Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia wrote:Paula ja pije kawę, codziennie lub dwa razy dziennie a magnez mam w środkowym pprzedziale, nie mam niedoboru.
W poprzedniej ciąży faktycznie od samego początku miałam nniedobór i suplementowałam magnez, ale wszystko było ppotwierdzone badaniami.
No nie wiem może jestem dziwna, ale ja się boję brać tyle leków. Przecież żadna tabletka nie jest obojętna dla organizmu. Uważam, że do wszystkiego potrzebna jest diagnostyka i kontrola.
Co do książek to lubię Searsów, Agnieszkę Stein i jeszcze kilka by się znalazło. Podoba mi się też selfreg, niktóre Juula. Ogólnie takie bliskościowe. Unikam tresur dzieci -
Monia, Ty jesteś maniakiem natury. Mogłabyś mi doradzić, co zrobić na zapalenie zatok? Od tygodnia leżę w domu, psikam nos wodą morską, smaruję skronie amolem, od dwóch dni robię płukanki zatok solą fizjologiczną, ale po tym czuję się jeszcze gorzej I masaże zatok codziennie 3 razy, a nic mi się nie polepsza
-
Ewe tka wrote:czesc dziewczyny :)ja z moimi maleństwami mamy termin na 17.04 ale bedzie wczesniej raczej pozdrawiam wszystkie przyszłe kwietniowe mamusie
Witaj! Widzę że jesteśmy na tym samym etapie bliźniaki ? U mnie tez miały być, znasz już płeć? -
Karollinax26 wrote:Witaj! Widzę że jesteśmy na tym samym etapie bliźniaki ? U mnie tez miały być, znasz już płeć?
witaj faktycznie mamy ten sam etap:) super:) tak bede miała dwa cudaczki jeszcze nie wiem 6go mam wizyte i prawdopodobnie bede juz wiedziec:) a ty juz wiesz ? -
Ja w 7 tc dowiedziałam się, że będzie dwójka, w 10 tc było już tylko jedno dziecię. Pani doktor na usg prenatalnym w 13 tc, stwierdziła, że chyba dziewczynka, ale dziewczynki lubią zmieniać się w chłopców, także zobaczymy kupiłam już kilka ubranek dla dziewczynki, dużo tez mam nagromadzonych ale z kupowaniem reszty na razie się wstrzymuję, bo może okazać się, że z mojej Marceliny, wyjdzie Franek
W poniedziałek mam wizytę, może się potwierdzi albo zmieni -
Karollinax26 wrote:Ja w 7 tc dowiedziałam się, że będzie dwójka, w 10 tc było już tylko jedno dziecię. Pani doktor na usg prenatalnym w 13 tc, stwierdziła, że chyba dziewczynka, ale dziewczynki lubią zmieniać się w chłopców, także zobaczymy kupiłam już kilka ubranek dla dziewczynki, dużo tez mam nagromadzonych ale z kupowaniem reszty na razie się wstrzymuję, bo może okazać się, że z mojej Marceliny, wyjdzie Franek
W poniedziałek mam wizytę, może się potwierdzi albo zmieni
przykro mi z powodu twojej straty jednego blizniaka. sczcescie ze Marcelinka czy tez Franuś okazała(ł) sie silna(y) ja narazie nie mam jeszcze nic specjalnego oprocz neutralnych bodów ktore kupiłam w promocji w 5cio paku za 4e. czekam na black friday wtedy bede szaleć -
Kasiulka90 wrote:Monia, Ty jesteś maniakiem natury. Mogłabyś mi doradzić, co zrobić na zapalenie zatok? Od tygodnia leżę w domu, psikam nos wodą morską, smaruję skronie amolem, od dwóch dni robię płukanki zatok solą fizjologiczną, ale po tym czuję się jeszcze gorzej I masaże zatok codziennie 3 razy, a nic mi się nie polepsza
-
Ewe tka wrote:przykro mi z powodu twojej straty jednego blizniaka. sczcescie ze Marcelinka czy tez Franuś okazała(ł) sie silna(y) ja narazie nie mam jeszcze nic specjalnego oprocz neutralnych bodów ktore kupiłam w promocji w 5cio paku za 4e. czekam na black friday wtedy bede szaleć
Tobie oczywiście gratuluję dwójki! Oby ciąża przebiegała spokojnie
To będą Twoje pierwsze dzieciaczki? Ja mam termin na 10.04. -
Monia* wrote:Spróbuj inhalacji, ale z rumianku. W misce zaparz tego sporo, weź ręcznik i wdychaj. Wdychania czosnku, chrzanu, naparu z cebuli i wody. Cuda podobno działa ssanie oleju smaruj się maścią majerankową. Pij lipę. Ale jakby nic już nie pomagało to lekarz
-
Karollinax26 wrote:Ja w 7 tc dowiedziałam się, że będzie dwójka, w 10 tc było już tylko jedno dziecię. Pani doktor na usg prenatalnym w 13 tc, stwierdziła, że chyba dziewczynka, ale dziewczynki lubią zmieniać się w chłopców, także zobaczymy kupiłam już kilka ubranek dla dziewczynki, dużo tez mam nagromadzonych ale z kupowaniem reszty na razie się wstrzymuję, bo może okazać się, że z mojej Marceliny, wyjdzie Franek
W poniedziałek mam wizytę, może się potwierdzi albo zmieni
Jak dobrze ze z ciuchami się wstrzymałam.do dziś. Właśnie leży cała Sterta ubranek przede mną ;d
Kochane od 31 października w lidlu będą ubrania ciążowe. Mega mega tanie. Takie spodnie jak mam z h&m za 79,90 będą za 34 zł. Będa bluzki, bluzy, getry. Po taniosci.
Aaaa.. Jeszcze jedne dobre wieści. Nie biorę już encortonu. Alleluja!! Od razu czuję mniejsze łaknienie. Strasznie było z tym sterydem.
Dużo zdrówka dla chorych :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:11
malutka_mycha, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Mama360 wrote:Z mojej pewnej Marcelinka właśnie wyszedł Krystian haha. 4 facetów w domu będę miała..
Jak dobrze ze z ciuchami się wstrzymałam.do dziś. Właśnie leży cała Sterta ubranek przede mną ;d
Kochane od 31 października w lidlu będą ubrania ciążowe. Mega mega tanie. Takie spodnie jak mam z h&m za 79,90 będą za 34 zł. Będa bluzki, bluzy, getry. Po taniosci.
Aaaa.. Jeszcze jedne dobre wieści. Nie biorę już encortonu. Alleluja!! Od razu czuję mniejsze łaknienie. Strasznie było z tym sterydem.
Dużo zdrówka dla chorych :* -
Witamy nową mamę
Ja dostałam antybiotyk oraz he uran na opryszczkę Spłakałam się, boję się brać tyle leków Ale lekarz uspokaja mnie, że to bezpieczne... Mówi, że dużo większym zagrożeniem dla maleństwa są nieleczone infekcje bakteryjne i wirusowe. Coz, pozostaje mi zaufać. W przyszłym tygodniu wizyta u gin, oby było ok.
Polecam Wam na zatoki sinupretu, jest lekiem chyba ziołowy i pomaga, z tym że u mnie już było za późno na niego, biorę dodatkowo z antybiotykiem. I mam zapisany nasivin Kids 0,025% który naprawdę fajnie odtyka nos. Sinupret MMA brać 5 dni a nasivin max 3 dni. -
nick nieaktualnyByłam u lekarzy i o ile od internisty wyszłam uspokojona zadowolona to laryngolog mnie wkurw....
Rano zajrzałam na moje migdałki a tam takie białe cos na nich.
Pojechałam internista mnie przyjął. No bo to CRP wysokie, pokazałam mu wszytskie moje wyniki ze od 2016 roku minimum mam CRP w okolicach 10... zajrzał do gardła i mowi... jest winowajca. Nacisnął patyczkiem a tam jak nie strzeli cm białe cos i fontanna ropy było jeszcze jedno ale to zostawił. Przepisał orofar dzisiaj 4 tabletki zeby odkażający i taki mocny płyn do płukania na odkażenie. I mowi ze nic z tym nie zrobimy w ciazy, ze po ciazy migdałki do usunięcia. Ze to CRP wzrośnie do Ok 30 i pewnie soe zatrzyma.
Poszłam do laryngologa bo ostatnio jak byłam to od razu mnie zrugał ze migdałki przerośnięte ze zwapnione ze do usunięcia, ze wymaz. Ok wymaz wyszedł ujemny. Dzisiaj mi wygniotł to drugie białe na migdałkach czego przed antybiotykiem nie miałam powiedział ze CRP nie od migdałków i ze to tyle z jego strony.
Nie zrobił wywiadu nie chciał zobaczyć starych wyników. No nie wiem co mam myślec na prawde. Aha dowalił sie do podwyższonych leukocytów, które przecież w ciazy sa naturalnie podwyzszone.... stwierdził ze stan zapalny ostry mam. Te wyniki widzial mój internista ginekolog endokrynolog i każdy mówił ze w ciazy sa one podwyzszone... jutro bede rozmawiać z moja ginekolog niech mnie położy do szpitala niech mi robią badania na wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:53
-
Ja na zatoki polecam okłady z gorącej soli. Mnie kiedyś naprawdę pomogły. Podgrzewsz sól najlepiej granulowana (lub ziemniaki) na patelni i zawijasz w bawełnianą ściereczkę i kładziesz na czoło. Tylko delikatnie żebyś się nie poparzyła, najlepiej stopniowo przykładać. I najlepiej to robić wieczorem bo może zostać czerwony ślad na czole ale pomaga, ładnie rozgrzewa i rozpuszcza to co tam zalega, potem możesz sobie zrobić inhalację bo będzie ci to spływać...
Kasiulka90, Natalia-tosia lubią tę wiadomość