Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Witamy nową mamę
Ja dostałam antybiotyk oraz heviran na opryszczkę Spłakałam się, boję się brać tyle leków Ale lekarz uspokaja mnie, że to bezpieczne... Mówi, że dużo większym zagrożeniem dla maleństwa są nieleczone infekcje bakteryjne i wirusowe. Coz, pozostaje mi zaufać. W przyszłym tygodniu wizyta u gin, oby było ok.
Polecam Wam na zatoki sinupretu, jest lekiem chyba ziołowy i pomaga, z tym że u mnie już było za późno na niego, biorę dodatkowo z antybiotykiem. I mam zapisany nasivin Kids 0,025% który naprawdę fajnie odtyka nos. Sinupret mam brać 5 dni a nasivin max 3 dni. -
Karmelllka90 wrote:Byłam u lekarzy i o ile od internisty wyszłam uspokojona zadowolona to laryngolog mnie wkurw....
Rano zajrzałam na moje migdałki a tam takie białe cos na nich.
Pojechałam internista mnie przyjął. No bo to CRP wysokie, pokazałam mu wszytskie moje wyniki ze od 2016 roku minimum mam CRP w okolicach 10... zajrzał do gardła i mowi... jest winowajca. Nacisnął patyczkiem a tam jak nie strzeli cm białe cos i fontanna ropy było jeszcze jedno ale to zostawił. Przepisał orofar dzisiaj 4 tabletki zeby odkażający i taki mocny płyn do płukania na odkażenie. I mowi ze nic z tym nie zrobimy w ciazy, ze po ciazy migdałki do usunięcia. Ze to CRP wzrośnie do Ok 30 i pewnie soe zatrzyma.
Poszłam do laryngologa bo ostatnio jak byłam to od razu mnie zrugał ze migdałki przerośnięte ze zwapnione ze do usunięcia, ze wymaz. Ok wymaz wyszedł ujemny. Dzisiaj mi wygniotł to drugie białe na migdałkach czego przed antybiotykiem nie miałam powiedział ze CRP nie od migdałków i ze to tyle z jego strony.
Nie zrobił wywiadu nie chciał zobaczyć starych wyników. No nie wiem co mam myślec na prawde. Aha dowalił sie do podwyższonych leukocytów, które przecież w ciazy sa naturalnie podwyzszone.... stwierdził ze stan zapalny ostry mam. Te wyniki widzial mój internista ginekolog endokrynolog i każdy mówił ze w ciazy sa one podwyzszone... jutro bede rozmawiać z moja ginekolog niech mnie położy do szpitala niech mi robią badania na wszystko -
nick nieaktualnyKasionek ja od 2012 minimum miałam przerośnięte migdałki, jak na studiach potrzebowałam zwolnienie jechałam do lekarza mówiłam ze boli gardło oglądał migdałki i bach. A od 2016 roku chodziłam do lekarza i szukałam powodu podwyższonego ob i CRP. Taki urok wszytsko w porzadku. A ja bym je z chęcią usunęła! Na internecie wyczytałam to co mi powiedział internista wiec chyba mu zaufam. Bo ja juz na prawde nie wiem co mogę zbadać jedynie wymaz z nosa mi został. A jakie ty masz CRP od haszimoto?
-
nick nieaktualny
-
darriuszalc wrote:Dziewczyny pomóżcie, jaka długość łóżeczka turystycznego 94 cm czy 1,27 m ??
-
Karmelllka90 wrote:Kasionek ja od 2012 minimum miałam przerośnięte migdałki, jak na studiach potrzebowałam zwolnienie jechałam do lekarza mówiłam ze boli gardło oglądał migdałki i bach. A od 2016 roku chodziłam do lekarza i szukałam powodu podwyższonego ob i CRP. Taki urok wszytsko w porzadku. A ja bym je z chęcią usunęła! Na internecie wyczytałam to co mi powiedział internista wiec chyba mu zaufam. Bo ja juz na prawde nie wiem co mogę zbadać jedynie wymaz z nosa mi został. A jakie ty masz CRP od haszimoto?
-
Martusiazabka wrote:Ja na zatoki polecam okłady z gorącej soli. Mnie kiedyś naprawdę pomogły. Podgrzewsz sól najlepiej granulowana (lub ziemniaki) na patelni i zawijasz w bawełnianą ściereczkę i kładziesz na czoło. Tylko delikatnie żebyś się nie poparzyła, najlepiej stopniowo przykładać. I najlepiej to robić wieczorem bo może zostać czerwony ślad na czole ale pomaga, ładnie rozgrzewa i rozpuszcza to co tam zalega, potem możesz sobie zrobić inhalację bo będzie ci to spływać...
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Hej, melduje się po wizycie, szyjka może być (3,2cm wg usg), ale ze względu na historie i tak pessar założymy, dziec bardzo ruchliwy okazał się być dziewczynka czyli przeczucie mnie nie myliło!
Karmelllka90, Natalia-tosia, DorotaAnna, Kasionek, Kiwona, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny ile wynoszą wasz leukocyty z morfologii to jest to WBC
-
Aasha wrote:Hej, melduje się po wizycie, szyjka może być (3,2cm wg usg), ale ze względu na historie i tak pessar założymy, dziec bardzo ruchliwy okazał się być dziewczynka czyli przeczucie mnie nie myliło!
-
Mama360 wrote:Z mojej pewnej Marcelinka właśnie wyszedł Krystian haha. 4 facetów w domu będę miała..
Jak dobrze ze z ciuchami się wstrzymałam.do dziś. Właśnie leży cała Sterta ubranek przede mną ;d
Kochane od 31 października w lidlu będą ubrania ciążowe. Mega mega tanie. Takie spodnie jak mam z h&m za 79,90 będą za 34 zł. Będa bluzki, bluzy, getry. Po taniosci.
Aaaa.. Jeszcze jedne dobre wieści. Nie biorę już encortonu. Alleluja!! Od razu czuję mniejsze łaknienie. Strasznie było z tym sterydem.
Dużo zdrówka dla chorych :*Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień