię taki spędów towarzyskich. Zawsze czuję się zobowiązana żeby wszyscy się dobrze bawili. Wiem że męża siostry obrobią nam potem tyłek dokumentnie. I już czuję ten wzrok na sobie. I na bank będzie marudzenie że "jeszcze karmisz piersią, nie za duży?", "a dlaczego on nie ma czapeczki". Ja jebie...

Bubek i wszystkie chorowitki - zdrówka 😚
    Nam już katar przeszedł. Trwał 5 dni.

A nie będzie miał czapeczki??? 😂😂😂

No to skok u was na full! U nas dzień ok, dopiero wieczorem jest marudzando jak tata wraca...ja cały czas utrzymuje, że tak jest cały dzień i patrz jaka ja umeczona jestem 😂😂😂

Za to noce mnie dalej wk****, standard to ok 3 pobudek ....rzadko 2.... Często 4.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek zdrowka zyczymy :)

u nas noc tragiczna.... 3 razy kupa i pol nocy bol brzucha....chyba efekt mojej wczorajszej kapusty pekinskiej na obiad :( (juz drugi raz podobny przypadek po kapuscie) niech nikt mi nie wpiera ze diety matki karmiacej nie istnieje....

Bubek lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Noc u nas ok, bo młody spał, tylko ja nie mogłam. Budzilam się, wstałam o 6 już szykować chłopów do wyjścia. Jestem zdechł. Przed okresem, migrenowo, a Kaz 2 h zasypial z 1,5h placzu, po czym spał 15 minut. No fajnie.
    Kupiłam w hm dwa kombinezony. Na zimę z pingwinami a na jesień szary z misiem w środku. Fajne.

Ja też mam ten szary z misiem w środku 😁

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a u nas dzis pierwszy przymrozek :) siwo na trawie ....juz bylismy na dworze powdychac czerstwego powietrza ....teraz juz spi 2 godzine :)

mija rok jak jestem w domu :) kiedy to przelecialo....

Stresant ale pojechałaś....!!! Czerstwe to świeże po czesku chyba, nie? 😅

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3973 3974 3975 3976 3977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ