Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ago91 wrote:Dzięki za info! Uspokoiłas mnie 😊
U nas też pasta elmex taka dla dzieci 0-6.
A szczoteczka narazie taka silikonowa.
Czasem fajnie wystawia ząbki a innym znów razem się kręci i nie chce dac, ech...chętnie sama bierze szczoteczke do rączki ale wtedy po prostu ją gryzie, czasami nie tą stronę co trzeba!malutka_mycha, ago91, Asia2000 lubią tę wiadomość
-
Czy Wasze Dzieci tak boja się obcych?
A nawet nie obcych, ale tych rzadziej spotykanych?
Dziś byłam u koleżanki, zeszło się kilka innych osób jeszcze i Kasia tak bardzo się rozdraznila że nawet u mnie na rękach nie chciała się uspokoić. Musiałam szybciej się zbierać do domu. Do końca wieczora już była placzliwa i marudna...
Frustruje mnie to bo ja uwielbiam spotykać się z ludźmi, i tak mocno to ograniczylam, ale przecież nie zamkniemy się w domu we dwie! 😓😓Asia2000 lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Czy Wasze Dzieci tak boja się obcych?
Dziś byłam u koleżanki, zeszło się kilka innych osób jeszcze i Kasia tak bardzo się rozdraznila że nawet u mnie na rękach nie chciała się uspokoić. Musiałam szybciej się zbierać do domu. Do końca wieczora już była placzliwa i marudna...
Frustruje mnie to bo ja uwielbiam spotykać się z ludźmi, i tak mocno to ograniczylam, ale przecież nie zamkniemy się w domu we dwie! 😓😓
U nas Bunio to Cygan...każdemu uśmiechy rozdaje i nie boi się nikogoFasolka77
-
Frustruje mnie to bo ja uwielbiam spotykać się z ludźmi, i tak mocno to ograniczylam, ale przecież nie zamkniemy się w domu we dwie! 😓😓
To chyba zależy od usposobienia, charakteru. Niektóre dzieci są z natury bardziej lękliwe, nieśmiałe. Mojej cioci córka jest wręcz chorobliwie nieśmiała a rodzice nie mieli z tym problemu. Więc nie jest to dziedziczne.
Niestety nie wiem co Ci doradzić, ja bym chyba jak najczęściej ja zabierała między ludzi, chociaż na chwilę, póki się nie wystraszy. Ale nie wiem czy byłoby to prawidłowe. -
Paula 90 wrote:Kupić pastę i szczoteczkę i szuruburu raz dziennie
U nas elmex pasta i szczoteczka ta z uchwytem okrągłym z Rossmana
Asia u nas jedynki gorne rosły wolno a dwójki mega szybko. Najdłużej rosły dolne jedynki.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnySansi - lęk przed obcymi to bardzo dobry objaw na etapie naszych dzieci. To świadczy o prawidłowym rozwoju mózgu. Dziecko odkrywa że jest jakiś świat poza jego własnym i że są inni ludzie jako odrębne jednostki. Nie martw się. U nas zdarzyło się że Ignaś nie chce iść do taty po dwóch dniach kiedy go nie widział.
To minie. Może trwać kilka dni a może kilka tygodni. Nie wolno w tym czasie zmuszać do kontaktu na siłę tylko bo to szkodzi późniejszemu łagodzeniu tego etapu.
U nas też każdy ząb szedł inaczej. Pierwsze wyszły dolne jedynki i nadal rosną. Potem wyszły dwójki Górne i tylko trochę urosły. A na końcu wyszły górne jedynki i teraz są najdłuższe.Sansivieria lubi tę wiadomość
-
A u nas całkiem niespodziewanie wyszla prawa jedynka u góry w ten sposob mamy dwie gorne jedynki i jedna dolna.. a myślałam ze druga dolna będzie szybciej bo nic sie nie zapowiadało na tamtą górna 😂😂😂
Ruszył mi facet z kopyta i narazie niespecjalnie odczuwamy ząbkowanie. Oby tak zostało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 11:11
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Sansi - lęk przed obcymi to bardzo dobry objaw na etapie naszych dzieci. To świadczy o prawidłowym rozwoju mózgu. Dziecko odkrywa że jest jakiś świat poza jego własnym i że są inni ludzie jako odrębne jednostki. Nie martw się. U nas zdarzyło się że Ignaś nie chce iść do taty po dwóch dniach kiedy go nie widział.
To minie. Może trwać kilka dni a może kilka tygodni. Nie wolno w tym czasie zmuszać do kontaktu na siłę tylko bo to szkodzi późniejszemu łagodzeniu tego etapu.
U nas też każdy ząb szedł inaczej. Pierwsze wyszły dolne jedynki i nadal rosną. Potem wyszły dwójki Górne i tylko trochę urosły. A na końcu wyszły górne jedynki i teraz są najdłuższe.
Mój się nie boi obcych. . mam się bać, że coś z bania ma nie halo? 😀ago91 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Pula to chyba nie jest takie proste. Inaczej nie byłoby nieśmiałych ludzi na świecie albo bardo przebojowych. Na przykładzie Bunia czy Niny widać że nie każde dziecko sie boi a na przykładzie mojej kuzynki widać że chorobliwa nieśmiałość też jest, nie tylko w wieku niemowlecym. A moja ciocia z tą kuzynka po wszelkich terapeutach chodziła, no tak po prostu ma.
-
nick nieaktualnyToć mówię laski że to w okolicach naszego wieku i może trwać dzień a może kilka tygodni. Rodzice często tego nie zauważają, Waszym moglo już minąć albo jeszcze nie nadejść.
U nas zwykle jest tak że Ignas się boi ale po dłuższej chwili się przekona. Wcześniej dawał się dotykać i brać na ręce każdemu, teraz wybiera.
Ale jest niesamowita sprawa że teściowej mojej nie lubi. Choćby siedziała dwie godziny to nie da się jej dotknąć.
To tak jak ja 🤣
Fasolka77, malutka_mycha, Sansivieria, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Czyli dobrze kojarzyłam 😀
To jest soundtrack z filmu rysunkowego "mój przyjaciel Totoro". A rysownikiem tego filmu jest Miyazaki.
Myslalam że mówisz o jakimś kompozytorze albo wykonawcy muzyki
tak, to rezyser bajek - widzielismy chyba wszystkie. A soundtruck ze studia Ghibli po prostu jest swietny. Pierwsza uslyszalas byla chyba akurat z totora... nam jeszcze spirited away sie baaardzopodobaPaula 90 lubi tę wiadomość