X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. No cóż, pierwsze koty za płoty, następnym razem zwymiotuje pół a za trzecim razem nic :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Szymek od wczoraj od 19 mi gorączkuje. Podajemy pedicetamol, pomaga bo goraczka spada ale po kilku godzinach jak przestanie działać od nowa rośnie tak do 38 stopni ale w nocy raz miał prawie 39. Innych objawów nie ma żadnych spal normalnie cała noc nie płakał nie marudzil zjadl teraz 250ml mleka sika normalnie Ani kataru ani kaszlu nic. Pojadę do lekarza później. Może to W końcu na zęby ale nie ma nawet spuchnietych dziąseł... prawie cała noc nie spałam martwię się bo moje dziecko pierwszy raz ma gorączkę 😟

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3

Wysłany: 6 lutego 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago może trzydniówka. Na zeby chyba za wysoka gorączka.

ago91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 6 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam może 1,5h łącznie. Męczący katar którego nie da się wyciągnąć. Budziła się co 10min. W końcu wpadłam na genialny pomysl i wsadziłam ją do spacerówki i podniosłam oparcie. Dzięki temu pospalysmy 2x po 40 min

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to współczuję tak ciężkiej bezsennej nocy. Może w dzień coś odespicie..

Ago u mojej koleżanki synka wysoka gorączka i nalot na gardle był podczas anginy...

ago91 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly zdrowy a nocka porazka. Zasnal o 20 i wstal o polnocy na mleko. I po tym mleku postanowil ze mu sie spać nie chce. Nie chcial do lozeczka bo wtedy ryczal... Tylko na raczki.. 3godz z nim walczylam az uspilam na rekach.. balam się wstać i odkładać czy na pewno dobrze spi. Na szczęście spal i wstal o 8.20 to cos sie zawsze zdrzemnelam. Ale mamy aktualnie 7 faze rozwojową. Po skokach będą jeszcze regresy snu i bunty. Perspektywa cudowna 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 09:54

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mozna to i ja napisze.U mnie też noc porażka. Noga zaczęła ją bolec jakieś 3-4 godziny po szczepieniu. Gorączka przyszła o 2 w nocy.Do tego mamy skok pełną parą, mała przez sen robi pieska i sie buja po czym pada na twarz-śmiesznie to wygląda tylko szkoda że to środek nocy. U nas juz od pewnego czasu standard że o 4 jest noszenie i tulenie bo inaczej ryk.

Dziś mamy równo 9 miesięcy( czyli od 9 miesięcy nie przespałam żadnej nocki ciągiem:).

Ago- u nas przy zabkach była goraczka ale trwała jeden dzień a w zasadzie noc. Któraś tutaj z dziewczyn pisała że przy zębach to max 38. U nas było 38,3.

p.s. smacznej kawki wszystkim życzę:)! Ja już pochłaniam drugą.

age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wspolczuje. Z dwojga zlego wole goraczke od bolu nozki ale u nas gorączka nie wystapila. Macie to juz za soba.
    Z ta maxymalna goraczka przy zebach to jak zr wszystkim. Jedne maja do 38 a sa i wyżej goraczkujace. Zawsze jakies odchylenia sie znajdą. Trzeba obserwowac bo może trzydniowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:40

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Hej.

Szymek od wczoraj od 19 mi gorączkuje. Podajemy pedicetamol, pomaga bo goraczka spada ale po kilku godzinach jak przestanie działać od nowa rośnie tak do 38 stopni ale w nocy raz miał prawie 39. Innych objawów nie ma żadnych spal normalnie cała noc nie płakał nie marudzil zjadl teraz 250ml mleka sika normalnie Ani kataru ani kaszlu nic. Pojadę do lekarza później. Może to W końcu na zęby ale nie ma nawet spuchnietych dziąseł... prawie cała noc nie spałam martwię się bo moje dziecko pierwszy raz ma gorączkę 😟
    Może to trzydniowka. Wiki miała. Nic jej nie było tylko gorączka, a dokładnie po 3 dobach gorączka spadła i wyszła wysypka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:59

ago91 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dajecie dzieciom swój obiad?
    Chodzi mi wiecie o sól itd.
    Moja uwielbia dorosłe zupki.

ja zaczynam dawać, jak gotuję to staram się solić dopiero na talerzu ale zauważyłam, że młodego krzesełko parzy i lubi jeść jak my jemy- wtedy podchodzi i otwiera dzióbek... tak najlepiej wchodzi

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zrób sos pomidorowy i wszystko przejdzie :)

jak robisz Mycha taki sos?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja Filipowi dalam pomidorowke ze śmietaną. Z odruchu zagescilam przed odlaniem. Jadl 2 dbi az sie uszy trzesly. Zupy nam ida juz łatwiej niz drugie danie a dzis czeka na niego drugie danie.

a u nas zupy średnio w sensie woda.. warzywa i mięsko zje ale nie pochlipie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Daffi- dziękuje za odpowiedz. Przerażająca ta szczepionka. My właśnie po dziabnięciu.

p.s.Też testowałam ostatnio pantsy. Jak dla mnie zero różnicy między pampersami, zwłaszcza że jedne i drugie są na opakowaniu na 12 godzin. I ten przeraźliwy zapach pantsów, jak mała z nami spała tylko je czułam:).

ja też nie widzę różnicy w zakłądaniu pantsów i pieluch.. powiedziałabym, że pieluszki mi sie lepiej zakłąda

Asia2000 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Spałam może 1,5h łącznie. Męczący katar którego nie da się wyciągnąć. Budziła się co 10min. W końcu wpadłam na genialny pomysl i wsadziłam ją do spacerówki i podniosłam oparcie. Dzięki temu pospalysmy 2x po 40 min

zdrówka! my podnieśliśmy łóżeczko od strony głowy... jest na książkach teraz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak robisz Mycha taki sos?
    Trochę masła z maka - zasmażka. Wlewam bulion, chwilę gotuję. Dodaje przyprawy i smietane. 2 minutki znowu gotuję aż zgęstnieje. Dodaje passate pomidorowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 12:02

f1d9680377.png

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zdrówka! my podnieśliśmy łóżeczko od strony głowy... jest na książkach teraz :)
    W nocy mi się nie chciało. Wolałam wózkiem wjechać :) a jaka dumna byłam że to wymyśliłam 😂

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a u nas zupy średnio w sensie woda.. warzywa i mięsko zje ale nie pochlipie
    To u nas woda jest super.ale nic nie rozdrabnianim juz dostaje tak jak my tylko jak np makaron za dlugi to mu lekko widelcem gniote na drobniejszy. Slabo jest jeszcze z mięsem bo mlody kluchy robi zamiast jesc.

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

u nas mloda ma ferie i bylismy na 3 dni w Budapeszcie. Fajnie sie oderwac troche.

Mia pieknie zwiedzala, super spala,

tylko wrocilismy i znow cyrk w nocy...nie wiem, nie lubi tego lozeczka czy co

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez katar przeokropny wiec noc tez srednia bo ciezko mu sie oddycha i czesto sie budzil. Z nosa leci mu jak z kranu i mial w nocy stan podgoraczkowy 38". Maz nie byl w pracy wiec wstawal do niego cala noc no ale chcac nie chcac ja tez sie budzilam..

Wogole moj maz zajmujac sie wczoraj Malym powiedzial przy tesciowej: 'biedny, masz katarek bo pewnie babcia cie zarazila bo rak nie myje'

...no i zaczela sie awantura. Moj maz jest bardzo uwazny jezeli chodzi o mycie rak, higiene, dezynfekcje blatow w kuchni itp (chyba juz kiedys wspominalam), a ja przyuwazylam ostatnio, ze moja tesciowa nie myje rak po wyjsciu z talety i po wysmarkaniu nosa wiec od razu mu o tym powiedzialam i on wczoraj zaczal ja edukowac. Wlaczyl jej film na youtubie o koniecznosci mycia rak, o bakteriach, higienie itd a ona tak sie wsciekla,ze powiedziala, ze nikt nie bedzie jej na starosc uczyl i ze jak juz pojedzie do domu to nigdy wiecej do nas nie wroci. Wyjezdza 27 lutego wiec jeszcze troche sie pomeczymy...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama znalazlam pozytyw tej sytuacji. Maz pozbył sie odwiedzin teściowej na zawsze.😂

Zdrowka dla zakatarzonych i goraczkujacych.

b2ujp2.png

‹‹ 4131 4132 4133 4134 4135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ