Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia ja niestety nie pomogę, wiem że w ciąży zalecali Isle ale akurat mi za bardzo nie pomogła.
Nas dopadła jelitowka. W środę Nina miała luzniejsze kupy ale zwalilam to na żeby. A od wczoraj ja jestem chora i mąż. Mąż najgorzej to przechodzi, my z małą już w sumie zdrowe jesteśmy. Po niej za bardzo nie było nic widać, na szczęście. Nawet bym się w nocy wyspałam gdyby nie mąż, więc nieprzytomna jestem. I nawet nie wiem czy mogę kawę wypić bo nie chce żeby mnie ruszyło. -
Tunia niestety nie wiem .....sola plucz
U mnie nocka od dluzszego czasu spoko..... pil tylko 4 razy wiec jestem calkiem wyspana
Pytanie na dzis
Czy uzywacie juz tego wiekszego fotelika samochodowego przodem do kierunku jazdy?
Jak poubieram Frania w kombinezony to ledwo mi sie miesci w foteliku 0-13 kg......ten drugi przedzial jest od 9 kilo wiec teoretycznie juz by mogl w nim siedziec bo ma 10 kilo.....ale maz twierdzi ze jeszcze miesnie szyji ma slabe i przy hamowaniu to jest niebezpieczne (niby przodem do kierunku jazdy)
jak to u Was? -
Tunia76 wrote:Co mogę wziąć na ból gardła w trakcie karmienia piersią?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 09:02
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Tunia ja niestety nie pomogę, wiem że w ciąży zalecali Isle ale akurat mi za bardzo nie pomogła.
Nas dopadła jelitowka. W środę Nina miała luzniejsze kupy ale zwalilam to na żeby. A od wczoraj ja jestem chora i mąż. Mąż najgorzej to przechodzi, my z małą już w sumie zdrowe jesteśmy. Po niej za bardzo nie było nic widać, na szczęście. Nawet bym się w nocy wyspałam gdyby nie mąż, więc nieprzytomna jestem. I nawet nie wiem czy mogę kawę wypić bo nie chce żeby mnie ruszyło. -
stresant wrote:Tunia niestety nie wiem .....sola plucz
U mnie nocka od dluzszego czasu spoko..... pil tylko 4 razy wiec jestem calkiem wyspana
Pytanie na dzis
Czy uzywacie juz tego wiekszego fotelika samochodowego przodem do kierunku jazdy?
Jak poubieram Frania w kombinezony to ledwo mi sie miesci w foteliku 0-13 kg......ten drugi przedzial jest od 9 kilo wiec teoretycznie juz by mogl w nim siedziec bo ma 10 kilo.....ale maz twierdzi ze jeszcze miesnie szyji ma slabe i przy hamowaniu to jest niebezpieczne (niby przodem do kierunku jazdy)
jak to u Was?
łupinke zmienia sie jak głowa wystaje poza rant fotelika.
my nadal w łupinie i nastepny tez bedzie tylem ale nie mamy upatrzonego... jedziemy do 8* i tam dobierzemy.stresant, Misiabella lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Tunia ja niestety nie pomogę, wiem że w ciąży zalecali Isle ale akurat mi za bardzo nie pomogła.
Nas dopadła jelitowka. W środę Nina miała luzniejsze kupy ale zwalilam to na żeby. A od wczoraj ja jestem chora i mąż. Mąż najgorzej to przechodzi, my z małą już w sumie zdrowe jesteśmy. Po niej za bardzo nie było nic widać, na szczęście. Nawet bym się w nocy wyspałam gdyby nie mąż, więc nieprzytomna jestem. I nawet nie wiem czy mogę kawę wypić bo nie chce żeby mnie ruszyło.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Właśnie stresant zapomniałam, płukanie solą i woda utleniona. Ten sposób jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
Stresant my jak będziemy zmieniać to znowu na taki tyłem, to podobno dużo bezpieczniejsze. Ale u nas jeszcze daleka droga do tego, Nina waży trochę ponad 7kg, nie siedzistresant lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Tunia niestety nie wiem .....sola plucz
Pytanie na dzis
jak to u Was?
Co do fotelika, też mam ten sam problem. W kombinezon ie już ciasno. Ale ja jeżdżę tak mało, że trochę jeszcze wytrzymamy -
nick nieaktualnystresant wrote:Tunia niestety nie wiem .....sola plucz
Pytanie na dzis
jak to u Was?
Dziecka nie powinno wozić się w kombinezonach i kurtach.
Dziewczyny jak rozwiązujecie tą sytuacje?? Ubieranie ba cebulke (np. Body, bluzka,swrerek lub bluza) i kocyk na to czy ubieranie w domu, rozbieranie w samochodzie??Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Bubek to jednak Mia większą od Niny, my mamy 7200
ale biorąc pod uwagę "różnice wieku" to są pewnie na podobnym centylu
-
nasz fotelik bedzie za maly zanim glowka Frania bedzie wystawac poza kraj...
a to z tego powodu ze Franio jest najmniejszy z forumma dopiero 68cm ..a nie miesci sie na szerokosc
mam 2 Foteliki ....ten Kiddy evoluna ...tam sie miesci tylko w body i cienkim sweterku przykrywam kocykiem ...a to sidzi jak sledz w puszcze...a nad glowa dobre 30cm jeszcze ma....
drugi fotelik to stare 15 letnie chicco i tam o wiele wiecej miejsca, ale jak dam kurteczke to tez lipa.......
spiworek tez mam i w kwietniu jak sie urodzil to jedzilam ze spiworkiem, bo trudno mi bylo takie malenstwo ubierac......a teraz jak dam spiworek to problem pasami zapiac......
fotelik z tego drugiego przedzialu od 9 kilo mamy Romer ale tez juz starszy wtedy nie bylo II przedzialu tylem do kierunku jazdy
jezeli macie jakies typy to plis na forum wrzucajcie moze zakupimy jakis nowy
chociaz szkoda mi we Frania i jego wydziwianie w samochodzie inwestowac....kupe kasy za Kiddy a wiekszosc jezdzi w starym chicco bo lepiej widzi ma wiecej miejsca i nie placze......
teraz sie wydam na jakis fajny tylem a sie okaze ze do dupy, bo Franiowi sie nie podoba jezdzic tylem -
stresant wrote:nasz fotelik bedzie za maly zanim glowka Frania bedzie wystawac poza kraj...
a to z tego powodu ze Franio jest najmniejszy z forumma dopiero 68cm ..a nie miesci sie na szerokosc
mam 2 Foteliki ....ten Kiddy evoluna ...tam sie miesci tylko w body i cienkim sweterku przykrywam kocykiem ...a to sidzi jak sledz w puszcze...a nad glowa dobre 30cm jeszcze ma....
drugi fotelik to stare 15 letnie chicco i tam o wiele wiecej miejsca, ale jak dam kurteczke to tez lipa.......
spiworek tez mam i w kwietniu jak sie urodzil to jedzilam ze spiworkiem, bo trudno mi bylo takie malenstwo ubierac......a teraz jak dam spiworek to problem pasami zapiac......
fotelik z tego drugiego przedzialu od 9 kilo mamy Romer ale tez juz starszy wtedy nie bylo II przedzialu tylem do kierunku jazdy
jezeli macie jakies typy to plis na forum wrzucajcie moze zakupimy jakis nowy
chociaz szkoda mi we Frania i jego wydziwianie w samochodzie inwestowac....kupe kasy za Kiddy a wiekszosc jezdzi w starym chicco bo lepiej widzi ma wiecej miejsca i nie placze......
teraz sie wydam na jakis fajny tylem a sie okaze ze do dupy, bo Franiowi sie nie podoba jezdzic tylem -
Lili90 wrote:Dziecka nie powinno wozić się w kombinezonach i kurtach.
właśnie miałam napisać taki sam komentarz! uczulali nas na to właśnie na warsztatach bezpiecznej jazdy
ja nakrywam kocykiem... jesli to tylko przeniesienie dziecka z i do autastresant, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77