Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:W jakim czasie nabyl umiejętność siadania? Szybko mu poszlo od pierwszych poczynan z czołganiem? Zastanawiam sie bo Filip czworakuje, sztywno staje ale nie siada. Nie wiem czy nie odkrył tego jeszcze ze tak mozna czy poprostu jeszcze nie umie.
I wciąż obroty na plecy koncza sie uderzeniem w głowę. On się chyba nigdy nie nauczy uwazac.
Kurcze Daffi ciężko mi powiedzieć....myślę że około miesiąca?? Bunio jest bardzo stabilny...potrafi się długo utrzymac na boku.. a nawet jak leci to ładnie kontroluje głowę...więc ja się nie boję że o podłogę walnie.. na czworakach stoi i czasem się przemieści ale lepiej mu się czołga i sądzę że nie będzie czworakowania tylko od razu stanie..czy to w ogóle nie za wcześnie na stanie? Nie obciąża to za bardzo kręgosłupa?Fasolka77
-
Misiabella wrote:Dzisiaj bylam u specjalisty od chorob metabolicznych i troche dal mi nadziei, ze moze u malego nie musi byc sytuacji tragicznej, choc nie moze mi dac oczywiscie gwarancji ze tak bedzie. Obejrzal jego wyniki, posluchal mojej opowiesci i powiedzial, ze moze byc to czasowa niewydolnosc watroby, ktora moze mu przejsc i niekoniecznie dojde jakie procesy tu weszly w gre. Powiedzial mi tez ze sa choroby metaboliczne i genetyczne, kryjace sie pod cholestaza, ktore sa przeciwskazaniem do szczepienia, ale on nie widzi i nie sadzi, zeby maly Tipuś zaliczal sie do tej kategorii. Ja jednak przestrzegalabym przed stronami fejsbukowymi, szczepienia rozwiewamy watpliwosci czy tym podobnymi, bo radza jakies rzeczy, a nie maja w tych bardziej skomplikowanych przypadkach wiedzy i doswiadczenia. Bo dajmy na to zgodnie z ich porada zaszczepilabym malego, a sie okazalo ze jest w grupie, tych ktorzy nie powinni byc szczepieni, w mojej sprawie wypowiedziala sie co prawda tylko pediatra, bo reszta moze wolala postapic ostroznie i sie nie wypowiedziec. Osobiscie dla mnie taka opinia, raczej nie wyplynelaby na moja decyzje, choc jest taka cegielka, ktora daje mi do myslenia, nawet zupelnie odwrotnie niz ktos mi sugeruje. Ten lekarz powiedzial mi jakie badania moge wykonac prywatnie i jesli wyjda negatywnie, czyli na nic nie wskaza, to wtedy uwaza ze powinnam zaszczepic malego. Wlasciwie jedno badanie mi zlecil, a drugie badanie ktorego koszt to okolo 6 tys zl moge zrobic, jak cos wyjdzie niedobrze z tamtego, lub kwasy pojda w kosmos. Jak wtedy pisalam o swoich watpliwosciach dotyczacych szczepienia, to nie chodzilo mi ze mi doradzicie w podjeciu decyzji, tylko sie chcialam podzielic obciazajaca mnie informacja, ze mam problem w podjeciu decyzji i ze ciezko ja podjac. To dotyczy mojego dziecka, wiec wiadomo, ze o cholestazie wiem wiecej niz przecietny laik.
Misia wierzę, że wszystko się w końcu wyjaśni i że Tipusiowi nic nie dolegastresant, Bubek, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Moja pełza super. Próbuję raczkować, ale na panelach jej się nóżki rozjezdzaja i kończy się na pelzaniu. Jeszcze nie siada i nie wstaje.
Po czym pełzają wasze maluchy?
Macie dywany czy coś?
A jeśli po golych panelach, to jak ubierać ie dzieci?
mam i panele i linoleum i dywan...pelza wszedzie, na panelach jest zaraz zimnaaaa.
Ale nie ubieram jej specjalnie bo nie pozwalam jej dlugo pelzac nie tam gdzie trzeba -
Fasolka77 wrote:Kurcze Daffi ciężko mi powiedzieć....myślę że około miesiąca?? Bunio jest bardzo stabilny...potrafi się długo utrzymac na boku.. a nawet jak leci to ładnie kontroluje głowę...więc ja się nie boję że o podłogę walnie.. na czworakach stoi i czasem się przemieści ale lepiej mu się czołga i sądzę że nie będzie czworakowania tylko od razu stanie..czy to w ogóle nie za wcześnie na stanie? Nie obciąża to za bardzo kręgosłupa?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Moja pełza super. Próbuję raczkować, ale na panelach jej się nóżki rozjezdzaja i kończy się na pelzaniu. Jeszcze nie siada i nie wstaje.
Macie dywany czy coś?
Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Macie dywany czy coś?
Mój pelza po wszystkim 😁 po wykładzinie, panelach i płytkach 😁Fasolka77
-
Ja kupiłam takie nakolanniki antypoślizgowe na allegro. Wydają się ok, ale ze Nina dopiero zaczyna przygodę z przemieszczaniem się to i tak się rozjerzdza. Ale chyba robi to specjalnie bo jeszcze ja to męczy.
Misia mam nadzieję że u Was okaże się że historia ma to lepsze zakończenie. Mocno trzymam kciuki
Nina dziś wstała godzinę wcześniej, niby godzina a ja się jakaś niedorobiona czuje. Idziemy dziś w odwiedziny do koleżanki, która ma 2,5 roczna córkę. Ciekawie będziemalami.91, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Daffi odpisywałam Ci wczoraj ale widzę że odpowiedź się nie dodała. Ja polecam mleko capricare. Nic się po nim nie dzieje. Przeszliśmy przez Nan, Bebilon i Hippa i to najlepiej się sprawdza.
Fasola u nas też zębów brak ale są juzctak blisko że wieczorem może to już być nieaktualne 🙈.
Wczoraj byliśmy na ostatnim bexero i do roczku mamy spokój. Wszystkie szczepienia obowiązkowe i zalecane mamy zrobione. Filip waży 8650. Od tygodnia męczę go Vojta 😳Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Daffi odpisywałam Ci wczoraj ale widzę że odpowiedź się nie dodała. Ja polecam mleko capricare. Nic się po nim nie dzieje. Przeszliśmy przez Nan, Bebilon i Hippa i to najlepiej się sprawdza.
Fasola u nas też zębów brak ale są juzctak blisko że wieczorem może to już być nieaktualne 🙈.
Wczoraj byliśmy na ostatnim bexero i do roczku mamy spokój. Wszystkie szczepienia obowiązkowe i zalecane mamy zrobione. Filip waży 8650. Od tygodnia męczę go Vojta 😳
Pieknie Fifi waży. A jak dajecie radę z Vojta? Maly dzielny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 11:25
-
Lolka30 wrote:Daffi odpisywałam Ci wczoraj ale widzę że odpowiedź się nie dodała. Ja polecam mleko capricare. Nic się po nim nie dzieje. Przeszliśmy przez Nan, Bebilon i Hippa i to najlepiej się sprawdza.
Wczoraj byliśmy na ostatnim bexero i do roczku mamy spokój. Wszystkie szczepienia obowiązkowe i zalecane mamy zrobione. Filip waży 8650. Od tygodnia męczę go Vojta 😳
Gratki! I zazdro! Przed nami ostatnia dawka prevenaru i całe meningokoki...na razie odroczone szczepienie przez te placki na pupie 😦Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 11:08
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Lolka i jak Wam idzie?
Daffi, Fasolka77, Tysia89 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi ja kupuje po 6 puszek online i zamawiam wcześniej kolejna partię. Stacjonarnie kupiłam tylko 1 puszkę na początku żeby sprawdzić. Teraz już mniej tego mleka schodzi więc nie znika tak szybko.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień