WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja mam 2 podwozia jedno po domu drugie na pole i przepinam wozek...jakbym miala jedno pewnie bym myla
    Nie cierpie jak mi kto lazi po domu w butach a przewaznie to goscie...jeszcze mowia "a ja mam czyste buty"albo "macie kafelki" albo sie nie pytaja i wrabia w sam srodek salonu

Ostatnio kuzynka przyjechala z malym 3 letnim nie dosc ze sobie nie zdjela butow to dziecku tez...on oczywiscie prosto do legowiska Frania wpierdolil sie na mate z buciorami i zadowolony ....musialam wszystko prac
    Oczywiscie ugryzlam sie w jezyk i nic nie powiedzialam bo przyjezdzaja raz w roku na urodziny corki bo chrzestni....jakbym zwrocila uwage to obraza majestatu plus dupa obrobiona przed cala rodzina ...i na koniec powiedziane "temu takie alergiki bo ani troche bakterii nie maja" eeeee szkoda gadac
    Taka mała ciekawostka

Zasady savoir-vivre’u jasno określają, że nie trzeba zdejmować butów w pomieszczeniu, a gospodarze, którzy zmuszają do tego swoich gości, zachowują się po prostu niegrzecznie.

Wyobraz sobie ze wchodzi ci ktos kto ma problem z potliwoscia plus niewlasciwe obuwie i zdejmujac buty naraza was wszystkich na wachanie tego czegos co na wymioty wzbiera. Czasem lepiej odkurzyc i mopem przeleciec.

Wiadomo kazdy ma inne przyzwyczajenia. Ja nikomu nie mowie nic.. Kazdy robi jak chce byle nie na dywan Filipka.

stresant, Veri lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a tak Ci zazdrościłam tego jarmarku 🙄 no z dziecmi nie zaplanujesz....

U nas hula kula też nie wzbudza entuzjazmu...
    U nas to samo. Lezy i czasem przypadkowo zostanie wlaczona.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sie pobawi kula hula. Jak trafia na mate to ta kula zajmuje go 5-10 minut. Maly Tipa w koncu ruszyl na czworakach, co prawda na razie jak paralityk i tak z metr przejdzie potem podpelznie i znow stanie od czasu do czasu i pojdzie. Zaczelo sie od tego ze probowal wstac na nogi wspinajac sie po mnie, ale mu nie do konca wyszlo, to znaczy stanal ale zgiety w pol, a potem wzial sie za czworaki. Mysle ze to moja czesciowa zasluga, bo troche chcialam, zeby zaczal juz raczkowac i zorganizowalam mu nauke ;) Od 3 dni wieczorami jak mam wiecej oddechu bo tata jest juz w domu, przekladalam go przez swoja noge tak ze rece byly po jednej stronie a nogi po drugiej i tak sie z nim przesuwalam po mieszkaniu, w tym „zakazane” miejsca, by go zachecic do tej wedrowki. Moj ruch wymuszal na nim ze musial przebierac lapkami i nogami i robic to naprzemiennie. Nie chcial cwiczyc cwiczen od fizjo wiec wymyslilam taka aktywnosc, dajaca wiecej miejsca na improwizację. Mam nadzieje ze jutro tez tak bedzie chcial i pojdzie w strone doskonalenia tej umiejetnosci. Tez usiadl sobie sam z tej pozycji. Czyli za jednym zamachem mielismy i czworaki i wstawanie i siadanie :) I stwierdzilam jeszcze ze jest sprytny koles, bo on wiedzial, ze go nie puszcze w „zaklete” rewiry michalkowe” pelzajac i zeby sie tam dostac musi isc na czworaka, bo inaczej go zgarne ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kurde Paula nie znam psa co się nie lubi tarzać w gównie... Ba! Psy nawet jedzą gówna!
    O to musisz poznac moja sunie.. To jest taka dama ze nawet przez kaluze nie przejdzie.. Musi ja ominac a jak nie ma jak to czeka az ja ktoś przeniesie. Gowna nie ruszy ale owszem idzie i wacha wszystko wiec to pewnie wystarczy by gdzies na wibrysach czy wlosach jakies resztki zostawic.
    A jak pada deszcz to wychodzi na dwor robi swoje potrzeby i pędem do domu bo nie lubi moknac. I caly dzien wyleguje sie. Leniwy kanapowiec.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jutro wypróbuje Twój patent :) chociaż Nina i tak fajnie smignela bo pelzac zaczęła. Plus przyjmuje pozycje czworacza więc to pewnie kwestia dni.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz stresa. Od pol godz męczy mnie biegunka, bol brzucha i odbija mi się. Mam wielką nadzieję że to nie jelitowka.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My konkretnie dajemy naturalne z owocami, skyr z owocami no i Piątusia. Te piatusie to jest szał - potrafi zjeść obiad (jak słoiki to potrafi dwa) i od razu poprawić jeszcze jednym całym piatusiem.

Jogurty to u nas pewniak. Jak nic nie chce to jogurt wciągnie choćby nie wiem co.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My konkretnie dajemy naturalne z owocami, skyr z owocami no i Piątusia. Te piatusie to jest szał - potrafi zjeść obiad (jak słoiki to potrafi dwa) i od razu poprawić jeszcze jednym całym piatusiem.

Jogurty to u nas pewniak. Jak nic nie chce to jogurt wciągnie choćby nie wiem co.

Te piatusie są bez cukru??

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Te piatusie są bez cukru??
    Nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piatusie mają porównywalna ilość cukru do samego jogurtu z owocami bez cukru. Piątus truskawkowy ma 12g a na przykład Bakoma bio 12-14g - zależy od rodzaju.
    W Piątusiu jest tylko odrobina we wkładzie owocowym.

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dajemy zwykly naturalny albo grecki, ale nia mamy zadnej konkretnej firmy. Zalezy gdzie zrobie zakupy. Cukru poki co sie wystrzegamy

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje naturalne z lidla najczęściej bio albo zwykły pilos też ma dobry skład. Dawałam też skyr naturalny i ostatnio jogurt kokosowy bez cukru.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Filipka dopadla epidemia wirusowa ktora obleciala dom mojego brata i nie oszczedzila nikogo. Filipek dzis goraczkuje, markotny i placzliwy. Dostal efferalgan w czopku i teraz rozrabia jakby nic mu nie bylo. Oj trzeba nazbierac duzo sily bo noc bedzie ciezka.

b2ujp2.png

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak brzuch wywaliło, ze chyba jednak moi rodzice się czegoś domyślają wiec nie wiem, czy niespodzianka się uda. No gołym okiem widać, ze mam brzuch i nie mam jak maskować. (?) Zostaly 3 dni wiec moze jakos sie uda, ale sama zle sie z tym czuje bo dopoki nie wiedza to czuje sie jak grubas

Poprosiłam wczoraj tatę żeby kupił pampersy rozmiar 4. Wrócił z rozmiarem 2...
    Dzisiaj pojechal znowu i przywiozl pieluchomajtki😆 No jutro sprawdzimy juz te pieluchomajtki bo jak wysle go 3 raz do sklepu to przywiezie pewnie jakies superchlonne podpaski na noc...

Swoja droga - mama mi powiedziala, ze tato ani jednemu z nas nigdy nie zmienil nawet jednego pampersa. Wszystko robila ona. No ja sobie tego nie wyobrazam, pogonilabym chlopa

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

A my zaliczylysmy nocna opiekę. Mała zygala jak kot. Ale po zbadaniu lekarka stwierdziła że nie ma cech odwodnienia więc zdecydowaliśmy że wracamy do domu, spróbuję jej podać płyny i zobaczymy. Na szczęście wymioty ustalmy, coś tam wcisnelam strzykawka bo inaczej nie chciała. Teraz śpi a ja liczę że na śpiocha ja jeszcze napoje. Oby to się tak skończyło bo wizja szpitala wywołuje u mnie paraliż i panikę.

f1d9680377.png

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a co sie stalo?? Tak nagle zaczela wymiotowac?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nagle. Bawiła się, śmiała a nagle wymioty. Z 7 razy zwymiotowala, na koniec już nie miała biedna czym. Ale teraz jest lepiej, nawet znowu zaczęła się bawić. Pić za bardzo nie chciała, ale na śpiocha jej daje i pije. Oby do rana.

f1d9680377.png

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... ciekawe po czym tak. Biedactwo.. Oby noc minela spokojnie✊🏻

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki mycha...zdrowiejcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - jak Nina? Zdrówka ♥️

U nas noc pod znakiem przebudzeń tysiąca w jednej nocy 🙃

Ignas dzisiaj śpi tylko przytulony do mnie. W nocy obudził się, przytulił i głaskał mnie po ręce aż usnął. Ja już od 4 wyspana. Teraz śpi Młody wtulony w zgięciu łokcia mojego. A ja już przeczytałam pół internetu.

Przyznać się - która ogląda wiedźmina??? ♥️♥️♥️
    Aż mnie świerzbu żeby sobie włączyć PS4. Już nie gralam od ciąży. Trzeba nadrobić zaległości 🎮🎮🎮

‹‹ 4098 4099 4100 4101 4102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ