X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed szczepieniem na meningokoki smarowałyście czymś nożke? Tak wogóle co najlepiej sie sprwdza. Bede wdzięczna kolejny raz za pomoc

age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam pulpety drobiowe bez soli...no cóż...mają smak trawy...I warzyw. Nie wiem czy to przejdzie, próbujemy na obiad po południu....

Tunia76 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziś zrobiłam pulpety drobiowe bez soli...no cóż...mają smak trawy...I warzyw. Nie wiem czy to przejdzie, próbujemy na obiad po południu....
    Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
    Chodzi mi wiecie o sól itd.
    Moja uwielbia dorosłe zupki.

Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
    Chodzi mi wiecie o sól itd.
    Moja uwielbia dorosłe zupki.
    Tunia tak daje swój obiad. Filip sloikow nie ruszyl.. gotowalam z ksiazki dla dzieci i tez bleee.. a nasze super. Ale nie sole znow duzo i staram urozmaicać zupki jak można pietruszka natka.. czy ziemniaki i sos z koperkiem zamiast sztucznych przypraw.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Dziewczyny czy przed szczepieniem na meningokoki smarowałyście czymś nożke? Tak wogóle co najlepiej sie sprwdza. Bede wdzięczna kolejny raz za pomoc
    Nie snarowalam jedynie paracetamol podalam. U nas nozka bardzo bolala po 6h od szczepienia mial czerwony odczyn i plakal 1.5h okropnym wrzaskiem. Przetrwaliśmy. Jeszcze tylko 2 dawki gdzie moze uzupełniające nie beda juz tak ciezkie w skutkach. I kilka dni mielismy kupke luźniejsza ze z kazdym baczkiem cos mu wyleciało i strasznie odparzalo. Ale juz poszlo w zapomnienie.

Asia2000 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉
    Ja Filipowi dalam pomidorowke ze śmietaną. Z odruchu zagescilam przed odlaniem. Jadl 2 dbi az sie uszy trzesly. Zupy nam ida juz łatwiej niz drugie danie a dzis czeka na niego drugie danie.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śmietana nie jest chyba zabroniona? Ja daję do sosow

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale śmietana nie jest chyba zabroniona? Ja daję do sosow
    Niby nie ale nigdy przedtem nie probowalam nawet.. i tak z rozmachu go nakarmilam. Jogurty juz znal. Mleko krowie tez bo co zrobie mamie kawe z ekspresu to ona go spienionym mlekiem czestuje.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, śmietana nie jest zabroniona no ale tłusta, dlatego żeby było chociaz trochę zdrowiej to dałam jogurt😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.
    Tak samo mowili mi 9 lat temu jak Jula musiała pic krowie mleko. Szukaliśmy tego 3.8%

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak samo mowili mi 9 lat temu jak Jula musiała pic krowie mleko. Szukaliśmy tego 3.8%
    A dlaczego musiała?

f1d9680377.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.

p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).

age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego musiała?
    Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

W sumie masz racje. To ja powinnam jesc z jogurtem😆

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.
    Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.
    Bylo to straszne. Moi rodzice wychodzili w tym czasie nie mogli na to patrzec. Musielismy jakos sie tego pozbyc. Niestety okolo roku lubi sie tak zdarzac. Alicja brata tez to przechodzila ale w jej wypadku pomogł syrop lactulosum.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.

p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).
    Mam nadzieję ze bez wiekszych problemów przetrwacie :) daj znać później :)

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie :)
    Rzeczywiście przeszło, nawet bez sosu, bo rozdrobnilam z zupka ze słoiczka. Ale zrobię sos jutro, akurat mam w lodówce bulion warzywny w którym gotowałam pulpety. U nas ogólnie jak dotąd tylko słoiczki (Z makaronem, ryżem, kawałkami warzyw) jeśli chodzi o główny posiłek, więc długo mielila w buzi takie grudki mięsa jakie się trafiły.
    W każdym razie po tym jak zjadła piękny mięsny obiad z dwoma pulpetami wepchnela sobie rączkę tak głęboko do buzi, że wszystko zwróciła!!!😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 21:49

age.png
    age.png
‹‹ 4130 4131 4132 4133 4134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ