WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant kciuki :)
    Nie wiem czy apropo wieku to normalne, pewnie tak. Zasada że każde jest inne do wszystkiego pasuje. Ale takie regres się zdarzają, Nina też ładnie już 2 posiłki jadła a teraz w sumie ani jednego porządnego. Coś podziubie i tyle. Może paskudnie gotuję :)

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant Co do jedzenia to wydaje mi się, że jeszcze nie ma się co przejmować. Teoria teorią, a maluchy robią jak im pasuje.

Daj znać jak wyniki badań ❤️

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj michalek nie jadl do10 miesiaca zycia i zyje. Nie chcial i juz. Nie choruje przewlekle. Z astmy ostatnio alergolog sie wycofywala, jak jej powiedzialam ze nie ma kaszlu po wysilku. Maly tez chetnie nie je. Pewnie mieli jakies problemy refluksowo- brzuszne powiazane z alergia, ktore trudno zdiagnozowac. Ja znam sporo dzieci z opowiesci ktore wcale nie jadly tak chetnie, jak w ksiazkach pisza czy na stronach o blw. Tez mi sobie ciezko wyobrazic, ze dziecko ktore nie siedzi stabilnie, je metoda blw. A moi synowie nie siedzieli stabilnie w wieku 6 miesiecy, Michalek dopiero w 10 miesiacu i wlasnie wtedy zaczal jesc. Maly moze wczesniej bedzie mam nadzieje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu znów noc masakra....budził się z mega płaczem....cyca nie, leżeć nie... dopiero na rączkach w pionie spokój...zasnął na mnie.... Tracę cierpliwość i w nocy nakrzyczałam na niego a rano płakałam z tego powodu 😟 w nocy myślałam że jestem zła matką, że nie powinnam była nią zostawac 😟

Ja chcę się po prostu wyspać 😭😭😭😭

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu znów noc masakra....budził się z mega płaczem....cyca nie, leżeć nie... dopiero na rączkach w pionie spokój...zasnął na mnie.... Tracę cierpliwość i w nocy nakrzyczałam na niego a rano płakałam z tego powodu 😟 w nocy myślałam że jestem zła matką, że nie powinnam była nią zostawac 😟

Ja chcę się po prostu wyspać 😭😭😭😭
    Też mnie takie myśli nachodzą, albo się złoszczę na niego, ale to trwa kilka minut. A może to zęby ? ;) Miałam dwie takie noce kiedy byłam sama i on tylko płakał, jeść nie, smoczka nie i wtedy właśnie zęby powychodziły, ale ryczalam razem z nim.

Teraz głos podniosę jak widze, że pełznie do listwy z prądem, kabelki to jego zboczenie.
    Jakie macie dziewczyny zabezpieczenia na meble ? Ja skłaniam się ku tych z IKEI.

A co z Kiwona ?? Gdzie ona się podziewa?

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Też mnie takie myśli nachodzą, albo się złoszczę na niego, ale to trwa kilka minut. A może to zęby ? ;) Miałam dwie takie noce kiedy byłam sama i on tylko płakał, jeść nie, smoczka nie i wtedy właśnie zęby powychodziły, ale ryczalam razem z nim.

Teraz głos podniosę jak widze, że pełznie do listwy z prądem, kabelki to jego zboczenie.
    Jakie macie dziewczyny zabezpieczenia na meble ? Ja skłaniam się ku tych z IKEI.

A co z Kiwona ?? Gdzie ona się podziewa?

już któryś raz myslę, że zęby a w gębie żadnych zmian... już sama nie wiem...
    ja rano płakałam... bo mi się źle na sercu zrobiło,że tak na niego nakrzyczałam w nocy... :(

ja mam zabezpieczenia z allieekspres ale na razie nie instalowałam... poza tymi do kontaktów

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta wędlina która nam się rozpływa w ustach to kurczak z Bobrownik.

Fasolka - stało się i się nie odstanie. Zmęczenie to okropny doradca. Bunio nie robi tego specjalnie. Coś mu się dzieje, najpewniej zęby.
    Ja też czasem w nocy mam różne myśli, ale wtedy staram się sobie przypomnieć że to ja muszę zgadnąć o co mu chodzi a nie on zgadywać o co chodzi mi. Dla Maluchów nie istnieje noc i dzień. Uczą się tego ale jeśli coś jest nie tak to nie będą spać.
    Jesteś wspaniała mamą. Nigdy w to nie watp. Każda ma wzloty i upadki :-) Nie znam matki która prędzej czy później nie straci cierpliwości. W końcu te maluchy prowadzą nas na skraju wszelkich możliwych uczuć ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki za tego kurczaka, ja pytałam skąd brałaś takiego.
    Fasolka, ja tez mam czasem nerwy, a uchodze za bardzo cierpliwa osobę. Najgorsze są te godziny między 5 a 7 rano bo to dla mnie jeszcze noc i tak nad ranem najlepiej mi się śpi - ale mojej Córce już niekoniecznie. Jeszcze nie raz będziemy tracić cierpliwość, ja zawsze próbuje Kasi wynagrodzić moje słabości czestszym przytulaniem, noszeniem i ogólnie pieszczotami. Te nasze Maluchy kochają nas tak bezwarunkowo że to mnie całkowicie rozbraja. Ja się na Nią zloszcze a Ona za chwilę taki uśmiech posyła że mi łzy wzruszenia wyciska. Nie rób sobie już wyrzutów...

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny ta wędlina która nam się rozpływa w ustach to kurczak z Bobrownik.

Fasolka - stało się i się nie odstanie. Zmęczenie to okropny doradca. Bunio nie robi tego specjalnie. Coś mu się dzieje, najpewniej zęby.
    Ja też czasem w nocy mam różne myśli, ale wtedy staram się sobie przypomnieć że to ja muszę zgadnąć o co mu chodzi a nie on zgadywać o co chodzi mi. Dla Maluchów nie istnieje noc i dzień. Uczą się tego ale jeśli coś jest nie tak to nie będą spać.
    Jesteś wspaniała mamą. Nigdy w to nie watp. Każda ma wzloty i upadki :-) Nie znam matki która prędzej czy później nie straci cierpliwości. W końcu te maluchy prowadzą nas na skraju wszelkich możliwych uczuć ;-)

:*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi zębami? dziecko nie śpi całą noc ale w dzień jest ok? czy często się budzi i płacze, nie chce jeść? jak to u waszych maluchów jest?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też tyle razy myślałam że żeby, bo katar, bo kupki, bo marudzi, bo brak apetytu. I nic. Już się nie nastawiam.

Fasolka nie jesteś zła matka bo raz na niego nakrzyczalas. On już dawno zapomniał, jedyne co wie i pamięta to to że go kochasz. Jeszcze pewnie się zdarzy że stracisz cierpliwość.

My byłyśmy wczoraj u ortopedy i jest cacy, a dziś u kardiologa i też jest cacy. Otworek się zamknął.
    A dpd jest do bani. Zaznaczyłam żeby przesyłkę dostarczyć między 16 a 18, wracam od lekarza a sąsiadka mi paczkę wręcza, o 10 był. To po co taka opcja skoro jej nie respektuja? Teraz jeszcze czekam na jednego, z dywanikiem. Może jej będzie łatwiej pelzac i będzie mobilniejszy. Bo ja mam taką ogromną mate której do innego pokoju nie przeniosę a na zimnych panelach nie chce jej kłaść. I nie chce zapeszac ale pierwszy raz od kilku dni zjadła porządna porcje kaszki. Może apetyt wraca.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak było u nas, noce słabe, w dzień ok - zanim wyszły te dolne jedynki. I to nie trwało tydzień ale dużo dłużej...

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super wieści 🥰🥰🥰

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Tak było u nas, noce słabe, w dzień ok - zanim wyszły te dolne jedynki. I to nie trwało tydzień ale dużo dłużej...

Nie pocieszasz mnie 😭

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dni marudne i częste pobudki przy zębach. Ja się już nie bawię tylko daje pedicetamol i psikam dentosept.
    Dla mnie ząbkowanie to wystarczający argument do podania leków. Mnie jak coś boli to też biorę tabletkę a nie męczę się bo w imię czego.

Może spróbuj Buniowi podać paracetamol na noc. Nocki są najgorsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj skład kurczaka z Bobrownik:
    .filet z kurczaka 96%, cukier, przyprawy naturalne, sól, substancja konserwująca (azotyn sodu)

Idealny nie jest, ale lepszego jeszcze nie udało mi się znaleźć. Przy takiej smacznej i wygodnej do jedzenia dla dzieci wędlinę ten cukier i azotyn to nic.
    Ode mnie z mleka też na pewno coś takiego mu przechodzi ;-)
    A pół plasterka raz na jakiś czas nie szkodzi.

A propos - Wasze maluchy też jednego dnia coś lubią a drugiego jest mina "dawaj wiadro będę rzygać"?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas dni marudne i częste pobudki przy zębach. Ja się już nie bawię tylko daje pedicetamol i psikam dentosept.
    Dla mnie ząbkowanie to wystarczający argument do podania leków. Mnie jak coś boli to też biorę tabletkę a nie męczę się bo w imię czego.

Może spróbuj Buniowi podać paracetamol na noc. Nocki są najgorsze.

Paula po pierwszej pobudce podałam pedicetamol i posmarowalam dentinoxem dziaselka ale to nie pomogło....ja nie wiem czy to są zęby....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio czasem na początku nie lubi i pluje a po chwili opierdzieli wszystko także nie zgłębisz..

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja dzis przy obiadku glowa krecila na nie :D
    nie podchodza jej zielone warzywka cos czuje

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A propos - Wasze maluchy też jednego dnia coś lubią a drugiego jest mina "dawaj wiadro będę rzygać"?

moja co nie dam to 1 lyzka zawsze z gownem pod nosem....potem zalapuje ze jednak smaczne

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 4059 4060 4061 4062 4063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ