X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bubek a na czym starsza gra? Ja robiłam podstawowy akordeon i fortepian :-)
    .

pianinko :)

Misiabella, Paula 90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na szczepieniu. Bylam sama z ta dwojka huncfotow. Najpierw ganialam za Michalkiem po korytarzu zeby go wepchnac sila do gabinetu, a ten jak zaczal placzaco krzyczec to myslalam ze im szyby powypadaja. Lekarka powiedziala ze Michalek zasluguje na pierwsze miejsce jesli chodzi o protest przy szczepieniu ;) Mialam go nagrodzic za dobre zachowanie, ale powiem ze tym krzykiem zaimponowal mi. To bylo cos niesamowicie glosnego ;) No i duchem walki mi zaimponowal nie „wzieli” go właśnie bez walki. Po szczepieniu pani puscila bajki, a ten jak gdyby nigdy nic przeszedl z mrożącego krew w żyłach płaczu do śmiechu. Tipson wazy niestety tylko 9100 niecale, czyli ostatnio wiele nie przybrał i mierzy 76 cm. Łebek ma juz, jak roczne dziecko -47 cm w obwodzie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiecie o uldze podatkowej na dziecko? Właśnie zostałam uswiadomiona. Któraś wie coś więcej? Jeżeli rodzilysmy w kwietniu to ta ulga już nam się należy?
    Jeśli sie nic nie zmieniło za caly rok jest 1112,04zl. Jesli nie masz pelnego roku rozliczasz tyle ile masz od daty narodzin do konca roku i taka tez wartosc Ci sie nalezy do zwrotu.
    Na drugie dziecko jest takze 1112,04zl a na trzecie 2000zl. W tym roku podatki niby maja byc skladane pozniej bo o ile rok temu narodziny dziecka samrmu sie zglaszalo na tej str z podatkami tak w tym roku oni to wprowadza a my sprawdzimy jedynie czy wszystko sie zgadza i będziemy akceptować.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    My dzisiaj bylismy na szczepieniu. Bylam sama z ta dwojka huncfotow. Najpierw ganialam za Michalkiem po korytarzu zeby go wepchnac sila do gabinetu, a ten jak zaczal placzaco krzyczec to myslalam ze im szyby powypadaja. Lekarka powiedziala ze Michalek zasluguje na pierwsze miejsce jesli chodzi o protest przy szczepieniu ;) Mialam go nagrodzic za dobre zachowanie, ale powiem ze tym krzykiem zaimponowal mi. To bylo cos niesamowicie glosnego ;) No i duchem walki mi zaimponowal nie „wzieli” go właśnie bez walki. Po szczepieniu pani puscila bajki, a ten jak gdyby nigdy nic przeszedl z mrożącego krew w żyłach płaczu do śmiechu. Tipson wazy niestety tylko 9100 niecale, czyli ostatnio wiele nie przybrał i mierzy 76 cm. Łebek ma juz, jak roczne dziecko -47 cm w obwodzie.
    Co tu chcieć od Michałka.. On jeszcze malutki.. Moja Jula miala szczepienie w 3 klasie i w pokoju szczepien urzadzila taka histerie.. Zaczęła krzyczeć że błaga że ona zrobi wszystko byleby nie dawali jej tej szczepionki a po fakcie tez sie śmiała. Od tego czasu sie nie boi ani pobierania ani szczepienia no ale juz duża.
    Wazne ze masz to juz za soba choc z dwójką takich maluchów nie bylo na pewno latwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:56

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna nocka z tysiącem pobudek. Było już tak dobrze.

Chcebycmama - jak się czujesz? Jak bobas#2? Macie już imiona?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi o wysokości wiedziałam tylko właśnie nie wiedziałam czy musi minąć pełny rok podatkowy i jak się to wpisuje. Dzięki :)

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też taki bunt przy przebieraniu pampersa? Jak tylko zabieram się do położenia jej na plecach to zaczyna się płacz a za chwilę wyrywanie się. A te pieluchomajtki zakłada mi się jeszcze gorzej. Chyba puszczę ja samopas bez niczego :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Macie też taki bunt przy przebieraniu pampersa? Jak tylko zabieram się do położenia jej na plecach to zaczyna się płacz a za chwilę wyrywanie się. A te pieluchomajtki zakłada mi się jeszcze gorzej. Chyba puszczę ja samopas bez niczego :)
    Dajemy jakiś obiekt pożądania w łapki. Pilot, korale, worek foliowy.
    Akurat zajmuje się na tyle żeby przebrać paskude 😉

malutka_mycha, Sansivieria, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiecie o uldze podatkowej na dziecko? Właśnie zostałam uswiadomiona. Któraś wie coś więcej? Jeżeli rodzilysmy w kwietniu to ta ulga już nam się należy?

tak Mycha, za miesiące 04-12 możesz rozliczać, jak z mężem to wasz dochód nie może być wyzszy od 112 tys a jak sama to 56 tys pln

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Mycha ja rozważam kupno jakiejś czołówki, żeby sobie na czole przyczepić telefon i puszczać mu śpiewające brzdące podczas zmiany pieluchy i przebierania... w zasadzie to już go przebieram na siedząco

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj zaliczyliśmy pierwszą dawkę bexsero... ponieważ Bunio miał wczoraj tylko jedną drzemkę to odpadł już ok 20:30.... niestety o 23 pobudka i uznał, że to była tylko drzemka... do 00:30 bajabongo... o 23 obudził się cały gorący- niby temp nie miał ale dałam pedicetamol... bo mój termometr pokazuje co chce....kilka pomiarów i tylko jeden powyżej 38 st no ale jednak był gorący więc zdecydowałam żeby jednak podać lek.

Rano zrobił mnie brzydko mówiąc w ch*** o 7 urządził histerię i skutecznie mnie rozbudził a sam poszedł dalej w kimono i spi do teraz... ech te dzieci

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi o wysokości wiedziałam tylko właśnie nie wiedziałam czy musi minąć pełny rok podatkowy i jak się to wpisuje. Dzięki :)
    Bedziesz juz miala dziecko wprowadzone. Poprostuulge odpisujesz za okres w ktorym dziecko pojawilo sie na swiecie. Jako kwietniaki calkiem niezle maja. Jule urodzilam 18 grudnia to za te kilka dni to grosze były :p

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas bunt jest tylko po kapieli na ubieranie.. Trwa to tyle czasu ze sie przyzwyczailam i mam wrazenie ze to juz zostanie z nami :p
    U nas nocki tez sie zmienily. Maly spi o 20 i juz kolo polnocy chce jesc.. Pozniej o 3 i 6..
    Ale juz ząbek jest tuż tuz. Czekamy niecierpliwie :)

b2ujp2.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha ja rozważam kupno jakiejś czołówki, żeby sobie na czole przyczepić telefon i puszczać mu śpiewające brzdące podczas zmiany pieluchy i przebierania... w zasadzie to już go przebieram na siedząco
    Ja też przebieram ubrania w różnych pozycjach ale tej umiejętności z pampersa i jeszcze nie ogarnęłam :)
    Ale pomysł dobry :D zacznij produkować takie uchwyty dla mam, zarobisz krocie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas bunt jest tylko po kapieli na ubieranie.. Trwa to tyle czasu ze sie przyzwyczailam i mam wrazenie ze to juz zostanie z nami :p
    U nas nocki tez sie zmienily. Maly spi o 20 i juz kolo polnocy chce jesc.. Pozniej o 3 i 6..
    Ale juz ząbek jest tuż tuz. Czekamy niecierpliwie :)
    O tym nawet nie myślę, tak lubi siedzieć w wodzie że po wyjeciu urządza armagedon.

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas kolejna nocka z tysiącem pobudek. Było już tak dobrze.

Chcebycmama - jak się czujesz? Jak bobas#2? Macie już imiona?

Dzieki Paula, ja czuje się dobrze - wszystkie dolegliwości ciążowe na szczęście minęły już jakiś czas temu😉 co do imion to dla dziewczynki mieliśmy wybrane już kilka lat temu, gdy dopiero zaczynaliśmy się starać - córeczka miała być Jaśminka i tak już chyba zostanie.
    Jeśli będzie chłopak to nie wiem... chciałam Bruno, ale ze względu na to, ze nie pasuje do nazwiska to zmieniłam koncepcje na „Brunon”. Myślałam tez nad imieniem Igor, ale moj mąż odrzuca wszystkie propozycje. On chce żeby synek nazywał się tak samo jak on, czyli Pawełek. Nie ma szans!😆

A dzisiaj mój ostatni dzień roboczy w domu bo w poniedziałek idę do pracy!😱 Powiem wtedy od razu o ciąży. Planuje pracowac do polowy czerwca, ale mam tez w zanadrzu 34 dni urlopu wiec jak będzie taka potrzeba to odejdę wcześniej wykorzystując te dni wolnego.
    W sumie to w pracy będzie mi nawet lżej niż w domu z Małym, bo tam siedzę za biurkiem, jem w spokoju itd a w domu to jednak muszę go dźwigać a jest mi coraz ciężej no i gra mi czasem na nerwach. Poniedziałek będzie pewnie trudny bo odkąd Młody się urodził to zostawiłam go z kimś tylko 1 raz i to tylko na godzinę, a teraz to będzie 8 godzin dziennie wiec szok dla nas obojga, ale mam nadzieje, ze jakoś damy radę - bedzie sie nim zajmowal moj maz wiec jestem ciekawa jak on da rade

Paula 90, Fasolka77, Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się przebieram w roznistych pozycjach i robimy to co Paula: coś czego akurat pragnie do rączek (pilot jest często pożądany, nosi już slady-rysy ząbków) i wtedy mamy te kilka sekund na założenie pieluchy. Pieluchomajtki próbowałam, ale narazie nie są jakoś wyraźnie wygodne, chyba wrócimy jak już Kasia stanie.
    No i u nas też kolejne ząbki..dolne dwojki: jedna już widoczna kreseczka, druga trochę mniej ale pod wierzchem. Na potwierdzenie: ślina płynie po brodzie a rączki w buzi badają co to nowego się dzieje.

age.png
    age.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pilot to jedno z największych siedlisk bakterii🙊 my w domu nie mamy ale u moich rodziców też się dobiera :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - znaleźliśmy rajstopki do raczkowania które nie przekręcają się i nie zsuwają (pisała o tym Mycha i my potwierdzamy - rajstopki Yo! układają się jakoś tak że po chwili Ignas - podobnie jak Nina- ma te antypoślizgi na wewnętrznej stronie piszczela).

Te nam się sprawdzają o wiele lepiej:
    https://allegro.pl/oferta/wola-rajstopki-do-raczkowania-antyposlizgowe-62-74-6961627909?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Podobno pilot to jedno z największych siedlisk bakterii🙊 my w domu nie mamy ale u moich rodziców też się dobiera :)
    I telefon :-)
    Ponoć na niemytym pilocie i telefonie jest więcej drobnoustrojów niż na desce kibla.

‹‹ 4111 4112 4113 4114 4115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ