X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - tak, ja to wszystko wiem. Przez lata przerobiłam na sobie. Mi pomaga tylko aviomarin. Zdarza mi się zemdleć bez leków. U mnie dieta nic nie zmieniała, ale na przykład zapachy wszelkie w aucie (a wanilia to już koniec) mi pogarszały.
    Zawsze mamy klimę włączona na 19 stopni, wszelkie zapachy wyeliminowane, nawet perfumy nie używam jak wiem że będę jechać dalej.
    Książki i wszelkie ekrany to murowane omdlenie po dłuższej chwili u mnie.

Zmiana tego fotelika pozwoliła nam jechać dłużej niż 15 minut bez płaczu ale okazuje się że po godzinie włącza się rzyganko.
    Więc koniec końców nie jest źle.
    Może to zaklejenie pępka i opaska coś dadzą. Ale dzisiaj nie planujemy dłuższej jazdy. W lipcu jedziemy do zoo, więc wtedy wypróbujemy pewnie opaski.
    Na razie próbna przymiarka bransoletek skończyła się ściągnięciem i próbą konsumpcji 🙆😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak poczuje ze stojącego samochodu waniliowy zapach to mi się robi niedobrze i zbiera mi się ślina w ustach.

W samolocie nie mam żadnych objawów a swego czasu służbowo latałam tydzień w tydzień. Nawet picie wina na pokładzie czy jedzenie słodyczy nie pogarszało mi samopoczucia

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest plus tej sytuacji - mieliśmy dzisiaj jechać do teściowej.
    I nie pojedziemy 😁😁😁

Tysia89, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jesteście zainteresowane to w smyku promocja na kombinezony zimowe primaloft między innymi. Wzięłam Ignasiowi rozmiar większy niż ma teraz.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi stressant, to świetny wynik jak pierwsza nieprzespana noc macie dopiero po roczku..
    Sama myślę czy Kasia będzie też miała po mnie chorobę lokomocyjna, narazie nie było jak się przekonać, bo najdluzsza trasa 30km. Ale w wakacje mamy jechać do zoo to zobaczymy bo to będzie że 100km.....
    Kupiła któraś z Was sandały z emela?? Rzeczywiście są warte swojej ceny?? Jakie rozmiary bralyscie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 14:03

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - my mamy sandały z Emel z zabudowanymi palcami. Mamy rozmiar 20.

Czytam ostatnio o procesie rozwoju chodu u dzieci i natrafiłam na kilka artykułów i opowiadań rodziców że bardzo dużo daje kiedy meble przy których wstaje dziecko są niedaleko od siebie (pół metra).
    U nas najmniejsza odległość to 2m.
    Czy zauważyłyście taką prawidłowość u swoich dzieci? Macie meble blisko siebie?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wg mnie to logiczne, dziecko ma blisko, chętniej się puszcza. Ja w ogóle nie mam w domu za bardzo mebli przy których mogła się uczyć wstawać i chodzić. U moich rodziców za to miała pole do popisu.

Jakie bajki Wasze dzieci lubią najbardziej? Chodzi mi o takie króciutkie żeby w razie "w" moc coś puścić. Nie jestem kompletnie na bieżąco, nie mamy tv więc nie puszczę kanału dla dzieci, muszę coś konkretnie wyszukać na YouTubie.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:

Czytam ostatnio o procesie rozwoju chodu u dzieci i natrafiłam na kilka artykułów i opowiadań rodziców że bardzo dużo daje kiedy meble przy których wstaje dziecko są niedaleko od siebie (pół metra).
    U nas najmniejsza odległość to 2m.
    Czy zauważyłyście taką prawidłowość u swoich dzieci? Macie meble blisko siebie?
    U nas jest sporo rzeczy blisko siebie bo pokoik przez mebelki Filipa zabawki itp zrobil sie nam bardzo maly 😂 ale samodzielne chodzenie odbywa sie i z oddali do przedmiotow.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula wg mnie to logiczne, dziecko ma blisko, chętniej się puszcza. Ja w ogóle nie mam w domu za bardzo mebli przy których mogła się uczyć wstawać i chodzić. U moich rodziców za to miała pole do popisu.

Jakie bajki Wasze dzieci lubią najbardziej? Chodzi mi o takie króciutkie żeby w razie "w" moc coś puścić. Nie jestem kompletnie na bieżąco, nie mamy tv więc nie puszczę kanału dla dzieci, muszę coś konkretnie wyszukać na YouTubie.
    Nasz Filip uwielbia małą Lolę na wsi. Piosenki big bugs band.. on kocha te robaczki. Charlie i cala serie cyferkowa zabawa, kształty i angielski. No i uwielbia cyrk.. tytul to Cyrk przyjechał do miasta. To sa krociutkie bajki. Ale owady robią szał.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

U nas smok edzio i śpiewające brzdące ale włączyłam dziś big Bugs band i jest szal!

Dziewczyny z Wawy! Polecam sady Klemensa koło Rawy! Rewelacja!!!

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

No właśnie dla mnie wydaje się logiczne ale dopiero jak to przeczytałam. Wcześniej w ten sposób nie myślałam.

A bajki - krótkie to Peppa i Masha. Próbowaliśmy rodzinę puffinow i inne "mądre" ale nie zajmowały wcale. Za to Vaiana to jest niesamowity zajmowacz. Jak jestem sama i chce wziąć prysznic to wieczorem włączam i mam kąpiel bez widowni 😁

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie polecacie spraye z filtrem na lato? Zależy mi na sprayu albo czymś z łatwa aplikacją

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Dzięki Paula, my też mamy emele sandały 20 ale wydają mi się takie spore, luźne, stopka "lata" w tym bucie. Zupełnie nie umie w nich Kasia chodzić, nawet ciężko Jej te kilka kroków przy meblach zrobić. Chyba są za duze, są też dosyć szerokie. Nie dość że krzywi tą prawa stopkę to jeszcze zasadza teraz butem o drugiego lub o podłogę.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja przypierzam sie do tego w sztyfcie. Mialam sztyft ochronny na zime z musteli i bardzo wygodnie sie go nakladalo. A u nas pewnie będziemy przede wszystkim smarować twarz więc sztyft by wystarczył. https://lullalove.com/kategoria/kosmetyki/derma-sun-sztyft-sloneczny-spf-50-15-ml

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie na szybko.. robilam dzis sos pieczarkowy i tak mysle teraz czy filip może zjesc pieczarki czy dla niego lepiej je wylawiac z tego sosu i nie dawac jeszcze?

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fasolka ja przypierzam sie do tego w sztyfcie. Mialam sztyft ochronny na zime z musteli i bardzo wygodnie sie go nakladalo. A u nas pewnie będziemy przede wszystkim smarować twarz więc sztyft by wystarczył. https://lullalove.com/kategoria/kosmetyki/derma-sun-sztyft-sloneczny-spf-50-15-ml

Ooo dzięki !! Fajny ten sztyft! Skład jest ok? Nie mogę znaleźć info o nim na srokao....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam pytanie na szybko.. robilam dzis sos pieczarkowy i tak mysle teraz czy filip może zjesc pieczarki czy dla niego lepiej je wylawiac z tego sosu i nie dawac jeszcze?

Może 🤗 Bunio próbował pieczarek

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Może 🤗 Bunio próbował pieczarek
    Smakowaly?? :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dzięki Paula, my też mamy emele sandały 20 ale wydają mi się takie spore, luźne, stopka "lata" w tym bucie. Zupełnie nie umie w nich Kasia chodzić, nawet ciężko Jej te kilka kroków przy meblach zrobić. Chyba są za duze, są też dosyć szerokie. Nie dość że krzywi tą prawa stopkę to jeszcze zasadza teraz butem o drugiego lub o podłogę.
    Mogą być za duże. Nie zakładaj za dużych bo mogą zaszkodzić. Jak dziecko ma za dużo luzu w bucie to często właśnie stopki uciekają do środka. Spróbuj maksymalnie spiąć. A jak nie to trzeba rozmiar mniejsze.

My mierzyliśmy 19 i 20. Ale 19 miał mniej niż 0,5cm do końca. Igs tez ma wąskie stopy i bardzo wąskie pięty. Czytałam na grupach że nieraz dzieci mają tak wąskie stopy że trzeba wiązane buty bo te na rzepy nie zdają egzaminu - nie da się ich bardziej ścisnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 16:12

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Smakowaly?? :)

Jadl 🤣

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4204 4205 4206 4207 4208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ