X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole ciężka noc. Ciagle syrena na jedzenie.. a na koniec jak juz zasnal koło 5 i pospal troche to obudzil syreną caly obsrany😂😂😂

Chce byc mama no to masz charakternego faceta i upartego😂
    A ty jak się czujesz.. juz półmetek prawie i zaraz kolejny poród. Nie mogę się doczekać aż poznacie płeć:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna, czwarta już koszmarna noc. A na dodatek wczoraj strzyknelo mnie w kręgosłupie. Niestety brak ćwiczeń daje znać o sobie.
    Ledwo łażę, o podniesieniu małej nie ma co marzyć. W nocy mąż musiał wstawać do Wiki, więc dzisiaj cały niewyspany. Ja mam tak od miesięcy, ale przecież on pracuje, a ja jestem na urlopie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    No co Ty, Fasola😂 my bezzębni, nie siedzący i nie raczkujący
    Ja bym się już denerwowała tym, że nie siedzi. Ale przyznam, że nie wiem kiedy powinno dziecko siedzieć.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja bym się już denerwowała tym, że nie siedzi. Ale przyznam, że nie wiem kiedy powinno dziecko siedzieć.
    Dziecko miedzy 9 a 10 mcem powinno umieć przybierać pozycje siedząca ale jesli nie umie nie oznacza ze cos jest nie tak. Ja bym skonsultowala to z fizjoterapeuta jak mmlodemu stuknie 10mcy. Ale jesli posadzony na chwile potrafi utrzymać proste plecki, cialo i samodzielnie siedziec to zapewne kwestia czasu. Zwłaszcza ze raczkuje i ciagle ćwiczy swoje miesnie.

Pytanie z innej beczki. Filip po bexsero coraz czesciej po kupce słyszę jak robi mokre bączki. Dlugo to trwac może? Dupsko sobie odparza przez to. zaglądam ciagle w pampersa i mimo szybkiej reakcji dupka czerwona :(

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziecko miedzy 9 a 10 mcem powinno umieć przybierać pozycje siedząca ale jesli nie umie nie oznacza ze cos jest nie tak. Ja bym skonsultowala to z fizjoterapeuta jak mmlodemu stuknie 10mcy. Ale jesli posadzony na chwile potrafi utrzymać proste plecki, cialo i samodzielnie siedziec to zapewne kwestia czasu. Zwłaszcza ze raczkuje i ciagle ćwiczy swoje miesnie.

Pytanie z innej beczki. Filip po bexsero coraz czesciej po kupce słyszę jak robi mokre bączki. Dlugo to trwac może? Dupsko sobie odparza przez to. zaglądam ciagle w pampersa i mimo szybkiej reakcji dupka czerwona :(
    Czyli jeszcze spokojnie.

Co do bexero, to nie pomogę. Nie znam się na tym zupełnie.
    U nas na szczęście szczepienie przeszło bardzo spokojnie. Dałam raz paracetamol przed szczepieniem, no i robiliśmy okład na nóżkę.
    A umierałam że strachu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    No co Ty, Fasola😂 my bezzębni, nie siedzący i nie raczkujący
    u nas 2 zęby, reszta taka sama :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas obecnie grypa x3. cały tydzień spalismy z Mężem po 3-4 godziny na dobę, bo Wojtek tylko w pionie dawał radę, więc na zmianę "spaliśmy" na siedząco trzymając go na rękach, a i Starszaki co chwila jojczeli... idzie się wykończyć. sąsiedzi pewnie też nas uwielbiają za odpalanie odkurzacza o 2 czy 3 w nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 12:52

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    u nas obecnie grypa x3. cały tydzień spalismy z Mężem po 3-4 godziny na dobę, bo Wojtek tylko w pionie dawał radę, więc na zmianę "spaliśmy" na siedząco trzymając go na rękach, a i Starszaki co chwila jojczeli... idzie się wykończyć. sąsiedzi pewnie też nas uwielbiają za odpalanie odkurzacza o 2 czy 3 w nocy ;)
    O rany, współczuję.
    Życzę dużo dużo zdrówka.

espoir lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Smaruj bepanthen sensiderm

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir zdrówka!

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant, Kiwona co u Was słychać?
    Hej :) zyjemy, Kaz po przeziebieniu. Ma 4 zeby, wychodza pomaluuui kolejne :) Pozdrawiamy!

Tunia76, Daffi lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja się czuje bardzo dobrze poza tym, ze nadal jest u mnie teściowa i się jakoś nie wybiera wracac....

Tak mnie w*rwia, ze brak mi słów... wszędzie mi się ukradkiem wtrąca i słyszy każda rozmowę. Wszystko sprawdza i zapamiętuje. Ja gotuje rosół na kuchence na małej mocy bo na 3, schodzę na dół, a tam już się gotuje na 5 bo jak mnie nie było to ona podkręciła bo na 5 będzie lepiej🤦‍♀️
    Albo sytuacja z dzisiaj - zbieramy się z mężem na spacer z Małym, szukam w schowku kombinezonu i odwrócona plecami wołam do męża „Paweł, gdzie jest kombinezon Malego?”, a teściowa na to pod nosem -„w dupie”

Szybko się odwróciłam i pytam „co mama powiedziała?!?” A ona „nic, nic...”
    No tak mnie wkurwia, ze masakra. Okropny z niej babsztyl. Niby stara a z charakteru jak nastolatka w okresie buntu

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir życzę szybkiego wyzdrowienia! Podziwiam Cię!

Wszystkim co chorują też zdrówka!!!!

Ząbki się pięknie sypią a uśmiechy się robią urocze!!

espoir lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany chce być mamą- współczuję!
    Nie możecie jej jakoś wykurzyc?? Po co właściwie Wam siedzi na głowie?? Co za babsztyl!!!
    Moja przy Niej to anioł!
    A poza tym to super że tak dobrze nosisz druga ciążę, to ważne i przydatne mając już jednego Malucha...powodzenia i zdrówka!!

age.png
    age.png

Wysłany: 1 lutego 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, "w dupie", co za klasa 😂

Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Daffi ja się czuje bardzo dobrze poza tym, ze nadal jest u mnie teściowa i się jakoś nie wybiera wracac....

Tak mnie w*rwia, ze brak mi słów... wszędzie mi się ukradkiem wtrąca i słyszy każda rozmowę. Wszystko sprawdza i zapamiętuje. Ja gotuje rosół na kuchence na małej mocy bo na 3, schodzę na dół, a tam już się gotuje na 5 bo jak mnie nie było to ona podkręciła bo na 5 będzie lepiej🤦‍♀️
    Albo sytuacja z dzisiaj - zbieramy się z mężem na spacer z Małym, szukam w schowku kombinezonu i odwrócona plecami wołam do męża „Paweł, gdzie jest kombinezon Malego?”, a teściowa na to pod nosem -„w dupie”

Szybko się odwróciłam i pytam „co mama powiedziała?!?” A ona „nic, nic...”
    No tak mnie wkurwia, ze masakra. Okropny z niej babsztyl. Niby stara a z charakteru jak nastolatka w okresie buntu
    Poleciala z tym w dupie.. babsko.. podziwiam Cie za to "mama" ja do swojej w zyciu nie powiedzialam i nie powiem. No nie umiem..dla mnie to jest babcia, Basia albo poprostu tesciowa.
    A jak Ci rosół podkręci to jej na przyszłość powiedz ze z jej stazem wiekowym powinna wiedziec ze najlepszy rosół to ten ktory stoi na ogniu min 3 godz i zagotowuje sie go tylko raz na poczatku pozniej to najlepiej zeby wcale nie bablowal tylko się poprostu klarowal.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir zdrowka dla calej rodzinki. Oby dzieciaczki szybko wyzdrowialy. Ty to masz wszystko x3 :(

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mam spoko teściowa a też nigdy mamo nie powiedziałam. Jakoś nie potrafię, dla mnie matka jest tylko jedna.

Bubek lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Espoir życzę szybkiego wyzdrowienia! Podziwiam Cię!
    nie ma co podziwiać, każdy dałby radę!

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do mojej teściowej dalej na "Pani" lecę :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 4127 4128 4129 4130 4131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ