X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed szczepieniem na meningokoki smarowałyście czymś nożke? Tak wogóle co najlepiej sie sprwdza. Bede wdzięczna kolejny raz za pomoc

age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam pulpety drobiowe bez soli...no cóż...mają smak trawy...I warzyw. Nie wiem czy to przejdzie, próbujemy na obiad po południu....

Tunia76 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziś zrobiłam pulpety drobiowe bez soli...no cóż...mają smak trawy...I warzyw. Nie wiem czy to przejdzie, próbujemy na obiad po południu....
    Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
    Chodzi mi wiecie o sól itd.
    Moja uwielbia dorosłe zupki.

Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
    Chodzi mi wiecie o sól itd.
    Moja uwielbia dorosłe zupki.
    Tunia tak daje swój obiad. Filip sloikow nie ruszyl.. gotowalam z ksiazki dla dzieci i tez bleee.. a nasze super. Ale nie sole znow duzo i staram urozmaicać zupki jak można pietruszka natka.. czy ziemniaki i sos z koperkiem zamiast sztucznych przypraw.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Dziewczyny czy przed szczepieniem na meningokoki smarowałyście czymś nożke? Tak wogóle co najlepiej sie sprwdza. Bede wdzięczna kolejny raz za pomoc
    Nie snarowalam jedynie paracetamol podalam. U nas nozka bardzo bolala po 6h od szczepienia mial czerwony odczyn i plakal 1.5h okropnym wrzaskiem. Przetrwaliśmy. Jeszcze tylko 2 dawki gdzie moze uzupełniające nie beda juz tak ciezkie w skutkach. I kilka dni mielismy kupke luźniejsza ze z kazdym baczkiem cos mu wyleciało i strasznie odparzalo. Ale juz poszlo w zapomnienie.

Asia2000 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja mojemu daje z sola choć wiem, ze nie powinnam... On wogole nie chce jesc słoiczków a ja jakoś ostatnio zapominam przy gotowaniu odkładać mu porcje bez soli i tak np. wczoraj zjadł ode mnie z talerza 4 pierogi z serem. Zamiast śmietany dałam mu jednak do tego jogurt grecki😉
    Ja Filipowi dalam pomidorowke ze śmietaną. Z odruchu zagescilam przed odlaniem. Jadl 2 dbi az sie uszy trzesly. Zupy nam ida juz łatwiej niz drugie danie a dzis czeka na niego drugie danie.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śmietana nie jest chyba zabroniona? Ja daję do sosow

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale śmietana nie jest chyba zabroniona? Ja daję do sosow
    Niby nie ale nigdy przedtem nie probowalam nawet.. i tak z rozmachu go nakarmilam. Jogurty juz znal. Mleko krowie tez bo co zrobie mamie kawe z ekspresu to ona go spienionym mlekiem czestuje.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, śmietana nie jest zabroniona no ale tłusta, dlatego żeby było chociaz trochę zdrowiej to dałam jogurt😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Chce_byc_mama tylko dzieciom potrzebny jest tłuszcz bardziej niż nam. Dlatego jak się daje mleko krowie to najlepiej 3,2 % a nie 1,5. Więc jak tylko ładnie trawi to śmiało można dawać tłusty nabiał.
    Tak samo mowili mi 9 lat temu jak Jula musiała pic krowie mleko. Szukaliśmy tego 3.8%

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak samo mowili mi 9 lat temu jak Jula musiała pic krowie mleko. Szukaliśmy tego 3.8%
    A dlaczego musiała?

f1d9680377.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.

p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).

age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego musiała?
    Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.

b2ujp2.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

W sumie masz racje. To ja powinnam jesc z jogurtem😆

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mm sprawialo jej takie zapracia ze duphalac wraz z lactulosum nie pomagaly jej a jadla duzo zup z blonnikiem.. pila sporo wody a kupa była takim bólem i płaczem byl strach o lęki przed załatwianiem się. Trwalo to bardzo dlugo.. tylko ze mna kupe robila..stala mi na kolanach sciskala moje ręce i obie plakalysmy.. ona z bolu ja z bezsilności. Lekarz do którego trafilysmy powiedzial odstawić mm i w zamian dac krowie.. po niedlugim czasie byla taka poprawa ze nie moglismy uwierzyć.
    Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ooo to dobrze ze znalezliscie specjalistę. Nawet sobie nie wyobrażam jak cierpialyscie.
    Bylo to straszne. Moi rodzice wychodzili w tym czasie nie mogli na to patrzec. Musielismy jakos sie tego pozbyc. Niestety okolo roku lubi sie tak zdarzac. Alicja brata tez to przechodzila ale w jej wypadku pomogł syrop lactulosum.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.

p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).
    Mam nadzieję ze bez wiekszych problemów przetrwacie :) daj znać później :)

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie :)
    Rzeczywiście przeszło, nawet bez sosu, bo rozdrobnilam z zupka ze słoiczka. Ale zrobię sos jutro, akurat mam w lodówce bulion warzywny w którym gotowałam pulpety. U nas ogólnie jak dotąd tylko słoiczki (Z makaronem, ryżem, kawałkami warzyw) jeśli chodzi o główny posiłek, więc długo mielila w buzi takie grudki mięsa jakie się trafiły.
    W każdym razie po tym jak zjadła piękny mięsny obiad z dwoma pulpetami wepchnela sobie rączkę tak głęboko do buzi, że wszystko zwróciła!!!😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 21:49

age.png
    age.png
‹‹ 4130 4131 4132 4133 4134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ