X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągaly

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dopiero go odpakowałam ;) a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam :))

Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię :D
    Ja prawie cały dzień coś śpiewam. Na noc mamy ulubione kołysanki i też mu śpiewam wszystkie a Ignas w tym czasie sobie cyca.
    Teraz jak włączamy pomelody to nie da się nie śpiewać już w ogóle ;-). W międzyczasie mu czytam (rzadziej mąż) i cały czas mu nawijam co robię.
    Kompletna cisza u nas jest tylko jak usypiam Ignasia. Albo jak jestem wykończona i nie mam nawet siły gadać 🙄😂

I czasem włączam TV, Ignacy na czołówkę "Teorii wielkiego podrywu" reaguje niezwykłym entuzjazmem 😛
    Nad ranem lecą czasem na TVP rozrywka "klasyczne poranki" i czasem zdarza nam się słuchać.

Muszę pomyśleć o tym króliczku ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
    Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam ;-)
    Matki wariatki ;-)

A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
    Perspektywa mi się kompletnie zmieniła

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)
    https://atmyk.pl/pl/p/SMOCZEK-GR.SIL.OKR.0-6M-NATURE/9300
    Tutaj kupilam. Polecam. Smoczek byl błyskawicznie a Pani mailowo prowadzila ze mna dluzsza korespondencje pomagajac wyszukac najlepszego smoka dla nas. Pokazywala jakie ona uzywa dla dzieci i w koncu dobralam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągaly
    Ja pierwszy mialam pojedynczy.. Pozniej kupilam dwa dwupaki jeden mniejszy rozmiar a drufi 6+ i sie okazalo ze. Roznia sie tylko dlugoscia smoczka a kulki takie same.

b2ujp2.png

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Syska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
    Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam ;-)
    Matki wariatki ;-)

A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
    Perspektywa mi się kompletnie zmieniła
    Ja brzuchowi puszczałam jakąś ciążową playliste na spotify no i teraz jej słuchając łezka mi się w oku zakręci, ale warto było to robić, bo teraz jest jakaś taka pamiątka.

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bardzo Ci dziękuję:)

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dopiero go odpakowałam ;) a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam :))

Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię :D

Bunio lubi arie operowe przy przewijaku. A normalnie to śpiewam poszła Karolinka do Gogolinka, szła dzieweczka, łapy łapy 4 łapy, i takie tam 🙈🙈🙈

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)

Katiushka38 rozumiem, że masz 38 lat? 😀 A skąd jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:08

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam u Was zmiana czasu?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki poszła spać godzinę wcześniej, więc jutro wcześniejsza pobudka. ☹️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas zmiana odczuwalna z rana..wstal o 6 nowego czasu.. Tak trudnego dnia juz nie pamietam. Mlody caly dzien albo plakal albo sie darl. Mial az 4 drzemki i dopiero od 18 byl szczęśliwym dzieckiem. Udalo nam sie go do 20 przetrzymac i teraz zasnal. Zobaczymy czy wstanie o 6 czy jednak o 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:33

b2ujp2.png

• katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,tak mam 38 lat:) podkarpacie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

U nas luzik..nawet nie zakłócił zmiany czasu katarek Bunia...mimo, że się budzil co pół godziny, godzinę to dobiliśmy do 6:30 nowego czasu czyli jakby standard

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 21:25

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Fasolka,tak mam 38 lat:) podkarpacie.

Ooo a zdradzisz skąd ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszr maluchy w dzien tez ciagle jecza? Placza, marudza krzycza etc?? Mlody sie chwile sam pobawi i zaraz steka i trzeba wkolo niego skakac.. Bylo juz tak fajnie a teraz znow ciezko nawet obiad zrobić.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka dokładnie godzinę wcześniej. Wieczorem za to udało się przesunąć o godzinę kąpiel i usypianie więc ciekawe jak jutro rano...
    Dziś na kolację weszła pierwsza mała (70ml wody)porcja kaszki jaglanej. Nastawiam się na przespana noc 😉😉

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi u nas 60ml wody to standard :)

U nas pobudka ok ale wieczorem szybciej padła, zobaczymy o której jutro wstanie. Obawiam się problemów więc też kładę się wcześniej spać.

Daffi ja dziś miałam pierwszy dzień od nie pamiętam kiedy że Nina potrafila się sama zabawić. Dzisiaj był z niej aniołek a zazwyczaj trzeba kombinować ostro.

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela minęła tak szybko ,że szok jak i cały weekend zresztą...😱
    a od dziś 33 lata na liczniku😱
    w ub.roku zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek w dniu moich kolejnych urodzin i mam odpowiedź-jest cudowny,...najcudowniejszy😍🤩❤
    aktualnie kręci się w łóżeczku i pewnie już leży w poprzek😂😂po raz setny od kiedy zasnął😂😂😂
    zmiana czasu u nas dość zauważalna bo ledwo dostrwał do 21 gdzie o 21.30 byśmy standardowo dopiero kąpali...

Daffi u nas do tej pory nie ma takiego dnia żeby ot tak Mały leżał sobie czy to w łóżeczku czy na podłodze...ciągle Go zabawiam i razem leżymy np.na podlodze i się bawimy a jak robię obiad to Mały w krzesełku i Mu opowiadam albo daje zabawki-On zrzuca i tak wkoło😂😂😂

Szukam czapek do kurtki dla Malucha ale poki co nic nie znalazłam.Zaraz przewertuje HM bo tam w dniu urodzin 25% rabatu😂😋😋😋

Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - najlepszego 😘🤗
    Ja też ciągle mam Ignasia przy sobie. Gdzie bym nie była to jest że mną. Czasem rano polezy chwilę na macie to sobie kawę zrobię a jemu kaszkę. Bardzo lubi patrzeć jak coś robimy. Ostatnio próbuje też "pomagać".

U nas wczoraj pobudka o 4 nowego czasu, ale dzisiaj śpi nadal. Także jest dobrze. Pobudki o 5 to norma u nas.

‹‹ 4012 4013 4014 4015 4016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ