X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mogę wziąć na ból gardła w trakcie karmienia piersią?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja niestety nie pomogę, wiem że w ciąży zalecali Isle ale akurat mi za bardzo nie pomogła.

Nas dopadła jelitowka. W środę Nina miała luzniejsze kupy ale zwalilam to na żeby. A od wczoraj ja jestem chora i mąż. Mąż najgorzej to przechodzi, my z małą już w sumie zdrowe jesteśmy. Po niej za bardzo nie było nic widać, na szczęście. Nawet bym się w nocy wyspałam gdyby nie mąż, więc nieprzytomna jestem. I nawet nie wiem czy mogę kawę wypić bo nie chce żeby mnie ruszyło.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia niestety nie wiem .....sola plucz

U mnie nocka od dluzszego czasu spoko..... pil tylko 4 razy wiec jestem calkiem wyspana :)

Pytanie na dzis :)
    Czy uzywacie juz tego wiekszego fotelika samochodowego przodem do kierunku jazdy?

Jak poubieram Frania w kombinezony to ledwo mi sie miesci w foteliku 0-13 kg......ten drugi przedzial jest od 9 kilo wiec teoretycznie juz by mogl w nim siedziec bo ma 10 kilo.....ale maz twierdzi ze jeszcze miesnie szyji ma slabe i przy hamowaniu to jest niebezpieczne (niby przodem do kierunku jazdy)

jak to u Was?

• Bubek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant - ja nie bo mala srednio z siedzeniem

a my po szczepieniu, wszystko ok

71 cm
    7,750 kg

chudzienkie to

Daffi, stresant, Sansivieria lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Co mogę wziąć na ból gardła w trakcie karmienia piersią?
    https://www.tanie-leczenie.pl/prenalen-gardlo-x-16-pastylek-do-ssania.html lub isla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 09:02

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tunia ja niestety nie pomogę, wiem że w ciąży zalecali Isle ale akurat mi za bardzo nie pomogła.

Nas dopadła jelitowka. W środę Nina miała luzniejsze kupy ale zwalilam to na żeby. A od wczoraj ja jestem chora i mąż. Mąż najgorzej to przechodzi, my z małą już w sumie zdrowe jesteśmy. Po niej za bardzo nie było nic widać, na szczęście. Nawet bym się w nocy wyspałam gdyby nie mąż, więc nieprzytomna jestem. I nawet nie wiem czy mogę kawę wypić bo nie chce żeby mnie ruszyło.
    ojej zdrowka dla was!

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

U mnie nocka od dluzszego czasu spoko..... pil tylko 4 razy wiec jestem calkiem wyspana :)

Czy uzywacie juz tego wiekszego fotelika samochodowego przodem do kierunku jazdy?

Jak poubieram Frania w kombinezony to ledwo mi sie miesci w foteliku 0-13 kg......ten drugi przedzial jest od 9 kilo wiec teoretycznie juz by mogl w nim siedziec bo ma 10 kilo.....ale maz twierdzi ze jeszcze miesnie szyji ma slabe i przy hamowaniu to jest niebezpieczne (niby przodem do kierunku jazdy)

jak to u Was?
    w ogole lepiej jezdzic tylem niz przodem.
    łupinke zmienia sie jak głowa wystaje poza rant fotelika.
    my nadal w łupinie i nastepny tez bedzie tylem ale nie mamy upatrzonego... jedziemy do 8* i tam dobierzemy.

stresant, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Dzięki. Przypomniałaś mi, że mam coś z czasów ciąży, to chyba przy KP też można.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stresant zapomniałam, płukanie solą i woda utleniona. Ten sposób jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

Stresant my jak będziemy zmieniać to znowu na taki tyłem, to podobno dużo bezpieczniejsze. Ale u nas jeszcze daleka droga do tego, Nina waży trochę ponad 7kg, nie siedzi

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki. Przypomniałaś mi, że mam coś z czasów ciąży, to chyba przy KP też można.
    Na pewno :)

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

jak to u Was?
    Ja nie umiem plukac gardła, bo się topie😀
    Co do fotelika, też mam ten sam problem. W kombinezon ie już ciasno. Ale ja jeżdżę tak mało, że trochę jeszcze wytrzymamy

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek to jednak Mia większą od Niny, my mamy 7200 :) ale biorąc pod uwagę "różnice wieku" to są pewnie na podobnym centylu

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

jak to u Was?

Dziecka nie powinno wozić się w kombinezonach i kurtach.
    Dziewczyny jak rozwiązujecie tą sytuacje?? Ubieranie ba cebulke (np. Body, bluzka,swrerek lub bluza) i kocyk na to czy ubieranie w domu, rozbieranie w samochodzie??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Bubek to jednak Mia większą od Niny, my mamy 7200 :) ale biorąc pod uwagę "różnice wieku" to są pewnie na podobnym centylu
    no tak bo my 20 dni do przodu wiec Ninka pewnie tez wtedy bedzie miala z pol kg wiecej. Chudziaszki nasze

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

nasz fotelik bedzie za maly zanim glowka Frania bedzie wystawac poza kraj...

a to z tego powodu ze Franio jest najmniejszy z forum :) ma dopiero 68cm ..a nie miesci sie na szerokosc :)

mam 2 Foteliki ....ten Kiddy evoluna ...tam sie miesci tylko w body i cienkim sweterku przykrywam kocykiem ...a to sidzi jak sledz w puszcze...a nad glowa dobre 30cm jeszcze ma....

drugi fotelik to stare 15 letnie chicco i tam o wiele wiecej miejsca, ale jak dam kurteczke to tez lipa.......

spiworek tez mam i w kwietniu jak sie urodzil to jedzilam ze spiworkiem, bo trudno mi bylo takie malenstwo ubierac......a teraz jak dam spiworek to problem pasami zapiac......

fotelik z tego drugiego przedzialu od 9 kilo mamy Romer ale tez juz starszy wtedy nie bylo II przedzialu tylem do kierunku jazdy

jezeli macie jakies typy to plis na forum wrzucajcie moze zakupimy jakis nowy

chociaz szkoda mi we Frania i jego wydziwianie w samochodzie inwestowac....kupe kasy za Kiddy a wiekszosc jezdzi w starym chicco bo lepiej widzi ma wiecej miejsca i nie placze......

teraz sie wydam na jakis fajny tylem a sie okaze ze do dupy, bo Franiowi sie nie podoba jezdzic tylem :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoras używa pampersow lupilu to są w lidlu na promocji.

b2ujp2.png

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozbiera ie i ubieranie w aucie by nie przeszło bo często jak dojeżdżamy to mała śpi i wolę jej nie budzić. Ale zdarza mi się w kurtce ja wiezc. Wiem że się nie powinno.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    nasz fotelik bedzie za maly zanim glowka Frania bedzie wystawac poza kraj...

a to z tego powodu ze Franio jest najmniejszy z forum :) ma dopiero 68cm ..a nie miesci sie na szerokosc :)

mam 2 Foteliki ....ten Kiddy evoluna ...tam sie miesci tylko w body i cienkim sweterku przykrywam kocykiem ...a to sidzi jak sledz w puszcze...a nad glowa dobre 30cm jeszcze ma....

drugi fotelik to stare 15 letnie chicco i tam o wiele wiecej miejsca, ale jak dam kurteczke to tez lipa.......

spiworek tez mam i w kwietniu jak sie urodzil to jedzilam ze spiworkiem, bo trudno mi bylo takie malenstwo ubierac......a teraz jak dam spiworek to problem pasami zapiac......

fotelik z tego drugiego przedzialu od 9 kilo mamy Romer ale tez juz starszy wtedy nie bylo II przedzialu tylem do kierunku jazdy

jezeli macie jakies typy to plis na forum wrzucajcie moze zakupimy jakis nowy

chociaz szkoda mi we Frania i jego wydziwianie w samochodzie inwestowac....kupe kasy za Kiddy a wiekszosc jezdzi w starym chicco bo lepiej widzi ma wiecej miejsca i nie placze......

teraz sie wydam na jakis fajny tylem a sie okaze ze do dupy, bo Franiowi sie nie podoba jezdzic tylem :)
    Tego 15 letniego juz bym nie uzywala. Może nie spełniać swojego zadania.. Mama fajny RWF kupila.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tego 15 letniego juz bym nie uzywala. Może nie spełniać swojego zadania.. Mama fajny RWF kupila.
    Dlatego wlasnie sie rozgladam ...podoba mi sie ten Britax romer dualfix moze ktos ma?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziecka nie powinno wozić się w kombinezonach i kurtach.

właśnie miałam napisać taki sam komentarz! uczulali nas na to właśnie na warsztatach bezpiecznej jazdy

ja nakrywam kocykiem... jesli to tylko przeniesienie dziecka z i do auta

stresant, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4069 4070 4071 4072 4073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ