Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Szymek od wczoraj od 19 mi gorączkuje. Podajemy pedicetamol, pomaga bo goraczka spada ale po kilku godzinach jak przestanie działać od nowa rośnie tak do 38 stopni ale w nocy raz miał prawie 39. Innych objawów nie ma żadnych spal normalnie cała noc nie płakał nie marudzil zjadl teraz 250ml mleka sika normalnie Ani kataru ani kaszlu nic. Pojadę do lekarza później. Może to W końcu na zęby ale nie ma nawet spuchnietych dziąseł... prawie cała noc nie spałam martwię się bo moje dziecko pierwszy raz ma gorączkę 😟
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
U nas maly zdrowy a nocka porazka. Zasnal o 20 i wstal o polnocy na mleko. I po tym mleku postanowil ze mu sie spać nie chce. Nie chcial do lozeczka bo wtedy ryczal... Tylko na raczki.. 3godz z nim walczylam az uspilam na rekach.. balam się wstać i odkładać czy na pewno dobrze spi. Na szczęście spal i wstal o 8.20 to cos sie zawsze zdrzemnelam. Ale mamy aktualnie 7 faze rozwojową. Po skokach będą jeszcze regresy snu i bunty. Perspektywa cudowna 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 09:54
-
Jeśli mozna to i ja napisze.U mnie też noc porażka. Noga zaczęła ją bolec jakieś 3-4 godziny po szczepieniu. Gorączka przyszła o 2 w nocy.Do tego mamy skok pełną parą, mała przez sen robi pieska i sie buja po czym pada na twarz-śmiesznie to wygląda tylko szkoda że to środek nocy. U nas juz od pewnego czasu standard że o 4 jest noszenie i tulenie bo inaczej ryk.
Dziś mamy równo 9 miesięcy( czyli od 9 miesięcy nie przespałam żadnej nocki ciągiem:).
Ago- u nas przy zabkach była goraczka ale trwała jeden dzień a w zasadzie noc. Któraś tutaj z dziewczyn pisała że przy zębach to max 38. U nas było 38,3.
p.s. smacznej kawki wszystkim życzę! Ja już pochłaniam drugą.
-
Asia wspolczuje. Z dwojga zlego wole goraczke od bolu nozki ale u nas gorączka nie wystapila. Macie to juz za soba.
Z ta maxymalna goraczka przy zebach to jak zr wszystkim. Jedne maja do 38 a sa i wyżej goraczkujace. Zawsze jakies odchylenia sie znajdą. Trzeba obserwowac bo może trzydniowka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:40
-
ago91 wrote:Hej.
Szymek od wczoraj od 19 mi gorączkuje. Podajemy pedicetamol, pomaga bo goraczka spada ale po kilku godzinach jak przestanie działać od nowa rośnie tak do 38 stopni ale w nocy raz miał prawie 39. Innych objawów nie ma żadnych spal normalnie cała noc nie płakał nie marudzil zjadl teraz 250ml mleka sika normalnie Ani kataru ani kaszlu nic. Pojadę do lekarza później. Może to W końcu na zęby ale nie ma nawet spuchnietych dziąseł... prawie cała noc nie spałam martwię się bo moje dziecko pierwszy raz ma gorączkę 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:59
ago91 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
Chodzi mi wiecie o sól itd.
Moja uwielbia dorosłe zupki.
ja zaczynam dawać, jak gotuję to staram się solić dopiero na talerzu ale zauważyłam, że młodego krzesełko parzy i lubi jeść jak my jemy- wtedy podchodzi i otwiera dzióbek... tak najlepiej wchodziFasolka77
-
Daffi wrote:Ja Filipowi dalam pomidorowke ze śmietaną. Z odruchu zagescilam przed odlaniem. Jadl 2 dbi az sie uszy trzesly. Zupy nam ida juz łatwiej niz drugie danie a dzis czeka na niego drugie danie.
a u nas zupy średnio w sensie woda.. warzywa i mięsko zje ale nie pochlipieFasolka77
-
Asia2000 wrote:Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.
p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).
ja też nie widzę różnicy w zakłądaniu pantsów i pieluch.. powiedziałabym, że pieluszki mi sie lepiej zakłądaAsia2000 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Spałam może 1,5h łącznie. Męczący katar którego nie da się wyciągnąć. Budziła się co 10min. W końcu wpadłam na genialny pomysl i wsadziłam ją do spacerówki i podniosłam oparcie. Dzięki temu pospalysmy 2x po 40 min
zdrówka! my podnieśliśmy łóżeczko od strony głowy... jest na książkach terazFasolka77
-
Fasolka77 wrote:jak robisz Mycha taki sos?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 12:02
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a u nas zupy średnio w sensie woda.. warzywa i mięsko zje ale nie pochlipie
-
U nas tez katar przeokropny wiec noc tez srednia bo ciezko mu sie oddycha i czesto sie budzil. Z nosa leci mu jak z kranu i mial w nocy stan podgoraczkowy 38". Maz nie byl w pracy wiec wstawal do niego cala noc no ale chcac nie chcac ja tez sie budzilam..
Wogole moj maz zajmujac sie wczoraj Malym powiedzial przy tesciowej: 'biedny, masz katarek bo pewnie babcia cie zarazila bo rak nie myje'
...no i zaczela sie awantura. Moj maz jest bardzo uwazny jezeli chodzi o mycie rak, higiene, dezynfekcje blatow w kuchni itp (chyba juz kiedys wspominalam), a ja przyuwazylam ostatnio, ze moja tesciowa nie myje rak po wyjsciu z talety i po wysmarkaniu nosa wiec od razu mu o tym powiedzialam i on wczoraj zaczal ja edukowac. Wlaczyl jej film na youtubie o koniecznosci mycia rak, o bakteriach, higienie itd a ona tak sie wsciekla,ze powiedziala, ze nikt nie bedzie jej na starosc uczyl i ze jak juz pojedzie do domu to nigdy wiecej do nas nie wroci. Wyjezdza 27 lutego wiec jeszcze troche sie pomeczymy...