Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:My rowniez pijemy wode tyle że lubi gazowana. Jula pije zwykla filtrowana i do szkoly na ten cel tez ma butelke dafi. Ale Julia wychowana jest w czasach kiedy zalecenia who to herbatla koperkowa.. Podawalo sie herbatki w granulkach ktore maja mnostwo cukru.. Potem pila te okropne kubusie play.. A dzis tylko woda.. Takze to ze jako maluch miala podawane to co wolala nie okazalo sie w naszym przypadku zlem kontynuowamym dalej. Widzi ze my wode, i sama tez chce wode.
Streasant mozliwe ale on zwymiotowal bo mu oczywiście konsysyencja i smak nie podszedl.. Tylko spróbował 1 lyzeczke i koniec juz go cofalo... A po drugiej paw na calego.
U syn też pił soki, teraz wodę filtrowania.
Chipsa nie jadł do czasów szkoły, a teraz wpierdziela.
Czytałam mu bardzo dużo książek, a on teraz nie lubi czytać.
Może tak naodwrot robić. Teraz słodkie, słone, TV i komp. 😉 -
Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 08:33
-
A co do podawanie wody - Ignacy przez pierwszy miesiąc pił może z 10 ml na dzień czasem nic. A któregoś dnia jak się dossał do bboxa to za jednym razem poszło 100ml
Teraz w ciągu dnia wypija około 200. i sam się upomina w trakcie jedzenia żeby dać mu bidon. Doidy cup jeszcze nie jest naszym ulubieńcem
u nas to samo! jak na początku weszło kilka kropel to był cud! i własnie feralnego wieczora tak się dorwał do bboxa, że wypił prawie cały! stąd ten płacz, beki etc...
teraz już w ciągu dnia wypija całego bboxadoidy cup u nas na razie służy do zabawy i zrzucania z krzesełka
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.
reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Daffi - rzecznik praw konsumenta. Pomoże, ogarnie pisma i jeszcze może wywalczysz odszkodowanie
-
Paula, moj maz kupuje jakies konserwowane acerola, jak przyniesie to zwroce uwage, jakie to sa. Ja nie smigam po sklepach to nie wiem
Ale on sprawdza wszystkie sklady i szuka tych najlepszych. W sklepie z ekologiczna zywnoscia sa wedliny ale tez z konserwantami, dla tego najlepszy wybor to kupic mieso eko lub miec z dobrego zrodla i zrobic samemu.
-
Dziewczyny, chciqlam dzis po dac po raz pierwszy zoltko jaja malemu - ja rozdzielam od bialka na poczatek, myslicie ze to dobry pomysl dac mu okolo godziny 18 stej? Rano jadl kasze z owocami a potem szukalam srub do kojca (na darmo) i dzis obiadek bedzie jadl w godzinach kolacyjnych. Waham sie czy podawac o takiej godzinie w zwiazku z jakas reakcja uczuleniowa. Z drugiej strony maz jest w domu a jak jutro podam to go nie bedzie. Co byscie zrobily?
-
Chyba nie jestem, az tak ostrozna, bo podalam ha ha. Maly byl zaciekawiony smakiem, ale zjadl tyle co zwykle, czyli jakies 50 g. Ja dojadalam jak zwykle po nim i musze stwierdzic ze takie warzywa zmiksowane, ugotowane na parze z dodatkiem jakiegos tluszczu sa naprawde dobre. Maly jadl dynie z jajkiem i maslem klarowanym i zieloną pietruszką lub koprem i mi smakowalo to super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:11
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja raczej wychodziłam z założenia że wszystko będzie ok i nie zwracała uwagi na to jaka jest pora dnia więc ja bym podała. Ale wiem że Ty jesteś ostrozniejsza
-
Zasnal o 2... Po 3 znow placz.. Dalam mleko to sie wsciekl bardziej i smoczek załatwił sprawę.. Udalo sie pospac do 5.30 i znow zjadl i wstal o 8.30. Jest rozdrazniony i denerwuje sie przy jedzeniu. Ogolnie nosek ma drozny, podczas snu tylko troszkę mu furczalo zadne glutki nie lecą a on jednak ma jakis denerwujacy go nieżyt.
No chyba ze to na zeby a nie przeziebienie. Okaze sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:20
-
stresant wrote:Jestesmy po 2 szczepieniu 5w1 ....kluseczka ma 10 kilo i 68cm
chyba najgrubsze dziecie na forum
niezly klocek. 11kg to tak roczniaki waza
Moja mloda byla wlasnie krótka i wygladala jak michelin. Wazne ze wszystko ok.