X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gdybyś jeszcze szukałam informacji dotyczącej heviranu to tabletek w czasie kp nie można stosować. Z kolei według mojego lekarza rodzinnego maść już tak. W ogóle jak mi wyszła opryszczka jeszcze w czasie kp to kazał mi kupić jakąkolwiek maść na opryszczkę bo niby każda można stosować.

Jak tak Was czytam to nie zazdroszczę wam tych karmień nocnych. Nam udało już się zejść do jednego około 2/3 :) Teraz to można się wyspać ;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili w ciazy tez mozna bylo uzywac masci na opryszczki. Ja mialam w ciazy ich az 5.plastry i zovirax duo byl mi bliski. Tylko heviranu w tabletkach mowili mi zeby nie uzywac.

Laski mam sprawe. Gdzie moge zbadac wode? Od dłuższego czasu mamy wieczorami okropna zolta wode a smierdzi okropnie jakby rdza.. Wszyscy umywaja rece. Zauwazylam u Filipa dziwna wysypke i sie martwie bo nic nowego nie uzywam.. Pranie ostatnio tez trafiło na tą wode i wygladalo to fatalnie. Jak otworzylam pralke to z drzwiczek sciekala mi woda na kafelki zolta i klejaca z okropnym smrodem.
    Tak wyglada moj filtr do wody

7a175c2ffc6c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:01

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi w sanepidzie.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi a co sasiedzi na to? Tez maja podobny problem? Moze wspolnie cos poradzicie?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pytalam sasiada to mowi ze uwagi nie zwrocil ale sie przyjrzy i da znac. Ostatnio wode splukiwalam w kibelku to myslalam ze siki splukuje sikami.. Woda dramat. I do tego dzis caly nasz budynek wali szambem az sie wymiotować chce.

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zaczyna się infekcja ucha... aż się boje bo to podobno płacz nie do ukojenia. Młody ma od kilku dni katar a dzisiaj rano zaczął się chwytać za ucho. Wyczytałam, ze to są pierwsze objawy infekcji - potem dochodzi ból, płacz, gorączka i czasem biegunka.

Wisialam rano godzinę na telefonie do lekarza i nie udało mi się dodzwonić wiec wypełniłam formularz online. Babka oddzwoniła i powiedziała żeby podawać ibuprofen 3 razy dziennie i sprawdzać czy nie ma wydzieliny z ucha i temperatury

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili - heviran jest lekiem niskiego ryzyka przy kp. Na opakowaniu nie jest też zakazane. Na elactancia jest very low risk.
    Można stosować :-)

Sansi- ja mam opakowanie gastrotuss nieotwarte. Jak chcesz to mogę Ci wysłać za koszty wysyłki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do heviranu jeszcze - przenika około 1,25% do mleka. Można ta liczbe zmniejszyć jeszcze bardziej biorąc tabletkę krótko przed karmieniem, bo najwyższe stężenie osiąga po dwóch godzinach od zażycia tabletki - więc kolejny raz karmimy około 3 godzin po zażyciu tabletki i wtedy już stężenie jest prawie zerowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - jeśli okaże się że woda nie ma odpowiednich parametrów to domagaj się zniesienia opłaty za wodę za okres w którym woda taka jest.

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - jeśli okaże się że woda nie ma odpowiednich parametrów to domagaj się zniesienia opłaty za wodę za okres w którym woda taka jest.
    Wiesz co.. Pal licho te wode gorzej jak to co wychodzi na ciele Fifkowi to od wody a nie daj boze te jego jeczenie od miesiąca..
    Ja te probke moge w sloiczek pobrac? Czy w jakas specjalna proboweczke trzeba. Orientuje się ktos? Bede w domu to poczytam jeszcze w necie co radzą.

b2ujp2.png

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja bym do jałowego pojemnika pobrała żeby próbka była "czysta".
    A w urzędzie miasta pytałaś czy coś nie wiedzą na ten temat? Albo w spółdzielni? Czy wspólnota jesteście?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi ja bym do jałowego pojemnika pobrała żeby próbka była "czysta".
    A w urzędzie miasta pytałaś czy coś nie wiedzą na ten temat? Albo w spółdzielni? Czy wspólnota jesteście?
    Jesteśmy wspolnota. Pisalam na spotted w naszym miescie na fejsie to sluchajcie odzew jest spory.. Wiele ulic ma z tym problem.. Czemu nikt z tym nic nie robi.. Moze jakby kazdy zglosil do mpwik to pptraktowaliby sprawe powaznie...

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - to sanepid przyjeżdża i pobiera chyba

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, tak gastrotuss. Lekarka mówiła że jednym pomaga innym nie. Próbujemy...
    Dzięki Paula za propozycję, narazie kupiłam id razu wczoraj butelkę, jak nam się sprawdzi to się do Ciebie zgłoszę!
    Póki co pierwsza noc była dużo lepsza i chyba rzeczywiście najbardziej chodzi o ułożenie łóżeczka... od zaśnięcia do pierwszego karmienia w nocy zeszło 6 godzin!!! Później spala kolejne 3 też w łóżeczku i ostatnie 2 że mną z łóżku. Dobra noc to była!

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

age.png
    age.png

Wysłany: 8 stycznia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja ciocia sama jechała, wydaje mi się że jak za to płacisz to możesz to zbadania co Ci się zywnie podoba

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czytalam ze trzeba iść po jalowa butelke i wybrac co chcemy zbadac. Ogolnie to jakies 400zl koszt :(

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie babeczki, piszecie o tym heviranie czy przy KP mozna wziac troszke....
    ja przez cytomegalie malej bedac w ciazy bralam najmocnijsza dawke, 8 tabletek dziennie przez 4 miesiace :(

tak sie balam ze uszkodzi dzidzie, ale nic sie nie stalo...

boze jak wspomne ciaze - najgorszy etap w zyciu, zarazem najpiekniejszy ale tyle nerwow to nie wiem czy mialam kiedykolwiek....
    procz epizodu w samolocie ze starsza jak dostala wstrzasu anafilaktycznego ....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalatalam sie dzis po gimnazjach bo starsza bedzie szla, papierologii kupa ale zalatwilam wsio.

teraz czekac tylko na egzaminy bo idzie do muzycznego

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek a na czym starsza gra? Ja robiłam podstawowy akordeon i fortepian :-)

A co do heviranu - to niedawno się zmieniło że można go brać :-) chyba ze dwa lata czy coś takiego. Dzięki heviranowi mam tylko małą kropkę podgojona już a zwykle bujalam się z tym ponad tydzień

Wiecie dziewczyny ze w herbatce bocianek zastąpili koper włoski i rutwice jako składniki dyskusyjne nasionami rzeżuchy i kwiatem lipy.
    Bardzo lubię za taką postawę :-) może nawet kupię. Poprzednie opakowanie właśnie wyrzuciłam. Najpierw miałam pomysł je sprzedać, ale doszłam do wniosku że moje 10zl nie jest warte wyrzutów sumienia że coś może się stać.

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie o uldze podatkowej na dziecko? Właśnie zostałam uswiadomiona. Któraś wie coś więcej? Jeżeli rodzilysmy w kwietniu to ta ulga już nam się należy?

f1d9680377.png
‹‹ 4110 4111 4112 4113 4114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ