X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie ma co podziwiać, każdy dałby radę!
    Nie no, co to to nie...ja się czuje często bezsilna z moja jedną marudą a Ty masz trzech Chłopów plus mąż czwarty.... ukłony!!!!

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nie no, co to to nie...ja się czuje często bezsilna z moja jedną marudą a Ty masz trzech Chłopów plus mąż czwarty.... ukłony!!!!
    ale im więcej dzieci tym łatwiej, serio!

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale im więcej dzieci tym łatwiej, serio!
    A to chuj robię piątkę 🤣🤣🤣

Daffi, Sansivieria, espoir, malutka_mycha, Tunia76, Lili90, Kiwona, chce_byc_mama, Syska2202, Veri lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A to chuj robię piątkę 🤣🤣🤣
    rób, rób! :D
    przy jednym to rodzice się w klauna muszą bawić, przy dwójce małe się gapi co robi starszy brat/siostra i to im zapewnia rozrywkę, a przy trójce jest o tyle łatwiej, że jak robię coś przy najmłodszym, to Starszaki się bawią razem...

ja dalej namawiam Męża na czwarte :P chociaż na razie zabija mnie śmiechem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 20:16

malutka_mycha, Sansivieria, Misiabella, Paula 90, Lolka30 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, no jest w tym prawda. Choc sa etapy ze jest ciezej niz z 1. Ale to fakt, brakuje mi np 4 latka ktory bawilby sie z 5 letnim michalkiem. Sa dni kiedy Michalek zabawia malego a ja moge cos w spokoju zrobic. Nawet zeby maly mleko wypil to wolam Michalka zeby chwile postal, to wtedy nie ma szalenstw. Albo jak zmieniam pieluche, obecnosc Michalka niezastapiona! Chyba czworka dzieci to jest to ;) Chce byc mama, ale Ty masz cierpliwosc kobieto :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi moj maly tez czasem sie boi obcych, lub rzadziej spotykanych, ma tez ewidentnie swoje sympatie i antypatie. Nie lubi tez jak ktos z buta zaczyna go zaczepiac bezpardonowo, tylko potrzebuje chwile czasu by sie oswoic z czyjas obecnoscia i juz sie nie boi z reguly. Jak sa obcy. To milknie i obserwuje uwaznie. Sa osoby ktore z miejsca akceptuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio żyję w jakimś zasranym niedoczasie. No dnia mi brakuje, zanim się obejrzę już wieczór i trzeba iść spać. W nocy średnio, jakiś ten sen mamy zakłócony ciągle.

Będziemy iść na zajęcia dla maluchów, znalazłam u mnie w mieście.

Moje dziecko od rana jest już marudzące, jak słyszę to jego maaaamaaaa jakby miał zaraz się rozpłakać to mi drży jakaś żyłka.

Muszę machnąć sobie więcej bobasów :D

Zrobiłam pasztet z mięsa i jarzyn z rosołu z dodatkiem jajek i soczewicy a na wierzchu pomidory i oliwki. Zrobiłam przedwczoraj ponad kilogram, ze 30 dag dałam sąsiadce i już nie ma. Ignasiowi smakowało. Już nie będę wyrzucać "wkładu" z rosołu ;)

Idę parzyć kawę i ogarnąć dzień bo już się zaczyna maaaamaaaaaa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir - zdrówka dla maluchów :*

chcebycmama- moja teściowa miałaby już spakowaną torbę przy drzwiach :) nie pozwolę się poniżać we własnym domu.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _byc_mama co za babsko! Chyba by po schodach poleciala, gdyby to o mnie chodzilo 🤬

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Wasze komentarze to pluje sobie teraz w brode, ze nie drazylam tematu tylko olalam to jak sie do mnie odezwala...😤

Ja przez dlugi czas - tzn wtedy jak jeszcze mimo wszystko probowalam byc mila dobrych kilka lat temu - mowilam do niej bezosobowo tj “zrobic herbaty?” itd. Ciezej jednak bylo, gdy w pokoju bylo wiecej osob a ja musialam zwrocic sie wlasnie do niej. Wtedy zaczelam zmieniac na “zrobic mamie herbaty?”
    Wyszlo tez tak troche ze wzgledu na mojego meza, bo on ma zajebisty kontakt z moimi rodzicami i zaczal mnie troche meczyc, ze jestesmy rodzina a mowie do jego mamy jak do obcej osoby no i tak wlasnie wyszlo...

Dzisiaj nasz kontakt ogranicza sie to tylko do “dzien dobry” z mojej strony jak wracam z pracy no i do ciaglego upominania “niech mama go nie sadza bo on jeszcze nie siedzi” i “niech mama mu nic nie daje do jedzenia”...

No nie wazne. Za to dobra wiadomosc jest taka, ze w piatek poznamy plec dzidziusia numer 2😉

malutka_mycha, Paula 90, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i to jest wspaniała wiadomość. Macie jakieś ciche preferencje? Wiadomo najważniejsze by było zdrowe ale pragnienie mozna miec :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nooo i to jest wspaniała wiadomość. Macie jakieś ciche preferencje? Wiadomo najważniejsze by było zdrowe ale pragnienie mozna miec :)

Sama nie wiem...jakby znow byl chlopak to nie musialabym kupowac juz wogole ubranek😉
    Nie wiem, ciezko powiedziec - jest nam naprawde obojetne. Czasami tak sobie mysle czy wolalabym chlopca, czy dziewczynke to za kazdym razem mam w glowie co innego😃

Wiem za to, ze jesli teraz bedzie chlopak, to wtedy bede juz chciala zeby dzidzius numer 3 byl dziewczynka. Teraz jest nam jeszcze obojetne😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka dzis spoko.pobudka 3.20 i o 7. Dociagnelismy do 9. Mlody teraz drzemie juz 2 godz wiec lece pod prysznic bo zaraz bedzie wył że wstał. I zaczął mówić zamiast mama to nana i tak smiesznie to robi.
    Zauważyłam tez ze maly ma problem z brzuszkiem. W sobote mielismy 60tke teściowej i moja mama go pilnowała. Polozyla spać i po 2 godz zaczal wrzeszczeć tak jakby wrzatkiem polewali... Myslala ze chce jesc ale butla wkurzyła go bardziej.. prężył sie i wyginal. Odbil jej 2 razy i po 10min spal. Calosc trwala jakies pol godz. Ale mama nie odbila go po kolacji. Wczoraj ja usypialam i po jedzeniu ladnie odbil polozylam do łóżeczka i spal pieknie.
    Nie spodziewałam sie w tym wieku takich problemów:(

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Sama nie wiem...jakby znow byl chlopak to nie musialabym kupowac juz wogole ubranek😉
    Nie wiem, ciezko powiedziec - jest nam naprawde obojetne. Czasami tak sobie mysle czy wolalabym chlopca, czy dziewczynke to za kazdym razem mam w glowie co innego😃

Wiem za to, ze jesli teraz bedzie chlopak, to wtedy bede juz chciala zeby dzidzius numer 3 byl dziewczynka. Teraz jest nam jeszcze obojetne😉
    Jestes moim idolem ze myslisz juz o 3!!! Ja po Julce to nie chcialam mieć juz wcale dzieci a marzyłam o trojce..po 10 latach odmienilo się i mam Filipa.. ale za drugie 10 lat bede miala juz 42 lata więc nie podejrzewam się o chęci na trzecie dziecko

b2ujp2.png

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oboje od samego poczatku planowalismy z mezem duzo dzieci, ale plany planami, a zycie zyciem.
    Zobaczymy ile sie nam uda zrobic😂

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama nie musimy mieć racji, Ty zapewne wiesz lepiej, co robić z teściową, w końcu znasz ją dłużej. My tu sobie możemy gadać, łatwo się komentuje heh. Tak jak najłatwiej się wychowuje cudze dzieci 😉 tak czy inaczej, życzę Ci, aby takich sytuacji było jak najmniej, nie jest Ci to, zwłaszcza teraz, potrzebne 🧡
    Daffi, u nas też się takie akcje zdarzają, ja myślę że to skoki rozwojowe dają w kość. Każ też jeszcze potrzebuje porządnie odbić, bo potem go brzuch męczy.

chce_byc_mama, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrałam Igsowi piękne, śnieżnobiałe body.
    Pamiętacie jak mówiłam że Ignacemu nigdy kupa nie wypłynęła?

Nieaktualne...

Syska2202, ago91 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witaj w zasranym świecie 😂😂
    Ja codziennie piore prześcieradło, poszewke kołderki i obsrane ubrania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 18:47

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dzięki, dobrze wiedzieć że są też inne takie ostrożne dzieci jak moja, a widzę że jesteśmy w mniejszości....też potrzebujemy czasu na oswojenie się z obcymi osobami w towarzystwie. Najgorzej jak od razu po przyjściu gdzieś lecą ciotki witać, całować i brać na ręce... na szczęście większość osób "obcych" z naszego kręgu już zna Kasię i dopiero po czasie zaczyna Ją zabawiac.

Misiabella lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    My oboje od samego poczatku planowalismy z mezem duzo dzieci, ale plany planami, a zycie zyciem.
    Zobaczymy ile sie nam uda zrobic😂
    ja to bym i 6stke mogła mieć, gdybym miała gwarancję, że zdrowe będą...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 4128 4129 4130 4131 4132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ