X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja jestem pewna że to psychika. Też bywało że kilka dni pod rząd siedziało się w domach i trudno. A teraz miałam plany, miałyśmy iść na zajęcia, na basen, do sali zabaw. I dupa. I to mnie też wkurza, że czekałam na tą wiosnę jak na zbawienie i nic się nie może zmienic

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny minister zdrowia Francji apeluje żeby nie brać ibuprofenu w przypadku gorączki tylko paracetamol. Wg niego Ibuprom nasila infekcje covid. I nie jest to pierwszy kraj który wysyła takie zalecenia.

My jednak nie wyszliśmy i już nie wyjdziemy. Byliśmy na balkonie ;-)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na działce dziś. Mamy na nią 300m, w tym 150 już na zamkniętym terenie ROD aleimo wszystko oczy miałam wkoło głowy żeby się nie zbliżyć do nikogo. Klatki schodowej też na szczęście nie mamy wychodzimy od razu na zewnątrz. W tygodniu ogarniemy taras i tam będziemy wychodzić głównie.
    Moj mąż idzie jutro do pracy, i zastanawiam się czy z niej wróci. Kolejne zespoły poddawane są kwarantannie bo pacjenci przyznają się po fakcie do podejrzanych objawów lub kontaktów 🤬.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka współczuję. Ludzie sa okropni i sami sobie i społeczeństwu zgotują marny los. Zamiast sie przyznać. Ja liczylam ze mi zrobia test.. ale nie.. wystarczyło powiedzieć 2x nie.. czyli nie bylam w krajach zagrożonych i nie miałam kontaktu z osobami podróżującymi... To wystarczyło by uznac że ja chora nie jestem na covid.. ale jesli w sklepie mialam kontakt z kims zarazonym.. wiec na ta chwile zarazilabym od groma osob.. nadal srodki bezpieczeństwa mają się nijak...

A tak poza tematem zrobilam dziś pierwsze nasze bułeczki ... Moze ksztaltu nie maja bo spieszyłam sie zeby wykąpać Filipa ale smakuja wybornie :)

b754ced97cfd.jpg

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - pysznie wyglądają, podzielisz się przepisem?

Lolka - właśnie wczoraj o Tobie i Twoim mężu myślałam. Oni są na pierwszej linii frontu a ludzie jeszcze potrafią dla własnego widzimisię narażać ich bardziej niż już są narażeni. U nas była karetka na mojej ulicy i mieli te skafandry całe. Myślałam że to teraz standard że tak muszą się ubierać ale wnioskując z Twojej wiadomości to Ratownicy nie są rutynowo wyposażeni w ochronę.
    Mój mąż pracuje w zakładzie z ponad tysiącem osób. Już kilka osób pojechało do domu z bardzo wysoka gorączką lub innymi objawami. To się zdarza ciągle przy tak wielu ludziach. Ale teraz za każdym razem człowiek truchleje.
    Niby stosują te wszystkie środki ostrożności, mają żele i zakaz przebywania w grupach większych niż 8 osób w kantynie (na terenie produkcji są od siebie na męża obszarze daleko ale na przykład przy pakowaniu kobiety prawie jedna na drugiej siedzą). Ludzie dojeżdżają z całego dolnego Śląska zorganizowanymi transportami.

Ale nawet jeśliby zamknęli wszystkie zakłady to Twój mąż i tak jest narażony. I to nie przez chorobę, bo to dla niego norma pewnie. Ale przez głupich ludzi którzy uważają że im nic nie jest albo nie chcą poddać się kwarantannie i kłamią.

Wyobraźcie sobie że dostaliśmy przedwczoraj od znajomych zaproszenie na mala domówkę na dzisiaj. Ręce mi opadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszalyscie że lekarze wycofują się już z zalecen "zdrowotnych spacerków" w trakcie pandemii?

Zazdroszczę tym z Was które mają własne podwórko ;-)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja widzialam z tymi spacerami żeby unikać tylko u jednej lekarki na Ig której średnio ufam. Reszta dalej zaleca.
    Kombinezony ochronne zakładają tylko jak jadą do podejrzenia korona, a jak ktoś przez tel zgłasza ból w klatce a na miejscu okazuje się że kłamał to nie wiem kurwa jak to skomentować. Teraz mają przez domofon najpierw przeprowadzać wywiad i mają im zapewnić maseczki z wymiennymi filtrami żeby do każdego pacjenta mieliale skąd je wyczarują i na ile one pomoga?

Daffi ja też poproszę o przepis na bułki.

We Wrocławiu sporo małych sklepików i warzywniaków oferuje dostawę do domu bez kontaktu. Płacisz online i zostawiaja zakupy pod drzwiami. Chociaż tyle dobrze bo chcleb mogę upiec ale warzyw nie wyczaruje

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - pysznie wyglądają, podzielisz się przepisem?

Lolka - właśnie wczoraj o Tobie i Twoim mężu myślałam. Oni są na pierwszej linii frontu a ludzie jeszcze potrafią dla własnego widzimisię narażać ich bardziej niż już są narażeni. U nas była karetka na mojej ulicy i mieli te skafandry całe. Myślałam że to teraz standard że tak muszą się ubierać ale wnioskując z Twojej wiadomości to Ratownicy nie są rutynowo wyposażeni w ochronę.
    Mój mąż pracuje w zakładzie z ponad tysiącem osób. Już kilka osób pojechało do domu z bardzo wysoka gorączką lub innymi objawami. To się zdarza ciągle przy tak wielu ludziach. Ale teraz za każdym razem człowiek truchleje.
    Niby stosują te wszystkie środki ostrożności, mają żele i zakaz przebywania w grupach większych niż 8 osób w kantynie (na terenie produkcji są od siebie na męża obszarze daleko ale na przykład przy pakowaniu kobiety prawie jedna na drugiej siedzą). Ludzie dojeżdżają z całego dolnego Śląska zorganizowanymi transportami.

Ale nawet jeśliby zamknęli wszystkie zakłady to Twój mąż i tak jest narażony. I to nie przez chorobę, bo to dla niego norma pewnie. Ale przez głupich ludzi którzy uważają że im nic nie jest albo nie chcą poddać się kwarantannie i kłamią.

Wyobraźcie sobie że dostaliśmy przedwczoraj od znajomych zaproszenie na mala domówkę na dzisiaj. Ręce mi opadły.
    Pewnie

98905f65f164.jpg
    Ja zamiast oleju dalam rozpuszczone masło i na wierzchu posmarowałam jajkiem.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa... Drożdży nie ma w całej Świdnicy 😂😂😂
    Podobno jutro mogą być w żabce koło mnie. Ale nie wiadomo na pewno 😳

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt z drozdzami jest klopot. M zlapal doslownie 3 kostki i jedną oddal przy kasie starszej Pani bo ubolewała ze nie zalapala sie.
    Szukaj drożdży online. Ja sie poddalam juz ze sklepami stacjonarnymi.
    Mozna dac suszone tylko mniej niż świeżych.
    Ok 7-8g suszonych orpowiada 25g swiezych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:16

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kurwa... Drożdży nie ma w całej Świdnicy 😂😂😂
    Podobno jutro mogą być w żabce koło mnie. Ale nie wiadomo na pewno 😳
    U nas też nie ma. Żadnych. Instant też nie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas też nie ma. Żadnych. Instant też nie.
    Na allegro sa instant w proszku.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bimber pędzą wszyscy bo nie wierzę żeby nagle się drożdżowego ciasta wszystkim zachciało 🤔😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w nosidle jednak na dworze trochę. Młody odzyskał humor.

Chciałam zrobić zamówienie w Intermarche drive tak jak robię co jakiś czas. Wyobraźcie sobie że zwykle miałam gotowe do odbioru za dwie-trzy godziny. Dzisiaj najbliższy termin to 21 marca 9:00 😱

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Słyszalyscie że lekarze wycofują się już z zalecen "zdrowotnych spacerków" w trakcie pandemii?

Zazdroszczę tym z Was które mają własne podwórko ;-)

A czemu spacerki są be?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A czemu spacerki są be?
    No nie wiem właśnie. Tylko słychać przebakiwanie. W Hiszpanii na przykład już nie można na spacer. Tylko do sklepu, z psem i do pracy. Jak Cię złapią to kara. Przyjaciółki siostra tam żyje na stałe i wysłała filmik jak legitymowali i prawie pobili policjanci faceta pod jej balkonem.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapytałam kuzynki...mówi że do 25.03 siedzą w domu. Wyjście tylko do pracy i na zakupy. Kara od 600 do 30 tys euro

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie korzystali z prawa do wychodzenia z domu rozsądnie? Nas też to może czekać 🤦‍♀️. Podobno ludzie sobie robią wycieczki do marketów budowlanych że ciężko zaparkować...

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w większych miastach ale u nas zywego ducha nie widać. Bedac z psem stoje sobie sama.. moge kaszlnac i nikt nie bedzie mi mówił Ooo koronawirus. Ludzie widze stosuja sie. Oby tak dalej. Bo tylko my możemy sprawić zeby nie roznieść zarazy dalej.. nie ma zywiciela = nie ma wirusa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 07:03

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest dobrze jeśli chodzi o izolację. Ludzie mijają się w dużej odległości. Jeśli zdarza się tak jak wczoraj że dzieci (ponad 10) gra w piłkę na boisku to ludzie dzwonią po straż miejska. W małych sklepach mało ludzi albo wcale i ekspedientki mają rękawiczki (które miałyby większy sens gdyby ubierały osobne do każdego klienta itd, no ale wiadomo że chodzi o kasę). Widziałam u mnie na osiedlu policję która jeździła i dzwoniła domofonami więc podejrzewam że kontrolowali osoby w kwarantannie? Ale mogli również dobrze wykonywać inne zadania, teraz wszystko kręci się wokół 👑 i człowiek wyciąga takie a nie inne wnioski.

My siedzimy póki co w domu, ale raczej wyjdziemy na spacer. Raczej w nosidle tak jak wczoraj, żeby zmniejszyć ilość dotykanych powierzchni do minimum.

Planuje też drobne zakupy - wyjedliśmy banany do placków bananowych na przykład😉 więc szybka wizyta w warzywniaku. Mamy też taki "zewnętrzny" warzywniak pod blokiem ( Pan przyjeżdża i się rozkłada na swoich stolikach z auta). Ale oni chyba w poniedziałki nie przyjeżdżają.

Mam w planach porobić generalne porządki jak i tak siedzimy w domu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

‹‹ 4162 4163 4164 4165 4166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ