X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzięki że pytasz, u nas bez zmian narazie: w dzień temp dobija do 37,2 a miniona noc 38,0. Więcej objawów nie doszło, je, pije na szczęście, tylko jest bardziej senna i marudna. Pisałam z lekarka to kazała jeszcze do piątku obserwować a gdyby nic nie przechodzilo lub się pogorszylo to na wizytę w piątek.
    Zamknelysmy się w domu zupełnie i czekamy na powrót Taty w piątek. On pracuje na Śląsku więc też może nam coś przywieźć...ech...
    U Was Lolka to musi byc codziennie wielka nerwowka, nie zazdroszczę...

age.png
    age.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kiwona, Fasola ❤️❤️❤️. Ze mną kiepsko, zwłaszcza jak mąż idzie do pracy to ja mam wtedy problemy z oddychaniem i ból w klacid z nerwów 😣. We Wrocławiu jeden pacjent w szpitalu zaraził 16 pielęgniarek i 6 pacjentów 😯. Na szczęście na męża podstacje ktoś załatwił od sponsora mega profesjonalne maski z wymiennymi filtrami i przylbice bo inaczej byłoby słabo. Zobaczymy na jak długo starczy filtrów...

Paula wracaj!!!
    Lolka 🧡💚💜💛💙❤️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Daffi dzięki że pytasz, u nas bez zmian narazie: w dzień temp dobija do 37,2 a miniona noc 38,0. Więcej objawów nie doszło, je, pije na szczęście, tylko jest bardziej senna i marudna. Pisałam z lekarka to kazała jeszcze do piątku obserwować a gdyby nic nie przechodzilo lub się pogorszylo to na wizytę w piątek.
    Zamknelysmy się w domu zupełnie i czekamy na powrót Taty w piątek. On pracuje na Śląsku więc też może nam coś przywieźć...ech...
    U Was Lolka to musi byc codziennie wielka nerwowka, nie zazdroszczę...
    U nas tak sie infekcja rozwijala. Ale moze u was zabki? Tego wam życzę.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o tym, ze w zwiazku z zagrozeniem epidemiologicznym szpitale nie pozwalaja rodzicom podczas pobytu towarzyszyc dziecku? Dla mnie to jest absurd i masakra w jednym. Lekarze, pielegniarki i salowe wracaja do domow, robia zakupy a pewnie znajda sie takie, ktore jezdza komunikacja miejska. Matka nie moze zostac z dzieckiem, mimo ze siedzi non stop przy jego lozku. No i pomijajac fakt, ze jesli jest chora, to dziecko najprawdopodobniej tez. Ja sobie nie wyobrazam zostawic takiego roczniaka w szpitalu, to matka zna swoje dziecko, wie jak je nakarmic, niektore mamy ciagle karmia piersia, dla mnie jest to czyste sku...synstwo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nawet mi nie mów. Jak to usłyszałam to od razu mi się przypomniał pierwszy miesiąc Niny, który spędziła w szpitalu. Płakać mi się chciało jak sobie pomyślałam o matką i dzieciach.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka trzymajcie się ♥️♥️♥️

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czyli tak jak dawniej było.
    Dzieciom podawano leki uspokajające i spały grzecznie.
    Ja też sobie nie wyobrażam, że mam zostawić samą Wikusię w obcym miejscu z obcymi ludźmi.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.

Lolka - strasznie trzymam kciuki żebyście jednak nie trafili na jakiegoś idiotę który postanowił nie przyznać się że może być chory. Kolejne doniesienia przypominają mi o takich bohaterach jak Twój mąż. O nich się na co dzień zapomina. A to oni są na pierwszej linii frontu tej wojny.

Misia - jak dotąd tak jest tylko w szpitalu w Bydgoszczy. Jest już Apel do władz skierowany w tej sprawie. W większości szpitali masz taki sam status jak dziecko i wchodzisz z nim. W Bydgoszczy jeśli karmisz piersią to wchodzisz z dzieckiem. Nie ma co siać paniki - już wystarczająco jest źle.

Wróciłam, odpoczęłam, ochłonęłam i postanowiłam sobie że nie będę się zapalać.

Dziękuję tym z Was które do mnie pisały tu i na FB. Miło wiedzieć że korzystacie z tych moich wypocin.

I tęskniłam za Wami ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:21

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka odstawiasz kp?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajnie, że jesteś ❤️

Paula_90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cieszę się że wróciłaś :)

Co do braku pobytu z dzieckiem zrozumiałabym gdyby personel szpitala tez sie nie zmienial i nie wychodził nigdzie. Przecież matka która trafia z dzieckiem moze jasno miec powiedziane ze nie wolno jej wychodzić z oddziału do konca pobytu. Kto zajmie sie dzieckiem lepiej niz rodzic? Rodzic jest nieoceniona pomoca dla pielęgniarek.. a tak dzieci płaczą, leżą zasiusiane, zasrane.. dla mnie 100x NIE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 20:07

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula, dobrze że wróciłaś, ja też bardzo często korzystałam z Twoich "wypocin"😉
    To z karmiących piersią została Tunia, Fasolka, Paula i ja??
    U mnie jak było daleko do roczku to odliczalam ile jeszcze mi zostało karmienia bo chciałam dociągnąć do roku, a teraz jakoś mi szkoda odstawić i narazie to odsuwam w czasie do nie wiem kiedy.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Fasolka odstawiasz kp?

Na razie nie muszę bo i tak nic z kolanem nie zrobię ... ortopede mam 1.04 ale z wizyty nici...przyjmuje w poradni szpitalnej więc nie ma sensu się pchać..o ile sami nie odwołają...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Wróciłam.

Lolka - strasznie trzymam kciuki żebyście jednak nie trafili na jakiegoś idiotę który postanowił nie przyznać się że może być chory. Kolejne doniesienia przypominają mi o takich bohaterach jak Twój mąż. O nich się na co dzień zapomina. A to oni są na pierwszej linii frontu tej wojny.

Misia - jak dotąd tak jest tylko w szpitalu w Bydgoszczy. Jest już Apel do władz skierowany w tej sprawie. W większości szpitali masz taki sam status jak dziecko i wchodzisz z nim. W Bydgoszczy jeśli karmisz piersią to wchodzisz z dzieckiem. Nie ma co siać paniki - już wystarczająco jest źle.

Wróciłam, odpoczęłam, ochłonęłam i postanowiłam sobie że nie będę się zapalać.

Dziękuję tym z Was które do mnie pisały tu i na FB. Miło wiedzieć że korzystacie z tych moich wypocin.

I tęskniłam za Wami ❤️

We missed you too!!! Welcome back! 😘

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Hej Paula, dobrze że wróciłaś, ja też bardzo często korzystałam z Twoich "wypocin"😉
    To z karmiących piersią została Tunia, Fasolka, Paula i ja??
    U mnie jak było daleko do roczku to odliczalam ile jeszcze mi zostało karmienia bo chciałam dociągnąć do roku, a teraz jakoś mi szkoda odstawić i narazie to odsuwam w czasie do nie wiem kiedy.
    ja też jeszcze karmię :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię. Nie piersią, ale karmię 😂

Tunia76, Sansivieria, Fasolka77, espoir, Paula_90, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście Kwiona bo byłaś już w bazie Mopsu. Ze względu na wirus nie mieli jak CIę sprawdzić ale teraz CIę chyba skreśla z listy podejrzanych :)

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, w Bydgoszczy to zastosowali, ale moze sie to tyczyć kazdego szpitala i decyzje bedzie w tym względzie podejmowal ordynator. Nie kazda mama karmi piersia, ale zadna nie chce zostawiac swojego dziecka samego w szpitalu. Pewna lekarka nenatolog wlasnie zaczela akcje przeciwko tym praktykom, bo moze to dotyczyc wszystkich szpitali juz niebawem. Zatytuowaną #zostańzemną. To nie jest sianie paniki, tylko fakty. Przeciwko temu dziala tez Magda Komsta i Hafija. Obie tez dzialaja przeciwko oddzielaniu dziecka i matki gdy ktores z nich bedzie mialo potwierdzony covid.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz sobie w fb ta lekarke : „panidoktor” pisane razem i tam jest jej apel odnosnie tego. W ogole dziewczyny, bedzie pisana petycja w tej sprawie, warto sie dołączyć.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, ja kiedys lezalam w czd, jak mialam 8 lat i to bylo okropne, ale dawalam rade, mimo ze mialam straszny zabieg jak dla dziecka bo gastroskopie polaczona z wycinkiem z jelita. I do tej pory pamietam ze zrobili mi lewatywe przed uspaniem i to bylo okropne, czulam sie strasznie i nie bylo obok moich rodzicow. Dopiero kolejnego dnia podczas odwiedzin. Ale moja sytuacja to byl pikus, bo w sali ze mna lezala trzylatka, ktora plakala nocami i wychodzila z lozka. Nie moglam przez nia spac i namawialam ja zeby wrocila do lozka, w koncu umiescili ja w lozeczku z ktorego nie dalo sie wyjsc i tam poplakiwala, byc moze ze cos dostawala zeby sie uspokoic, a jak przychodzili jej rodzice to wpadala w histerie i blagala rodzicow zeby jej nie zostawiali. To byla makabra. Dlatego dla mnie rodzic powinien byc bezwzglednie przy dziecku przynajmniej do 6 roku zycia.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4169 4170 4171 4172 4173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ