X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - gdzie Ty mieszkasz :D Porypani sąsiedzi, złodzieje, brak lub lipna opieka medyczna. Masakra. ;)

U mnie to co najwyżej rozróby pijaki robią, bo niedaleko As i Żabka. Ale leją się tylko między sobą i to rzadko, bo "mafia" trzyma twardą ręką osiedle.

Szczęście, że ten wózek schowałaś, bo nawet jakby nie ukradli to pewnie by poniszczyli dla zabawy.

No i gratulacje ząbka :) Ja z pierwszego też się tak cieszyłam. Plus miałam usprawiedliwienie dla humorków.

Dziewczyny a tak mi jeszcze do głowy przyszło: czy macie zamiar stosować jakieś metody wychowawcze/systemy pedagogiczne typu: montessori, pozytywna dyscyplina, waldorf? A może już stosujecie wobec starszych i Wam się sprawdza albo nie?
    na koncu swiata :D
    akcja zlodzieje pierwszy raz sie przytrafila. umowilismy sie i wieczorem od 21 bedziemy zamykac na klucz z obu stron drzwi do budynku bo domofonu nie mamy. mozliwe ze z uwagi na to co sie dzieje sobie zalozymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:55

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Espori - co u Ciebie? Jak Wojtus? Jak chłopaki? Zaglądasz tu wogole jeszcze do nas?😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak to byl rotawirus. Michalek zaczal wymiotowac. W czd pewnie sie zarazilismy. Teraz sie modle o malego, by moje mleko zdolalo go uchronic. Taki maluch plus rotawirus to bedzie masakra.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a szczepilas na rota? Moja Jula nie szczepiona miala dopiero w wieku 5 lat... uporała sie szybko. miejmy nadzieje ze tipsonowi nic nie grozi.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie wierzę tym elektronicznym bezdotykowym termometrom. Tylko i wyłącznie "dodupny" :D

U nas 6 zębów, pobudka o 4, w nocy jakaś dziwna jazda, bo ani cycka ani smoczka ani tulić. Pokręcił się i usnął.

Wczoraj nie wyszliśmy na dwór, u mnie jakieś obniżenie nastroju, zmęczona się czuję strasznie i nie wiem czym.

Idę jutro w końcu porobić badania, mąż zostaje z Młodym a ja nie wiem czy wziąć ze sobą kindle czy szydełko, bo będę miała 3 godziny :D :D :D
    Wezmę oba :D

Co to są Kindle?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - a jak u Was? Katar i kichanie minęły?

Nieeee gil co jakiś czas zwisa....dziwny ten gil...rozważam jutro pediatre...ale mimo gila ostatnie dwie noce bajka!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    co u Ciebie? Jak Wojtus? Jak chłopaki? Zaglądasz tu wogole jeszcze do nas?😉
    tak, czasem podczytuje, ale jakoś nie umiem się wbić ;) ostatnio nawet odpisałam na Twój post o trzydniówce (bo słyszałam, że można przejść każdą raz, ale jest ich chyba dwie), ale potem skasowałam, bo nie byłam pewna właśnie tej ilości ;)
    u nas akurat przeziębienie dopadło chłopaków - Bartek i Maciek już ok, ale Wojtek dopiero zaczyna i ostatnią noc przez 4 godziny siedziałam z nim na rękach, bo tylko w pionie dawał radę...
    Bartek zaczął przedszkole od stycznia, chodzi na te darmowe 3 godziny dziennie. trochę mi to komplikuje życie, bo jak Mąż ma na rano, to sama muszę iść z szarańczą, a trochę mnie to jeszcze przeraża, no ale chcę żeby język załapał, bo od września do szkoły...
    a tak to czas ucieka i odliczam już do wiosny...

a u Ciebie jak? Młody dalej dobrze znosi Twój powrót do pracy? miałaś już scan?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, niestety maly nie byl szczepiony na rota bo mial odroczone szczepienia, a potem byl za stary na to szczepienie. Michalek byl szczepiony na rota a juz wymiotuje od 16 stej i konca nie widac. Maly jak zacznie to tylko wziąść i se w łeb szczelić. Zauwazylam ze bardziej mu wszystko podchodzi pod gardlo wiec jest cos na rzeczy.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia oby nie!! Trzymajcie sie tam dzielnie. Biedni wy :( :(

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly jeszcze nie wymiotowal, ale Michalek fatalnie. Wymiotowal do 1 w nocy. Teraz lezy i polspi i jęczy. Ma bole brzucha. Nawet juz mu czopek dalismy bo strasznie narzekal i nie pomogl.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - Kindle to czytnik e-booków (moim zdaniem najlepszy) ;-)
    Właśnie siedzę w przychodni. Na czczo było 101. W domu godzinę szybciej było 110.
    Coś czuję że będzie wesoło.

Misia - a takiemu maluchowi można jakaś nospe podać? Może to być pomogło?
    Ile Michałek ma? Szczepienie na rotawirusy działa tylko przez około 3 lata, potem ochrona spada.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma lub planuje kupić fotelik axkid move? Jest w swietnej cenie teraz. Musze przymierzyć do naszego auta bo podobno to spory fotelik..

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie na ten fotelik i powiem Ci że one wszystkie sprawiają wrażenie takich dużych, choć niekoniecznie jest w nich dużo miejsca dla dzieci...
    Akurat wczoraj oglądaliśmy taki obrotowy z romera, ten obrót fajna sprawa, ale też był taki duży...trzeba by przymierzyć. Na tych fotelach w sklepach wszystko pięknie się prezentuje, ale chodzi o praktykę w konkretnym aucie..
    Jeszcze teraz kupujemy fotelik do golfa, a na jesieni zmieniamy samochód i nie wiadomo jak będzie w nowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:16

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak trzydniowka. Dzisiaj pojawiła się wysypka.
    30 stycznia mam pierwsza dawkę meningokokow.
    Nie wiem czy szczepić, czy przełożyć za miesiąc.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wyczytałam, że trzydniowke można przechodzić 2 razy, bo od dwóch różnych wirusów.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy fotelikach nie doradzę. Jestem w tym temacie zielona jak szczypiorek.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia a jak się sprawuje Wiki, już lepiej?

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz coraz blizej Poznania. Tak bardzo chcę zabiegu a jednocześnie tak się boję że całą drogę chce mi się wymiotowac. Trzymajcie kciuk.

Tunia do 30 jeszcze troch.spytaj pediatrę co zaleca.

Misia jak Michalek? Lepiej juz cos.

U mnie od kilku dni brat zle się czuje. Boli go żołądek bez ustanku az go skreca w nocy. Był u lekarza dostal ten sam zestaw lekow co ja. W piątek ma gastroskopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:28

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki z laboratorium. Na czczo z glukometru miałam 101 w przychodni a wyniki przyszły takie:
    na czczo 95,4 (70-99)
    po godzinie 125,8 (<160)
    po 2 godzinach 118,1 (<140)
    NIE MA CUKRZYCY :D
    Mogę żreć ciastki :D:D:D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No glukometry sporo przekłamuja. Mi cala ciążę pokazywał więcej niz w labo z żyły. Co prawda problem byl bo jak zjadłam to miałam uczucie pragnienia silne, czułam sie zle.. teraz tego nie ma. gratuluję i smacznych "ciastkow" życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 16:27

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 4117 4118 4119 4120 4121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ