WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja spytalam bratowej i dostalam liste marzen Kacperka, Oli i to co uwazaja za potrzebne dla Aluni.

To samo ja powiedzialam co dla Filipka chcemy, a Jula chce na urodziny i swieta kasiore.. A ma urodziny 6dni przed wigilia wiec liczy ze nazbiera a potem planuje odwiedzić diversa i sinsaya.

też pytałam bo list do Mikołaja został napisany Ale byliście jest właśnie to LEGO z jakimś oprogramowaniem czy coś za 7 stów i tablet więc stwierdzili że nie wszystko na raz i oni mu to kupia tylko w odpowiednim czasie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja Wiki ciągle szarpie się za uszy.
    Czy to normalne?
    Czy mam panikować?

Tunia jak się dziecko za uszy szarpie to mogą iść zęby

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia jak się dziecko za uszy szarpie to mogą iść zęby
    Ty poważnie, czy jaja sobie robisz?
    Pediatra stwierdziła, że jej dolne dwójki idą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Poważnie ;-) u nas też tak było.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. To nie panikuje.
    A jutro 7 miesięcy. Ależ ten czas leci.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tak czytałam i słyszałam 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziewczyny, dajecie juz dzieciom pic z kubka 360’? Jesli tak to jak daja rade? Bede wlasnie zamawiac i ciekawe czy Mlody ogarnie
    Jaki to jest kubek??

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije z tego kubka. To znaczy umie nabrać do buzi wody, ale jak poczuje że woda, to wypluwa. Robi tak z każdą wodą, bez względu na metodę podania.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sil. Zrobilam mlodemu nasze ziemniaczki z obiadu na puree razem z kalafiorem. Lekko osolone bo to gotowane dla nas bylo.. Sprobowalam i bylo pyszne.. Mlody po 2 lyzeczkach zwymiotowal.. Ale to tak mocno ze zwrocil tez mango z gruszka i kasza manna którą jadł o 15.:(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też pytałam bo list do Mikołaja został napisany Ale byliście jest właśnie to LEGO z jakimś oprogramowaniem czy coś za 7 stów i tablet więc stwierdzili że nie wszystko na raz i oni mu to kupia tylko w odpowiednim czasie
    Ja Kacprowi jednego razu kupowalam dragonsy. Te smoki co sie hoduje i karmi i one sie rozmnazaja. Bylismy wszyscy mega ciekawi a mlody bardzo to chcial a jest nie drogie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja pije z tego kubka. To znaczy umie nabrać do buzi wody, ale jak poczuje że woda, to wypluwa. Robi tak z każdą wodą, bez względu na metodę podania.
    To u nas identycznie. Tyle ze ja podaje troszke soku raz na dzien. I sok wypity a woda wylewa sie z buzi jak lawa w wulkanu.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To u nas identycznie. Tyle ze ja podaje troszke soku raz na dzien. I sok wypity a woda wylewa sie z buzi jak lawa w wulkanu.
    U mnie tak samo. Sok wchodzi w małych ilościach. Ale nie chcę podawać soku.
    Wszyscy w domu pijemy wodę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant a to Waszą pierwsza dawka? Na nic jeszcze nie szczepiła? Do kiedy miałabyś czas z tym 5w1?
    To nasza 2 dawka pierwsza byla w lipcu...i od tego czasu nic....
    W poniedzialek mam szczepic malego a teraz starszak ma 39,2 temp. Po paracetamolu spadlo do 38,6 ale to i tak wysoko.....
    Nic go nie boli gardlo czyste ...co to kr..a moze byc? Jeszcze na malego przejdzie przed szczepieniem......

Fasolka ja starszakowi kupilam lunete do ogladania gwiazd w tym wieku ale on ma aspergera wiec i zainteresowania z lekka dziwaczne :)
    A to lego tez mamy fajna sprawa juz sobie sam programuje

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi gruszka i kalafior sa ciezko strawne...

Ja daje herbatke do picia kupuje takie ziolowe bio w torebkach od 6 miesiaca. ...pije ...po wodzie na sraczke

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie tak samo. Sok wchodzi w małych ilościach. Ale nie chcę podawać soku.
    Wszyscy w domu pijemy wodę.
    My rowniez pijemy wode tyle że lubi gazowana. Jula pije zwykla filtrowana i do szkoly na ten cel tez ma butelke dafi. Ale Julia wychowana jest w czasach kiedy zalecenia who to herbatla koperkowa.. Podawalo sie herbatki w granulkach ktore maja mnostwo cukru.. Potem pila te okropne kubusie play.. A dzis tylko woda.. Takze to ze jako maluch miala podawane to co wolala nie okazalo sie w naszym przypadku zlem kontynuowamym dalej. Widzi ze my wode, i sama tez chce wode.

Streasant mozliwe ale on zwymiotowal bo mu oczywiście konsysyencja i smak nie podszedl.. Tylko spróbował 1 lyzeczke i koniec juz go cofalo... A po drugiej paw na calego.

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - ten kubek bardzo przypomina taki zwykle z jakiego pijemy my wiec mysle, ze fajna sprawa zeby dziecko nauczylo sie z niego samodzielnie pic. Na gorze ma taka przykrywke i mozna nim machac itd a nic sie nie wyleje. Zeby sie napic to trzeba pociagnac łyk😉

Mój wody pije bardzo dużo i chętnie wiec mama nadzieje, ze się sprawdzi

Sansivieria lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to tak jak ja dalam malemu z tubki ociupine musu marchew banan jablko, chyba nie mial ochoty, bo to bylo niedlugo po mleku, ale myslalam ze dam tylko do sprobowania, a ten chlusnął wymiocinami...Teraz jak widze, ze tak zaczyna dziwnie memlac buzia i widze ze juz nie ma ochoty to koncze karmienie. Kiedys sie spotkalam z teoria, ze kalafiora, brokuła i kapuste, najlepiej podac po roku. To nie byly zalecenia who, tylko jakiejs dietetyczki dzieciecej. Nie wiem, czy miala racje, ale chyba raczej nie bede sie spieszyc z wzdymajacymi rzeczami. U nas maly preferuje rzeczy proste i nie wieloskladnikowe. Cukinie nawet ladnie jadl. Wycielam z cukini te nasiona, bo ostatnio nie chcial jesc a ja przeczytalam ze ziarna z cukini i innych warzyw sa niezdrowe. On je niewiele, ale najbardziej odpowiadaja mu rzeczy dwuskladnikowe, typu kasza z bananem i jakies warzywo z miesem. Jak jest kilka warzyw to juz zaczyna wybrzydzac. Moze sam wie, co dla niego dobre ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, ze sa dzieci ktore spotykaja sie z czyms nowym i cos im nie podpasi i reaguja checia wypchniecia tego z ukladu pokarmowego. To nawet niekonicznie moze chodzic o smak, tylko o zbieg jakis okolicznosci. Choc moj Jeremi jak przyjmuje lek ursofalk, i podam mu na raz ciut wiecej, to tez reaguje wymiotami. Nie ma problemu z przyjmowaniem zelaza, ktore lubi, a z tamtym lekarstwem musze bardzo uwazac by nie omsknal mi sie palec i nie podac wiecej za jednym przycisnieciem niz dwie kreseczki z miarki strzykawki.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja nie znalazłam lepszej wędliny z lepszym składem jeżeli masz jakieś namiary to bardzo chętnie spróbuję ;-

A co do podawanie wody - Ignacy przez pierwszy miesiąc pił może z 10 ml na dzień czasem nic. A któregoś dnia jak się dossał do bboxa to za jednym razem poszło 100ml
    Teraz w ciągu dnia wypija około 200. i sam się upomina w trakcie jedzenia żeby dać mu bidon. Doidy cup jeszcze nie jest naszym ulubieńcem ;-)
    W międzyczasie dawałam mu tylko tą herbatę buraczkową z ulicy sezamkowej, ale też jej nie chciał ;-)
    Woda jest bardzo trudnym "posiłkiem" do nauczenia się bo nie ma smaku ani wyczuwalnej konsystencji. Dziecko jest bardzo trudno nauczyć pić wodę ale jak już załapie to już będzie pił o ile oczywiście nie będzie dostawał kubusiów i tym podobne ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Jak podajemy pedicetamol to Ignacy mi się krztusi zawsze powyżej 1 ml. i przecież daje po jednej kresce żeby zdążył połknąć. A jak dostanie więcej niż 1 ml to zaraz się krztusi i odkasłuje.
    Zwrócił mi tylko raz jak mu utknął słonecznik w gardle. Ale to dosłownie odrobinkę. On lubi jeść na razie.

Edit: dwa razy - raz przy kotletach z dorsza też trochę bo chyba za duży kawałek cebuli miał 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 06:56

‹‹ 4062 4063 4064 4065 4066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ