X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga Wszystkiego najlepszego :) zdrowka i pociechy z dzieci :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od jakiegoś czasu mlody wstaje koniecznie o 1 lub 2 i pozniej 4 lub 5 bo wielki głód w nim jest. I aktualnie juz nie spimy. Urządza taki ryk rano bo wie ze pierwsze co dostanie smoka jak to nie pomoze to butle jesli to nie pomaga to znaczy ze chce wstac. Takze Dzień dobry :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 06:09

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga sto lat!

U nas pobudka dokładnie godzinę przed czasem :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc słaba bo Bunio ma katarek... Idę dziś do lekarza. Jakie inhalatory używacie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga sto lat!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 09:30

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas noc słaba bo Bunio ma katarek... Idę dziś do lekarza. Jakie inhalatory używacie?
    U nas obyło się bez. Ale jakbym miała kupować to Soho (ten: https://allegro.pl/oferta/inhalator-nebulizator-soho-3a-amineb-2-3-maska-7038603383?utm_medium=app_share&utm_source=facebook).
    Ponoć ten jest jeden z lepszych i ma miła cenę. Jest jeszcze medela famuły professional, ale ona już koło 400zl.

Robiłam rekonesans przez kilka tygodni ;-)
    A koniec końców jeszcze jesteśmy bez.
    Nam katar minął w prawie 6 dni. Woda marimer, odciąganie dwa razy dziennie odkurzaczem i nasivin baby dwa razy dziennie przez trzy dni.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga wszystkiego najlepszego! 🎂🎉🍾
    Skorpiony są najlepsze 😁
    U nas zmiana czasu odczuwalna, bo Kaz zasypiał już po 18 a wstał po 4. Nic to, z dnia na dzień będzie lepiej.
    Fasola, ja mam od wielu lat philips family coś tam, jest rewelacyjny, niezawodny, dobrze rozbija cząsteczki leków. Polecam.
    Mnie bierze choroba, mam katar i ból ciała, do tego gardło (myślałam, ze boli po rzyganku, ale jednak nie haha). Wczoraj przemycilam Kazowi 2 łyżeczki śliwki w kaszce jaglanej, sliwke wcisnelam też w smoka z dziurką i i proszę, z samego rana piękna kupa 😉
    Wiecie, Kaz raczej też wymaga uwagi, jeśli nie śpi to ciągle przy nim jestem. Jak idę siku to krzyczę do niego z kibelka, że jestem, tylko robię siku. Tym sposobem cały blok wie, kiedy sikam 🤣 no ale on w tym czasie i tak jeczy, krzyczy itd.
    Wczoraj zaś byliśmy w restauracji i Kazik aż się wygrywał z wózka, żeby coś skubnąć cod nas. Zalowalam, że nie wzięłam nic dla niego do ciumkania. Muszę następnym razem lepiej się przygotować 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 08:25

malutka_mycha, Fasolka77, Paula 90, MamaAga85 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie chce konkretnie pisać nazwy,bo to mała gmina ale okolice Rzeszów-Stalowa Wola.

• katiushka38 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to co wzięłam za ząbkowanie to niestety jakaś infekcja.Mały dostał okropnej chrypki w nocy,także noc fatalna.Moja starsza córka musiała go zarazić,bo też chora.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiushka38 duża masz różnice wieku u dzieci? Współczuję infekcji, u nas też katar dokucza wszystkim.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Biedny Bunio. Oby szybko wam przeszło.
    My mamy cos takiego

https://www.nietylkoagd.pl/inhalator-nebulizator-cormed-rossmax-na100.html

Polecam na noc masc lub plastry aromactive, do tego cos z witamina C( mamy juvit c bo cebion skończył swoja ważność po otwarciu), nasivin baby max 3 dni i inhalujemy sie marimerem.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona usmialam sie z tego anonsowania kiedy sikasz:)
    Duzo zdrowia dla was wszystkich az sie boje zeby i nas nie dopadło. Jula w czwartek jedzie do Pragi na 4 dni na mistrzostwa miedzynarodowe w tańcu i lepiej żeby była zdrowa.
    Filipowi jakies luzne gluty z nosa kapia ale nie przeszkadzają, sa sporadyczne wiec nie wiaze ich z infekcja.. Moze zeby?? Na horyzoncie ich nie widac.

Co masz na myśli mowiac ze cos Kazikowi wezmiesz nastepnym razem?
    U nas zaczęło sie tez jak jemy ze reke wyciaga i chce.. I te smutne oczka jak nie dostaje.. Wiem że kawalkow nie ruszy.. Lubi cos co sie rozplywa w ustach.. Jak to jest z tymi chrupkami? Wolno nie wolno? Ltos cos wie?

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, właśnie o chruplach myślałam. Albo owoc w smoczku zabrać czy choćby owoce w sloiczku...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas obyło się bez. Ale jakbym miała kupować to Soho (ten: https://allegro.pl/oferta/inhalator-nebulizator-soho-3a-amineb-2-3-maska-7038603383?utm_medium=app_share&utm_source=facebook).
    Ponoć ten jest jeden z lepszych i ma miła cenę. Jest jeszcze medela famuły professional, ale ona już koło 400zl.

Robiłam rekonesans przez kilka tygodni ;-)
    A koniec końców jeszcze jesteśmy bez.
    Nam katar minął w prawie 6 dni. Woda marimer, odciąganie dwa razy dziennie odkurzaczem i nasivin baby dwa razy dziennie przez trzy dni.

Dzięki Paula! Tak właśnie robimy... odciagam nawet w nocy bo spać nie może... Nasivin baby od wczoraj ale ciężko nam idzie bo się Bunio kręci ..marimer też ciężko. .kupiłam nawet zakraplacz żeby lepiej szło...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byliśmy w niedzielę na obiedzie w knajpie to musiałam się podzielić z Filipem bo myślałam że z butów wyskoczy tak się wyrywal 🙈. Dostał klusek z rosołu A potem cukinie z drugiego dania mu wybieralam i sobie ciumkał zadowolony.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiushka38 wrote:
    Fasolka nie chce konkretnie pisać nazwy,bo to mała gmina ale okolice Rzeszów-Stalowa Wola.

A ok, mój ex był z Podkarpacia a ja młodość w Tarnowie spędziłam 😊

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Biedny Bunio. Oby szybko wam przeszło.
    My mamy cos takiego

https://www.nietylkoagd.pl/inhalator-nebulizator-cormed-rossmax-na100.html

Polecam na noc masc lub plastry aromactive, do tego cos z witamina C( mamy juvit c bo cebion skończył swoja ważność po otwarciu), nasivin baby max 3 dni i inhalujemy sie marimerem.

Tak! Podaję juvit c od kilku dni, marimer i nasivin baby tylko ten inhalator muszę kupić

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja ostatnio jak byliśmy w niedzielę na obiedzie w knajpie to musiałam się podzielić z Filipem bo myślałam że z butów wyskoczy tak się wyrywal 🙈. Dostał klusek z rosołu A potem cukinie z drugiego dania mu wybieralam i sobie ciumkał zadowolony.

U nas też nie zjemy spokojnie.... Wczoraj dostawał kawałek placka typu naan a dziś już pół jabłka w łapę musiał mieć bo mama jadła 😊

Faktycznie pasowałoby już mieć pod ręką jakąś przekąskę bo jak nie ma co dziecku dać z talerza to aż serce ściska na te oczy Shreka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 09:39

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • katiushka38 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona,8 lat różnicy.Duża różnica ale córka dała mi tak popalić,że w ogóle nie planowaliśmy więcej dzieci.Jednak zdecydowaliśmy się na drugie,synek czasem daje czadu bardziej niż córka ale nie żałuje:)

• katiushka38 Znajoma

Wysłany: 28 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a ex z moich rejonów?

‹‹ 4013 4014 4015 4016 4017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ