X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki dla Kazika :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Kazika.

Wiktoria nie ma ani jednego ząbka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem z jedzeniem kaszek.
    Kupiłam takie mleczne i młoda nie chce. A jak zrobiłam zwykłą kaszę manne na wodzie to zjadła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas problem z jedzeniem kaszek.
    Kupiłam takie mleczne i młoda nie chce. A jak zrobiłam zwykłą kaszę manne na wodzie to zjadła.
    To nawet lepiej że zwykła manna pasuje Wikusi!

Kasia ma już 2 ząbki, razem wyszły. Te uśmiechy teraz są rozbrajajace! Ona sama bada językiem te ząbki, mlaska i ciągle się bardzo slini.

Tunia76 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Bubek, wzruszyłam się 😍
    Co za dzień, laski! Poszłam wczoraj z synem na mecz siatkowki. Trochę mnie bolała głowa, ale było super się wyrwać. Niestety, ból się pogłębial, więc zwinelismy się na 3 secie (ostatecznie było 5 setów). W domu zaczęłam wymiotować, i am do 3 w nocy. Leżałam w salonie a mąż ogarniał Kaza, ja rzygalam. Jestem taka zmęczona dzisiaj, że nie pytajcie. Na szczęście już przeszło, mogę jeść. Wybraliśmy się do restauracji, teraz mąż odbiera dyplom za piękne zdjęcia, bo brla udział w konkursie fotograficznym. Miałam z Kazem mu towarzyszyć, ale lobuz zasnął w wózku i spaceruje z nim po uzdrowisku.
    Przypomniało mi się, jakie rzyganko miałam w ciąży, bleeee. Pytanie, co mi zaszkodziło, skoro jadłam to co inni domownicy. Wirus jednodniowy?

Może ciążą!!!??? 😀😀😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Może ciążą!!!??? 😀😀😀
    😂

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Podczytuje Was od pewnego czasu i pamiętam,że pisałyście o Bibsach.No i tu jest moja wielka prośba.Któraś z dziewczyn pisała,nie pamiętam już która,że ma bibsa giganta.Ja też mam go no i mój syn tylko tego giganta akceptuje ale nasz już zakończył swój żywot.No i teraz problem bo nie mogę go nigdzie dostać.Kupiłam kilka bibsów ale każdy mały.Pytałam w sklepie w którym kupiłam tego dużego ale nie wiedzą o co mi chodzi.Może orientujecie się gdzie kupię tego giganta?Może kilka słów o mnie.Miałam być kwietniówką 2019 a jestem marcówką z powodu skracającej się szyjki.Mam synka Olka i idą mu chyba górne zęby,bo wytrzymać się nie da:)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Witajcie dziewczyny.Podczytuje Was od pewnego czasu i pamiętam,że pisałyście o Bibsach.No i tu jest moja wielka prośba.Któraś z dziewczyn pisała,nie pamiętam już która,że ma bibsa giganta.Ja też mam go no i mój syn tylko tego giganta akceptuje ale nasz już zakończył swój żywot.No i teraz problem bo nie mogę go nigdzie dostać.Kupiłam kilka bibsów ale każdy mały.Pytałam w sklepie w którym kupiłam tego dużego ale nie wiedzą o co mi chodzi.Może orientujecie się gdzie kupię tego giganta?Może kilka słów o mnie.Miałam być kwietniówką 2019 a jestem marcówką z powodu skracającej się szyjki.Mam synka Olka i idą mu chyba górne zęby,bo wytrzymać się nie da:)

Ten kauczuk chyba zwiększa objętość pod wpływem śliny dlatego trzeba wymieniać co ok 2 mięsiace....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,wiem właśnie,że on się powiększa pod wpływem śliny ale ten przyszedł już dużo większy niż normalnie.Wiem,że się wymienia:) Na początku miałam inny ale pokusiłam się na bibsa i już nie ma powrotu do innych.Na razie obywam się bez smoczka ale jest ciężko,bo w nocy budzi się kilka razy i trudno uśpić ponownie a tak dawałam smoka i było git.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Hej. To my mielismy bibsa giganta.
    Sprawa wyglada tak ze bibs zrobiony jest z kauczuku hevea ktory pod wplywem ssania sie powieksza dlatego nalezy go zmieniac co 30 dni. My sie uratowalismy innym smoczkiem. Ma duza kulke ale jest sylikonowy.
    d9bd5d8be9cb.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Znacie pomelody?
    Wykupiłam wszystkie polskie śpiewniki i piosenki żłobkowe.
    Ignas to uwielbia. Tańczymy i śpiewamy 😍
    A Igs śmieje się jak tylko uslyszy pierwsze nuty jimba papalushka 😍
    Ja znam pomelody, nawet mam ich aplikacje (niestety na moim telefonie chodzi TRAGICZNIE). Może kiedyś zaopatrze się w zestawy śpiewników.
    Kupiłam króliczka Alilo i bardzo chętnie wpakowałabym tam pomelody ;) no i Misiabella mnie namówiła na parowar ;D

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafii a gdzie kupiłaś giganta? A ten na zdjęciu jaka firma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Ja znam pomelody, nawet mam ich aplikacje (niestety na moim telefonie chodzi TRAGICZNIE). Może kiedyś zaopatrze się w zestawy śpiewników.
    Kupiłam króliczka Alilo i bardzo chętnie wpakowałabym tam pomelody ;) no i Misiabella mnie namówiła na parowar ;D
    Właśnie na czym ten alilo polega? Coś słyszałam ale chyba umyka mi fenomen tej zabawki

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy oprocz kapusty moge cos jeszcze na zapalenie brac?wzielam paracetamol 500 mg bo mam goraczke....maly spija z piersi ale po wypiciu jeszcze czuc guza w srodku...daremnie sie czuje

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Dafii a gdzie kupiłaś giganta? A ten na zdjęciu jaka firma?
    Najlepsze ze ja go nie kupilam giganta. On byl zupełnie normlany jak wszystkie inne ktore kupilam. On sie poprostu tak nam rozciągnal bo uzywalismy go 3 miesiace. Ten jest z canpol i uratowal nam zycie. Moje dziecko jak nie cierpialo smoczka tak teraz smoczkocholikiem jest.. Nocy bez niego bysmy nie przetrwali.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny czy oprocz kapusty moge cos jeszcze na zapalenie brac?wzielam paracetamol 500 mg bo mam goraczke....maly spija z piersi ale po wypiciu jeszcze czuc guza w srodku...daremnie sie czuje
    Masuj pierś, i schladzaj po karmieniu zeby mleczko tsk szybko nie naplywalo i nie tworzyl sie wiekszy guziol. Przy takim stanie polecam ibuprofen.. Paracetamol nie jest przeciwzapalny.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Fasolka ma rację to po prostu mocno wycycany normalny Bibs. My też mieliśmy jednego takiego 🤣

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - koniecznie Ibuprom bierz, żeby działał przeciwzapalnie. Mi jeszcze pomagało przy zwykłym zastoju bez zapalenia (cycek nie był czerwony) ciepła kąpiel albo polewanie cycka ciepła wodą i lekkie odciągnięcie mleka ręką.
    Jak już pierwszy strumień poleci to mleko samo ciekło i to do momentu właśnie ulgi.
    Tylko nie naciskaj mocno bo możesz sobie zrobić zapalenie albo uszkodzić kanaliki mleczne.
    Wszystko bardzo delikatnie

stresant lubi tę wiadomość

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Właśnie na czym ten alilo polega? Coś słyszałam ale chyba umyka mi fenomen tej zabawki
    Dopiero go odpakowałam ;) a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam :))

Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)

Tysia89 lubi tę wiadomość

‹‹ 4011 4012 4013 4014 4015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ