X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Eeee Paula myślałam ,że Igs już sam blw na maxa odstawia 😁...żartuje 😁
    To się rozciapuje. Na konsystencję minimalnie bardziej zwarta od budyniu. Nie wyciągnęłabym tego spomiędzy paneli już nigdy 😂
    Staram się mu dawać maksymalnie dużo do raczej, ale dbam też o swoje interesy 😊 nie dam mu czegoś co mnie potem będzie kosztować godzinę sprzątania

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Co na zatrzymanie kaszlu na noc dla mnie??? Od ponad godz walcze z takim napadem ze juz mnie wszystko boli. Przenioslam Julke do M i spia z Filipem ja ucieklam do drugiego pokoju żeby nie budzic czasem malego.. M mowi że bedzie wstawal i karmil. Mnie juz glowa boli i gardlo zdarlam taki kaszel mnie meczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 00:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny ratunku! Co na zatrzymanie kaszlu na noc dla mnie??? Od ponad godz walcze z takim napadem ze juz mnie wszystko boli. Przenioslam Julke do M i spia z Filipem ja ucieklam do drugiego pokoju żeby nie budzic czasem malego.. M mowi że bedzie wstawal i karmil. Mnie juz glowa boli i gardlo zdarlam taki kaszel mnie meczy..
    A Filip ile razy w ciągu nocy je ? Mam nadzieję, że kaszel przeszedł. Moge tylko powiedzieć, że mi Mucosolvan nie pomógł :/ Ja muszę iść z kaszlem, ale Juliana do lekarza :|

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    A Filip ile razy w ciągu nocy je ? Mam nadzieję, że kaszel przeszedł. Moge tylko powiedzieć, że mi Mucosolvan nie pomógł :/ Ja muszę iść z kaszlem, ale Juliana do lekarza :|
    Filip je raz lub dwa razy. Dzis widze ze jadl raz. Zawsze szykuje na noc 3 pojemniczki z odmierzona porcja mleka i tylko 1 ubyl.
    Ja ide z Filipkiem dzis na 8.20. Jeśli ja sie tak pochorowalam to boje sie ze i on też a ja mu w gardlo nie zajrze by ocenic czy czerwone czy nie. Oby u niego byl tylko katar.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po lekarzu. Filipek ma tylko katarek na szczescie i to taki ze pani doktor mowila by nie dawac kropli do nosa tylko wode morska chyba ze go wyraznie przytka to wtedy podac. Inhalacje z marimeru mogę dalej kontynuować i na wzmocnienie mam dac BLF. Aha.. Jako ze dalej nie chce jesc warzyw i obiadow mamy podawac żelazo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:52

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na kaszel pomagał acodin.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli gardło i mam lekki katar.
    W piątek Wiki ma pneumokoki.
    Szczepić?
    Obecnie małej nicnie jest.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi na kaszel pomagał acodin.
    Oooo tunia dziekuje. Mam w tabletkach!!

Mi lekarka odroczyla szczepienie jak ja bylam chora bo mowila ze nie wiemy czy dziecko nie chwyci i szkoda zeby szczepionka nie przyjęła się jak nalezy.
    Dzis tez pytala kiedy mamy szczepienie ale my dopiero w styczniu.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Jezu zazdroszczę, że M. Wstaje i karmi....u nas tej nocy co pół godziny płacz.... jestem nieprzytomna...

A na kaszel polecam Thiocodin

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oooo tunia dziekuje. Mam w tabletkach!!

Mi lekarka odroczyla szczepienie jak ja bylam chora bo mowila ze nie wiemy czy dziecko nie chwyci i szkoda zeby szczepionka nie przyjęła się jak nalezy.
    Dzis tez pytala kiedy mamy szczepienie ale my dopiero w styczniu.

O masz...to my pewnie też sobie damy spokój skoro ja miałam/ mam jelitowke...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem poza nockami M ladnie mi wstaje.. Nieraz ja pierwsze karmienie on drugie czy odwrotnie a nieraz jest tylko 1 karmienie i kto sie zalapie ten sie zalapie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acodin jest bezwzględnie przeciwwskany przy karmieniu piersią - tak na wszelki wypadek piszę ;-)
    Przenika do mleka i uzależnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj jedna pobudka w nocy.
    Albo jedna tylko pamiętam :-D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Acodin jest bezwzględnie przeciwwskany przy karmieniu piersią - tak na wszelki wypadek piszę ;-)
    Przenika do mleka i uzależnia
    Ale ja karmie mm dlatego nie martwie sie o zaden lek ktory przyjmuje.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas dzisiaj jedna pobudka w nocy.
    Albo jedna tylko pamiętam :-D
    U nas o 5 tej tez. Takze dal maly pospac M xD

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja bym szczepila
    2 tyg. Milam chore zatoki katar wychodzil oczami smarkalam kichalam na malego dychalam calymi dniami i sie nie zarazil....w domu dzieci ciagle z katarem....maly przed szczepienim 2 razy kichnal na lekarke a i tak zaszczepila

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka wzywam Cie telepatycznie..jak sie nie odezwiesz wsiade do auta zajade do Bielska i natluke na dupsko ;)

Fasolka77, Tunia76, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero gorączka lub antybiotykoterapia jest przeciwwskazaniem do szczepienia. Zwykły katar nie.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc do bani, już dawno tak kiepsko nie było, co dwie godz cyc a i tak nie zasypiala po nim od razu. Teraz zasnęła, okolo poludnia usypiam Ją na rękach i odkładam.
    Ja: kawa!!!!

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly tego bebilonu jednak nie tolerowal. Zjadl raptem 3 opakowania i przybral raptem 300g w 6tyg. Te kupy zielone nie były bez powodu. Powrot do hippa okazal sie znow sukcesem. Maly zjada go znow chetnie do tego wskoczyl na etap 150ml wody, i ostatnio wazony 15.listopada mial 8700 a dzis po 2.5tyg przybral 400g i waga pokazala 9100g.

Fasolka77, Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 4072 4073 4074 4075 4076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ