WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Daffi gruszka i kalafior sa ciezko strawne...

Ja daje herbatke do picia kupuje takie ziolowe bio w torebkach od 6 miesiaca. ...pije ...po wodzie na sraczke
    Dlatego wmuszam w małą wodę (bez skutku), żeby ją posrało. 😂

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My rowniez pijemy wode tyle że lubi gazowana. Jula pije zwykla filtrowana i do szkoly na ten cel tez ma butelke dafi. Ale Julia wychowana jest w czasach kiedy zalecenia who to herbatla koperkowa.. Podawalo sie herbatki w granulkach ktore maja mnostwo cukru.. Potem pila te okropne kubusie play.. A dzis tylko woda.. Takze to ze jako maluch miala podawane to co wolala nie okazalo sie w naszym przypadku zlem kontynuowamym dalej. Widzi ze my wode, i sama tez chce wode.

Streasant mozliwe ale on zwymiotowal bo mu oczywiście konsysyencja i smak nie podszedl.. Tylko spróbował 1 lyzeczke i koniec juz go cofalo... A po drugiej paw na calego.
    To fakt, że nie koniecznie potem dziecko lubi to co my teraz w nie pchamy.
    U syn też pił soki, teraz wodę filtrowania.
    Chipsa nie jadł do czasów szkoły, a teraz wpierdziela.
    Czytałam mu bardzo dużo książek, a on teraz nie lubi czytać.
    Może tak naodwrot robić. Teraz słodkie, słone, TV i komp. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 08:33

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do podawanie wody - Ignacy przez pierwszy miesiąc pił może z 10 ml na dzień czasem nic. A któregoś dnia jak się dossał do bboxa to za jednym razem poszło 100ml
    Teraz w ciągu dnia wypija około 200. i sam się upomina w trakcie jedzenia żeby dać mu bidon. Doidy cup jeszcze nie jest naszym ulubieńcem ;-)

u nas to samo! jak na początku weszło kilka kropel to był cud! i własnie feralnego wieczora tak się dorwał do bboxa, że wypił prawie cały! stąd ten płacz, beki etc...

teraz już w ciągu dnia wypija całego bboxa :) doidy cup u nas na razie służy do zabawy i zrzucania z krzesełka

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czy ktos wie czy cos moge zrobić? Kupowalam okulary latem.. Nikt mnie nie informował o alergenach itp. Poprostu jest klient to wcisne mu najdrozsze oprawki. Niedawno całkiem reklamowalam oprawki bo zlotko na zausznikach sie starlo i dostalam ogromnego uczulenoa na skorze glowy w okolicy zausznika.. Bylt to pecherze ktore ogromnie swędzialy. Oddalam na reklamacje i wymienili na nowe. Od wczoraj znow sie drapie.. I znow mam bable i uczulenie a na zauszniku maly brak tej warstwy wierzchniej. Doczytalam w necie ze oprawki metalowe zawierają nikiel. Mam na niego uczulenie od dziecka. Ale nikt mi nie powiedział tego przy zakupie. Czy ja moge jakos walczyc o wymiane na inne oprawki? Mam dość sie tak męczyć co miesiac czy dwa a nie wydam 600zl na kolejne po pol roku.

reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    reklamuj do skutku. Skoro raz Ci uznali to powinni uznać kolejny raz. Napisz,że masz ucuzelnie i chcesz kupić inny model bez niklu.
    Tylko wolalabym zeby to od nich wyszlo ze zawierają ten nikiel. Ja tylko w necie wyczytałam ze oprawki metalowe go maja. Juz kiedys mialam metalowe i nic sie nie dzialo. Pozniej przeszlam na plastiki i teraz znow metal ale te sa feralne.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - rzecznik praw konsumenta. Pomoże, ogarnie pisma i jeszcze może wywalczysz odszkodowanie

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - rzecznik praw konsumenta. Pomoże, ogarnie pisma i jeszcze może wywalczysz odszkodowanie
    Az tak to nie musze szalec. Przejde sie jutro do vision i zobacze co powiedzą i czy zaoferują jakies rozwiazanie. Poczytalam ze nikiel moze naprawde silne reakcje uczuleniowe wyeolac a te bable i swedzenie to pierwsza oznaka.. Powoduje nawet astmę...

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moj maz kupuje jakies konserwowane acerola, jak przyniesie to zwroce uwage, jakie to sa. Ja nie smigam po sklepach to nie wiem ;) Ale on sprawdza wszystkie sklady i szuka tych najlepszych. W sklepie z ekologiczna zywnoscia sa wedliny ale tez z konserwantami, dla tego najlepszy wybor to kupic mieso eko lub miec z dobrego zrodla i zrobic samemu.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciqlam dzis po dac po raz pierwszy zoltko jaja malemu - ja rozdzielam od bialka na poczatek, myslicie ze to dobry pomysl dac mu okolo godziny 18 stej? Rano jadl kasze z owocami a potem szukalam srub do kojca (na darmo) i dzis obiadek bedzie jadl w godzinach kolacyjnych. Waham sie czy podawac o takiej godzinie w zwiazku z jakas reakcja uczuleniowa. Z drugiej strony maz jest w domu a jak jutro podam to go nie bedzie. Co byscie zrobily?

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej wychodziłam z założenia że wszystko będzie ok i nie zwracała uwagi na to jaka jest pora dnia więc ja bym podała. Ale wiem że Ty jesteś ostrozniejsza :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jestem, az tak ostrozna, bo podalam ha ha. Maly byl zaciekawiony smakiem, ale zjadl tyle co zwykle, czyli jakies 50 g. Ja dojadalam jak zwykle po nim i musze stwierdzic ze takie warzywa zmiksowane, ugotowane na parze z dodatkiem jakiegos tluszczu sa naprawde dobre. Maly jadl dynie z jajkiem i maslem klarowanym i zieloną pietruszką lub koprem i mi smakowalo to super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:11

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja raczej wychodziłam z założenia że wszystko będzie ok i nie zwracała uwagi na to jaka jest pora dnia więc ja bym podała. Ale wiem że Ty jesteś ostrozniejsza :)
    Podajac na noc poprostu musimy mieć świadomość ze moze nam sie trafic trudna nieprzespana noc. Ale u mnie tez sie nie zdarzylo. Ponadto moja pediatra mowila bym dawala cale jajko.. Zacierke w zupie.. Ale ja juz mojej pediatry nie slucham. I dodaje do owocow zoltko gotowane.

b2ujp2.png

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest zacierka?
    Ja dodawalam gotowane do zup

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc będzie ciezka. Maly obudzil sie i ma katar. Placze caly czas bo nie wie o co chodzi.. Ehh

b2ujp2.png

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas noc będzie ciezka. Maly obudzil sie i ma katar. Placze caly czas bo nie wie o co chodzi.. Ehh
    Zdrowka

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnal o 2... Po 3 znow placz.. Dalam mleko to sie wsciekl bardziej i smoczek załatwił sprawę.. Udalo sie pospac do 5.30 i znow zjadl i wstal o 8.30. Jest rozdrazniony i denerwuje sie przy jedzeniu. Ogolnie nosek ma drozny, podczas snu tylko troszkę mu furczalo zadne glutki nie lecą a on jednak ma jakis denerwujacy go nieżyt.

No chyba ze to na zeby a nie przeziebienie. Okaze sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:20

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi u nas tak bylo jak zab szedl, nic z nosa nie szlo a tak jakby furczalo. Pofurczalo 3 noce i przestalo.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po 2 szczepieniu 5w1 ....kluseczka ma 10 kilo i 68cm :) chyba najgrubsze dziecie na forum :)

Daffi, Paula 90, Fasolka77, Sansivieria, malutka_mycha, Misiabella, Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jestesmy po 2 szczepieniu 5w1 ....kluseczka ma 10 kilo i 68cm :) chyba najgrubsze dziecie na forum :)
    Najgrubsze i najkrotsze :D niezly klocek. 11kg to tak roczniaki waza :D
    Moja mloda byla wlasnie krótka i wygladala jak michelin. Wazne ze wszystko ok.

b2ujp2.png

‹‹ 4063 4064 4065 4066 4067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ