X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi super ze wszystko ok

Mycha gratki dla Ninki widzialam na fejsie dzielna ksiezniczka :)

Franio zaczyna pelzac...odpycha sie rekami i zasuwa do tylu...o zgrozo musze zaczac myc podlogi...bo Franio jak mop :) zamiata wszystko ;)

Ja pieke 6 rodzajow ciasteczek zobaczymy w tym roku jak mi z dzieckiem pojdzie

Misiabella, Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant najgorzej z białym body! 😂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test bialego body prawdę Ci powie ;) A ja mam tutaj problem z malym, refluks jakby nasilil sie. Malo je mleka i produktow stalych, musze go dlugo nosic do odbicia. Brawo Ninka :) Maly staje czesciej do czworakow, a tak to bardzo szybko pełza. Je w foteliku z oparciem takim pochylonym, bo jeszcze sam nie siada, ale wczoraj, podniosl sie do pozycji siedzacej sila miesni, to nieten prawidlowy sposob, ze z czworakow na bok pupki, ale i on sie cieszyl i ja. 16 grudnia ide znow do tamtego lekarza od chorob metabolizmu, by mi powiedzial co to za badania genetyczne, o ktorych mowilam i gdzie je mozna zrobic.

stresant lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant najgorzej z białym body! 😂
    Ej no u mnie vanisz ciagle stoi na umywalce :)
    Do tego musielismy podnies temperature na piecu bo w calym domu kafelki ...nam nie przeszkadzalo ze zimne ale jak Franio tak lezy calym cialem to nieciekawie.....wiec teraz podloga ciepla a ja okna otwieram bo w domu sauna :) juz zeby chodzil

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi super ze wszystko ok

Mycha gratki dla Ninki widzialam na fejsie dzielna ksiezniczka :)

Franio zaczyna pelzac...odpycha sie rekami i zasuwa do tylu...o zgrozo musze zaczac myc podlogi...bo Franio jak mop :) zamiata wszystko ;)

Ja pieke 6 rodzajow ciasteczek zobaczymy w tym roku jak mi z dzieckiem pojdzie

Stesant ... u nas mopa nie trzeba bo Bunio najpierw mocno ślini a potem szoruje... :)
    kapie mu z buzi hektolitrami! muszę go często przebierać a i tak wygląda jak brudas :)

stresant, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ej no u mnie vanisz ciagle stoi na umywalce :)
    Do tego musielismy podnies temperature na piecu bo w calym domu kafelki ...nam nie przeszkadzalo ze zimne ale jak Franio tak lezy calym cialem to nieciekawie.....wiec teraz podloga ciepla a ja okna otwieram bo w domu sauna :) juz zeby chodzil

u mnie mydełko odplamiacz :) :)

ja jak się położę z małym na podłodze to jednak ciągnie.. dlatego lata w grubych rajtkach :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ile sie powinno wymieniac te rurki w bbox'ach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a zebow jak nim tak ni ma....chlopak od malego pomaga mamie w porzadkach :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo uzywam mydla lanza na plamy, szczegolnie do pieluch...a pozatym wszystko piore na 60 albo 95 ...
    Temperatura lepsza niz proszek ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka a zebow jak nim tak ni ma....chlopak od malego pomaga mamie w porzadkach :)

u nas tyż ni ma! ani jednej sztuki! w sumie to dobrze dla moich cycków.. oby tylko wszystkie na raz nie wylazły.... ja się cieszę... ponoć im później wyjdą tym są trwalsze...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u nas tyż ni ma! ani jednej sztuki! w sumie to dobrze dla moich cycków.. oby tylko wszystkie na raz nie wylazły.... ja się cieszę... ponoć im później wyjdą tym są trwalsze...

Cyce nie poczuja roznicy czy sa zeby czy nie podczas picia....no chyba ze bedzie mial gryzace zapedy ;)

Macie smoczek? Moj ja skonczyl 3 miesiace wywalil smoka i nie chce ...teraz mu na sile daje i 2 razy zasnal ze smokiem a dzis w nocy dalam cyca bo smoka nie chcial...popil 2 lyki..wyciaglam piers i dalam smoka ....nie zorientowal sie haha :) i ciagnal dobrych 10 minut...wyplul i spal :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Cyce nie poczuja roznicy czy sa zeby czy nie podczas picia....no chyba ze bedzie mial gryzace zapedy ;)

Macie smoczek? Moj ja skonczyl 3 miesiace wywalil smoka i nie chce ...teraz mu na sile daje i 2 razy zasnal ze smokiem a dzis w nocy dalam cyca bo smoka nie chcial...popil 2 lyki..wyciaglam piers i dalam smoka ....nie zorientowal sie haha :) i ciagnal dobrych 10 minut...wyplul i spal :)

to samo! nawet wymieniłam miesiąc temu na te 6+ bo myslałam, że może rozmiar nie pasi ale nie ssie... nie i już... ale to chyba dobrze, nie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi a dlaczego byliście u okulisty?
    Bo takie sa podobno wytyczne. W 4 mcu dziecko powinno odbyc konsultacje i badanie okulistyczne. U nas sie to przeciagnelo bo szukalam tego wlasciwego lekarza do badania

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są na tym forum jeszcze mamy dzieci, które nie robią nic?😃w sensie nie siada, nie raczkuje itp?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 2 dni temu zaczal pelzac do tylu...poza tym nic nie robi...wkurza sie bo nie umie do porzodu i wrzeszczy w polowie pokoju jak sie kapnie ze jest daleko ode mnie

Jak tam w ojczyznie? Juz sie ktos zorientowal?

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... a tak wogole - na fb jestem na takiej grupie “Mama w UK” i jak czasem widze co dziewczyny tam pisza to az dostaje gesiej skorki.

Przyklad z dzisiaj: jedna dziewczyna pisze, ze jej dziecko jest chore i nie chce nic jesc. Martwi sie zeby sie nie odwodnilo bo nie chce pic nawet wody i pyta czy moze czyms poslodzic wode zeby chetniej pilo.

Jedna z odpowiedzi brzmi tak: “mozesz mu dac cukru do wody. Moj synek ma miesiac i dodaje mu cukru do herbatki”

Szok.
    Dziecko. 1 MIESIAC. Cukier. Herbata...

Sama specem nie jestem, ale ludzie!🤦‍♀️

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant lecimy dopiero w niedziele😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Stresant lecimy dopiero w niedziele😉
    Aha no jak zwykle cala ja....zawsze cos pomyle ;)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi możesz się poczuć naprawdę wyjątkowa! Jedyna taka w Europie!! 🤩 powodzenia w dalszych negocjacjach!
    Kasia też nie raczkuje, kręci się na macie wokół siebie, mocno podpiera, ale daleko Jej do raczkowania. Siedzi podtrzymywana np na kolanach, sama się jeszcze nie utrzymuje.
    Ale dziś miałam niesamowitą noc! Zaczyna się jak wstęp do romansu... oj nic z tych rzeczy... ja spałam i Kasia spala nieprzerwanie 7 godzin!! Ło panie...Tak się da??? Kilka miesięcy temu nam się tak zdarzało a tu tak nagle, zęby wychodzą i tyle spania bez pedicetamolu?? No naprawdę niesamowite! Wiem że wiele z Was ma tak co noc a ja się ekscytuje jak małolata😉

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi ja 7 godz. W kawalku spalam przed porodem wlasciwie przed ciaza...bo w ciazy mi pecherz nie pozwalal ;)

Teraz jak spie 2 w kawalku to jest swieto

Ale ciesze sie razem z Toba :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

‹‹ 4074 4075 4076 4077 4078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ