Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z brawo też u nas nie idzie bo rozłożone rączki do braeo są potrzebne a nie robi🤔
na słowa "gdzie jest piesek?"też szuka od razu psa w swoim otoczeniu.
Ale z gadaniem u nas jakoś nie idzie...
Macie jakiś fajny przepis na zupkę pomidorową dla maluszka?
ja dla domowników robię z koncentratu ale dla Malucha chyba nie można🤔
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Z brawo też u nas nie idzie bo rozłożone rączki do braeo są potrzebne a nie robi🤔
Bardzo leniwe pierogi średnio weszły. Zjadł dwa, poprawił zupka koperkowa i musem marchew, jabłko, banan.
Wy też tak tysiąc opcji wymyślacie?
Ja widzę że ten Czort jest nadal głodny ale nie otworzy buzi to mu coś innego przynoszę i jak zasmakuje to jedziemy dalej. -
MamaAga85 wrote:Z brawo też u nas nie idzie bo rozłożone rączki do braeo są potrzebne a nie robi🤔
Miksuje wszystko i przecedzam przez sitko...robie do tego lane ciasto -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moj Michalek mial do roku problem z krztuszeniem, a potem przeszlo mu. Ale wszystko jadl, co popadnie jak mial 1,5r. Chodzilismy do neurologopedy i u nas to bylo zwiazane z obnizonym napieciem miesniowym. Tylko to takie napiecie miesniowe obnizone co ma z 30 procent spoleczenstwa, mieszczace sie w granicach fizjologii. Mi sie osobiscie wydaje i z tego co mowila neurologopeda, to chyba tak po 3 miesiacach od rozpoczecia rozszerzania diety, dobrze by bylo by dziecko potrafilo juz jesc kawalki i sobie z tym radzilo. Teraz dietetyczka tez mi mowila cos podobnego, ze trzeba dazyc do tego zeby w 9 miesiacu dziecko moglo jesc metoda blw. Oczywiscie jak je wczesniej to super, ale przecietnie rozwijajace sie dziecko, ktore bedzie radzilo sobie z samodzielnym siedzeniem w okolicy 9 miesiaca nie zacznie jesc metoda blw, jesli nie bedzie samodzielnie siedzialo. No ja sobie tez tego nie wyobrazam szczrze mowiac.
-
U mnie maly ciagle gada tata mama baba, guga, dada, a od jakis dwoch tygodni jego ulubionym dzwiekiem jaki wydaje jest takie brrr i brrrrummm i tak brrrummmra, zwlaszcza jak chce ponażekać. I to rrr tak spiewajaco wymawia, ogolnie cos podobnego, jak sie nasladuje auto.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
I nie moge w ogole z nim ćwiczyć, bo sie buntuje. Wygina do tylu narzeka, jakwidzi ze go biore na mate z tym tym zamiarem, to pręży sie, albo kopie nogami i patrzy na mnie, jakby mnie chcial zabic spojrzeniem he he.
-
Fasolka mnie natchnela swoja zawzietoscia i napisalam do producenta od okularów. Nie odpuszcze.. Mam je od 4 miesiecy i to jest kpina. Postraszylam rzecznikiem i prawnikiem jesli nie znajda rozwiazania na ten problem.
W sklepach na każdym produkcie widnieje opis alergenów i pelen sklad. Dlaczego przy okularach sie tego nie mowi skoro maja bezpośredni kontakt ze skórą.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Mu robimy z passaty, ale to chyba też rodzaj przecieru? Na razie bez problemów.
Bardzo leniwe pierogi średnio weszły. Zjadł dwa, poprawił zupka koperkowa i musem marchew, jabłko, banan.
Wy też tak tysiąc opcji wymyślacie?
Ja widzę że ten Czort jest nadal głodny ale nie otworzy buzi to mu coś innego przynoszę i jak zasmakuje to jedziemy dalej.
Ja nie przesadzam....zdarza się że podgrzeje trzy razu obiad ale jak nie chce to niech nie je...kaszę wcina jak zlotoFasolka77
-
Daffi wrote:Fasolka mnie natchnela swoja zawzietoscia i napisalam do producenta od okularów. Nie odpuszcze.. Mam je od 4 miesiecy i to jest kpina. Postraszylam rzecznikiem i prawnikiem jesli nie znajda rozwiazania na ten problem.
W sklepach na każdym produkcie widnieje opis alergenów i pelen sklad. Dlaczego przy okularach sie tego nie mowi skoro maja bezpośredni kontakt ze skórą.
i słusznie!!! ja dziś chciałam dać młodemu tubkę mus warzywno-owocowy ale patrzę nie ma na niej daty ważności ani numeru serii więc napisałam do producenta... Mają wyjaśnić sprawę i już do mnie leci paczuszka bobovity z jakimiś gratisami 🤣Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia spokojnie. Nie kazdy dziec to robi w tym samym czasie zreszta sama wiesz bo jestes matka poraz drugi. Jula duzo więcej gugala.. A ba ba ba ba darla sie cale dnie. Filip inaczej ale np duzo rozumie. Jak mówię mu w wanne chlapu chlapu to uderza raczkami i pluska woda. Jak przy stole powiem pacy pacy to otwarta dlonia uderza w stol. Uwielbia kiedy bijemy mu brawo. I ma swoja ulubiona piosenke przy ktorej moge obciac paznokcie, ubrać go po kapieli zrobić doslownie wszystko to czego normalnie by nie wytrzymal ani przez 5 sekund. Takze u mnie w domu dosc często to leci i pewnie sasiedzi sie zastanawiaja
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Daffi U nas wcześniej trance z głośników a teraz "Jadą misie" i heja,wszyscy śpiewamy😂😂😂😂
i też choćby marudził to tak lubi,że patrzy jak leci w tv albo jak ja śpiewam nawet bez tv😱😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:44
-
MamaAga85 wrote:Daffi U nas wcześniej trance z głośników a teraz "Jadą misie" i heja,wszyscy śpiewamy😂😂😂😂
i też choćby marudził to tak lubi,że patrzy jak leci w tv albo jak ja śpiewam nawet bez tv😱😂
https://youtu.be/UG-WU0ZbgK8Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 23:25