WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem że od początku były dzieci które nie tolerowany samotności ale są może dzieci które wcześniej można było na chwilę zostawić same w pokoju a teraz nagle jest krzyk, płacz? To taki etap?
    Lek separacyjny - taki etap, bardzo prawidłowy na tym etapie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety naszym rodzicom się nie wytłumaczy. Bo oni przecież sto lat tak robili i było dobrze.
    A nasze dzieci będą na nas tak psioczyc za lat parę ;-)

Moja mama to znowu odpał w drugą stronę. Ona całą kuchnię kilka razy dziennie myje Domestosem. I tylko Domestos używa do mycia podłogi, klamki przeciera parę razy.
    Po urodzeniu mojej siostry trochę to się zmieniło. Ale ile razy ja wpierdziel dostałam bo były gdzieś plamki albo niedobielone odpowiednio białe frędzle w dywanie to już historia.
    Teraz już starsza jest i tak nie szaleje. Ale dla mnie zapach domu to zapach chloru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zabrudzenia typu: "pan rzeźnik był siku i nie umył rąk po dotykaniu siura przed krojeniem mięsa" to takich zabrudzeń nie usunie się wodą. Dodatkowo struktura mięsa (włókien mięśniowych) jest taka, że wszelkie zabrudzenia i czynniki chorobotwórcze błyskawicznie wnikają do wnętrza (mięso zazwyczaj psuje się w środku najpierw). I dlatego powinno się jeść mięso po obróbce cieplnej.
    Tatar i sushi to wyjątki, ale tam też obróbka wygląda inaczej teoretycznie(!).

A myciem w zlewie mięsa nie zmywamy zabrudzeń tylko właśnie rochlapujemy je. Zawsze kiedy puszczamy wodę z kranu powstaje w niewielkim stopniu taki aerozol (mikrocząteczki wody, które poruszają się w powietrzu). I to właśnie ten aerozol jest największym roznosicielem bakterii z mięsa. Nie trzeba wcale chlapać wokół ;)

I zawsze, ale to zawsze, po obróbce mięsa zanim czegokolwiek się dotknie trzeba umyć ręce bardzo dokładnie gorącą wodą z mydłem albo używać rękawic.

Tak samo jest ze spuszaniem wody z otartą klapą kibla. Jak macie szczoteczki w obrębie 3m od toalety na wierchu to na 100% mają oe na sobie bakterie kałowe. Podobnie jak wszystkie inne powierzchnie, ale raczej ich do ust nie wkładacie :D

Uwielbiam mikrobiologię :D

6708094569b8.jpg

Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Warzywa szoruje, ale to dlatego że zmywam z nich środki ochrony roślin. One nie pryskaja mi campylobacter, e.coli i listeria :-)

Ale jest milion innych rzeczy...zresztą nieważne... Nie moja sprawa co kto myje i kiedy 😁😁😁

Smacznego!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na zakonczenie temat wam powiem ze moj aaperger jak umyje rece to nie wyciera do recznika bo tam miliony bakteri zreszta jak sie wykapie to tez sie nie wyciera :) !ale i tak go kocham

Paula 90, Daffi, Tysia89, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam wlasnie bez bólu glowy!! Cudnie sie zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 09:16

Tunia76, malutka_mycha, Tysia89, Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama moja dzis mi wyslala zdjecie..

6cb5e200fdf2.jpg

Taki sam chleb tam sie kupic czy zwykly czy tostowy. A mięso jest tak myte ze jak dzis kupisz to jutro juz śmierdzi zgnilizna.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Lek separacyjny - taki etap, bardzo prawidłowy na tym etapie :-)
    I bardzo męczący.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I bardzo męczący.
    U nas to samo niestety :-)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Kochane

Taki nawał roboty mam ,że owszem czytam ale pisać już albo nie było kiedy albo nie było sił...

Stresant witaj w klubie...Rozklada mnie na maxa,nos zawalony plus kaszel mi się zaostrza...
    Extra... Zdrówka Ci życzę!!!!

Co do tych wszystkich bakterii...ja nie przesadzam w żadną stronę...mam jedynie jazdę na punkie prania i stąd wiecznie pełen kosz😂

stresant lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie...jak macie psy to myjecie im łapy po każdym spacerze?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A mam pytanie...jak macie psy to myjecie im łapy po każdym spacerze?

Nie. Musiałabym prac całego psa. Pysk, łapy i podwozie.
    No chyba że się w błoto wpierdzieli.
    Butów też nie myje jak wchodzę do domu.
    Ani kół wózka za każdym razem ;-)

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Hejka.Kochane

Taki nawał roboty mam ,że owszem czytam ale pisać już albo nie było kiedy albo nie było sił...

Stresant witaj w klubie...Rozklada mnie na maxa,nos zawalony plus kaszel mi się zaostrza...
    Extra... Zdrówka Ci życzę!!!!

Co do tych wszystkich bakterii...ja nie przesadzam w żadną stronę...mam jedynie jazdę na punkie prania i stąd wiecznie pełen kosz😂
    Dzien bez prania dniem straconym...u mnie przescieradlo 2 razy w tygodniu zmieniane..a jak maz przyjdzie z pracy i widze ze mi sie w dzinsach uwali na kanape to juz jest dym ze nie przebrany :) to samo starszaki zaraz do przebrania po szkole :)

Fasolka jak bylam mala mialam psa i po kazdym spacerze (rano i wieczorem) mial myte lapy...teraz mam psa ale przy budzie ..w okresie swiatecznym debile puszczaja petardy wiec wiecej czasu spedza w domu...lezy w przedsionku na kafelkach ( ogrzewanie podlogowe) nie chodzi po domu...codziennie przejade odkurzaczem bo siersci pelno

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

No ale wozkiem się nie wjeżdża do łóżka ani w butach nie wchodzi.... A pies na lapach na pewno dużo syfu wnosi..i nie mówię tu o piasku.... To kurczaków nie myjecie a psa do pościeli wpuszczacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 13:23

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam 2 podwozia jedno po domu drugie na pole i przepinam wozek...jakbym miala jedno pewnie bym myla
    Nie cierpie jak mi kto lazi po domu w butach a przewaznie to goscie...jeszcze mowia "a ja mam czyste buty"albo "macie kafelki" albo sie nie pytaja i wrabia w sam srodek salonu

Ostatnio kuzynka przyjechala z malym 3 letnim nie dosc ze sobie nie zdjela butow to dziecku tez...on oczywiscie prosto do legowiska Frania wpierdolil sie na mate z buciorami i zadowolony ....musialam wszystko prac
    Oczywiscie ugryzlam sie w jezyk i nic nie powiedzialam bo przyjezdzaja raz w roku na urodziny corki bo chrzestni....jakbym zwrocila uwage to obraza majestatu plus dupa obrobiona przed cala rodzina ...i na koniec powiedziane "temu takie alergiki bo ani troche bakterii nie maja" eeeee szkoda gadac

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - pies na łapach nie wnosi tak groźnych bakterii jak mogą być na mięsie. Pies z reguły nie chodzi po odchodach, omija je i to szerokim łukiem. Mój pies omija nawet kałuże.
    No i psu łap nie biorę do ust ani nie liże narożnika. Do łóżka sypialnianego pies nie ma wstępu. No i kapie psa raz w tygodniu.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wiesz Paula jakie pies ma bakterie na łapach? Badalas? Nie że się czepiam...jestem ciekawa po prostu 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama aga ja juz sobie diagnoze postawilam...zawalilo mi zatoki i stad ta goraczka....2 dni chodzilam bez czapki bo u nas cieplo i efekt jest....

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguly na zywym miesie jest chyba mniej bakteri niz na martwym :)
    Widzialyscie wczorajszy alarm jak facet umarl w mieszkaniu i rok lezal az robaki do sasiednich mieszkan zaczely przelazic ..zostaly po nim tylko kosci

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Z reguly na zywym miesie jest chyba mniej bakteri niz na martwym :)
    Widzialyscie wczorajszy alarm jak facet umarl w mieszkaniu i rok lezal az robaki do sasiednich mieszkan zaczely przelazic ..zostaly po nim tylko kosci

Na żywym jest zdecydowanie mniej 😂

U nas w sąsiedniej klatce facet miesiąc leżał i go jeszcze kolega odwiedzał i nie zauważył że gość martwy. Bo on zawsze w okularach ciemnych bardzo chodził. A kolega myślał że śpi.

https://swidnica24.pl/2019/11/przez-miesiac-odwiedzal-martwego-znajomego-nikogo-nie-powiadomil/

‹‹ 4096 4097 4098 4099 4100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ