Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mama, ale ja jednak zostanę przy tej wędlinie ;-)

Tym bardziej że u nas w domu ta wędlinę jemy od lat.

Pracowałam w branży wędliniarskiej i wiem co może tam być. W księgowości, ale wstęp na linię też miałam. I wiem na co zwrócić uwagę. Nie każda wędlina i parówka to zło wcielone.

Sery żółte to jeszcze gorsza masakra - babcia moja ukochana pracowała przy produkcji serów (a potem w browarze - gdybyście wiedziały jak wygląda produkcja to za cholerę nie wypilybyscie piwa. Babcia opowiadała że był jeden szczur, ktorego wszyscy tam znali, bo siadał na krawędzi kadzi i moczył ogon, po czym go oblizywal, nikt go tego nie uczył, taka mądra bestia - a potem się zataczał 😂).

Mój Maruda śpi.
    Fasola - jak u Was Bliżniak? Lepsza noc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie zabawki z b.toysa? My zaczynamy je zbierać, wydają się super. Znacie tą firmę?
    Ja wpadłam na nich przypadkiem i przepadałam chyba 😜

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurde jestem zła.. Bylam przy okazji w Gorzowie.. Wskoczylam do smyka po smoczki do butelek dla mlodego bo mial wciaz 3m+ i wzielam jeszcze jeden 5pak bodow. Ostatnio fajne monster byly i teraz wzięłam nieco inne.. Jakie bylo moje zdziwienie w domu kiedy zobaczylam ze jedne maja dziure... Co robic? Wymienia? Tylko ze nie opłaca mi sie jechac 50km w jedna str ehh
    Bede musiala zszyc bo co zrobic..

33bcfd2fccd7.jpg

ja kupiłam kiedyś dwupak batmana- rampersy.. i tez były dziurawe... zareklamowałam i oddali kasę ale trzeba oddać kpl.. więc w razie reklamacji musisz oddać cały 5-pak

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam winowajcę tej nocnej masakry!!! dziecko się nałykało powietrza z bboxa!!!! wczoraj wieczorem pił dużo! w sumie połowę wylewał, bawił się... ok 22 kąpiel, cyc i łóżeczko... po kwadransie drama! już się załamałam, że kolejna nocka zarwana... wzięłam Bunia z łóżeczka, darł się strasznie, cyc nie, leżeć nie, woda nie.... ponosiłam chwilkę w pionie... porządnie beknął, uspokoił się, zassał cyca i po chwili odlot! pierwsza pobudka była o 1:30, druga po 4 i kolejna po 6! wstaliśmy wszyscy o 8!!!!! ZAJEBISTA NOC!!!!!

nick nieaktualny, chce_byc_mama, Tysia89, malutka_mycha, Syska2202 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ja już mam winowajcę tej nocnej masakry!!! dziecko się nałykało powietrza z bboxa!!!! wczoraj wieczorem pił dużo! w sumie połowę wylewał, bawił się... ok 22 kąpiel, cyc i łóżeczko... po kwadransie drama! już się załamałam, że kolejna nocka zarwana... wzięłam Bunia z łóżeczka, darł się strasznie, cyc nie, leżeć nie, woda nie.... ponosiłam chwilkę w pionie... porządnie beknął, uspokoił się, zassał cyca i po chwili odlot! pierwsza pobudka była o 1:30, druga po 4 i kolejna po 6! wstaliśmy wszyscy o 8!!!!! ZAJEBISTA NOC!!!!!
    Ale jak się nalykal powietrza? Pusty bidon mu dałaś?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ale jak się nalykal powietrza? Pusty bidon mu dałaś?

nie ale on sie bawil...puszczał banki etc.... połowe wylał, wypluł...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja kupiłam kiedyś dwupak batmana- rampersy.. i tez były dziurawe... zareklamowałam i oddali kasę ale trzeba oddać kpl.. więc w razie reklamacji musisz oddać cały 5-pak
    Ale musialabym tam jechac jak kuipilam osobiscie w sklepie.. A nie warto mi 50km w jedna str cisnac. Mogliby dac jakis rabat na nie a ja sobie juz tą dziurke zszyje. Zobaczymy co mi odpiszą.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak się przewraca, że jestem o krok od kupienia chodzik. 😠

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w 5 10 15 i też mi przyszły uszkodzone spodenki. Na szwie, więc zeszylam. Do tego zauważyłam już po wypraniu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy, ciocie etc 7 Latków.......co jest teraz w topten prezentów mikołajkowych? Muszę coś chrześniakowi ogarnąć.. pls help

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mamy, ciocie etc 7 Latków.......co jest teraz w topten prezentów mikołajkowych? Muszę coś chrześniakowi ogarnąć.. pls help
    U takich dużych dzieci to już zależy od zainteresowań. Zapytaj rodziców co dziecko lubi. Też mam chrzesniaczke w podobnym wieku i daje albo kasę albo pytam jej co akurat chce

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajecie juz dzieciom pic z kubka 360’? Jesli tak to jak daja rade? Bede wlasnie zamawiac i ciekawe czy Mlody ogarnie

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W tym wieku już trudno dogodzić. Zapytaj rodziców, albo kasa.
    Dzieciaki często zbierają kasę na coś wymarzonego, a drogiego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, dajecie juz dzieciom pic z kubka 360’? Jesli tak to jak daja rade? Bede wlasnie zamawiac i ciekawe czy Mlody ogarnie
    U nas sąsiadka poje z takiego i załapała od razu. Ale ma roczek skończony.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja zamówiłam w 5 10 15 i też mi przyszły uszkodzone spodenki. Na szwie, więc zeszylam. Do tego zauważyłam już po wypraniu.
    Na szwie to pol biedy. U nas nie jest to na szwie. Ale jakos sprobuje to chwycic.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może Lego? albo coś Czuczu?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja spytalam bratowej i dostalam liste marzen Kacperka, Oli i to co uwazaja za potrzebne dla Aluni.

To samo ja powiedzialam co dla Filipka chcemy, a Jula chce na urodziny i swieta kasiore.. A ma urodziny 6dni przed wigilia wiec liczy ze nazbiera a potem planuje odwiedzić diversa i sinsaya.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    W tym wieku już trudno dogodzić. Zapytaj rodziców, albo kasa.
    Dzieciaki często zbierają kasę na coś wymarzonego, a drogiego.

starzy mają kasę ... Mlody sobie zażyczył jakieś lego z jakimś oprogramowaniem za 7 stów nie wiem o co chodzi
    ... To chyba też dam kasę i niech sobie kupi co chce

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam taka wlasna wedline po prostu z gotowanego miesa, michalkowi czasem gotujemy i sobie przy okazji, albo kurczaka, albo indyka, albo kaczke, duzo przypraw, czosnek, cebula i duzy gar. No i mozna kupic mieso ekologiczne. Zero konserwantow i dodatkow. Czasami czlowiek nie ma czasu to kupuje wedline sklepowa, ale jak juz kupujemy, to cos dobrego, ze znosnym skladem.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki ciągle szarpie się za uszy.
    Czy to normalne?
    Czy mam panikować?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4061 4062 4063 4064 4065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ