Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pitole ciężka noc. Ciagle syrena na jedzenie.. a na koniec jak juz zasnal koło 5 i pospal troche to obudzil syreną caly obsrany😂😂😂
Chce byc mama no to masz charakternego faceta i upartego😂
A ty jak się czujesz.. juz półmetek prawie i zaraz kolejny poród. Nie mogę się doczekać aż poznacie płeć -
U nas kolejna, czwarta już koszmarna noc. A na dodatek wczoraj strzyknelo mnie w kręgosłupie. Niestety brak ćwiczeń daje znać o sobie.
Ledwo łażę, o podniesieniu małej nie ma co marzyć. W nocy mąż musiał wstawać do Wiki, więc dzisiaj cały niewyspany. Ja mam tak od miesięcy, ale przecież on pracuje, a ja jestem na urlopie. -
Tunia76 wrote:Ja bym się już denerwowała tym, że nie siedzi. Ale przyznam, że nie wiem kiedy powinno dziecko siedzieć.
Pytanie z innej beczki. Filip po bexsero coraz czesciej po kupce słyszę jak robi mokre bączki. Dlugo to trwac może? Dupsko sobie odparza przez to. zaglądam ciagle w pampersa i mimo szybkiej reakcji dupka czerwona -
Daffi wrote:Dziecko miedzy 9 a 10 mcem powinno umieć przybierać pozycje siedząca ale jesli nie umie nie oznacza ze cos jest nie tak. Ja bym skonsultowala to z fizjoterapeuta jak mmlodemu stuknie 10mcy. Ale jesli posadzony na chwile potrafi utrzymać proste plecki, cialo i samodzielnie siedziec to zapewne kwestia czasu. Zwłaszcza ze raczkuje i ciagle ćwiczy swoje miesnie.
Pytanie z innej beczki. Filip po bexsero coraz czesciej po kupce słyszę jak robi mokre bączki. Dlugo to trwac może? Dupsko sobie odparza przez to. zaglądam ciagle w pampersa i mimo szybkiej reakcji dupka czerwona
Co do bexero, to nie pomogę. Nie znam się na tym zupełnie.
U nas na szczęście szczepienie przeszło bardzo spokojnie. Dałam raz paracetamol przed szczepieniem, no i robiliśmy okład na nóżkę.
A umierałam że strachu. -
u nas obecnie grypa x3. cały tydzień spalismy z Mężem po 3-4 godziny na dobę, bo Wojtek tylko w pionie dawał radę, więc na zmianę "spaliśmy" na siedząco trzymając go na rękach, a i Starszaki co chwila jojczeli... idzie się wykończyć. sąsiedzi pewnie też nas uwielbiają za odpalanie odkurzacza o 2 czy 3 w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 12:52
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:u nas obecnie grypa x3. cały tydzień spalismy z Mężem po 3-4 godziny na dobę, bo Wojtek tylko w pionie dawał radę, więc na zmianę "spaliśmy" na siedząco trzymając go na rękach, a i Starszaki co chwila jojczeli... idzie się wykończyć. sąsiedzi pewnie też nas uwielbiają za odpalanie odkurzacza o 2 czy 3 w nocy
Życzę dużo dużo zdrówka.espoir lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dziecko miedzy 9 a 10 mcem powinno umieć przybierać pozycje siedząca ale jesli nie umie nie oznacza ze cos jest nie tak. Ja bym skonsultowala to z fizjoterapeuta jak mmlodemu stuknie 10mcy. Ale jesli posadzony na chwile potrafi utrzymać proste plecki, cialo i samodzielnie siedziec to zapewne kwestia czasu. Zwłaszcza ze raczkuje i ciagle ćwiczy swoje miesnie.
Pytanie z innej beczki. Filip po bexsero coraz czesciej po kupce słyszę jak robi mokre bączki. Dlugo to trwac może? Dupsko sobie odparza przez to. zaglądam ciagle w pampersa i mimo szybkiej reakcji dupka czerwona
Smaruj bepanthen sensidermDaffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi ja się czuje bardzo dobrze poza tym, ze nadal jest u mnie teściowa i się jakoś nie wybiera wracac....
Tak mnie w*rwia, ze brak mi słów... wszędzie mi się ukradkiem wtrąca i słyszy każda rozmowę. Wszystko sprawdza i zapamiętuje. Ja gotuje rosół na kuchence na małej mocy bo na 3, schodzę na dół, a tam już się gotuje na 5 bo jak mnie nie było to ona podkręciła bo na 5 będzie lepiej🤦♀️
Albo sytuacja z dzisiaj - zbieramy się z mężem na spacer z Małym, szukam w schowku kombinezonu i odwrócona plecami wołam do męża „Paweł, gdzie jest kombinezon Malego?”, a teściowa na to pod nosem -„w dupie”
Szybko się odwróciłam i pytam „co mama powiedziała?!?” A ona „nic, nic...”
No tak mnie wkurwia, ze masakra. Okropny z niej babsztyl. Niby stara a z charakteru jak nastolatka w okresie buntu
-
O rany chce być mamą- współczuję!
Nie możecie jej jakoś wykurzyc?? Po co właściwie Wam siedzi na głowie?? Co za babsztyl!!!
Moja przy Niej to anioł!
A poza tym to super że tak dobrze nosisz druga ciążę, to ważne i przydatne mając już jednego Malucha...powodzenia i zdrówka!! -
chce_byc_mama wrote:Daffi ja się czuje bardzo dobrze poza tym, ze nadal jest u mnie teściowa i się jakoś nie wybiera wracac....
Tak mnie w*rwia, ze brak mi słów... wszędzie mi się ukradkiem wtrąca i słyszy każda rozmowę. Wszystko sprawdza i zapamiętuje. Ja gotuje rosół na kuchence na małej mocy bo na 3, schodzę na dół, a tam już się gotuje na 5 bo jak mnie nie było to ona podkręciła bo na 5 będzie lepiej🤦♀️
Albo sytuacja z dzisiaj - zbieramy się z mężem na spacer z Małym, szukam w schowku kombinezonu i odwrócona plecami wołam do męża „Paweł, gdzie jest kombinezon Malego?”, a teściowa na to pod nosem -„w dupie”
Szybko się odwróciłam i pytam „co mama powiedziała?!?” A ona „nic, nic...”
No tak mnie wkurwia, ze masakra. Okropny z niej babsztyl. Niby stara a z charakteru jak nastolatka w okresie buntu
A jak Ci rosół podkręci to jej na przyszłość powiedz ze z jej stazem wiekowym powinna wiedziec ze najlepszy rosół to ten ktory stoi na ogniu min 3 godz i zagotowuje sie go tylko raz na poczatku pozniej to najlepiej zeby wcale nie bablowal tylko się poprostu klarowal.