Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula gdybyś jeszcze szukałam informacji dotyczącej heviranu to tabletek w czasie kp nie można stosować. Z kolei według mojego lekarza rodzinnego maść już tak. W ogóle jak mi wyszła opryszczka jeszcze w czasie kp to kazał mi kupić jakąkolwiek maść na opryszczkę bo niby każda można stosować.
Jak tak Was czytam to nie zazdroszczę wam tych karmień nocnych. Nam udało już się zejść do jednego około 2/3Teraz to można się wyspać
-
Lili w ciazy tez mozna bylo uzywac masci na opryszczki. Ja mialam w ciazy ich az 5.plastry i zovirax duo byl mi bliski. Tylko heviranu w tabletkach mowili mi zeby nie uzywac.
Laski mam sprawe. Gdzie moge zbadac wode? Od dłuższego czasu mamy wieczorami okropna zolta wode a smierdzi okropnie jakby rdza.. Wszyscy umywaja rece. Zauwazylam u Filipa dziwna wysypke i sie martwie bo nic nowego nie uzywam.. Pranie ostatnio tez trafiło na tą wode i wygladalo to fatalnie. Jak otworzylam pralke to z drzwiczek sciekala mi woda na kafelki zolta i klejaca z okropnym smrodem.
Tak wyglada moj filtr do wody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:01
-
Wczoraj pytalam sasiada to mowi ze uwagi nie zwrocil ale sie przyjrzy i da znac. Ostatnio wode splukiwalam w kibelku to myslalam ze siki splukuje sikami.. Woda dramat. I do tego dzis caly nasz budynek wali szambem az sie wymiotować chce.
-
U nas chyba zaczyna się infekcja ucha... aż się boje bo to podobno płacz nie do ukojenia. Młody ma od kilku dni katar a dzisiaj rano zaczął się chwytać za ucho. Wyczytałam, ze to są pierwsze objawy infekcji - potem dochodzi ból, płacz, gorączka i czasem biegunka.
Wisialam rano godzinę na telefonie do lekarza i nie udało mi się dodzwonić wiec wypełniłam formularz online. Babka oddzwoniła i powiedziała żeby podawać ibuprofen 3 razy dziennie i sprawdzać czy nie ma wydzieliny z ucha i temperatury
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do heviranu jeszcze - przenika około 1,25% do mleka. Można ta liczbe zmniejszyć jeszcze bardziej biorąc tabletkę krótko przed karmieniem, bo najwyższe stężenie osiąga po dwóch godzinach od zażycia tabletki - więc kolejny raz karmimy około 3 godzin po zażyciu tabletki i wtedy już stężenie jest prawie zerowe.
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Daffi - jeśli okaże się że woda nie ma odpowiednich parametrów to domagaj się zniesienia opłaty za wodę za okres w którym woda taka jest.
Ja te probke moge w sloiczek pobrac? Czy w jakas specjalna proboweczke trzeba. Orientuje się ktos? Bede w domu to poczytam jeszcze w necie co radzą. -
malutka_mycha wrote:Daffi ja bym do jałowego pojemnika pobrała żeby próbka była "czysta".
A w urzędzie miasta pytałaś czy coś nie wiedzą na ten temat? Albo w spółdzielni? Czy wspólnota jesteście? -
nick nieaktualny
-
Misia, tak gastrotuss. Lekarka mówiła że jednym pomaga innym nie. Próbujemy...
Dzięki Paula za propozycję, narazie kupiłam id razu wczoraj butelkę, jak nam się sprawdzi to się do Ciebie zgłoszę!
Póki co pierwsza noc była dużo lepsza i chyba rzeczywiście najbardziej chodzi o ułożenie łóżeczka... od zaśnięcia do pierwszego karmienia w nocy zeszło 6 godzin!!! Później spala kolejne 3 też w łóżeczku i ostatnie 2 że mną z łóżku. Dobra noc to była!malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość
-
wiecie babeczki, piszecie o tym heviranie czy przy KP mozna wziac troszke....
ja przez cytomegalie malej bedac w ciazy bralam najmocnijsza dawke, 8 tabletek dziennie przez 4 miesiace
tak sie balam ze uszkodzi dzidzie, ale nic sie nie stalo...
boze jak wspomne ciaze - najgorszy etap w zyciu, zarazem najpiekniejszy ale tyle nerwow to nie wiem czy mialam kiedykolwiek....
procz epizodu w samolocie ze starsza jak dostala wstrzasu anafilaktycznego .... -
nick nieaktualnyBubek a na czym starsza gra? Ja robiłam podstawowy akordeon i fortepian
A co do heviranu - to niedawno się zmieniło że można go braćchyba ze dwa lata czy coś takiego. Dzięki heviranowi mam tylko małą kropkę podgojona już a zwykle bujalam się z tym ponad tydzień
Wiecie dziewczyny ze w herbatce bocianek zastąpili koper włoski i rutwice jako składniki dyskusyjne nasionami rzeżuchy i kwiatem lipy.
Bardzo lubię za taką postawęmoże nawet kupię. Poprzednie opakowanie właśnie wyrzuciłam. Najpierw miałam pomysł je sprzedać, ale doszłam do wniosku że moje 10zl nie jest warte wyrzutów sumienia że coś może się stać.