Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Misia to super ze udało się zdobyć lek
tak czytałam i zaczynałam się martwić że go nie masz, na szczęście kończy się happyendem. A skąd takie braki w aptekach?
o tym wirusie grypy i grypopodobnym słyszałam u nas też szaleje. Strach do przychodni iść.
Ja nie wiem czy przez weekend lekarza nie będę wzywać. Z NFZ już dziś miejsc nie było a ten kaszel od Niny mi się średnio podoba. Może być zapalenie oskrzeli bez goraczki?
Jak cos cie martwi to konsultuj. nie pchaj sie do przychodni wzywaj wizyte domowa. Mysle że przy chorobie genetycznej Ninki nikt ci nie zarzuci ze wzywasz o pierdole.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Nie wiem do konca o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi, moze chodzic o pieniadze. Ten lek w Niemczech kosztuje na polskie 300 zl za opakowanie, ktore starcza na niecale 1,5 miesiaca. W Polsce kosztowal 120 zl, w Czechach kosztuje podobnie jak w Polsce. Mam nadzieje ze z Czech tajemniczym sposobem tez nie wybędzie. Jest zamiennik ale tylko w tabletkach, ja mam problem by Jeremiego nakarmic, taki rozkruszony tabletek nawet rozmieszany z woda mysle ze bylby dla niego nie do zaakceptowania. Jest jeszcze w kapsulkach, ale tam tez jest proszek. W Polsce bedzie dostepny tylko ten zamiennik. Ten lek stosuje duzo ludzi na rozne schorzenia zwiazane z watroba, dorosli i dzieci.
-
Moze byc zapalenie oskrzeli bez temperatury. Nie wiem jak u takich maluchow, Michalek mial zapalenie oskrzeli i owszem mial temperature na poczatku a potem juz nie mial a jak go osluchiwali to ciagle mial jakies furczenia w oskrzelach i kaszel.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chce byc mamą GRATULACJE ❤❤❤❤ cieszę się raZem z Wami❤❤❤❤❤😙❤
Misiabella ale super,że Stresant Ci pomogła❤
Mycha moze faktycznie skonsultuj Ninke...tyle się teraz dzieje z grypą...ZDRÓWKA DLA NINKI❤Misiabella lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Misia to super ze udało się zdobyć lek
tak czytałam i zaczynałam się martwić że go nie masz, na szczęście kończy się happyendem. A skąd takie braki w aptekach?
o tym wirusie grypy i grypopodobnym słyszałam u nas też szaleje. Strach do przychodni iść.
Ja nie wiem czy przez weekend lekarza nie będę wzywać. Z NFZ już dziś miejsc nie było a ten kaszel od Niny mi się średnio podoba. Może być zapalenie oskrzeli bez goraczki?
Mycha u nas też Bunio kaszle i ma katar. Byłam wczoraj u pediatry i osłuchowo czysto. Stwierdził że spływa mu wydzielina i stąd ten kaszel. Gorączki też nie ma. Apetyt, zachowanie bez zmian..ale też mnie martwi ten kaszel jednak.... Z tym że u nas i tata i ja mamy takie same objawy więc może to nic groźnego.....malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Moze byc zapalenie oskrzeli bez temperatury. Nie wiem jak u takich maluchow, Michalek mial zapalenie oskrzeli i owszem mial temperature na poczatku a potem juz nie mial a jak go osluchiwali to ciagle mial jakies furczenia w oskrzelach i kaszel.
Czyli mam się nie martwić skoro osłuchowo czysto?Fasolka77
-
Gratuluję chce być mamą ❤️. Cudowne wieści 🎉Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka, mysle ze nie, bo to pewnie zwykla infekcja. Z reguly jak cos ma sie powaznoejszego rozwinac, to po okolo 3 dobie od rozpoczecia infekcji. Jak nie dochodzi goraczka, czy tez osluchowo czysto, to raczej tylko trzeba przeczekac az przejdzie i robic to co zaleci lekarz. Katar u dziecka trwa okolo 10 dni, moze byc tez kaszel poinfekcyjny.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Tak patrze na zdj usg i lezka sie w oku zakręciła. Niedawno wstawialysmy swoje wizyty, wagi maluszków a one już naprawdę jedną nóżka kończą okres niemowlęcy i wkraczają w dzieciecy!! Nasze malenstwa♥️♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:19
Paula 90, malutka_mycha, Sansivieria, MamaAga85 lubią tę wiadomość