X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja umieram. Coraz gorzej z tymi zatokami, wydzielina gestsza, trudniej opróżnić nos, ból nie dający w nocy spać, ciągle jem paracetamol, co mnie przeraża, ale inaczej wyje z bólu. Smarkam krwią, do tego pół ust w opryszczke, nos spuchniety że smarkac już nie idzie, wszystko mnie boli, łącznie ze skórą i włosami. Miałam dzisiaj kardiologia ale odwołałam. Mąż ma mnie zarejestrować do lekarza i pewnie się skończy antybiotykiem :( Do tego od wczoraj dość silne mam klucia w brzuchu, ale przy ogólnych dolegliwościach chorobowych trudno mi rozpoznać, czy to skurczowe czy zwykłe rozciąganie. Więcej prochow już nie chce lykac :( okropnie się czuję :(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na urlopie... od wczorajszej nocy miałam wrażenie, ze znowu zaczal mi sie spinac brzuch... zrobil sie twardy i napawde spory. Dzs widze poprawę, ale leze sobie jeszze w lozku i nie mam zamiaru nigdzie dzis wychodzić bo pogoda jest fatalna. Leje od wczoraj :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj niestety przeklamuje wyniki, ale nie az tak mocno. Tez sobie ostatnio robilam w przychodni.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle jakieś problemy z tym brzuchem, jak nie wzdęty, to twardy i boli. No ale w szpitalu przyczyny na to nie znaleźli, w poniedziałek będę u gin może coś zaradzi.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.
    Może cos podpatrze i sie waszymi wyborami zasugeruje :)

My jeszcze auto musimy zmienic... juz na sama mysl glowa mnie boli. Powiem wam, ze to sa dla mnie zawsze stresujace wybory

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Dziewczyny ja nic z tego nie rozumiem. Na krzywej wyniki z mojego gluko 212 i 170. Z krwi 163 i 110. Glukometr nowy skalibrowany dobrze. Jak to możliwe??? Już sama nie wiem co o tym myśleć!
    A mylas ręce przed każdym porabniem ? Może miałaś pozostałości glukozy na palcach ? Bo duża różnica .Glukomter często przekłamuje ale nie wiedziałam ,że aż tak.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Myślicie, że mocno zgrzeszę zjedząc dziś malutkiego kebaba ? :D
    Ja mam cukrzycę i ostatnio zjadłam kebsika w naleśniku.I nawet cukier po miałam super i na czczo też.Takze raz na jakiś czas trzeba ;-)Żeby się organizm od niezdrowych rzeczy nieodzwyczaił.;-)

india lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • india Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj gin zleca wiecej odpoczynku i spokojniejszy tryb zycia. Dlatego w kolko sugeruje L4. W sumie sama sie wczoraj na tym załapałam, ze jak wyszlam z domu o 6 to wrocilam o 18 i ciagle w ruchu. Wiec dlatego zaszalalam i wzielam 2 dni urlopu :) bedzie okazja zobaczyc czy wiekszy spokoj wplywa na brzuszek

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny jakie sa wasze typy wozkowe... ja nadal zielona w temacie i bez doświadczenia.

My jeszcze auto musimy zmienic... juz na sama mysl glowa mnie boli. Powiem wam, ze to sa dla mnie zawsze stresujace wybory
    My kierowalismy się wagą wózka. To był najważniejszy parametr i kupiliśmy cybex balios :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona współczuje naprawdę :( ale ja już tak źle to idź do tego lekarza i się nie męcz.

India ja też ciagle oglądam i oglądam te wózki i nie wiem. Wiem, że fotelik kupimy na pewno cybexa. A wózek chyba taki 2w1 kupimy.

My już auto mi zmieniliśmy. U męża nie było potrzeby bo jeździ dużym samochodem. Ja jeździłam typowo kobiecym miejski małym zwinnym samochodzikiem więc musiałabym się namęczyć żeby włożyć fotelik do tyłu a wózka to już bym nie miała gdzie wsadzić :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Ja mam używany po siostrze .W sensie gondolę bo spacerówkę już kupię nową jakaś bardzo lekką bo mieszkam na 3 piętrze bez windy.Ale gdybym kupowała nowy to wziełabym mutsy albo X-lander move.Bardzo mi się podobają .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Co do wózka my z mężem wybraliśmy cybex priam light tylko czekamy na potwierdzenie płci co do kolorystyki.
    Auto też mamy zmienić, nie musimy ale już byśmy chcieli.

Dziewczyny cos mi ten asmag forte chyba nie podpasował. Na początku ciąży miałam skurcze łydek i zeiększyłam sobie dawkę magne b6 i skurcze przeszły a teraz biorę asmag forte w dawce 3x2 od 3 dni nad ranem łapią mnie skurcze łydek. Wrrr
    Myślę nad mieszaniem asmag forte z magne b6 brać 4 tabl asmag i dwie magne b6. Jutro przegadam sprawe z moja gin

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo brania magnezu na potęgę, czy mieliście sprawdzany poziom magnezu przed jego zażywaniem i wyszedł niedobór?
    Mi lekarz powiedział, że magnez można brać tylko w przypadku niedoboru, inaczej można wwyrządzić więcej szkody niż pożytku.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi kazala magnez+b6 bo magnez potrzebuje wit b6 zeby sie wchlaniac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak macie zelazo gdzies w skladzie to trzeba zachować 2 godziny przerwy miedzy tymi suplemenrami bo zelazo zwalcza magnez i magnez zwalcza zelazo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Apropo brania magnezu na potęgę, czy mieliście sprawdzany poziom magnezu przed jego zażywaniem i wyszedł niedobór?
    Mi lekarz powiedział, że magnez można brać tylko w przypadku niedoboru, inaczej można wwyrządzić więcej szkody niż pożytku.

Przedawkowanie magnezu w ciazy jest prawie niemożliwe. Chyba ze ma się problemy z nerkami. Zapotrzebowanie na magnez w drugim trymestrze jest ogromne. I jeśli pije sie kawe albo herbate to niemal pewne jest ze ma sie niedobory magnezu.
    Objawami niedoboru jest zmeczenie, skurcze, bole glowy a nawet mdlosci.
    Objawem nadmiaru jest silna biegunka

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem co z tym magnezem, zakupiłam wczoraj ze względu na te twardnienie brzucha, wczoraj wzięłam dwie tabletki i dziś jedną ale też się obawiam czy dobrze robię, że biorę bez konsultacji z ginekologiem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim rozciąganiu macicy, ilosci stresu bo umówmy sie cały czas żyjemy w napięciu to chyba nie ma opcji zeby przedawkować maganez

Paula 90, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze tak wszyscy mi zawsze mowili ze nie ma co czytac książek o ciazy bo to wszystko wyjdzie z instynktu. Ja nie slucham bo uwazam ze z ksiazek mozna dowiedzieć się o wiele wiecej niz od lekarza, ktory nie ma czasu godzinami tlumaczyc.
    I jak dotąd widzę tylko pozytywne efekty, wiem czego sie nie obawiac a z czym lecieć do lekarza.
    Jakbyscie chcialy przeczytać jakas mądrą książkę to najlepsza ze wszystkich jest Księga Ciąży autorstwa Searsów.
    Czytacie książki o ciąży? Wychowaniu dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja już sama nie wiem co z tym magnezem, zakupiłam wczoraj ze względu na te twardnienie brzucha, wczoraj wzięłam dwie tabletki i dziś jedną ale też się obawiam czy dobrze robię, że biorę bez konsultacji z ginekologiem.
    Nie masz co sie bać. Napiety brzuch jest dla ciebie większy zagrożeniem niż branie magnezu. Moja przyjaciółka nie brała magnezu z lenistwa a w 29 tyg miała tak napiety brzuch nie tylko podczas chodzenia ale i leżenia dostała reprymendę od ginekolog bo juz miała dość częste skurcze przepowiadające teraz jest w 36 tyg od 29 tyg bierze regularnie magnez napięcie ustalo

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ