X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jak powiem oooooo kotek to szuka wzrokiem :) bam też robimy, papa, brawo, w wanience chlap. Ale to wszystko oczywiście robię ja jej rączkami :D

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z brawo też u nas nie idzie bo rozłożone rączki do braeo są potrzebne a nie robi🤔
    na słowa "gdzie jest piesek?"też szuka od razu psa w swoim otoczeniu.
    Ale z gadaniem u nas jakoś nie idzie...

Macie jakiś fajny przepis na zupkę pomidorową dla maluszka?
    ja dla domowników robię z koncentratu ale dla Malucha chyba nie można🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Z brawo też u nas nie idzie bo rozłożone rączki do braeo są potrzebne a nie robi🤔

Mu robimy z passaty, ale to chyba też rodzaj przecieru? Na razie bez problemów.

Bardzo leniwe pierogi średnio weszły. Zjadł dwa, poprawił zupka koperkowa i musem marchew, jabłko, banan.
    Wy też tak tysiąc opcji wymyślacie?
    Ja widzę że ten Czort jest nadal głodny ale nie otworzy buzi to mu coś innego przynoszę i jak zasmakuje to jedziemy dalej.

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Ja robie z pomidorow z puszki...podsmazam cebulke daje sol pieprz ziele angielskie lisc laurowy kostke rosolowa wlewam 2 puszki pomidorow na 5l wody lyzke cukru...gotuje ...
    Miksuje wszystko i przecedzam przez sitko...robie do tego lane ciasto

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no malemu bym tylko pogotowala puszke pomodorow na masle i zalala rosolem.....bo ta kostka rosolowa to nie za zdrowe jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, to się dysfagia nazywa. To wypluwanie jedzenia

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię normalnie pomidorowa na rosole.
    Zawsze staram się mieć teraz zamrożony rosół i w razie czego wyciągam i mam bez gotowania kilka godzin

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Michalek mial do roku problem z krztuszeniem, a potem przeszlo mu. Ale wszystko jadl, co popadnie jak mial 1,5r. Chodzilismy do neurologopedy i u nas to bylo zwiazane z obnizonym napieciem miesniowym. Tylko to takie napiecie miesniowe obnizone co ma z 30 procent spoleczenstwa, mieszczace sie w granicach fizjologii. Mi sie osobiscie wydaje i z tego co mowila neurologopeda, to chyba tak po 3 miesiacach od rozpoczecia rozszerzania diety, dobrze by bylo by dziecko potrafilo juz jesc kawalki i sobie z tym radzilo. Teraz dietetyczka tez mi mowila cos podobnego, ze trzeba dazyc do tego zeby w 9 miesiacu dziecko moglo jesc metoda blw. Oczywiscie jak je wczesniej to super, ale przecietnie rozwijajace sie dziecko, ktore bedzie radzilo sobie z samodzielnym siedzeniem w okolicy 9 miesiaca nie zacznie jesc metoda blw, jesli nie bedzie samodzielnie siedzialo. No ja sobie tez tego nie wyobrazam szczrze mowiac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly ciagle gada tata mama baba, guga, dada, a od jakis dwoch tygodni jego ulubionym dzwiekiem jaki wydaje jest takie brrr i brrrrummm i tak brrrummmra, zwlaszcza jak chce ponażekać. I to rrr tak spiewajaco wymawia, ogolnie cos podobnego, jak sie nasladuje auto.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie moge w ogole z nim ćwiczyć, bo sie buntuje. Wygina do tylu narzeka, jakwidzi ze go biore na mate z tym tym zamiarem, to pręży sie, albo kopie nogami i patrzy na mnie, jakby mnie chcial zabic spojrzeniem he he.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mnie natchnela swoja zawzietoscia i napisalam do producenta od okularów. Nie odpuszcze.. Mam je od 4 miesiecy i to jest kpina. Postraszylam rzecznikiem i prawnikiem jesli nie znajda rozwiazania na ten problem.
    W sklepach na każdym produkcie widnieje opis alergenów i pelen sklad. Dlaczego przy okularach sie tego nie mowi skoro maja bezpośredni kontakt ze skórą.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mu robimy z passaty, ale to chyba też rodzaj przecieru? Na razie bez problemów.

Bardzo leniwe pierogi średnio weszły. Zjadł dwa, poprawił zupka koperkowa i musem marchew, jabłko, banan.
    Wy też tak tysiąc opcji wymyślacie?
    Ja widzę że ten Czort jest nadal głodny ale nie otworzy buzi to mu coś innego przynoszę i jak zasmakuje to jedziemy dalej.

Ja nie przesadzam....zdarza się że podgrzeje trzy razu obiad ale jak nie chce to niech nie je...kaszę wcina jak zloto

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka mnie natchnela swoja zawzietoscia i napisalam do producenta od okularów. Nie odpuszcze.. Mam je od 4 miesiecy i to jest kpina. Postraszylam rzecznikiem i prawnikiem jesli nie znajda rozwiazania na ten problem.
    W sklepach na każdym produkcie widnieje opis alergenów i pelen sklad. Dlaczego przy okularach sie tego nie mowi skoro maja bezpośredni kontakt ze skórą.

i słusznie!!! ja dziś chciałam dać młodemu tubkę mus warzywno-owocowy ale patrzę nie ma na niej daty ważności ani numeru serii więc napisałam do producenta... Mają wyjaśnić sprawę i już do mnie leci paczuszka bobovity z jakimiś gratisami 🤣

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przypomniałam sobie, to się dysfagia nazywa. To wypluwanie jedzenia

No ale Fifi nie wypluwa wszystkiego tylko warzywa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No ale Fifi nie wypluwa wszystkiego tylko warzywa...
    On cofa wszystko poza papka z owocow. Owoce w kawalkach tez odruch wymiotny i je przez ten sylikonowy smoczek.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gdybys byla to spytaj. Moze cos ciekawego powie. Zaczynam sie serio zastanawiac czy to jest normalne.. :(
    U mnie też ten problem. Więc zapytaj proszę.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wiki nie gada. Krzyczy i piszczy. Żadne gaga☹️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia spokojnie. Nie kazdy dziec to robi w tym samym czasie zreszta sama wiesz bo jestes matka poraz drugi. Jula duzo więcej gugala.. A ba ba ba ba darla sie cale dnie. Filip inaczej ale np duzo rozumie. Jak mówię mu w wanne chlapu chlapu to uderza raczkami i pluska woda. Jak przy stole powiem pacy pacy to otwarta dlonia uderza w stol. Uwielbia kiedy bijemy mu brawo. I ma swoja ulubiona piosenke przy ktorej moge obciac paznokcie, ubrać go po kapieli zrobić doslownie wszystko to czego normalnie by nie wytrzymal ani przez 5 sekund. Takze u mnie w domu dosc często to leci i pewnie sasiedzi sie zastanawiaja :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi U nas wcześniej trance z głośników a teraz "Jadą misie" i heja,wszyscy śpiewamy😂😂😂😂
    i też choćby marudził to tak lubi,że patrzy jak leci w tv albo jak ja śpiewam nawet bez tv😱😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:44

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Daffi U nas wcześniej trance z głośników a teraz "Jadą misie" i heja,wszyscy śpiewamy😂😂😂😂
    i też choćby marudził to tak lubi,że patrzy jak leci w tv albo jak ja śpiewam nawet bez tv😱😂
    U nas pszczolka maja w wersji z szubi dubi dej. W ogole Majaland jest u nas i bylam tam milion razy... Nawet Filipek maciupki byl.. I ja tej piosenki nie pamietam.. Wlavzylam przypadkiem w tel na yt jak słuchalismy baby shark.. I tak zagoscila u nas a sie okazuje na str majalandu ze ta piosenka u nich leci ciagle i nawet pszczolki z Filipem tańczą.. Takze tego.. Czzulam gdzieś na plecach ze skądś to znam. Muzyka magia zaczarowuje nam dziecko.

https://youtu.be/UG-WU0ZbgK8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 23:25

b2ujp2.png

‹‹ 4068 4069 4070 4071 4072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ