X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powodzenia u teściowej 🙈🙈🙈.

P.s. też czytałam w wieku 3 lat ale chodziłam w wieku 9 miesięcy. Moja dupa natomiast również wskazuje wolę jednak czytać 🤣. Ale biorę się za siebie, zrobiłam wyniki. Insulina tragedia 🤦‍♀️. Wróciłam do metforminy. Byłam u dietetyka, czekam na dietę. Mam do zrzucenia 19kg 🙈. Ćwiczyć zaczęłam po Chrzcinach, ale nie zawsze mam siłę. Czasem robię po prostu krótka jogę i tyle.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

P.s. też czytałam w wieku 3 lat ale chodziłam w wieku 9 miesięcy. Moja dupa natomiast również wskazuje wolę jednak czytać 🤣. Ale biorę się za siebie, zrobiłam wyniki. Insulina tragedia 🤦‍♀️. Wróciłam do metforminy. Byłam u dietetyka, czekam na dietę. Mam do zrzucenia 19kg 🙈. Ćwiczyć zaczęłam po Chrzcinach, ale nie zawsze mam siłę. Czasem robię po prostu krótka jogę i tyle.

Mi waga niby nienajgorzej Teoretycznie mam 6kg do dobrego BMI. Teraz mam za wysokie.
    U mnie z motywacją do zdrowego odżywiania jest słabo. Jarzyn nie lubię i nie lubię ich robić.
    Jogę uwielbiam, ale joga nie odchudza.
    Z aerobowych to tylko rower kocham. Ale do przyszłego roku minimum jeszcze polezy.
    Muszę też wyniki porobić i ciągle jest coś ważniejsze.

Dobra, muszę kończyć, bo już jedziemy a mi choroba lokomocyjna się odzywa. Ignas usnął

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dopiero zajarzylam :D yayy ciesze sie :D

Daj znać jak się już pojawisz na Fejsie 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam na noc kaszkę... Zasnął o 22, obudził się o 2 na cyca...usnął .. ja od 3 spać nie mogłam...chyba się już zaczęłam denerwować pakowaniem porannym....kolejną pobudka o 4 ale cyca nie chciał...pogadał i poszedł spać...nie mogę sobie darować że nie spałam...taką cudowna noc....ech...a rano wkurw...3 h pakowania. Robiłam nowe śniadanko dla księcia...wzgardził saszetka jogurtowa z owocami i ciasteczkami...musiałam dorabiać kasze i mieszać....

Już jesteśmy w połowie drogi...jedziemy na długi weekend do moich rodziców

Bylam wczoraj z jego pupa u innego dermatologa... Alericzna reakcja na pieluszki lub chusteczki...a mój pediatra zdiagnozował grzybicę...co lekarz to inna opinia...ech.... Pierwszy zlecił steryd....dobrze że nie dałam...dziś jest lepiej mam takie wrażenie... Smaruje robiona maścią odżywcza z odrobiną kwasu bornego, hydrokortyzou i witamin i bepanthenem sensiderm .

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Zazdro! Też chcę metformine...ale nie mogę bo kp... Mam do zrobienia implant bo ząb mi się pokruszył a korzeń jakiś dziwny i też nie mogę bo kp a trzeba jakiś antybiotyk brać...😣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misia - myślę że trochę to demonizujesz - zostań na grupie dłużej i poczuj jej ducha. Bardzo cieszymy się że ktoś szczepi bo na tą grupę trafiają antyszczepionkowcy typu "nie bo nie, bo siostra szwagra cioci sąsiada coś tam". I jak już uda się przekonać to to jest często duże wydarzenie. Zwłaszcza dla kogoś zatrutego chwastem AV. Ja sama wyczytałam pół internetu po grupach AV i sama mam strach. Który był kompletnie jak dotąd nieuzasadniony. I do tej pory przy każdym szczepieniu widzę wszystkie NOPy. Bo takiego myślenia trudno jest się pozbyć.
    Więc grupa cieszy się za każdym razem, bo nie znamy historii za każdym razem. No i mamuśki wyśmiewają, owszem, ale widziałaś ci AV pisze o szczepiacych? Morderca to jedno z delikatniejszych określeń.

Powiedziano Ci na grupie że same podwyższone próby wątroby nie są przeciwwskazaniem do szczepienia bo szczepienia nie obciążają w żaden sposób wątroby. To jest fair. Żaden lekarz nie napisał Ci - idź zaszczep i nie dygaj. Skoro nadal masz wątpliwości to musisz szukać dalej. Ja pewnie też bym tak szukała.

Skoro wykonanie kolejnych badań da Ci spokój to ja wspieram wszystkimi rękami i nogami. Przecież to chodzi o nasze dzieci.
    Ale obstawiam (i życzę tego) że zanim te wyniki porobocie to próby już spadną.
    Nie macie żadnych objawów towarzyszących.
    Ja mialam po braniu izoteku (podrażnia większość układów) prawie kilkuktotne przekroczenie prób wątrobowych. Zeszło w kilka miesięcy. Bez żadnych leków itd.
    Izotek powoduje hiperwitaminoze A i dopóki mi się ta witamina nie wyczyściła to próby wątrobowe i cholesterol miałam na niewiarygodnych poziomach.
    Życzę Wam żeby to minęło jak najszybciej żebyś mogła przestać już się martwić.
    Trzymam kciuki.
    U nas jest troche inaczej proby watrobowe mamy w porzadku, tylko kwasy zolciowe mamy przekroczone. Ja slyszalam od naszej rodzinnej ze jakies dziecko mialo podwyzszone proby watrobowe przez rok czasu a potem sytuacja naprawila sie. U nas sa kwasy zolciowe i problem z synteza zolci. Zolc sie odklada w watrobie i ja niszczy. Ten lekarz od metabolizmu mowil ze moze to byc czasowe, z tego co wiem od strony hepatologa, wlasnie jest jeden rodzaj cholestazy ktora moze minac do roku i oby to bylo wlasnie to.

Paula 90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja czytam to co pisza przeciwnicy szczepienia tak z przypadku na internecie. Strona stop nop mnie nie interesuje, bo wiem, jak bardzo przechylony jest biegun uprzedzen w druga strone. Co nie oznacza ze mnie dziwia sytuacje, kiedy na przyklad rodzice nie chca szczepic kolejnego dziecka bo pierwsze przez szczepienie stracilo zdrowie. Dziwia mnie wylacznie osoby ktore maja zdrowe dzieci i nie szczepia, choc wiadomo zdarza sie ze dzieci wygladaja na zdrowe, a sie okazuje inaczej, ale taka jest specyfika szczepien, duzo daja i duzo moga odebrac, tylko w bardzo rzadkich przypadkach, zeby nie bylo zadnych sygnalow ze cos zlego sie z dzieckiem dzieje. Od grupy w ktorej biora czynny udzial lekarze oczekuje wiecej niz po stronie typu stop nop. Nie podoba mi sie, zeby na takiej stronie ktos sie z kogos wysmiewal, obrazal, czy pogardzal, bo od razu wyglada to malo profesjonalnie, a po drugie takie podejscie nie sprawi by przekonac nieszczepiacych do szczepien, a o to powinno w tym chodzic. Ja widzialam profesjonalne podejscie w sytuacji kiedy ludzie nie chca szczepic, kulturalne postawienie sprawy i takie podejscie uwazam za wlasciwie. W szpitalu w ktorym rodzilam, takie rozmowy odbywaly sie z dziewczyna z sali poporodowej i zmienilo to czesciowo jej podejscie, bo choc nie zaszczepila dziecko w szpitalu, to mowila ze zaszczepi w 3 miesiacu na wzw b a w 6 miesiacu zycia na reszte obowiazkowych na pewno.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy właśnie od lekarza. Widzieliśmy serduszko wiec jestem trochę spokojniejsza😉 termin mam na 30 czerwca 2020 wiec jeszcze nie wiem czy będę czerwcowka, czy lipcowka😉 w każdym razie ciąża umiejscowiona prawidłowo i serce bije, a to chciałam najbardziej usłyszeć.

Paula 90, malutka_mycha, Tysia89, Lolka30, Lili90, Fasolka77, Misiabella, Tunia76, Daffi, Sansivieria, Syska2202, stresant, Bubek, valetta94, espoir, Kiwona lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wracamy właśnie od lekarza. Widzieliśmy serduszko wiec jestem trochę spokojniejsza😉 termin mam na 30 czerwca 2020 wiec jeszcze nie wiem czy będę czerwcowka, czy lipcowka😉 w każdym razie ciąża umiejscowiona prawidłowo i serce bije, a to chciałam najbardziej usłyszeć.
    Aż mam łzy w oczach ♥️
    Gratulacje raz jeszcze i trzymamy kciuki

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wracamy od teściów.
    Muszę w kominie zapisać bo było bardzo spoko. Ignas śpi w foteliku. Podobało mi się u dziadków

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą super wiadomości ❤❤❤. To która następna? A gdzie wogole się podziewa Martusia?

Paula do prawidłowej wagi to mi też mniej brakuje ale jak już się biorę za siebie to chce optymalną osiągnąć 😜.

Paula 90, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Gratulacje!
    Podziwiam, że się zdecydowaliście. Oby wszystko było dobrze :)
    Ja raczej nie byłabym teraz gotowa na dwójkę takich małych biegających po domu dzieci :D

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Zazdro! Też chcę metformine...ale nie mogę bo kp... Mam do zrobienia implant bo ząb mi się pokruszył a korzeń jakiś dziwny i też nie mogę bo kp a trzeba jakiś antybiotyk brać...😣
    Fasolka metformina należy do grupy leków (L1) najbezpieczniejszych w czasie karmienia piersią, więc można ją brać.
    Większość antybiotyków również można.

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
    https://farmaceuta-radzi.pl/kategorie-ryzyka-laktacyjnego-wg-prof-halea/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:32

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka metformina należy do grupy leków (L1) najbezpieczniejszych w czasie karmienia piersią, więc można ją brać.
    Większość antybiotyków również można.

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
    https://farmaceuta-radzi.pl/kategorie-ryzyka-laktacyjnego-wg-prof-halea/

A każdy lekarz mi odradza 😟

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kochana gratuluję. Oby do końca wszystko przebiegalo pomyślnie. To teraz coreczka? Jakies typy imion szykujecie?? %=

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Kupilam znowu hipp2. Zobacze czy apetyt na nie mu wrocil po tym nieszczęsnym bebilonie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, to przed Wami kolejne miesiące wzruszeń, wizyt, oczekiwania...aż mi się łzy zakrecily na wspomnienie ciąży...to był piękny czas...
    Obyście mieli mnóstwo samych dobrych nowin, niech Dzidziuś rośnie zdrowo, dla Ciebie też wiele sił i optymizmu! Jeszcze raz gratuluję!

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier*olę oby to były zęby bosz kurna nie zdzierże!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 21:43

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sie dzieje Mycha??

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja pier*olę oby to były żeby bosz kurna nie zdzierże!!!!!!!
    O co chodzi?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4035 4036 4037 4038 4039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ