X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwaliśmy. Ok 17 zaczęła bolec nozka maly pelzal odpychajac sie jedna nóżka.. lub lezal nie chcial sie ruszac.. troszke jeczal i marudził ale dałam paracetamol i po godzinie smigal jak nowy. Zdecydowanie lżej druga dawke przeszedl. Nie mamy goraczki czy odczynu.. uff to teraz za rok ostatni raz jeszcze.
    Robił ktos nimenrix?
    Jak dzieci ja znosily?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 09:22

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przychodni mierza w taki sposob ze do stolu na ktorym dziecko jest badane do jednego boku przyklejona jest tasma mierzaca, dziecko dosuwa sie do niej tak by glowa dotykalo do zaglowka. Ja sama mierze podobnie w domu tylko sobie zaznaczam gdzie noga siega i mierze dopiero wtedy miarka krawiecka. W takim stole do mierzenia maly byl mierzony jak jezdzilismy na spotkania dzieci z niska masa urodzeniowa do szpitala. Ale mniej wiecej tyle samo wychodzilo. Ten drewniany kojec- plotek ma 70 cm i na oko tez widze ze maly siega okolo 10 cm wyzej. Jak go mierze na lezaco to wychodzi mi 79-80 cm. Wazy niecale 11 kg.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam michalka zaszczepic nimenrixem po 2 dawce ospy ale zadzialo sie co sie zadzialo i najpierw z malym chce nadrobic szczepienia i kazdy wolny termin przeznaczyc na niego. W wolnych chwilach, ktorych nie posiadam sprzatam i urzadzam na balkonie. Na razie umylam dokladnie balustrade a ma ona okolo 6 m, wiec lekko nie bylo i zalozylam oslone z maty wiklinowej. Wyrzucilam stara rozwalona doniczke i czeka mnie mycie podlogi. Kupilam parasol i stope obciazajaca ale przywiezli mi bez takiej rury do ktorej sie montuje rure od parasola. O obi jednak zawsze bede miec nienajlepsza opinie. Mam stolik z siedzeniami drewniany dla dzieci z paraseolem malym i chce kupic wodny stol, gdzie czesc miejsca jest na piasek i czesc na wode. Dwa dni w tygodniu bedziemy wychodzic na spacer. Nie chce jezdzic winda a z 6 pietra nie zejde sama z wozkiem malym i michalkiem, a moj maz nie ma czasu w tygodniu na takie akcje.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly jeszcze nie chodzi. Myslalam ze wczesniej zacznie chodzic od Michalka, ktory po raz pierwszy przeszedl przez caly pokoj i zatrzymal sie bez podtrzymywania czy siadania jak mial 14 miesiecy. Maly stanie nez trzymanki zrobi krok i kuca, czasem przejdzie w bliskiej odleglosci do czegos i tez da krok, ale jakby nie ma odwagi by ruszyc chyba. Czasem go trzymam za bluzke i on idzie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi my robiliśmy nimenrix, bez żadnych dolegliwości się obyło. Muszę też zadzwonic do przychodni, przepisalam Filipa do swojej w międzyczasie. Ciekawa czy stara przychodnia przesłała kartę szczepien.

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Daffi my robiliśmy nimenrix, bez żadnych dolegliwości się obyło. Muszę też zadzwonic do przychodni, przepisalam Filipa do swojej w międzyczasie. Ciekawa czy stara przychodnia przesłała kartę szczepien.
    My mamy jeszcze cyrk.. zawsze po szczepieniu maly duzo jeczy ciągle chce na rece i nie umie sie odnalezc.. a zasypianie zrobilo sie okropne. Dzis inny patent zasypiania zastosowałam i odpukac obylo sie bez codziennych dramatow..

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

tak mi przykro ze to forum umiera....

moze da sie jakos odratowac? :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda. Bo tutaj fajniej sie rozmawia niz na fb.

Bubek lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy maja juz Wasze dzieci zarosniete ciemiaczka?

• Bubek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze moja nie, ciagle takie mieciutkie az mi sie nogi uginaja

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninie między 8 a 9 miesiącem zaroslo

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo neurolog kazal nam przyjsc jeszcze na kontrole wlasnie z powodu nie zarosnietego ciemiaczka...ma dosyc duza dziure ale podobno mam sie nie martwic

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam. Ale ostatnio mam mega doła, więc się nie udzielam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia co się dzieje?

Stresant to spokojnie poczekajcie do wizyty. Są u Was normalnie czy zawiesili?

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - jakis powod konkretny czy tak ogolnie masz zly czas?

Moja jakiejs dziury nie ma, ale mam wrazenie ze to jakies takie miekkie

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie poprostu mam doła.
    Jakbym chciała opisać, to czasu by brakło

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam, ale nie miałam nic w sumie do dodania, więc nie pisałam.

Stresant - u nas jeszcze czuć takie malutkie wgłębienie.

My jeździmy na rowerach, bardzo dużo spacerujemy, zdarza się, że nie ma nas 6 godzin i więcej z przerwą na obiad.
    Jesteśmy w trakcie kupowania działki rekreacyjnej i jesteśmy bardzo zapaleni na uprawę własnego ogródka.
    Dietę trzymam tak na 80%, zeszło 3kg. Jeszcze 10 do wymarzonej :P
    Złożyłam papiery do żłobka na 3 godziny dziennie. Wątpię, żebyśmy się dostali więc nie wiążę jakiś planów.
    Myślimy o wyjeździe nad jezioro Sławskie w najbliższych miesiącach.
    Ignaś jest w domu nieznośny, wózek pasuje tylko na chwilę. Nosimy go, prowadzamy i wozimy na rowerze. Na rowerze zdarza mi się zapomnieć, że mam dziecko.
    Dałam mu dzisiaj ibuprom wreszcie i siedzi ogląda bajkę, żebym mogła zjeść i wypić kawę. I już zaczyna jęczeć...

Tunia - to pisz. Czasem samo ubranie problemów w myśli i później w słowa pomaga nam się z nimi uporać. Przytulam :*

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia teraz trudny czas dla kazdego jest 😚

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pochlonieci jestesmy spedzaniem czasu na powietrzu po tak dlugim czasie zamknięcia. Caly czas robimy podworko.. ta sytuacja nas zmobilizowala. Postawiliśmy juz nowe ogrodzenie.. przekopalismy caly teren jeszcze raz kontrolnie powybieramy wszelkie kamyczki i szkla bo sie trafiaja.. i siejemy trawkę. Za 2 tyg bedzie bajecznie. Zostanie nam jeszcze zbudować altankę i posadzic z 2 drzewka owocowe jesienią.. takze lato mamy gdzie spędzić.. jest basen.. trampoliny szukam bo Jula bardzo chce. Wczoraj pierwszego grilla robiliśmy.. byl bardzo deszczowy i burzowy 😂 ale bylo super.
    Filip po szczepieniu wrocil do normy jest grzeczny w dzien.. od 2 tyg mamy przespane cale noce.. spi od 20:00/20:30 do 8:00. Narazie uklada się pomyslnie i oby tak trwalo. U M w pracy troche sie psuje.. chca skorzystać z tarczy antykryzysowej i zrobili im piątki wolne i wynagrodzenie ze 4/5 etatu.. odczujemy boleśnie bo ja tez juz nie mam dochodow a w bezrobociu nie moge sie zarejestrować bo zus zamknięty a potrzebuje zaświadczenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 09:43

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U JB tez nie zrosniete jeszcze. Ale chyba jest mniejsze niz jak ostatnio sprawdzalam. W piatek przychodzi do nas pielegniarka z „upacjenta” pobierac malemu krew. Mial miec jutro wizyte w czd, ale wiadomo odwolali i bedziemy sie konsultowac telefonicznie. Chcialam zrobic badanie przed przerwa majowa by miec wynik na jutro, ale sie okazalo ze trzeba czekac dluzej niz zakladalam. Boje sie wizyty tej pielegniarki, ale musze sprawdzic malemu krew bo oprocz kwasow zolciowych mial anemie. Bedziemy jej pierwszymi pacjentami o 7 rano.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4179 4180 4181 4182 4183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ