X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Eeee Paula myślałam ,że Igs już sam blw na maxa odstawia 😁...żartuje 😁
    To się rozciapuje. Na konsystencję minimalnie bardziej zwarta od budyniu. Nie wyciągnęłabym tego spomiędzy paneli już nigdy 😂
    Staram się mu dawać maksymalnie dużo do raczej, ale dbam też o swoje interesy 😊 nie dam mu czegoś co mnie potem będzie kosztować godzinę sprzątania

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Co na zatrzymanie kaszlu na noc dla mnie??? Od ponad godz walcze z takim napadem ze juz mnie wszystko boli. Przenioslam Julke do M i spia z Filipem ja ucieklam do drugiego pokoju żeby nie budzic czasem malego.. M mowi że bedzie wstawal i karmil. Mnie juz glowa boli i gardlo zdarlam taki kaszel mnie meczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 00:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny ratunku! Co na zatrzymanie kaszlu na noc dla mnie??? Od ponad godz walcze z takim napadem ze juz mnie wszystko boli. Przenioslam Julke do M i spia z Filipem ja ucieklam do drugiego pokoju żeby nie budzic czasem malego.. M mowi że bedzie wstawal i karmil. Mnie juz glowa boli i gardlo zdarlam taki kaszel mnie meczy..
    A Filip ile razy w ciągu nocy je ? Mam nadzieję, że kaszel przeszedł. Moge tylko powiedzieć, że mi Mucosolvan nie pomógł :/ Ja muszę iść z kaszlem, ale Juliana do lekarza :|

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    A Filip ile razy w ciągu nocy je ? Mam nadzieję, że kaszel przeszedł. Moge tylko powiedzieć, że mi Mucosolvan nie pomógł :/ Ja muszę iść z kaszlem, ale Juliana do lekarza :|
    Filip je raz lub dwa razy. Dzis widze ze jadl raz. Zawsze szykuje na noc 3 pojemniczki z odmierzona porcja mleka i tylko 1 ubyl.
    Ja ide z Filipkiem dzis na 8.20. Jeśli ja sie tak pochorowalam to boje sie ze i on też a ja mu w gardlo nie zajrze by ocenic czy czerwone czy nie. Oby u niego byl tylko katar.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po lekarzu. Filipek ma tylko katarek na szczescie i to taki ze pani doktor mowila by nie dawac kropli do nosa tylko wode morska chyba ze go wyraznie przytka to wtedy podac. Inhalacje z marimeru mogę dalej kontynuować i na wzmocnienie mam dac BLF. Aha.. Jako ze dalej nie chce jesc warzyw i obiadow mamy podawac żelazo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:52

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na kaszel pomagał acodin.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli gardło i mam lekki katar.
    W piątek Wiki ma pneumokoki.
    Szczepić?
    Obecnie małej nicnie jest.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi na kaszel pomagał acodin.
    Oooo tunia dziekuje. Mam w tabletkach!!

Mi lekarka odroczyla szczepienie jak ja bylam chora bo mowila ze nie wiemy czy dziecko nie chwyci i szkoda zeby szczepionka nie przyjęła się jak nalezy.
    Dzis tez pytala kiedy mamy szczepienie ale my dopiero w styczniu.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Jezu zazdroszczę, że M. Wstaje i karmi....u nas tej nocy co pół godziny płacz.... jestem nieprzytomna...

A na kaszel polecam Thiocodin

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oooo tunia dziekuje. Mam w tabletkach!!

Mi lekarka odroczyla szczepienie jak ja bylam chora bo mowila ze nie wiemy czy dziecko nie chwyci i szkoda zeby szczepionka nie przyjęła się jak nalezy.
    Dzis tez pytala kiedy mamy szczepienie ale my dopiero w styczniu.

O masz...to my pewnie też sobie damy spokój skoro ja miałam/ mam jelitowke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem poza nockami M ladnie mi wstaje.. Nieraz ja pierwsze karmienie on drugie czy odwrotnie a nieraz jest tylko 1 karmienie i kto sie zalapie ten sie zalapie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acodin jest bezwzględnie przeciwwskany przy karmieniu piersią - tak na wszelki wypadek piszę ;-)
    Przenika do mleka i uzależnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj jedna pobudka w nocy.
    Albo jedna tylko pamiętam :-D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Acodin jest bezwzględnie przeciwwskany przy karmieniu piersią - tak na wszelki wypadek piszę ;-)
    Przenika do mleka i uzależnia
    Ale ja karmie mm dlatego nie martwie sie o zaden lek ktory przyjmuje.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas dzisiaj jedna pobudka w nocy.
    Albo jedna tylko pamiętam :-D
    U nas o 5 tej tez. Takze dal maly pospac M xD

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja bym szczepila
    2 tyg. Milam chore zatoki katar wychodzil oczami smarkalam kichalam na malego dychalam calymi dniami i sie nie zarazil....w domu dzieci ciagle z katarem....maly przed szczepienim 2 razy kichnal na lekarke a i tak zaszczepila

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka wzywam Cie telepatycznie..jak sie nie odezwiesz wsiade do auta zajade do Bielska i natluke na dupsko ;)

Fasolka77, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero gorączka lub antybiotykoterapia jest przeciwwskazaniem do szczepienia. Zwykły katar nie.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc do bani, już dawno tak kiepsko nie było, co dwie godz cyc a i tak nie zasypiala po nim od razu. Teraz zasnęła, okolo poludnia usypiam Ją na rękach i odkładam.
    Ja: kawa!!!!

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly tego bebilonu jednak nie tolerowal. Zjadl raptem 3 opakowania i przybral raptem 300g w 6tyg. Te kupy zielone nie były bez powodu. Powrot do hippa okazal sie znow sukcesem. Maly zjada go znow chetnie do tego wskoczyl na etap 150ml wody, i ostatnio wazony 15.listopada mial 8700 a dzis po 2.5tyg przybral 400g i waga pokazala 9100g.

Fasolka77, Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 4072 4073 4074 4075 4076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ