X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Czy są na tym forum jeszcze mamy dzieci, które nie robią nic?😃w sensie nie siada, nie raczkuje itp?
    no jasne :D kładę go na podłogę to się kręci w kółko lub do tyłu trochę poślizga... ale luzik, mają czas!

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Wow, Fasolka to bardzo mobilny jest już Twój Synciu! Bardzo ruchliwy! Brawo!

Dziewczyny które kp, ile Wam teraz wychodzi karmien na dzień? Nocy to nie liczę bo raz 2 a raz 5 bywa...Ale w dzień od pobudki do usypiania po kąpieli to wychodzi nam 3 karmienia i trzy inne posiłki, w tym mleczna kaszka.

Ano ruchliwy... ADHD...

Ja nie liczę karmien bo u nas i w dzień są czasem co dwie godziny...

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za odpowiedz bo zaczelam sie troche martwic. Najbardziej to mnie w*urwia jak dzwoni ktos z rodziny i pyta jak Maly. A siedzi juz? A raczkuje? A ile ma zabkow? -ojj to pozno! Powinien juz dawno siedziec. I nie raczkuje wogole?? A Fabian Agnieszki to zasuwa jak rakieta. 🤦‍♀️

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Dziewczyny które kp, ile Wam teraz wychodzi karmien na dzień? Nocy to nie liczę bo raz 2 a raz 5 bywa...Ale w dzień od pobudki do usypiania po kąpieli to wychodzi nam 3 karmienia i trzy inne posiłki, w tym mleczna kaszka.
    no to u mnie podobnie
    w ciagu dnia tak 3-4x piers

Sansivieria lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na echu u profesor Dangel, chodze do kogos innego, ale do niej zapisalam sie jak tylko maly sie urodzil, ale do teraz nie bylo miejsc. Ten otwor owalny prawie sie zasklepil i moze w ogole sie zamknie, a jak nie, to taka ceche ma ze 30 procent ludzi, wiec i tak nie byloby tragedii. Taki przetrwaly otwor tylko innego typu u doroslego moglby byc problemem, ale to nie ten typ. Powiedziala, ze jakbym chciala przyjsc jeszcze do niej to niepredzej niz za 3 lata.

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko maly teraz kiepsko przybiera, a lecial jak burza. Wazy 8800, przez 3 tygodnie przybral tylko 100g. Wczoraj to byla jakas masakra z piciem mleka i jedzeniem stalym. Maly wypil niewiele ponad 600 ml mleka, zjadl z 50 g kaszki i ze 30 dyni z kurczakiem. Pozwalam mu z Michalka talerza cos skubnac, bo ukrasc drugiemu jest jak wiadomo milej ;) ale tylko raz podwedzil troche pulpeta i kalafior. Cos tam wlozyl troche do buzi, wiekszosc wyplul ale jakies mikrokawaleczki polknal. Dzis dalam mu troche buleczki z maslem, takie najmniejsze kawaleczki chyba udalo mu sie polknac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - u nas kp 3-5 razy dziennie plus minimum 2 razy w nocy. Do tego Młody się domaga jedzenia - nie chce mleka tylko coś innego.
    U nas jest śniadanie (pół kromki chleba żytniego), drugie śniadanie (kasza - często na moim mleku), obiad(różnie) i kolacja (kasza albo jogurt). I godzinę przed każdym z tych posiłków jest cyc. Odkąd się więcej rusza to je też więcej. Ale zdarza się że zje tylko kasze i tylko podziuba coś innego w okolicach obiadu/kolacji.
    W teorii od 9 miesiąca powinno/może dziecko jeść 3-4 posiłki stałe z kawałkami już.
    Jak nie zje kolacji i dostanie tylko cycka to mi się budzi co godzinę bo niedojedzony jest.
    Wybiła nam lewa dwójka górna i teraz wychodzi prawa. Ta prawa całkiem spoko bo bez większych problemów jak dotąd.
    J
    Jedynek górnych nie ma - zachowana przerwa na cycka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres wrażliwości na poznawanie nowych smaków i nauki żucia (a w konsekwencji wstępu do rozwijania mowy) jest między 7 a 10 miesiącem najintensywniejszy. Więc daje Młodemu jak najwięcej nowości i zdarza się często że jednego dnia coś lubią a drugiego nie po to tylko żeby następnego dnia zjeść znowu ze smakiem.
    Chce do roku dojść do tego żeby jadł i gryzł już wszystko. Ale go nie zmuszam. U nas to idzie samo bardzo ładnie.
    Ignas je zawsze wtedy kiedy i ja jem (oprócz kolacji bo zazwyczaj nie jem). I chcę spróbować wszystkiego z mojego talerza. To u niego najlepsza motywacja do próbowania jak może gwizdnąć coś z mojego albo taty talerza.

Właśnie Ignaś kończy wmasowywanie chleba z mascarpone w siebie i blat. Ja pije kawę i podaje mu raz na jakiś czas wodę. Już mi zabieram bidon bo wyciąganie jedzenia z tych zakamarków to masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pszczółkę ze skip hop tą uciekającą?
    Do nas ma dziś dojść i nie mogę się doczekać.

Jaka zabawka to teraz u Was hit?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - pytałaś o te dawtony - tak to te tubki z musem. Stąd:
    https://dodomku.pl/Dawtona_Drugie_sniadanie_Owsianka_mus_truskawka_platki_owsiane_babka_plesznik/79318.html

Ale można też w Kauflandzie je dostać na przykład. Cena też niezła. Tym bardziej że jak sama robię to się narobię, namyje, nabieram, naszukam dobrych owoców i ziaren.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    no jasne :D kładę go na podłogę to się kręci w kółko lub do tyłu trochę poślizga... ale luzik, mają czas!
    Pewnie Ci się nawet nie spieszy żeby mieć następna petarde w domu :)

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Bylam na echu u profesor Dangel, chodze do kogos innego, ale do niej zapisalam sie jak tylko maly sie urodzil, ale do teraz nie bylo miejsc. Ten otwor owalny prawie sie zasklepil i moze w ogole sie zamknie, a jak nie, to taka ceche ma ze 30 procent ludzi, wiec i tak nie byloby tragedii. Taki przetrwaly otwor tylko innego typu u doroslego moglby byc problemem, ale to nie ten typ. Powiedziala, ze jakbym chciala przyjsc jeszcze do niej to niepredzej niz za 3 lata.
    Nam się zamknął ale też mamy przyjść za ok 2 lata

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale takie chwilowe spadki apetytu i wolniejsze przybierania mieszczą się chyba w normie. Może ząbki mu idą?

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dzieki Dziewczyny za odpowiedz bo zaczelam sie troche martwic. Najbardziej to mnie w*urwia jak dzwoni ktos z rodziny i pyta jak Maly. A siedzi juz? A raczkuje? A ile ma zabkow? -ojj to pozno! Powinien juz dawno siedziec. I nie raczkuje wogole?? A Fabian Agnieszki to zasuwa jak rakieta. 🤦‍♀️
    Niby Nina siadla ale tylko 2 razy więc też szału nie ma :) to faktycznie jest później chwilą. Jeszcze kilka dni temu bym nie powiedziała że jest blisko śniadania. A tu bum, na drugi dzień się udało.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - u nas kp 3-5 razy dziennie plus minimum 2 razy w nocy. Do tego Młody się domaga jedzenia - nie chce mleka tylko coś innego.
    U nas jest śniadanie (pół kromki chleba żytniego), drugie śniadanie (kasza - często na moim mleku), obiad(różnie) i kolacja (kasza albo jogurt). I godzinę przed każdym z tych posiłków jest cyc. Odkąd się więcej rusza to je też więcej. Ale zdarza się że zje tylko kasze i tylko podziuba coś innego w okolicach obiadu/kolacji.
    W teorii od 9 miesiąca powinno/może dziecko jeść 3-4 posiłki stałe z kawałkami już.
    Jak nie zje kolacji i dostanie tylko cycka to mi się budzi co godzinę bo niedojedzony jest.
    Wybiła nam lewa dwójka górna i teraz wychodzi prawa. Ta prawa całkiem spoko bo bez większych problemów jak dotąd.
    J
    Jedynek górnych nie ma - zachowana przerwa na cycka 😁

Mój się nie garnie do naszych talerzy 😁 czasem się trzęsie na widok jabłka albo kanapki ale obiady go nie ruszają. No i u nas kolacja nie ma znaczenia...wczoraj zjadł kaszę przed 21 a pobudki nawet gorsze niż jakby nie jadł...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - pytałaś o te dawtony - tak to te tubki z musem. Stąd:
    https://dodomku.pl/Dawtona_Drugie_sniadanie_Owsianka_mus_truskawka_platki_owsiane_babka_plesznik/79318.html

Ale można też w Kauflandzie je dostać na przykład. Cena też niezła. Tym bardziej że jak sama robię to się narobię, namyje, nabieram, naszukam dobrych owoców i ziaren.

Ooo fajna sprawa! Nie znałam! Dzięki!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nam się zamknął ale też mamy przyjść za ok 2 lata

Nam też kazali wrócić po 2 rz

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pewnie Ci się nawet nie spieszy żeby mieć następna petarde w domu :)
    właśnie czekam na to! według mnie jest dużo łatwiej z takim dzieckiem mimo, że bardziej trzeba pilnować ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

U nas cycek 4-5 razy dziennie plus butelka z odciagnietym mlekiem.
    W nocy 3-4cyce. Ale moja je tylko zupę i owoce. Kaszki nadal są be.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    właśnie czekam na to! według mnie jest dużo łatwiej z takim dzieckiem mimo, że bardziej trzeba pilnować ;)
    Wg mnie też :) ale komukolwiek to mówię to klupie się w głowę i mówi że jeszcze tego pozaluje. Więc stwierdziłam że chyba jestem wyjątkiem :)

f1d9680377.png
‹‹ 4076 4077 4078 4079 4080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: