WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dlaczego chcesz wracać do pracy?

Glownie ze wzgledow finansowych... Mamy do wykonczenia dom w Polsce, a jak ja teraz nie pracuje to praktycznie stoimy w miejscu bo ciezko jest z jednej wyplaty odlozyc miesiecznie jakas konkretna sume. Pewnie gdyby nie ten dom to zostalabym dluzej na macierzynskim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 10:55

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Glownie ze wzgledow finansowych... Mamy do wykonczenia dom w Polsce, a jak ja teraz nie pracuje to praktycznie stoimy w miejscu bo ciezko jest z jednej wyplaty odlozyc miesiecznie jakas konkretna sume. Pewnie gdyby nie ten dom to zostalabym dluzej na macierzynskim
    Ta cholerna kasa.
    Niby szczęścia nie daje, ale...
    Niestety wiem jak to jest liczyć każdą złotówkę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 ja tez podawalam kaszke z butli ale to bylo tak ze 180ml wody i 2 male miarki od mleka. Pozniej przestalam i niedawno na grupie fejsbukowej uswiadomioni mnie ze kaszka na gęsto to zly pomysl a raz zdarzylo mi sie tak podac. Nie pomyslalam o tym nawet inaczej skoro sprzedaja smoczki do butelek typowo dla kaszki. Człowiek cale zycie sie uczy.

Z rozszerzaniem nie pomoge. O ile z corka szlo gladko tak ten maly galgan nie chcr nic poza owocami.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Misia-jak pisałam jestem typem osoby drążącej temat "do końca"(niestety). W Łodzi to znam jedynie docenta Paśnika(immunolog i pediatra), super lekarz i super człowiek.Sama jestem z Trójmiasta.Może pediatra da skierowanie do genetyka i od genetyka uda sie coś wyciągnąć na nfz. Kurcze człowiek tyle płaci na zdrowie a jak przyjdzie co do czego to nie można z niczego skorzystać. Na Warsaw Genomics jest coś co dotyczy cholestazy ale tutaj to moim zdaniem musi sie wypowiedzieć genetyk.
    Tylko na genetyka trzeba 2 lata czekać :(

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Asia2000 ja tez podawalam kaszke z butli ale to bylo tak ze 180ml wody i 2 male miarki od mleka. Pozniej przestalam i niedawno na grupie fejsbukowej uswiadomioni mnie ze kaszka na gęsto to zly pomysl a raz zdarzylo mi sie tak podac. Nie pomyslalam o tym nawet inaczej skoro sprzedaja smoczki do butelek typowo dla kaszki. Człowiek cale zycie sie uczy.

Z rozszerzaniem nie pomoge. O ile z corka szlo gladko tak ten maly galgan nie chcr nic poza owocami.
    Czemu kaszka na gęsto jest zła?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Nie musisz przepraszac. Jest takie badanie, kosztuje 6 tys zlotych. Zastanawiam sie nad nim, bo to spory koszt, a lekarz od chorob metabolizmu mi mowil ze on nie widzi takiej potrzeby na razie, chyba ze kwasy podskocza, a na razie spadly. Ale jak mam zyc w niepewnosci...

Ja myślę że 6 tys to mała cena za spokój.... Nawet jeśli, odpukac, badania coś wykażą to będzie wiadomo z jakim wrogiem walczyć

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Misia-jak pisałam jestem typem osoby drążącej temat "do końca"(niestety). W Łodzi to znam jedynie docenta Paśnika(immunolog i pediatra), super lekarz i super człowiek.Sama jestem z Trójmiasta.Może pediatra da skierowanie do genetyka i od genetyka uda sie coś wyciągnąć na nfz. Kurcze człowiek tyle płaci na zdrowie a jak przyjdzie co do czego to nie można z niczego skorzystać. Na Warsaw Genomics jest coś co dotyczy cholestazy ale tutaj to moim zdaniem musi sie wypowiedzieć genetyk.

Też się leczyłam u Paśnika 😁

Asia2000 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy genetyka na pazdziernik 2020 na nfz w czd. Jesli kwasy podskocza do 100 dajmy na to to powiedzieli ze przyspiesza wizyte. Musze sie zorientowac ile sie czeka w instytucie matki i dziecka. Dzieki Asia za info o tym lekarzu.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zle mi sie dzien zaczal. Mialam pojechac na echo serca bo zwolnil sie termin u takiej profesor, do ktorej malego zapisalam jak sie tylko urodzil i pochrzanily mi sie godziny...Wczoraj dalam Jeremiemu zupe wieloskladnikowa - nasza z cebula porem, burakami i cala paleta warzyw i kurczakiem i mial dzis problem z kupka, przez co nie chcial mleka pic. W koncu jak zrobil kupe wypil duszkiem130 ml- jego średni max i wpadlam na idiotyczny pomysl by dac mu sprobowac mus marchew jabko banan, ktory michalek mial jesc, taki w tubce. A on najwidoczniej nie mial na to ochoty bosprowokowal wymioty i wszystko razem z mlekiem zwrocil. Juz tak raz kiedys zrobil z lekarstwem ktory podalam mu zbyt szybko, poczul je w buzi i od razu zapragnal sie cholerstwa pozbyc. I jeszcze Michalek wczoraj zachorowal, mial goraczke caly dzien i noc i sadzi łapki do małego, chociaz prosze go by tego nie robil. Takze mały sajgon tutaj mam ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i maly probowal na czworaki stawac a teraz przestal. Tylko pelza, calkiem sprawnie mu to idzie, a nie chce w ogole kombinowac z czworakami. Mial kilka niepowodzen w postaci wywrotek i chyba uznal, ze nie ma co die wysilac, jak mozna pelzac. Dywan chcialam kupic, ale nie wybralam, a chce cos docelowego, wiec musze poszukac.

relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 21 listopada 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina nawet nie pelza🙈
    Fizjo mówiła że są dzieci którym bardziej odpowiada pelzanie i jak za długo to trwa to wkładają pod body miękka piłeczkę z wypustkami. Dziecka to drażni jak pełza i podnosi brzuch. I zaczyna czworakowac :)

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no ja dalam mu te pierogi do raczki i sobie “memlal”. Troche je rozgotowalam, zeby mu z ciastem latwiej szlo bo zebow tez jeszcze nie mamy.

Wrocilam wlasnie z pracy. Kurcze no super tam jest! mega wesolo, kazdy usmiechniety i mily. Az chce sie wracac😉 jedna dziewczyna tez jest w ciazy-na termin na kwiecien. Ja powiem dopiero w styczniu

Asia2000 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czemu kaszka na gęsto jest zła?
    Na gesto z butelki zaburza odruch ssania.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Na gesto z butelki zaburza odruch ssania.
    A ja głupia myślałam, że wogóle nie można dawać. Łyżeczką też.

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj miałyśmy 3 dawkę wzw.
    Wiki ma 70cm i waży 8410g.
    W niecały miesiąc przybrała 600g.

A tak wrzeszczała, że chyba Zosia słyszała. Ważenie, mierzenie-wrzask.
    Badanie u lekarza-wrzask, szczepienie-dziki wrzask.

malutka_mycha, Daffi lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 21 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to spryviula i wiedziała co ja czeka :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja głupia myślałam, że wogóle nie można dawać. Łyżeczką też.
    Nie nie :) łyżeczką jak najbardziej mozna :)

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    My dzisiaj miałyśmy 3 dawkę wzw.
    Wiki ma 70cm i waży 8410g.
    W niecały miesiąc przybrała 600g.

A tak wrzeszczała, że chyba Zosia słyszała. Ważenie, mierzenie-wrzask.
    Badanie u lekarza-wrzask, szczepienie-dziki wrzask.
    U nas tez wrzask byl na wzw.. A poprzednie szczepienie nawet sie nie zorientowal. Za to teraz pobieranie krwi mial tak ze nawet nie zaczail.
    Bardzo ładnie Ci przybrala. Fifi raptem 300g przez ponad miesiac. Ale tez nie wiem na ile wplyw ma jego aktywność fizyczna i zmiana mleka. Teraz spowrotem jestesmy na hipp.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ostatnio wazylam malego u lekarza jak mial 5 miesiecy...potem na wadze lazienkowej.....bo od tego czasu nie bylismy u pediatry...

Tak sie cieszylam ze zaczal jesc i przewczesnie :(
    Wczoraj caly dzien tylko cyc a dzis 2 lyzeczki tartego jablka,3 lyzeczki ziemniaka i 20ml kaszki :(
    Czy to normalne ze prawie 8 miesieczne dziecie nic nie je?

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia tak bardzo trzymam za Was kciuki...zdrowe dziecko to cud....ja jutro mam dzwonic po wyniki eeg mozgu denerwuje sie...ale ostatnie drgawki byly miesiac temu wiec moze juz bedzie wszystko dobrze

‹‹ 4058 4059 4060 4061 4062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ