Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
Chodzi mi wiecie o sól itd.
Moja uwielbia dorosłe zupki.
Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉
Tunia76 lubi tę wiadomość

-
Tunia tak daje swój obiad. Filip sloikow nie ruszyl.. gotowalam z ksiazki dla dzieci i tez bleee.. a nasze super. Ale nie sole znow duzo i staram urozmaicać zupki jak można pietruszka natka.. czy ziemniaki i sos z koperkiem zamiast sztucznych przypraw.Tunia76 wrote:Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
Chodzi mi wiecie o sól itd.
Moja uwielbia dorosłe zupki.
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Nie snarowalam jedynie paracetamol podalam. U nas nozka bardzo bolala po 6h od szczepienia mial czerwony odczyn i plakal 1.5h okropnym wrzaskiem. Przetrwaliśmy. Jeszcze tylko 2 dawki gdzie moze uzupełniające nie beda juz tak ciezkie w skutkach. I kilka dni mielismy kupke luźniejsza ze z kazdym baczkiem cos mu wyleciało i strasznie odparzalo. Ale juz poszlo w zapomnienie.Asia2000 wrote:Dziewczyny czy przed szczepieniem na meningokoki smarowałyście czymś nożke? Tak wogóle co najlepiej sie sprwdza. Bede wdzięczna kolejny raz za pomoc
Asia2000 lubi tę wiadomość
-
Ja Filipowi dalam pomidorowke ze śmietaną. Z odruchu zagescilam przed odlaniem. Jadl 2 dbi az sie uszy trzesly. Zupy nam ida juz łatwiej niz drugie danie a dzis czeka na niego drugie danie.chce_byc_mama wrote:Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉
-
Niby nie ale nigdy przedtem nie probowalam nawet.. i tak z rozmachu go nakarmilam. Jogurty juz znal. Mleko krowie tez bo co zrobie mamie kawe z ekspresu to ona go spienionym mlekiem czestuje.malutka_mycha wrote:Ale śmietana nie jest chyba zabroniona? Ja daję do sosow
-
Tak samo mowili mi 9 lat temu jak Jula musiała pic krowie mleko. Szukaliśmy tego 3.8%malutka_mycha wrote:Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.
p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:). -
Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.malutka_mycha wrote:A dlaczego musiała?
-
malutka_mycha wrote:Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.
W sumie masz racje. To ja powinnam jesc z jogurtem😆
malutka_mycha lubi tę wiadomość

-
Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.Daffi wrote:Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.
-
Bylo to straszne. Moi rodzice wychodzili w tym czasie nie mogli na to patrzec. Musielismy jakos sie tego pozbyc. Niestety okolo roku lubi sie tak zdarzac. Alicja brata tez to przechodzila ale w jej wypadku pomogł syrop lactulosum.malutka_mycha wrote:Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.
-
Mam nadzieję ze bez wiekszych problemów przetrwacieAsia2000 wrote:Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.
p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).
daj znać później
-
Rzeczywiście przeszło, nawet bez sosu, bo rozdrobnilam z zupka ze słoiczka. Ale zrobię sos jutro, akurat mam w lodówce bulion warzywny w którym gotowałam pulpety. U nas ogólnie jak dotąd tylko słoiczki (Z makaronem, ryżem, kawałkami warzyw) jeśli chodzi o główny posiłek, więc długo mielila w buzi takie grudki mięsa jakie się trafiły.malutka_mycha wrote:Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie

W każdym razie po tym jak zjadła piękny mięsny obiad z dwoma pulpetami wepchnela sobie rączkę tak głęboko do buzi, że wszystko zwróciła!!!😭😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 21:49