X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    11.94 lekko podwyższone ale w ciąży to niby norma.3 lekarzy to widziało Endo ,ginek i diabetolog i każdy mówi że to normlanie .W ciąży są inne normy .
    Ja tez mam 12 widziało to sporo lekarzy i tylko laryngolog dzisiaj dowalił ze mam ostry stan zapalny ze to CRP i te leukocyty a wszędzie podają ze norma do 15 w ciazy to normalne

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił, że podwyższone leukocyty są normalne w ciąży- dużo kobiet tak ma. Ale wiesz może w połączeniu z tym wysokim CRP i tymi migdałkami może ze względu na całość on tak powiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:08

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ile wynoszą wasz leukocyty z morfologii to jest to WBC
    U mnie wyniki z dziś 7,68.
    Za to niestety liczne bakterie w moczu i fosforany. Dobrze ze jutro wizyta.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki z amniopunkcji.
    Dziecko jest chore, zespół Turnera. jutro mam rozmowę z genetykiem.

Żegnam się z Wami. Bardzo dziękuję za słowa wsparcia.
    Trzymam kciuki za każdą z Waszych ciąż. Będziecie cudownymi Mamami!

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:

Tak ciężko się to czyta, nawet nie potrafię wyobrazic sobie co teraz przezywasz, ale pomimo tego wszystkiego trzymaj się i niepoddawaj. Myślami jesteśmy z Tobą.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:

Trzymaj się kochana .Bądź dzielna .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :(

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno i Twojego maluszka :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa przykro mi :( trzymaj się dzielnie

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - tak strasznie mi przykro...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem co powiedzieć :(
    Sowa, ściskam Cię mocno!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
    W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.

Spokojnego dnia Dziewczyny :)

Wysłany: 26 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula man dokładnie to samo. Obudziłam się o 6:00 i czułam taki głód, że już nie było sszansy na sen. Musiałam wwstać i zjeść.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
    W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.

Oj Paula ja mam tak cały czas, rano mogłabym zjeść wszystko co jest w lodowce :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, bo juz myslalam że tylko ja jakas nienażarta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończę 16 tydzień. I czuje sie mega zle. Wczoraj juz w łożku około 23 poczułam nagle po podniesieniu głowy z poduszki taka niemoc zawroty głowy jak wstałam to mnie zarzucało na boki spróbowałam zasnąć pózniej 4:30 przebudziłam sie i to samo i wstałam o 7:00 i czuje sie okropnie. Cały czas jak osłabiona, w tej głowie jakby mi ciśnienie spadło zaraz jadę go lekarza wiec zmierza mi ciśnienie. Nie cierpię sie tak czuc a miewałam juz przed ciąża i raz w ciazy tez wieczorem ale rano wstałam jak nowa

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...

Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jednym wielkim bólem. Wstałam tuż po 2. Bol w klatce piersiowej ogromny, ból zatok, głowy, nosa, ust, całej spuchnietej twarzy, zmęczenie z nie wyspania i do tego klucia w brzuchu. Poszłam siku i w łazience dostałam krwotoku z nosa. Nie mogłam spać przez te bóle, zasnelam coś przed 5. Obudziłam się po 6 bo budzik syna do szkoły budził. Na szczęście mąż wstał go zawieźć. Obudziłam się zlana potem, można wykręcić pizame i pościel. Zaraz będę wszystko przebierać, ale muszę zjeść śniadanie bo za chwilę biorę heviran a potem nystatyne, o 9 antybiotyk. W międzyczasie muszę gdzieś upchnac magnezy, jody i duphastony... Dziewczyny, leczcie się zawczasu, nie dopuszczajcie do takiego rozwoju chorób :( U mnie zaczęło się bólem gardła, na następny dzień już miałam zawalone zatoki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:01

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

A ja budzisz się taka głodna to masz cukry ok ? Bo ja dzisiaj obudziłam się mega głodna a cukier na czczo 96 i już trochę panika.Chyba kolacja była za słaba.Ale zauważam większy apetyt ogólnie.Ka cały czas czekam na tą piękną cerę w ciąży bo coś i u mnie się natura chyba pomyliła.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 26 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...

Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html
    To samo pomyślałam, ale bałam się pierwsza napisać.
    Mam znajomą około 50 roku życia z tym zespołem, wrzost 145, ale nosi wysokie obcasy i prawie tego nie widać. Jest naprawdę sszczęśliwą i ciepłą osobą!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ