X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka super i bardzo dobrze niech placa....teraz to pieciopak body mozesz mlodemu zafundowac :)

Co do body to kuzynka dala mi takie body ze smyka coolclub ...jakie szmaty....wiem ze po jednym dziecku i noszone ale ja w Pani odziezy kupuje za grosze i nie sa tak ponaciagane jak to to...no ale tam zawsze biore nexty albo h&m

Facet mi napisal ze jezeli zostawie towar to daja mi rabat i pieniadze przesla na moje konto...ale nie napisal ile tego rabatu...
    Podejrzewam ze ze 20 zl...bo przesylka do nich 10 i do mnie z nowym towarem tez 10zl takie koszta by oni musieli poniesc....ale to jeszcze nie wiedza ze za przeslanie kasy na moje czeskie konto zaplaca majatek ;) hihi

Napisalam ze zastanawiam sie nad zostawieniem tych "zlych" gatek i kupnem jeszcze jednych taniej z ich proponowanym rabatem....narazie cisza nie odpisuja...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba wyrżnęła się górna lewa dwójka - nie daje sobie zobaczyć porządnie.

Co ciekawe jedynki jeszcze nie wyszły. Ale ida.
    Dentosept, dentinox i pedicetamol to nasza podstawa "zywienia" ostatnio.

Dzięki lekom nocki mamy całkiem niezłe. Ale jest niewesoło.

Plus Ignas od wczoraj ma jakieś nerwy takie jak nigdy. Wypadnie mu zabawka to się wścieka, ja wyjdę z pokoju to się wścieka, mąż pójdzie do łazienki i Młody wściekły.
    Zaczął nas wołać. Jak się na niego nie patrzymy to pokrzykuje, żeby zwrócić uwagę. Jak spojrzymy to się cieszy. Wszystko musi być po jego myśli bo jak nie to wścieklizna.

Ale jeździ w wózku bez problemu. Nosidła nie musiałam używać ostatnie kilka dni więc jest ok.

Jakiś skok nie nadchodzi? Chyba 32 tydzień coś na być...

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja sprzedałam bodziaka 2 miesiące temu wysłałam lasce poleconym (za bodziaka wzięłam 25 zł) i laska po miesiącu mi pisze że nie doszło to do niej... dobrze że miałam potwierdzenie nadania, złożyłam reklamację na poczcie i zapłacili mi słuchajcie odszkodowania 38 zł więc sprawdziłam sobie przepisy napisałam odwołanie I przyznali mi 145 zł odszkodowania także uważam że zawsze warto walczyć o swoje i się odwoływać i pisać reklamację
    My z mężem nie umiemy walczyć o swoje. Takie z nas dupy wołowe.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas dokładnie tak samo: górna lewa dwojka juz jest a jedynek brak😳
    Kolejny skok to 33-36 tydz, aż sobie rozpisalam w kalendarzu😉, u nas to wypada na przyszły tydz. A wczoraj w temacie skoków zostałam wysmiana przez dwie kolezanki z nieco starszymi dziecmi-ze sobie wymyślam, że nic takiego nie ma, że za dużo czytam i szukam dziury w całym...no ale się wkurzyłam!
    A może to raczej one za mało czytają i są kompletnie nieświadome tego, przez co dzieci przechodzą? Pewnie wg nich lepiej zastosować "technike" wyplacze się to mu przejdzie. Brrr!!!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dentosept, dentinox i pedicetamol to nasza podstawa "zywienia" ostatnio.

Dzięki lekom nocki mamy całkiem niezłe. Ale jest niewesoło.
    Te leki stosujesz tak zapobiegawczo na noc czy dopiero jak już nic innego nie skutkuje, np noszenie, przytulanie, zabawianie, a Ignas nie może zasnąć i płacze?? Ja dopiero 2 razy dałam pedicetamol z powodu placzu w nocy przez zęby, a dentinoxu kazała pediatra unikać ze względu na jakiś środek znieczulajacy w składzie. My stosujemy jeszcze taki żel: genigel, ale nie widze jakiegos super dzialania. A poza tym nawet samo nałożenie tego żelu na dziąsła jest trudne bo Kasia wszystko lize i zjada od razu.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - mnie też takie matki denerwują. Nie mają pojęcia, "urodziłam to i wychowam", "książki ogłupiają"...
    Szkoda dzieci tylko.
    Leki daje jak marudzi, nie chce żeby się męczył. Najczęściej dentosept. Dentinox smaruje rzadko - około raz na dzień już od 4 dni. Pedicetamol daje na noc jak widzę że go boli. Nie dopuszczam do rozchulania się bólu.
    Kiedyś miałam ciekawa rozmowę na ten temat z neurologiem-ortopeda. Zawsze brałam leki w ostateczności, jak już na rzęsach chodziłam. On wytłumaczyl mi że im szybciej weźmie się leki tym mniej ból podrażni nerwy i tym mniejsza dawka leku będzie potrzebna.

Dentinox ma lidokainę, ona miejscowo znieczula. Zaleca się jej ograniczanie. Ale działa najlepiej.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie nadrobilam...

ostatnio nie mam na nic czasu

Tunia - moja tez uszko zaczepia...ale ma dwa dolne i nie zapowiada sie by cos szlo...no ale bede wypatrywac

a wiecie
    pytanieeee
    wczoraj pod wieczor dopadl mala kaszel, w nocy sie troszke pomeczyla, dzis jak reka odjal.
    Nie kaszle, bez goraczki.
    Jutro szczepienie....no i co...?
    wiem ze lekarka zbada przed szczepieniem i tak ale jakos tak...boje sie

a bylismy w niedziele na basenie ze slona woda i raz mi sie zakrztusila, moze ta sol poszla jej i narobila biedy jakiejs...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 14:45

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    o ludzie nadrobilam...

ostatnio nie mam na nic czasu

Tunia - moja tez uszko zaczepia...ale ma dwa dolne i nie zapowiada sie by cos szlo...no ale bede wypatrywac

a wiecie
    pytanieeee
    wczoraj pod wieczor dopadl mala kaszel, w nocy sie troszke pomeczyla, dzis jak reka odjal.
    Nie kaszle, bez goraczki.
    Jutro szczepienie....no i co...?
    wiem ze lekarka zbada przed szczepieniem i tak ale jakos tak...boje sie

a bylismy w niedziele na basenie ze slona woda i raz mi sie zakrztusila, moze ta sol poszla jej i narobila biedy jakiejs...
    Lekarz na pewno zbada przed szczepieniem. Jeśli woda gdzieś poleciała to osłuchowo wyjdzie. Jeśli nie ma gorączki to można szczepić.
    Odraczanie szczepień ze względu na chorobę to nie jest kwestia zapobiegania nopom. Po prostu przy gorączce, leczeniu antybiotykami itp istnieje ryzyko że szczepionka nie zadziała.

Bubek lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też jakiś czas wściekłości nastał🙄🙄😂😂😂
    No aż purpurowy się robi jak się wścieka-mamusi charakterek😂😂😂i do tego ryczy w sesie tajiego mega mruczenia jak lew😂😂😂
    póki co nas to mega śmieszy😂😂😂

Nie wiem czy kolejne zęby idą czy jak ale znowu rece w buzi na maxa i tony śliny lecą plus częściej zrzędzi...

W pracy było spoko i dałam radę ale najbardziej dał radę synuś i tatuś.Obaj spisali się na medal❤
    W ten weekend już na sobote i niedzielę idę więc dłuższe rozstanie nam się szykuje...

stresant, Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama aga podziwiam za prace :) ja dzis bylam w robocie bo starszaki mialy wywiadowki ...i tak sie cieszylam ze nie musze chodzic do pracy i jestem w szkole tylko 30 minut :)

Fasolka napisali ze daja mi rabat 15zl na nastepne zakupy..poslalam ich do dupy....zostawiam te gatki i wiecej tam nie kupie nic ...kazalam przelac rekompensate za straty na konto zobaczymy co odpisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jeśli któraś jest w dkms i nadal kp to trzeba do nich napisać maila o zawieszenie członkostwa na przewidywany okres karmienia piersią plus pół roku.
    W trakcie kp i pół roku po jego zakończeniu nie można być dawcą.
    Wystarczy napisać na: [email protected]

Ja właśnie wysłałam ;-)
    Na wszelki wypadek zablokowałam się na trzy lata.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Wiki je dużo w nocy, więc sika jak szalona. Pieluchy Lidla nocy nie wytrzymują. Musiałam ją przewijać i mi się wybudzala. Teraz na noc zakładam pampersy i nic nie przecieka. Faktycznie ponad 12h wytrzyma. Zawsze myślałam, że co za różnica w tych pieluchach, płaci się za firmę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama aga podziwiam za prace :) ja dzis bylam w robocie bo starszaki mialy wywiadowki ...i tak sie cieszylam ze nie musze chodzic do pracy i jestem w szkole tylko 30 minut :)

Fasolka napisali ze daja mi rabat 15zl na nastepne zakupy..poslalam ich do dupy....zostawiam te gatki i wiecej tam nie kupie nic ...kazalam przelac rekompensate za straty na konto zobaczymy co odpisza

a ile kosztowały? ja bym napisała, że nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie ... napisałaś im, że stracili klienta czy tylko postanowiłas, że więcej tam nie kupisz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ostatnio Wiki je dużo w nocy, więc sika jak szalona. Pieluchy Lidla nocy nie wytrzymują. Musiałam ją przewijać i mi się wybudzala. Teraz na noc zakładam pampersy i nic nie przecieka. Faktycznie ponad 12h wytrzyma. Zawsze myślałam, że co za różnica w tych pieluchach, płaci się za firmę.

nas nagle pampersy zaczęły uczulać... ale bambiboo tez dają radę 12 h .... tylko drogie są cholery...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza noc należy do udanych... budzil się często ale bez dramy... o 6 już na dobre ale tatuś go przejał więc spałam dalej... o 7 wrócił do łózka i dostał cyca i.... śpi do tej pory!!!! Nawet musiałam go przełożyć do łóżeczka bo sam w łóżku zostać już nie może a ja musiałam iść do wc ... i śpi dalej! :) szok.. ja już wyspana, po śniadanku, piję kawę i oglądam TV :) wow! tak to można żyć!

malutka_mycha, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy dostajecie taką samą kasę macierzyńskiego za miesiące mające równą ilość dni? tzn tyle samo za czerwiec i wrzesień i taka sama kwota za maj i lipiec ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nas nagle pampersy zaczęły uczulać... ale bambiboo tez dają radę 12 h .... tylko drogie są cholery...
    Drogie drogie Fasolka :) nie ma to jak tetra ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ile kosztowały? ja bym napisała, że nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie ... napisałaś im, że stracili klienta czy tylko postanowiłas, że więcej tam nie kupisz?
    Postanowilam...a mialam napisac?

Zaplacilam 104 zl ale w tym bylo 10 przesylki i 15% rabatu z okazji tygodnia ekologicznego....same bez rabatow kosztuja 108zl no ale to welna merynosow ;)
    Jakby mi sprzedali nowe za 70 plus gratis przesylka to bym sie nie zastanawiala i jeszcze eko proszki bym kupila a tak niech spadaja...kto wie czy ten nowy by dobry poslali bo ewidentnie widac ze ten co pakuje nie ma zielonego pojecia o pieluchach wielorazowych :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki jak bedziecie widziec fajne promocje na black friday dajcie znac...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas niebawem zaanonsowala sie pielegniarka srodowiskowa. Ciekawe co tym razem bedzie chciala a Filip ma ostatnio ciężkie dni. Ciagle krzyczy i zlosci sie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 4065 4066 4067 4068 4069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ