Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:11.94 lekko podwyższone ale w ciąży to niby norma.3 lekarzy to widziało Endo ,ginek i diabetolog i każdy mówi że to normlanie .W ciąży są inne normy .
-
Mi też lekarz mówił, że podwyższone leukocyty są normalne w ciąży- dużo kobiet tak ma. Ale wiesz może w połączeniu z tym wysokim CRP i tymi migdałkami może ze względu na całość on tak powiedział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:08
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dostałam wyniki z amniopunkcji.
Dziecko jest chore, zespół Turnera. jutro mam rozmowę z genetykiem.
Żegnam się z Wami. Bardzo dziękuję za słowa wsparcia.
Trzymam kciuki za każdą z Waszych ciąż. Będziecie cudownymi Mamami!07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
sowa81 wrote:Dostałam wyniki z amniopunkcji.
Trzymam kciuki za każdą z Waszych ciąż. Będziecie cudownymi Mamami! -
sowa81 wrote:Dostałam wyniki z amniopunkcji.
Trzymam kciuki za każdą z Waszych ciąż. Będziecie cudownymi Mamami! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.
Spokojnego dnia Dziewczyny -
Paula 90 wrote:My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
W przyszlym tygodniu planuje pojechac do ikei po materac, krzesło do karmienia i ochraniacze na materac. Musze ukonczyc te grube zakupy przed koncem listopada, bo potem świąteczna goraczka i zaraz po niej trzeci trymestr, kiedy obawiam sie że juz znowu zacznę się źle czuć.
Spokojnego dnia Dziewczyny
Oj Paula ja mam tak cały czas, rano mogłabym zjeść wszystko co jest w lodowce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj kończę 16 tydzień. I czuje sie mega zle. Wczoraj juz w łożku około 23 poczułam nagle po podniesieniu głowy z poduszki taka niemoc zawroty głowy jak wstałam to mnie zarzucało na boki spróbowałam zasnąć pózniej 4:30 przebudziłam sie i to samo i wstałam o 7:00 i czuje sie okropnie. Cały czas jak osłabiona, w tej głowie jakby mi ciśnienie spadło zaraz jadę go lekarza wiec zmierza mi ciśnienie. Nie cierpię sie tak czuc a miewałam juz przed ciąża i raz w ciazy tez wieczorem ale rano wstałam jak nowa
-
Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...
Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html
-
Jestem jednym wielkim bólem. Wstałam tuż po 2. Bol w klatce piersiowej ogromny, ból zatok, głowy, nosa, ust, całej spuchnietej twarzy, zmęczenie z nie wyspania i do tego klucia w brzuchu. Poszłam siku i w łazience dostałam krwotoku z nosa. Nie mogłam spać przez te bóle, zasnelam coś przed 5. Obudziłam się po 6 bo budzik syna do szkoły budził. Na szczęście mąż wstał go zawieźć. Obudziłam się zlana potem, można wykręcić pizame i pościel. Zaraz będę wszystko przebierać, ale muszę zjeść śniadanie bo za chwilę biorę heviran a potem nystatyne, o 9 antybiotyk. W międzyczasie muszę gdzieś upchnac magnezy, jody i duphastony... Dziewczyny, leczcie się zawczasu, nie dopuszczajcie do takiego rozwoju chorób U mnie zaczęło się bólem gardła, na następny dzień już miałam zawalone zatoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:01
-
Paula 90 wrote:My rozpoczynamy 16 tydzien pod znakiem glodu. Ostatnio pojawia sie u mnie wrecz wilczy glod rano, czuje, ze jak zaraz czegos nie zjem to umrę doslownie. Wystarczy coś malego i jest ok.
Spokojnego dnia Dziewczyny -
Martusiazabka wrote:Sowa, czytałam o tym zespole Turnera, bo szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę tą nazwę. Nie jest to jakaś tragedia. Da się z tym żyć. Napewno musisz porozmawiać z lekarzem, najlepiej żeby to z tobą dokładnie omówił i zastanowić się co dalej...
Tutaj jest fajny artykuł na ten temat, może podniesie cię trochę na duchu
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-genetyczne/zespol-turnera-przyczyny-objawy-leczenie-aa-RzMF-r655-xxbb.html
Mam znajomą około 50 roku życia z tym zespołem, wrzost 145, ale nosi wysokie obcasy i prawie tego nie widać. Jest naprawdę sszczęśliwą i ciepłą osobą!Martusiazabka lubi tę wiadomość