WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mama, ale ja jednak zostanę przy tej wędlinie ;-)

Tym bardziej że u nas w domu ta wędlinę jemy od lat.

Pracowałam w branży wędliniarskiej i wiem co może tam być. W księgowości, ale wstęp na linię też miałam. I wiem na co zwrócić uwagę. Nie każda wędlina i parówka to zło wcielone.

Sery żółte to jeszcze gorsza masakra - babcia moja ukochana pracowała przy produkcji serów (a potem w browarze - gdybyście wiedziały jak wygląda produkcja to za cholerę nie wypilybyscie piwa. Babcia opowiadała że był jeden szczur, ktorego wszyscy tam znali, bo siadał na krawędzi kadzi i moczył ogon, po czym go oblizywal, nikt go tego nie uczył, taka mądra bestia - a potem się zataczał 😂).

Mój Maruda śpi.
    Fasola - jak u Was Bliżniak? Lepsza noc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie zabawki z b.toysa? My zaczynamy je zbierać, wydają się super. Znacie tą firmę?
    Ja wpadłam na nich przypadkiem i przepadałam chyba 😜

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurde jestem zła.. Bylam przy okazji w Gorzowie.. Wskoczylam do smyka po smoczki do butelek dla mlodego bo mial wciaz 3m+ i wzielam jeszcze jeden 5pak bodow. Ostatnio fajne monster byly i teraz wzięłam nieco inne.. Jakie bylo moje zdziwienie w domu kiedy zobaczylam ze jedne maja dziure... Co robic? Wymienia? Tylko ze nie opłaca mi sie jechac 50km w jedna str ehh
    Bede musiala zszyc bo co zrobic..

33bcfd2fccd7.jpg

ja kupiłam kiedyś dwupak batmana- rampersy.. i tez były dziurawe... zareklamowałam i oddali kasę ale trzeba oddać kpl.. więc w razie reklamacji musisz oddać cały 5-pak

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam winowajcę tej nocnej masakry!!! dziecko się nałykało powietrza z bboxa!!!! wczoraj wieczorem pił dużo! w sumie połowę wylewał, bawił się... ok 22 kąpiel, cyc i łóżeczko... po kwadransie drama! już się załamałam, że kolejna nocka zarwana... wzięłam Bunia z łóżeczka, darł się strasznie, cyc nie, leżeć nie, woda nie.... ponosiłam chwilkę w pionie... porządnie beknął, uspokoił się, zassał cyca i po chwili odlot! pierwsza pobudka była o 1:30, druga po 4 i kolejna po 6! wstaliśmy wszyscy o 8!!!!! ZAJEBISTA NOC!!!!!

Paula 90, chce_byc_mama, Tysia89, malutka_mycha, Syska2202 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ja już mam winowajcę tej nocnej masakry!!! dziecko się nałykało powietrza z bboxa!!!! wczoraj wieczorem pił dużo! w sumie połowę wylewał, bawił się... ok 22 kąpiel, cyc i łóżeczko... po kwadransie drama! już się załamałam, że kolejna nocka zarwana... wzięłam Bunia z łóżeczka, darł się strasznie, cyc nie, leżeć nie, woda nie.... ponosiłam chwilkę w pionie... porządnie beknął, uspokoił się, zassał cyca i po chwili odlot! pierwsza pobudka była o 1:30, druga po 4 i kolejna po 6! wstaliśmy wszyscy o 8!!!!! ZAJEBISTA NOC!!!!!
    Ale jak się nalykal powietrza? Pusty bidon mu dałaś?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ale jak się nalykal powietrza? Pusty bidon mu dałaś?

nie ale on sie bawil...puszczał banki etc.... połowe wylał, wypluł...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja kupiłam kiedyś dwupak batmana- rampersy.. i tez były dziurawe... zareklamowałam i oddali kasę ale trzeba oddać kpl.. więc w razie reklamacji musisz oddać cały 5-pak
    Ale musialabym tam jechac jak kuipilam osobiscie w sklepie.. A nie warto mi 50km w jedna str cisnac. Mogliby dac jakis rabat na nie a ja sobie juz tą dziurke zszyje. Zobaczymy co mi odpiszą.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak się przewraca, że jestem o krok od kupienia chodzik. 😠

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w 5 10 15 i też mi przyszły uszkodzone spodenki. Na szwie, więc zeszylam. Do tego zauważyłam już po wypraniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy, ciocie etc 7 Latków.......co jest teraz w topten prezentów mikołajkowych? Muszę coś chrześniakowi ogarnąć.. pls help

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mamy, ciocie etc 7 Latków.......co jest teraz w topten prezentów mikołajkowych? Muszę coś chrześniakowi ogarnąć.. pls help
    U takich dużych dzieci to już zależy od zainteresowań. Zapytaj rodziców co dziecko lubi. Też mam chrzesniaczke w podobnym wieku i daje albo kasę albo pytam jej co akurat chce

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajecie juz dzieciom pic z kubka 360’? Jesli tak to jak daja rade? Bede wlasnie zamawiac i ciekawe czy Mlody ogarnie

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W tym wieku już trudno dogodzić. Zapytaj rodziców, albo kasa.
    Dzieciaki często zbierają kasę na coś wymarzonego, a drogiego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, dajecie juz dzieciom pic z kubka 360’? Jesli tak to jak daja rade? Bede wlasnie zamawiac i ciekawe czy Mlody ogarnie
    U nas sąsiadka poje z takiego i załapała od razu. Ale ma roczek skończony.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja zamówiłam w 5 10 15 i też mi przyszły uszkodzone spodenki. Na szwie, więc zeszylam. Do tego zauważyłam już po wypraniu.
    Na szwie to pol biedy. U nas nie jest to na szwie. Ale jakos sprobuje to chwycic.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może Lego? albo coś Czuczu?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja spytalam bratowej i dostalam liste marzen Kacperka, Oli i to co uwazaja za potrzebne dla Aluni.

To samo ja powiedzialam co dla Filipka chcemy, a Jula chce na urodziny i swieta kasiore.. A ma urodziny 6dni przed wigilia wiec liczy ze nazbiera a potem planuje odwiedzić diversa i sinsaya.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    W tym wieku już trudno dogodzić. Zapytaj rodziców, albo kasa.
    Dzieciaki często zbierają kasę na coś wymarzonego, a drogiego.

starzy mają kasę ... Mlody sobie zażyczył jakieś lego z jakimś oprogramowaniem za 7 stów nie wiem o co chodzi
    ... To chyba też dam kasę i niech sobie kupi co chce

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam taka wlasna wedline po prostu z gotowanego miesa, michalkowi czasem gotujemy i sobie przy okazji, albo kurczaka, albo indyka, albo kaczke, duzo przypraw, czosnek, cebula i duzy gar. No i mozna kupic mieso ekologiczne. Zero konserwantow i dodatkow. Czasami czlowiek nie ma czasu to kupuje wedline sklepowa, ale jak juz kupujemy, to cos dobrego, ze znosnym skladem.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki ciągle szarpie się za uszy.
    Czy to normalne?
    Czy mam panikować?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4061 4062 4063 4064 4065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ