X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    11.94 lekko podwyższone ale w ciąży to niby norma.3 lekarzy to widziało Endo ,ginek i diabetolog i każdy mówi że to normlanie .W ciąży są inne normy .
    Ja tez mam 12 widziało to sporo lekarzy i tylko laryngolog dzisiaj dowalił ze mam ostry stan zapalny ze to CRP i te leukocyty a wszędzie podają ze norma do 15 w ciazy to normalne

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił, że podwyższone leukocyty są normalne w ciąży- dużo kobiet tak ma. Ale wiesz może w połączeniu z tym wysokim CRP i tymi migdałkami może ze względu na całość on tak powiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:08

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ile wynoszą wasz leukocyty z morfologii to jest to WBC
    U mnie wyniki z dziś 7,68.
    Za to niestety liczne bakterie w moczu i fosforany. Dobrze ze jutro wizyta.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki z amniopunkcji.
    Dziecko jest chore, zespół Turnera. jutro mam rozmowę z genetykiem.

Żegnam się z Wami. Bardzo dziękuję za słowa wsparcia.
    Trzymam kciuki za każdą z Waszych ciąż. Będziecie cudownymi Mamami!

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:

Tak ciężko się to czyta, nawet nie potrafię wyobrazic sobie co teraz przezywasz, ale pomimo tego wszystkiego trzymaj się i niepoddawaj. Myślami jesteśmy z Tobą.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:

Trzymaj się kochana .Bądź dzielna .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :(

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno i Twojego maluszka :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa przykro mi :( trzymaj się dzielnie

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - tak strasznie mi przykro...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem co powiedzieć :(
    Sowa, ściskam Cię mocno!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
    W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.

Spokojnego dnia Dziewczyny :)

Wysłany: 26 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula man dokładnie to samo. Obudziłam się o 6:00 i czułam taki głód, że już nie było sszansy na sen. Musiałam wwstać i zjeść.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
    W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.

Oj Paula ja mam tak cały czas, rano mogłabym zjeść wszystko co jest w lodowce :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, bo juz myslalam że tylko ja jakas nienażarta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończę 16 tydzień. I czuje sie mega zle. Wczoraj juz w łożku około 23 poczułam nagle po podniesieniu głowy z poduszki taka niemoc zawroty głowy jak wstałam to mnie zarzucało na boki spróbowałam zasnąć pózniej 4:30 przebudziłam sie i to samo i wstałam o 7:00 i czuje sie okropnie. Cały czas jak osłabiona, w tej głowie jakby mi ciśnienie spadło zaraz jadę go lekarza wiec zmierza mi ciśnienie. Nie cierpię sie tak czuc a miewałam juz przed ciąża i raz w ciazy tez wieczorem ale rano wstałam jak nowa

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...

Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jednym wielkim bólem. Wstałam tuż po 2. Bol w klatce piersiowej ogromny, ból zatok, głowy, nosa, ust, całej spuchnietej twarzy, zmęczenie z nie wyspania i do tego klucia w brzuchu. Poszłam siku i w łazience dostałam krwotoku z nosa. Nie mogłam spać przez te bóle, zasnelam coś przed 5. Obudziłam się po 6 bo budzik syna do szkoły budził. Na szczęście mąż wstał go zawieźć. Obudziłam się zlana potem, można wykręcić pizame i pościel. Zaraz będę wszystko przebierać, ale muszę zjeść śniadanie bo za chwilę biorę heviran a potem nystatyne, o 9 antybiotyk. W międzyczasie muszę gdzieś upchnac magnezy, jody i duphastony... Dziewczyny, leczcie się zawczasu, nie dopuszczajcie do takiego rozwoju chorób :( U mnie zaczęło się bólem gardła, na następny dzień już miałam zawalone zatoki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:01

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

A ja budzisz się taka głodna to masz cukry ok ? Bo ja dzisiaj obudziłam się mega głodna a cukier na czczo 96 i już trochę panika.Chyba kolacja była za słaba.Ale zauważam większy apetyt ogólnie.Ka cały czas czekam na tą piękną cerę w ciąży bo coś i u mnie się natura chyba pomyliła.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 26 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...

Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html
    To samo pomyślałam, ale bałam się pierwsza napisać.
    Mam znajomą około 50 roku życia z tym zespołem, wrzost 145, ale nosi wysokie obcasy i prawie tego nie widać. Jest naprawdę sszczęśliwą i ciepłą osobą!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ