Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Macie jakieś sposoby na obiadek poza domem? Teraz już się robi zimniej więc spacery nie będą tak długie ale co jeżeli trzeba gdzieś wyjść na cały dzień? Nie dajecie wtedy nic oprócz mleka? Wiem, mam dylematy z rana.
malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Jak ktoś ma sprawdzone termosy na jedzenie to chętnie odgapie
na wrzatek też kupiłam taki wypasiony żeby jak najdłużej trzymał temperaturę ale Babcia mi go poleciła. Nie chcę nic w ciemno kupować.
Paula ja też używałam aplikacji do jedzenia. Był czas że nie wyobrażałem sobie nie zapisać tam posiłków małej. Później zabrakło czasu i po kilku dniach się zorientowałam że dobrze mi z tym -
Paula 90 wrote:U nas ostatnio chyba stabilizacja nastroju. Więc nie ma tragedii.
Ignas od kilku dni robi "mmmmm" jak mu coś smakuje - zazwyczaj kaszka. Ale mamy też nowy ulubiony słoik - babydream ziemniaki szpinak i pasternak. Potrafi zjeść 1 i 3/4 słoika. U mnie w mieście nigdzie nie mogę znaleźć pasternaku. Chciałabym odtworzyć ten "przepis" i trochę mniej zmielić.
W kaszce grudki owoców nie przeszkadzają już.
Mi udaje się wytrzymać bez słodyczyWidzę że sięgałam po nie trochę z nudów.
Teraz z Ignasiem jemy takie niby wafle ryżowe, ale cieńsze i zbożowe. Kupiłam w żabce. Mają tylko mąkę, wodę i sól (0,5%) w składzie. Są dobre i Ignas je uwielbia.
Próbowaliśmy też te ciasteczka ryżowe HiPP z jagodami - są twarde jak cholera i kwaskowate. Mieliśmy też babydream ciasteczka owsiane, ale to kompletnie niewypał. Twarde, kruszą się. Będę je gnieść i wkładać do jogurtu.
Dodajemy trzeci posiłek. Daje rano kaszę, w południe chce podawać jogurt naturalny z owocami i po południu obiad. Widzę że Ignaś chce, jest gotowy i sam już wkłada jedzenie do buzi. Więc zacznę jutro z BLW mieszanie z papkami.
Paula w Lidlu albo biedrze bywa pasternakPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja mam za małe mieszkanie na kojec, już w ogóle byśmy się nie ruszyli. Jeżeli masz pokój w którym mogłabyś dziecko zostawić to plotek jest chyba ok. O tym w sumie nie pomyślałam. Wiadomo że zawsze znajdą się potencjalnie niebezpieczne przedmioty ale w jednym pokoju jest ich więcej, w innym mniej
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:I jeszcze - dużo mi łatwiej kiedy nie używam aplikacji do śledzenia karmienia i snu. Myślałam że ona pomoże mi jakoś to sobie poukładać a stałam się więźniem telefonu i tej aplikacji.
Wpadłam w absurd ustawiania się pod wykresy a nie pod dziecko.
Świetnie Wam idzie rozszerzanie diety, gratuluję!
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam plotek po Michalku. Troche sie balam tego plotka bo w kojcu bylo bezpieczniej jakby wstawal i lecial, ale przezyl. My mamy duzy pokoj i plotek tworzyl osmiokat i mniej wiecej zajmowal powierzcnie 1,5 metra na 1,5 a moze i wiecej. Wlasnie Paula termos na obiadek by byl cieply! Jak to czlowiek zapomina. Ja Michalkowi dawalam czesto jesc na dworze, co prawda jak byl nieco starszy ale bralam do termosu. Nie mialam zaufania jakos zeby jedzenie pakowac prosto do termosu, wiec wkladalam w sloiczku. Termos i tak sprawial ze jedzenie trzymalo cieplo. Nie pamietam jakiej firmy to byl termos, mam go, ale nie ma zadnego logo, jest szeroki tak ze wejdzie do niego sredni sloik.
-
https://dziecisawazne.pl/termos-ze-stali-nierdzewnej-nuvita/. Juz znalazlam taki mam termos. W 2014 jak go kupowalam byl nagrodzony chyba ze jest calkowicie bezpieczny, bez bpa i aluminium. Tylko ja mam wyzszy niz ten z obrazka.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Jeszcze w zestawie do niego byly takie pojemniki na zywnosc, ktore mozna wkladac do tego termosu. https://www.ekomaluch.pl/product-zul-22075-Nuvita-Termos-trzyczesciowy-ze-stali-nierdzewnej-GRANAT-1200ml-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIhuy03e2x5QIVA6QYCh0gBADtEAQYCCABEgIRs_D_BwE
-
Misiabella wrote:https://dziecisawazne.pl/termos-ze-stali-nierdzewnej-nuvita/. Juz znalazlam taki mam termos. W 2014 jak go kupowalam byl nagrodzony chyba ze jest calkowicie bezpieczny, bez bpa i aluminium. Tylko ja mam wyzszy niz ten z obrazka.
dzięki Misia! fajne rozwiązanie!Fasolka77
-
My też szukamy jakiegoś termosu na jedzonko poza domem.
Bo na pewno będziemy sporo poza domem w grudniu bo będzie już rynek świąteczny u nas a co roku kilka razy w tyg.jedziemy. Może nawet do Hamburga skoczymy🤔
U Nas nie ma siedzenia ani raczkowania. Ale każde dziecko ma swój czas więc czekamy spokojnie🤗
A tak to właśnie czekamy na kuriera bo śpiwór już w drodze i pewnie od jutra będziemy testować i tym samym latać na trzy raty na dółi na górę przed spacerem i po 😑ale może trochę więcej kalorii zgubię dzięki temu więc...😂
Ale tuż po swoich urodzinach czyli już w następnym tygodniu-biorę się do roboty bo chcę się wyrobić choć trochę do wakacji.
Nie zamierzam straszyć ludzi a na plaży biegać trzeba będzie na bank za Małym więc trzeba coś z tym ciałem zrobic do następnych wakacji.Czasu jest sporo więc pomalutku i do skutku😉😉😉Fasolka77 lubi tę wiadomość