X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzięki że pytasz, u nas bez zmian narazie: w dzień temp dobija do 37,2 a miniona noc 38,0. Więcej objawów nie doszło, je, pije na szczęście, tylko jest bardziej senna i marudna. Pisałam z lekarka to kazała jeszcze do piątku obserwować a gdyby nic nie przechodzilo lub się pogorszylo to na wizytę w piątek.
    Zamknelysmy się w domu zupełnie i czekamy na powrót Taty w piątek. On pracuje na Śląsku więc też może nam coś przywieźć...ech...
    U Was Lolka to musi byc codziennie wielka nerwowka, nie zazdroszczę...

age.png
    age.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kiwona, Fasola ❤️❤️❤️. Ze mną kiepsko, zwłaszcza jak mąż idzie do pracy to ja mam wtedy problemy z oddychaniem i ból w klacid z nerwów 😣. We Wrocławiu jeden pacjent w szpitalu zaraził 16 pielęgniarek i 6 pacjentów 😯. Na szczęście na męża podstacje ktoś załatwił od sponsora mega profesjonalne maski z wymiennymi filtrami i przylbice bo inaczej byłoby słabo. Zobaczymy na jak długo starczy filtrów...

Paula wracaj!!!
    Lolka 🧡💚💜💛💙❤️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Daffi dzięki że pytasz, u nas bez zmian narazie: w dzień temp dobija do 37,2 a miniona noc 38,0. Więcej objawów nie doszło, je, pije na szczęście, tylko jest bardziej senna i marudna. Pisałam z lekarka to kazała jeszcze do piątku obserwować a gdyby nic nie przechodzilo lub się pogorszylo to na wizytę w piątek.
    Zamknelysmy się w domu zupełnie i czekamy na powrót Taty w piątek. On pracuje na Śląsku więc też może nam coś przywieźć...ech...
    U Was Lolka to musi byc codziennie wielka nerwowka, nie zazdroszczę...
    U nas tak sie infekcja rozwijala. Ale moze u was zabki? Tego wam życzę.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o tym, ze w zwiazku z zagrozeniem epidemiologicznym szpitale nie pozwalaja rodzicom podczas pobytu towarzyszyc dziecku? Dla mnie to jest absurd i masakra w jednym. Lekarze, pielegniarki i salowe wracaja do domow, robia zakupy a pewnie znajda sie takie, ktore jezdza komunikacja miejska. Matka nie moze zostac z dzieckiem, mimo ze siedzi non stop przy jego lozku. No i pomijajac fakt, ze jesli jest chora, to dziecko najprawdopodobniej tez. Ja sobie nie wyobrazam zostawic takiego roczniaka w szpitalu, to matka zna swoje dziecko, wie jak je nakarmic, niektore mamy ciagle karmia piersia, dla mnie jest to czyste sku...synstwo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nawet mi nie mów. Jak to usłyszałam to od razu mi się przypomniał pierwszy miesiąc Niny, który spędziła w szpitalu. Płakać mi się chciało jak sobie pomyślałam o matką i dzieciach.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka trzymajcie się ♥️♥️♥️

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czyli tak jak dawniej było.
    Dzieciom podawano leki uspokajające i spały grzecznie.
    Ja też sobie nie wyobrażam, że mam zostawić samą Wikusię w obcym miejscu z obcymi ludźmi.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.

Lolka - strasznie trzymam kciuki żebyście jednak nie trafili na jakiegoś idiotę który postanowił nie przyznać się że może być chory. Kolejne doniesienia przypominają mi o takich bohaterach jak Twój mąż. O nich się na co dzień zapomina. A to oni są na pierwszej linii frontu tej wojny.

Misia - jak dotąd tak jest tylko w szpitalu w Bydgoszczy. Jest już Apel do władz skierowany w tej sprawie. W większości szpitali masz taki sam status jak dziecko i wchodzisz z nim. W Bydgoszczy jeśli karmisz piersią to wchodzisz z dzieckiem. Nie ma co siać paniki - już wystarczająco jest źle.

Wróciłam, odpoczęłam, ochłonęłam i postanowiłam sobie że nie będę się zapalać.

Dziękuję tym z Was które do mnie pisały tu i na FB. Miło wiedzieć że korzystacie z tych moich wypocin.

I tęskniłam za Wami ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:21

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka odstawiasz kp?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajnie, że jesteś ❤️

Paula_90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cieszę się że wróciłaś :)

Co do braku pobytu z dzieckiem zrozumiałabym gdyby personel szpitala tez sie nie zmienial i nie wychodził nigdzie. Przecież matka która trafia z dzieckiem moze jasno miec powiedziane ze nie wolno jej wychodzić z oddziału do konca pobytu. Kto zajmie sie dzieckiem lepiej niz rodzic? Rodzic jest nieoceniona pomoca dla pielęgniarek.. a tak dzieci płaczą, leżą zasiusiane, zasrane.. dla mnie 100x NIE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 20:07

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula, dobrze że wróciłaś, ja też bardzo często korzystałam z Twoich "wypocin"😉
    To z karmiących piersią została Tunia, Fasolka, Paula i ja??
    U mnie jak było daleko do roczku to odliczalam ile jeszcze mi zostało karmienia bo chciałam dociągnąć do roku, a teraz jakoś mi szkoda odstawić i narazie to odsuwam w czasie do nie wiem kiedy.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Fasolka odstawiasz kp?

Na razie nie muszę bo i tak nic z kolanem nie zrobię ... ortopede mam 1.04 ale z wizyty nici...przyjmuje w poradni szpitalnej więc nie ma sensu się pchać..o ile sami nie odwołają...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Wróciłam.

Lolka - strasznie trzymam kciuki żebyście jednak nie trafili na jakiegoś idiotę który postanowił nie przyznać się że może być chory. Kolejne doniesienia przypominają mi o takich bohaterach jak Twój mąż. O nich się na co dzień zapomina. A to oni są na pierwszej linii frontu tej wojny.

Misia - jak dotąd tak jest tylko w szpitalu w Bydgoszczy. Jest już Apel do władz skierowany w tej sprawie. W większości szpitali masz taki sam status jak dziecko i wchodzisz z nim. W Bydgoszczy jeśli karmisz piersią to wchodzisz z dzieckiem. Nie ma co siać paniki - już wystarczająco jest źle.

Wróciłam, odpoczęłam, ochłonęłam i postanowiłam sobie że nie będę się zapalać.

Dziękuję tym z Was które do mnie pisały tu i na FB. Miło wiedzieć że korzystacie z tych moich wypocin.

I tęskniłam za Wami ❤️

We missed you too!!! Welcome back! 😘

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Hej Paula, dobrze że wróciłaś, ja też bardzo często korzystałam z Twoich "wypocin"😉
    To z karmiących piersią została Tunia, Fasolka, Paula i ja??
    U mnie jak było daleko do roczku to odliczalam ile jeszcze mi zostało karmienia bo chciałam dociągnąć do roku, a teraz jakoś mi szkoda odstawić i narazie to odsuwam w czasie do nie wiem kiedy.
    ja też jeszcze karmię :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię. Nie piersią, ale karmię 😂

Tunia76, Sansivieria, Fasolka77, espoir, Paula_90, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście Kwiona bo byłaś już w bazie Mopsu. Ze względu na wirus nie mieli jak CIę sprawdzić ale teraz CIę chyba skreśla z listy podejrzanych :)

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, w Bydgoszczy to zastosowali, ale moze sie to tyczyć kazdego szpitala i decyzje bedzie w tym względzie podejmowal ordynator. Nie kazda mama karmi piersia, ale zadna nie chce zostawiac swojego dziecka samego w szpitalu. Pewna lekarka nenatolog wlasnie zaczela akcje przeciwko tym praktykom, bo moze to dotyczyc wszystkich szpitali juz niebawem. Zatytuowaną #zostańzemną. To nie jest sianie paniki, tylko fakty. Przeciwko temu dziala tez Magda Komsta i Hafija. Obie tez dzialaja przeciwko oddzielaniu dziecka i matki gdy ktores z nich bedzie mialo potwierdzony covid.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz sobie w fb ta lekarke : „panidoktor” pisane razem i tam jest jej apel odnosnie tego. W ogole dziewczyny, bedzie pisana petycja w tej sprawie, warto sie dołączyć.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, ja kiedys lezalam w czd, jak mialam 8 lat i to bylo okropne, ale dawalam rade, mimo ze mialam straszny zabieg jak dla dziecka bo gastroskopie polaczona z wycinkiem z jelita. I do tej pory pamietam ze zrobili mi lewatywe przed uspaniem i to bylo okropne, czulam sie strasznie i nie bylo obok moich rodzicow. Dopiero kolejnego dnia podczas odwiedzin. Ale moja sytuacja to byl pikus, bo w sali ze mna lezala trzylatka, ktora plakala nocami i wychodzila z lozka. Nie moglam przez nia spac i namawialam ja zeby wrocila do lozka, w koncu umiescili ja w lozeczku z ktorego nie dalo sie wyjsc i tam poplakiwala, byc moze ze cos dostawala zeby sie uspokoic, a jak przychodzili jej rodzice to wpadala w histerie i blagala rodzicow zeby jej nie zostawiali. To byla makabra. Dlatego dla mnie rodzic powinien byc bezwzglednie przy dziecku przynajmniej do 6 roku zycia.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4169 4170 4171 4172 4173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ