X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Daffi gruszka i kalafior sa ciezko strawne...

Ja daje herbatke do picia kupuje takie ziolowe bio w torebkach od 6 miesiaca. ...pije ...po wodzie na sraczke
    Dlatego wmuszam w małą wodę (bez skutku), żeby ją posrało. 😂

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My rowniez pijemy wode tyle że lubi gazowana. Jula pije zwykla filtrowana i do szkoly na ten cel tez ma butelke dafi. Ale Julia wychowana jest w czasach kiedy zalecenia who to herbatla koperkowa.. Podawalo sie herbatki w granulkach ktore maja mnostwo cukru.. Potem pila te okropne kubusie play.. A dzis tylko woda.. Takze to ze jako maluch miala podawane to co wolala nie okazalo sie w naszym przypadku zlem kontynuowamym dalej. Widzi ze my wode, i sama tez chce wode.

Streasant mozliwe ale on zwymiotowal bo mu oczywiście konsysyencja i smak nie podszedl.. Tylko spróbował 1 lyzeczke i koniec juz go cofalo... A po drugiej paw na calego.
    To fakt, że nie koniecznie potem dziecko lubi to co my teraz w nie pchamy.
    U syn też pił soki, teraz wodę filtrowania.
    Chipsa nie jadł do czasów szkoły, a teraz wpierdziela.
    Czytałam mu bardzo dużo książek, a on teraz nie lubi czytać.
    Może tak naodwrot robić. Teraz słodkie, słone, TV i komp. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 08:33

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do podawanie wody - Ignacy przez pierwszy miesiąc pił może z 10 ml na dzień czasem nic. A któregoś dnia jak się dossał do bboxa to za jednym razem poszło 100ml
    Teraz w ciągu dnia wypija około 200. i sam się upomina w trakcie jedzenia żeby dać mu bidon. Doidy cup jeszcze nie jest naszym ulubieńcem ;-)

u nas to samo! jak na początku weszło kilka kropel to był cud! i własnie feralnego wieczora tak się dorwał do bboxa, że wypił prawie cały! stąd ten płacz, beki etc...

teraz już w ciągu dnia wypija całego bboxa :) doidy cup u nas na razie służy do zabawy i zrzucania z krzesełka

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.

reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.
    Tylko wolalabym zeby to od nich wyszlo ze zawierają ten nikiel. Ja tylko w necie wyczytałam ze oprawki metalowe go maja. Juz kiedys mialam metalowe i nic sie nie dzialo. Pozniej przeszlam na plastiki i teraz znow metal ale te sa feralne.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - rzecznik praw konsumenta. Pomoże, ogarnie pisma i jeszcze może wywalczysz odszkodowanie

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - rzecznik praw konsumenta. Pomoże, ogarnie pisma i jeszcze może wywalczysz odszkodowanie
    Az tak to nie musze szalec. Przejde sie jutro do vision i zobacze co powiedzą i czy zaoferują jakies rozwiazanie. Poczytalam ze nikiel moze naprawde silne reakcje uczuleniowe wyeolac a te bable i swedzenie to pierwsza oznaka.. Powoduje nawet astmę...

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moj maz kupuje jakies konserwowane acerola, jak przyniesie to zwroce uwage, jakie to sa. Ja nie smigam po sklepach to nie wiem ;) Ale on sprawdza wszystkie sklady i szuka tych najlepszych. W sklepie z ekologiczna zywnoscia sa wedliny ale tez z konserwantami, dla tego najlepszy wybor to kupic mieso eko lub miec z dobrego zrodla i zrobic samemu.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciqlam dzis po dac po raz pierwszy zoltko jaja malemu - ja rozdzielam od bialka na poczatek, myslicie ze to dobry pomysl dac mu okolo godziny 18 stej? Rano jadl kasze z owocami a potem szukalam srub do kojca (na darmo) i dzis obiadek bedzie jadl w godzinach kolacyjnych. Waham sie czy podawac o takiej godzinie w zwiazku z jakas reakcja uczuleniowa. Z drugiej strony maz jest w domu a jak jutro podam to go nie bedzie. Co byscie zrobily?

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej wychodziłam z założenia że wszystko będzie ok i nie zwracała uwagi na to jaka jest pora dnia więc ja bym podała. Ale wiem że Ty jesteś ostrozniejsza :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jestem, az tak ostrozna, bo podalam ha ha. Maly byl zaciekawiony smakiem, ale zjadl tyle co zwykle, czyli jakies 50 g. Ja dojadalam jak zwykle po nim i musze stwierdzic ze takie warzywa zmiksowane, ugotowane na parze z dodatkiem jakiegos tluszczu sa naprawde dobre. Maly jadl dynie z jajkiem i maslem klarowanym i zieloną pietruszką lub koprem i mi smakowalo to super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:11

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja raczej wychodziłam z założenia że wszystko będzie ok i nie zwracała uwagi na to jaka jest pora dnia więc ja bym podała. Ale wiem że Ty jesteś ostrozniejsza :)
    Podajac na noc poprostu musimy mieć świadomość ze moze nam sie trafic trudna nieprzespana noc. Ale u mnie tez sie nie zdarzylo. Ponadto moja pediatra mowila bym dawala cale jajko.. Zacierke w zupie.. Ale ja juz mojej pediatry nie slucham. I dodaje do owocow zoltko gotowane.

b2ujp2.png

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest zacierka?
    Ja dodawalam gotowane do zup

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc będzie ciezka. Maly obudzil sie i ma katar. Placze caly czas bo nie wie o co chodzi.. Ehh

b2ujp2.png

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas noc będzie ciezka. Maly obudzil sie i ma katar. Placze caly czas bo nie wie o co chodzi.. Ehh
    Zdrowka

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnal o 2... Po 3 znow placz.. Dalam mleko to sie wsciekl bardziej i smoczek załatwił sprawę.. Udalo sie pospac do 5.30 i znow zjadl i wstal o 8.30. Jest rozdrazniony i denerwuje sie przy jedzeniu. Ogolnie nosek ma drozny, podczas snu tylko troszkę mu furczalo zadne glutki nie lecą a on jednak ma jakis denerwujacy go nieżyt.

No chyba ze to na zeby a nie przeziebienie. Okaze sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:20

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi u nas tak bylo jak zab szedl, nic z nosa nie szlo a tak jakby furczalo. Pofurczalo 3 noce i przestalo.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po 2 szczepieniu 5w1 ....kluseczka ma 10 kilo i 68cm :) chyba najgrubsze dziecie na forum :)

Daffi, Paula 90, Fasolka77, Sansivieria, malutka_mycha, Misiabella, Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jestesmy po 2 szczepieniu 5w1 ....kluseczka ma 10 kilo i 68cm :) chyba najgrubsze dziecie na forum :)
    Najgrubsze i najkrotsze :D niezly klocek. 11kg to tak roczniaki waza :D
    Moja mloda byla wlasnie krótka i wygladala jak michelin. Wazne ze wszystko ok.

b2ujp2.png

‹‹ 4063 4064 4065 4066 4067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ