Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Podobno pilot to jedno z największych siedlisk bakterii🙊 my w domu nie mamy ale u moich rodziców też się dobiera
Uważajcie na pilota bo mi dziś Bunio założył przez przypadek kontrolę rodzicielska 🤣🤣🤣Tunia76, Paula 90, Sansivieria, Daffi lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Uważajcie na pilota bo mi dziś Bunio założył przez przypadek kontrolę rodzicielska 🤣🤣🤣
Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
malutka_mycha wrote:Podobno pilot to jedno z największych siedlisk bakterii🙊 my w domu nie mamy ale u moich rodziców też się dobiera
-
Ale odwalilam numer. Wstalam do Filipa bo juz stekal.. I w ciemności i zaspaniu chcialam usiąść na lozku.. I sie okazalo że jestem za daleko lozka.. Jak ryplam to upadlam na sam naroznik stoliczka.. Rozerwalam cala bluzke.. Rozcielam sie na wysokosci żeber i nie wiem czy nie polamalam jakiegos bo aż mi ciezko oddychac i boje sie lezec..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 05:08
-
nick nieaktualnyJa właśnie chciałam kupić dla Ignasia taki zapasowy pilot do tv. Ale się okazało że nasz pilot do tv właśnie 60zl kosztuje a pilota do wieży już się nie da dostać i trzeba zamiennik za 70zl. Także piloty tylko pod nadzorem i na krótko.
Ostatnio tak zaslinil pilot od wieży że każdy guzik robił coś innego niż powinien. Musiałam się wspinać na szafę żeby wyłączyć guzikiem na urządzeniu.
Dałam Ignasiowi ibum na noc i spał. Chyba druga jedynka nam idzie bo te pobudki co 20 minut zaczęły się znowu uruchamiać. Wczoraj usnelismy o 18:30 i wstaliśmy o 6. Rozregulowały nam się też drzemki w dzień. Są kompletnie nieprzewidywalne 🙄
Fasola - Bunio widział co wy po nocach oglądacie i postanowił wyłączyć Wam te bezeceństwa 😂😂😂 za 12-15 lat sam będzie oglądał 🙃Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula dajesz Ibum?? A czemu nie paracetamol? Jednak ibum to NLPZ. Wystrzegam się go jak ognia bo duze prawdopodobieństwo jest ze moje problemy z zoladkiem byly wlasnie od NLPZ.
U nas tez niestety nocki są ciężkie.. Ja widzę juz tą dolną lewą jedynkę to nasz pierwszy ząbek będzie ale ni hu hu jeszcze się nie przebił i ciekawe jak dlugo to potrwa. -
nick nieaktualnyDaffi - Ibuprom jest przeciwzapalny i przy zębach nam też na tym zależy. Nie mamy żadnych problemów po ibum. Paracetamol nie działa u nas tak dobrze, ale używamy zamiennie. W dzień jak widzę że go boli to częściej daje paracetamol.
Znajomych córka miała zapalenie, torbiel i spuszczali ropę z dziąsła przy ząbkowaniu. Lekarz mówił że we wczesnym stadium pomógłby Ibuprom ale oni byli tak bardzo zaawansowani że antybiotyk i zabieg był konieczny.
I tak mi utkwiło w głowie też o tym ibupromie. -
Paula 90 wrote:Daffi - Ibuprom jest przeciwzapalny i przy zębach nam też na tym zależy. Nie mamy żadnych problemów po ibum. Paracetamol nie działa u nas tak dobrze, ale używamy zamiennie. W dzień jak widzę że go boli to częściej daje paracetamol.
Znajomych córka miała zapalenie, torbiel i spuszczali ropę z dziąsła przy ząbkowaniu. Lekarz mówił że we wczesnym stadium pomógłby Ibuprom ale oni byli tak bardzo zaawansowani że antybiotyk i zabieg był konieczny.
I tak mi utkwiło w głowie też o tym ibupromie.
A wiecie że należy podawać naprzemiennie? Raz ibum a raz pedicetamol?
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:A wiecie że należy podawać naprzemiennie? Raz ibum a raz pedicetamol?
Jeśli działa paracetamol to możesz dawać tylko paracetamol. Jeśli działa ibuprofen to dajesz ibuprofen.
Tak samo jak Ty bierzesz to co akurat pasuje -
U mnie Tipson dzis zjadl troche zoltka na sniadanie, normalnie sukces
wczoraj tez ladnie jadl, co prawda papke bo gotowane warzywa w ubranie wciera poki co. Troche zjadl z 60 ml, ale potem kaszy tez tyle i nic mnie ostatnio tak bardzo nie ucieszylo
Jesli chodzi o przeciwbolowe to podaje, jak widze ze dziecko naprawde boli, bo niestety ale takiemu maluchowi, zwlaszcza alergikom ze slaba flora jelitowa, strasznie to pogarsza jej stan. Na szczescie u mnie maly raz plakal i sie zastanawialam czy to zeby czy to z powodu refluksu, no na refluks przeciwbolowym raczej bym mu nie ulzyla w cierpieniu, ale sie uspokoil, zasnal i nie bylam zmuszona nic mu dawac. Raczej zawsze czekam i zastanawiam sie czy to juz musze cos takiego zapodac czy lepiej poczekac. Na razie maly ani razu w swoim prawie 9cio miesiecznym zyciu nie bral zadnego przeciwbolowego.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:U mnie Tipson dzis zjadl troche zoltka na sniadanie, normalnie sukces
wczoraj tez ladnie jadl, co prawda papke bo gotowane warzywa w ubranie wciera poki co. Troche zjadl z 60 ml, ale potem kaszy tez tyle i nic mnie ostatnio tak bardzo nie ucieszylo
Jesli chodzi o przeciwbolowe to podaje, jak widze ze dziecko naprawde boli, bo niestety ale takiemu maluchowi, zwlaszcza alergikom ze slaba flora jelitowa, strasznie to pogarsza jej stan. Na szczescie u mnie maly raz plakal i sie zastanawialam czy to zeby czy to z powodu refluksu, no na refluks przeciwbolowym raczej bym mu nie ulzyla w cierpieniu, ale sie uspokoil, zasnal i nie bylam zmuszona nic mu dawac. Raczej zawsze czekam i zastanawiam sie czy to juz musze cos takiego zapodac czy lepiej poczekac. Na razie maly ani razu w swoim prawie 9cio miesiecznym zyciu nie bral zadnego przeciwbolowego.
)
Wtedy wiem, że ząb daje mu w dupę fest i nie czekam. Po co ma się męczyć. -
Paula 90 wrote:Daffi - Ibuprom jest przeciwzapalny i przy zębach nam też na tym zależy. Nie mamy żadnych problemów po ibum. Paracetamol nie działa u nas tak dobrze, ale używamy zamiennie. W dzień jak widzę że go boli to częściej daje paracetamol.
I tak mi utkwiło w głowie też o tym ibupromie.nawet nie wiedziałam ze takie cos moze spotkać zabkujacego malucha.
Żona kuzyna dowiedziała się ze ma raka.. Chloniak juz w 4 stadiumoczywiscie ona nie wie ze to 4 stadium i jest az tak zle.. Miejmy nadzieje ze nieświadomośc i leczenie pomoga. Maja 2 coreczki.
-
nick nieaktualny