Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągalyStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyTysia89 wrote:Dopiero go odpakowałam
a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam
)
Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię
Teraz jak włączamy pomelody to nie da się nie śpiewać już w ogóle. W międzyczasie mu czytam (rzadziej mąż) i cały czas mu nawijam co robię.
Kompletna cisza u nas jest tylko jak usypiam Ignasia. Albo jak jestem wykończona i nie mam nawet siły gadać 🙄😂
I czasem włączam TV, Ignacy na czołówkę "Teorii wielkiego podrywu" reaguje niezwykłym entuzjazmem 😛
Nad ranem lecą czasem na TVP rozrywka "klasyczne poranki" i czasem zdarza nam się słuchać.
Muszę pomyśleć o tym króliczku -
nick nieaktualnySyska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam
Matki wariatki
A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
Perspektywa mi się kompletnie zmieniłamalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
katiushka38 wrote:Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)
Tutaj kupilam. Polecam. Smoczek byl błyskawicznie a Pani mailowo prowadzila ze mna dluzsza korespondencje pomagajac wyszukac najlepszego smoka dla nas. Pokazywala jakie ona uzywa dla dzieci i w koncu dobralam. -
Lolka30 wrote:A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągaly
-
Paula 90 wrote:Syska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam
Matki wariatki
A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
Perspektywa mi się kompletnie zmieniłaPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Dopiero go odpakowałam
a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam
)
Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię
Bunio lubi arie operowe przy przewijaku. A normalnie to śpiewam poszła Karolinka do Gogolinka, szła dzieweczka, łapy łapy 4 łapy, i takie tam 🙈🙈🙈Fasolka77
-
katiushka38 wrote:Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)
Katiushka38 rozumiem, że masz 38 lat? 😀 A skąd jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:08
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny jak tam u Was zmiana czasu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:33
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny jak tam u Was zmiana czasu?
U nas luzik..nawet nie zakłócił zmiany czasu katarek Bunia...mimo, że się budzil co pół godziny, godzinę to dobiliśmy do 6:30 nowego czasu czyli jakby standardWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 21:25
Fasolka77
-
Czy waszr maluchy w dzien tez ciagle jecza? Placza, marudza krzycza etc?? Mlody sie chwile sam pobawi i zaraz steka i trzeba wkolo niego skakac.. Bylo juz tak fajnie a teraz znow ciezko nawet obiad zrobić.
-
U nas pobudka dokładnie godzinę wcześniej. Wieczorem za to udało się przesunąć o godzinę kąpiel i usypianie więc ciekawe jak jutro rano...
Dziś na kolację weszła pierwsza mała (70ml wody)porcja kaszki jaglanej. Nastawiam się na przespana noc 😉😉 -
Sansi u nas 60ml wody to standard
U nas pobudka ok ale wieczorem szybciej padła, zobaczymy o której jutro wstanie. Obawiam się problemów więc też kładę się wcześniej spać.
Daffi ja dziś miałam pierwszy dzień od nie pamiętam kiedy że Nina potrafila się sama zabawić. Dzisiaj był z niej aniołek a zazwyczaj trzeba kombinować ostro. -
Niedziela minęła tak szybko ,że szok jak i cały weekend zresztą...😱
a od dziś 33 lata na liczniku😱
w ub.roku zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek w dniu moich kolejnych urodzin i mam odpowiedź-jest cudowny,...najcudowniejszy😍🤩❤
aktualnie kręci się w łóżeczku i pewnie już leży w poprzek😂😂po raz setny od kiedy zasnął😂😂😂
zmiana czasu u nas dość zauważalna bo ledwo dostrwał do 21 gdzie o 21.30 byśmy standardowo dopiero kąpali...
Daffi u nas do tej pory nie ma takiego dnia żeby ot tak Mały leżał sobie czy to w łóżeczku czy na podłodze...ciągle Go zabawiam i razem leżymy np.na podlodze i się bawimy a jak robię obiad to Mały w krzesełku i Mu opowiadam albo daje zabawki-On zrzuca i tak wkoło😂😂😂
Szukam czapek do kurtki dla Malucha ale poki co nic nie znalazłam.Zaraz przewertuje HM bo tam w dniu urodzin 25% rabatu😂😋😋😋Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAga - najlepszego 😘🤗
Ja też ciągle mam Ignasia przy sobie. Gdzie bym nie była to jest że mną. Czasem rano polezy chwilę na macie to sobie kawę zrobię a jemu kaszkę. Bardzo lubi patrzeć jak coś robimy. Ostatnio próbuje też "pomagać".
U nas wczoraj pobudka o 4 nowego czasu, ale dzisiaj śpi nadal. Także jest dobrze. Pobudki o 5 to norma u nas.