Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja umieram. Coraz gorzej z tymi zatokami, wydzielina gestsza, trudniej opróżnić nos, ból nie dający w nocy spać, ciągle jem paracetamol, co mnie przeraża, ale inaczej wyje z bólu. Smarkam krwią, do tego pół ust w opryszczke, nos spuchniety że smarkac już nie idzie, wszystko mnie boli, łącznie ze skórą i włosami. Miałam dzisiaj kardiologia ale odwołałam. Mąż ma mnie zarejestrować do lekarza i pewnie się skończy antybiotykiem Do tego od wczoraj dość silne mam klucia w brzuchu, ale przy ogólnych dolegliwościach chorobowych trudno mi rozpoznać, czy to skurczowe czy zwykłe rozciąganie. Więcej prochow już nie chce lykac okropnie się czuję
-
A ja na urlopie... od wczorajszej nocy miałam wrażenie, ze znowu zaczal mi sie spinac brzuch... zrobil sie twardy i napawde spory. Dzs widze poprawę, ale leze sobie jeszze w lozku i nie mam zamiaru nigdzie dzis wychodzić bo pogoda jest fatalna. Leje od wczoraj
-
Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.
Może cos podpatrze i sie waszymi wyborami zasugeruje
My jeszcze auto musimy zmienic... juz na sama mysl glowa mnie boli. Powiem wam, ze to sa dla mnie zawsze stresujace wybory -
Aga2606 wrote:Dziewczyny ja nic z tego nie rozumiem. Na krzywej wyniki z mojego gluko 212 i 170. Z krwi 163 i 110. Glukometr nowy skalibrowany dobrze. Jak to możliwe??? Już sama nie wiem co o tym myśleć!
-
Karollinax26 wrote:Myślicie, że mocno zgrzeszę zjedząc dziś malutkiego kebaba ?
india lubi tę wiadomość
-
Karolina moj gin zleca wiecej odpoczynku i spokojniejszy tryb zycia. Dlatego w kolko sugeruje L4. W sumie sama sie wczoraj na tym załapałam, ze jak wyszlam z domu o 6 to wrocilam o 18 i ciagle w ruchu. Wiec dlatego zaszalalam i wzielam 2 dni urlopu bedzie okazja zobaczyc czy wiekszy spokoj wplywa na brzuszek
-
india wrote:Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.
My jeszcze auto musimy zmienic... juz na sama mysl glowa mnie boli. Powiem wam, ze to sa dla mnie zawsze stresujace wybory -
Kiwona współczuje naprawdę ale ja już tak źle to idź do tego lekarza i się nie męcz.
India ja też ciagle oglądam i oglądam te wózki i nie wiem. Wiem, że fotelik kupimy na pewno cybexa. A wózek chyba taki 2w1 kupimy.
My już auto mi zmieniliśmy. U męża nie było potrzeby bo jeździ dużym samochodem. Ja jeździłam typowo kobiecym miejski małym zwinnym samochodzikiem więc musiałabym się namęczyć żeby włożyć fotelik do tyłu a wózka to już bym nie miała gdzie wsadzić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
india wrote:Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.
nick nieaktualnyindia wrote:Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.
My jeszcze auto musimy zmienic... juz na sama mysl glowa mnie boli. Powiem wam, ze to sa dla mnie zawsze stresujace wybory
Co do wózka my z mężem wybraliśmy cybex priam light tylko czekamy na potwierdzenie płci co do kolorystyki.
Auto też mamy zmienić, nie musimy ale już byśmy chcieli.
Dziewczyny cos mi ten asmag forte chyba nie podpasował. Na początku ciąży miałam skurcze łydek i zeiększyłam sobie dawkę magne b6 i skurcze przeszły a teraz biorę asmag forte w dawce 3x2 od 3 dni nad ranem łapią mnie skurcze łydek. Wrrr
Myślę nad mieszaniem asmag forte z magne b6 brać 4 tabl asmag i dwie magne b6. Jutro przegadam sprawe z moja ginDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Apropo brania magnezu na potęgę, czy mieliście sprawdzany poziom magnezu przed jego zażywaniem i wyszedł niedobór?
Mi lekarz powiedział, że magnez można brać tylko w przypadku niedoboru, inaczej można wwyrządzić więcej szkody niż pożytku.
Przedawkowanie magnezu w ciazy jest prawie niemożliwe. Chyba ze ma się problemy z nerkami. Zapotrzebowanie na magnez w drugim trymestrze jest ogromne. I jeśli pije sie kawe albo herbate to niemal pewne jest ze ma sie niedobory magnezu.
Objawami niedoboru jest zmeczenie, skurcze, bole glowy a nawet mdlosci.
Objawem nadmiaru jest silna biegunka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem Wam ze tak wszyscy mi zawsze mowili ze nie ma co czytac książek o ciazy bo to wszystko wyjdzie z instynktu. Ja nie slucham bo uwazam ze z ksiazek mozna dowiedzieć się o wiele wiecej niz od lekarza, ktory nie ma czasu godzinami tlumaczyc.
I jak dotąd widzę tylko pozytywne efekty, wiem czego sie nie obawiac a z czym lecieć do lekarza.
Jakbyscie chcialy przeczytać jakas mądrą książkę to najlepsza ze wszystkich jest Księga Ciąży autorstwa Searsów.
Czytacie książki o ciąży? Wychowaniu dzieci? -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja już sama nie wiem co z tym magnezem, zakupiłam wczoraj ze względu na te twardnienie brzucha, wczoraj wzięłam dwie tabletki i dziś jedną ale też się obawiam czy dobrze robię, że biorę bez konsultacji z ginekologiem.