X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągaly

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dopiero go odpakowałam ;) a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam :))

Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię :D
    Ja prawie cały dzień coś śpiewam. Na noc mamy ulubione kołysanki i też mu śpiewam wszystkie a Ignas w tym czasie sobie cyca.
    Teraz jak włączamy pomelody to nie da się nie śpiewać już w ogóle ;-). W międzyczasie mu czytam (rzadziej mąż) i cały czas mu nawijam co robię.
    Kompletna cisza u nas jest tylko jak usypiam Ignasia. Albo jak jestem wykończona i nie mam nawet siły gadać 🙄😂

I czasem włączam TV, Ignacy na czołówkę "Teorii wielkiego podrywu" reaguje niezwykłym entuzjazmem 😛
    Nad ranem lecą czasem na TVP rozrywka "klasyczne poranki" i czasem zdarza nam się słuchać.

Muszę pomyśleć o tym króliczku ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
    Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam ;-)
    Matki wariatki ;-)

A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
    Perspektywa mi się kompletnie zmieniła

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)
    https://atmyk.pl/pl/p/SMOCZEK-GR.SIL.OKR.0-6M-NATURE/9300
    Tutaj kupilam. Polecam. Smoczek byl błyskawicznie a Pani mailowo prowadzila ze mna dluzsza korespondencje pomagajac wyszukac najlepszego smoka dla nas. Pokazywala jakie ona uzywa dla dzieci i w koncu dobralam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A wiecie ja kupowałam bibsy w dwupaku A teraz miałam pojedyncze kupione i wydaje mi się że te ż dwupaku się bardziej rozciągaly
    Ja pierwszy mialam pojedynczy.. Pozniej kupilam dwa dwupaki jeden mniejszy rozmiar a drufi 6+ i sie okazalo ze. Roznia sie tylko dlugoscia smoczka a kulki takie same.

b2ujp2.png

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Syska - teraz doczytałam. Ja też często ryczę przy kolysankach. Często łamie mi się głos jak usypiam go i śpiewam mu kołysankę a on spojrzy na mnie tymi oczkami albo złapie mnie za twarz rączka.
    Śpiewam mu też piosenkę z Tarzana jako kołysankę, ta co gorylica śpiewa małemu tarzanowi "już nie płacz więcej, swoją daj mi dłoń". Śpiewałam to w ciąży i płakałam. I teraz jak mu śpiewam to mnie dusi. Ale ja uwielbiam ;-)
    Matki wariatki ;-)

A w ogóle oglądałam Kevina pierwszy raz jako mama. I pierwszy raz odczuwałam tak silne emocje jak okazało się że im Kevin zaginął. Zawsze to hula dla mnie tylko komedia a teraz aż mi serce ściska na samą myśl co bym czuła na jej miejscu.
    Perspektywa mi się kompletnie zmieniła
    Ja brzuchowi puszczałam jakąś ciążową playliste na spotify no i teraz jej słuchając łezka mi się w oku zakręci, ale warto było to robić, bo teraz jest jakaś taka pamiątka.

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bardzo Ci dziękuję:)

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dopiero go odpakowałam ;) a już się poryczałam, bo na dzień dobry zaczęła grać jakaś kołysanka i to jeszcze tak pięknie. Można wgrać muzykę, bajki do odpowiednich folderów i sterując przyciskami włączyć bajkę czy jakąś piosenkę - głośnik baaardzo przyzwoity. Do tego uszka się świecą i służą jako lampka i są bardzo mięciutkie, więc bobas mógłby je gryźć. A jak podrośnie to dziecko może samo sterować nim, bo jest bardzo prosty w obsłudze. Generalnie polecam :))

Śpiewacie dzieciakom coś ? Ja za każdym razem ryczę, więc tego nie robię :D

Bunio lubi arie operowe przy przewijaku. A normalnie to śpiewam poszła Karolinka do Gogolinka, szła dzieweczka, łapy łapy 4 łapy, i takie tam 🙈🙈🙈

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Lolka ale on taki duży przyszedł.Normalnie byłam w szoku,że taki duży smok dla maluszka ale to był pierwszy mój bibs i myślałam,że taki ma być.Wycyckany to swoją drogą:)Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedali mi wycyckanego bibsa ale to sklep więc chyba niemożliwe.Dziękuję Wam za odpowiwdzi.Dafii,biorę się za szukanie tego z Canpola.Mam nadzieję,że mogę pobyć u Was trochę dłużej:)

Katiushka38 rozumiem, że masz 38 lat? 😀 A skąd jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:08

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam u Was zmiana czasu?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki poszła spać godzinę wcześniej, więc jutro wcześniejsza pobudka. ☹️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas zmiana odczuwalna z rana..wstal o 6 nowego czasu.. Tak trudnego dnia juz nie pamietam. Mlody caly dzien albo plakal albo sie darl. Mial az 4 drzemki i dopiero od 18 byl szczęśliwym dzieckiem. Udalo nam sie go do 20 przetrzymac i teraz zasnal. Zobaczymy czy wstanie o 6 czy jednak o 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 20:33

b2ujp2.png

• katiushka38 Znajoma

Wysłany: 27 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,tak mam 38 lat:) podkarpacie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

U nas luzik..nawet nie zakłócił zmiany czasu katarek Bunia...mimo, że się budzil co pół godziny, godzinę to dobiliśmy do 6:30 nowego czasu czyli jakby standard

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 21:25

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Fasolka,tak mam 38 lat:) podkarpacie.

Ooo a zdradzisz skąd ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszr maluchy w dzien tez ciagle jecza? Placza, marudza krzycza etc?? Mlody sie chwile sam pobawi i zaraz steka i trzeba wkolo niego skakac.. Bylo juz tak fajnie a teraz znow ciezko nawet obiad zrobić.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka dokładnie godzinę wcześniej. Wieczorem za to udało się przesunąć o godzinę kąpiel i usypianie więc ciekawe jak jutro rano...
    Dziś na kolację weszła pierwsza mała (70ml wody)porcja kaszki jaglanej. Nastawiam się na przespana noc 😉😉

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi u nas 60ml wody to standard :)

U nas pobudka ok ale wieczorem szybciej padła, zobaczymy o której jutro wstanie. Obawiam się problemów więc też kładę się wcześniej spać.

Daffi ja dziś miałam pierwszy dzień od nie pamiętam kiedy że Nina potrafila się sama zabawić. Dzisiaj był z niej aniołek a zazwyczaj trzeba kombinować ostro.

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela minęła tak szybko ,że szok jak i cały weekend zresztą...😱
    a od dziś 33 lata na liczniku😱
    w ub.roku zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek w dniu moich kolejnych urodzin i mam odpowiedź-jest cudowny,...najcudowniejszy😍🤩❤
    aktualnie kręci się w łóżeczku i pewnie już leży w poprzek😂😂po raz setny od kiedy zasnął😂😂😂
    zmiana czasu u nas dość zauważalna bo ledwo dostrwał do 21 gdzie o 21.30 byśmy standardowo dopiero kąpali...

Daffi u nas do tej pory nie ma takiego dnia żeby ot tak Mały leżał sobie czy to w łóżeczku czy na podłodze...ciągle Go zabawiam i razem leżymy np.na podlodze i się bawimy a jak robię obiad to Mały w krzesełku i Mu opowiadam albo daje zabawki-On zrzuca i tak wkoło😂😂😂

Szukam czapek do kurtki dla Malucha ale poki co nic nie znalazłam.Zaraz przewertuje HM bo tam w dniu urodzin 25% rabatu😂😋😋😋

Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - najlepszego 😘🤗
    Ja też ciągle mam Ignasia przy sobie. Gdzie bym nie była to jest że mną. Czasem rano polezy chwilę na macie to sobie kawę zrobię a jemu kaszkę. Bardzo lubi patrzeć jak coś robimy. Ostatnio próbuje też "pomagać".

U nas wczoraj pobudka o 4 nowego czasu, ale dzisiaj śpi nadal. Także jest dobrze. Pobudki o 5 to norma u nas.

‹‹ 4012 4013 4014 4015 4016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ