X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już o ząbkach to i u Młodego pojawiły się górne jedynki. Teraz to będzie już można gryźć bo do tej pory nie dawałam mu jeszcze twardszych rzeczy np. swiezy ogórek no bo jak on miałby go dziąsłami przemielić... teraz już możemy pozwolić sobie na więcej😃

...kuzwa Dziewczyny, coś czuje, ze jeszcze w tym roku wrócimy do Polski!
    Dzisiaj rano nasz dom zostal wystawiony na sprzedaz. Mielismy juz dwie wizyty ogladajacych a reszte musialam przelozyc na inne dni bo maz pojechal do pracy a wole jak jednak jest w domu jak przychodza ogladac.

Jutro mamy juz zabukowany dzien na full, pojutrze 3 wizyty i w weekend 4...
    Co prawda - to, ze ktos oglada wcale nie oznacza, ze zechce kupic, ale i tak jestem w szoku, ze tak szybko to idzie bo co chwila dzwonia do mnie z agencji i pytaja kiedy moga umawiac kolejnych.. Myslalam, ze potrzeba minimum kilku dni zeby ktos sie zainteresowal, a tu bum!

No nie mam teraz czasu rodzic kurka

Paula_90, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - u nas już czwórki i robią spustoszenie w naszym planie dnia, drzemek i spacerów. Trzymam kciuki żeby Malutka poczekała aż wszystko urzadzicie 😁🙃
    Opisz nam trochę jak się czujesz? Malutka często kopie? Masz jakieś objawy typu mdłości czy zgaga? Jak porownujesz jedna ciążę do drugiej?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cos sie dzieje.. o ile ja nie widzę zębów nowych to jednak ciezko zajrzec w paszcze ale zachowanie na klasyczne gdy zeby wychodziły. Jęczy.. budzi sie w nocy z placzem.. dzis z drzemki w dzien także.. a normalnie tak sie nie dzieje. jeszcze troszke i będzie lzej. Jula tez zabkuje😂 wlasnie jest na etapie wypadnięcia dolnej trójki.. juz tak sie rusza ze lada dzien straci.. może i ona przez to ma takie wahania nastroju.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a jak mleczaki wypadają to też boli?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi a jak mleczaki wypadają to też boli?
    Nie ;) nic juz nie boli z relacji Julki. Tylko jak mlodsza była to się panicznie bala tego zgubienia zeba i ze połknie przez sen a znow niteczka wyrwac nie chciala bo tez się bala i byl taki czas trudniejszy. Teraz sama sobie jezykiem lub palcem tego zeba gimnastykuje. Jeden jest na wylocie drugi siedzi ciut mocniej.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te zeby jakos wychodza bez wiekszych dolegliwosci - jedynie sie slini i ciagle gryzie kocyk albo ciagnie smoczka.

A wlasnie dopiero teraz na koncowce zaczela mnie meczyc zgaga, a co do innych dolegliwosci to ogolnie czuje sie calkiem spoko poza tym, ze kolana ledwie daja juz rade dzwigac ten ciezar. Jak bawie sie z Malym na podlodze i probuje potem wstac do pozycji stojacej to czuje jakbym wstawala ze 100kg sztanga... no plecy i kolana wysiadaja. Na bank potrzebuje teraz porzadnie dlugiej przerwy od ciazy bo to jednak duze obciazenie dla organizmu. Musze podreperowac zdrowie😉

Paula_90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - to życzę żeby Córcia była taki aniołek żebyś sobie mogła faktycznie to zdrowie reperować. Trochę nie mogę się doczekać aż wstawisz nam fotkę. Sama bym już chciała czekać na drugie ale póki co jeszcze parę rzeczy nas blokuje 🙄

My spacerujemy po mieście. Jest gorąco i wilgotno jak w tropikach. Na szczęście jeszcze jest trochę wiatru.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czwórki też dają popalić ale to pojedyncze dni raczej. Musieliśmy ze dwa dni temu pedicetamol podać bo nic nid pogalo. Biedny byl głodny ale jak próbował jeść to zaraz płakał. Jak tylko lek zadziałał to uśmiech na ustach i zjadł śniadanie.
    Paula pewnie, dam znać jak zaliczymy wizytę.
    Chce być mamą super ze jest takie zainteresowanie, oby przerodziło się w jakąś konkretną ofertę.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy juz 4 kupujacych😉 trzech zlozylo oferte rownowarta cenie jaka byla w ogloszeniu a jeden zaoferowal troche wiecej. Teraz sie beda licytowac, a my w miedzyczasie mamy jeszcze 22 osoby umowione na ogladanie. Dzwonila babka z agencji i nie umawia juz wiecej osob jesli nie sa w stanie zaoferowac wiecej niz cena wyjsciowa.

Takze Dziewczyny - rodze, wyrabiamy Malej paszport i wracamy do Polski😉

Sansivieria, Fasolka77, Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale extra chce być mamą 🤩. Niech licytują jak najwięcej.

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama niech wylicytują kupę kasy.
    Podziwiam Cię. Dwoje dzieciaków i wyprawa z całym bagażem do Polski.
    A tutaj macie gdzie mieszkać?
    Nie pamiętam Wy macie już dom w Polsce, czy dopiero będziecie budować?

Życzę duuuużo szczęscia. ❤️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, skoro cieszy Cię taki obrót spraw to super, świetnie że zjezdzacie do Polski!

U nas dolne czwórki już wyszły tylko muszą podrosnac, a u góry idzie jedna trójka...no i daje nam to popalić w dzień i w nocy...

age.png
    age.png

Wysłany: 11 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny😉 cieszę się bardzo, ale nie wiem właśnie jak to wszystko ogarnę. Nie spodziewałam się aż tak szybkiego obrotu sprawy. Myśleliśmy, ze będzie potrzeba minimum miesiąca na znalezienie chętnych + ok 6 tygodni na te wszystkie sprawy papierkowe a dopiero teraz do mnie dotarło, ze jak sprzedamy dom to będziemy przecież mieli noworodka w domu i jak tu jechać do Polski tyle kilometrów z takim maleństwem...

Nie wiem jeszcze jak to ugryźć. Jutro zadzwonię z rana do agencji i wyjaśnię, ze my jednak nie możemy się od razu wyprowadzić bo musimy wyrobić akt urodzenia Małej, potem paszport itd.
    Nasze rzeczy i meble wyślemy ciezarowka, a my bedziemy wracać autem z przyczepa kempingowa wiec bedzie można chociaż śmiało rozłożyć podróż na kilka dni. Będzie można normalnie się wyspać, wykapać, ugotować obiad i położyć dzieci spać w łóżeczkach wiec mam nadzieje, ze nie zrobimy taka podróżą krzywdy Małej.....

Co za szalony rok! Chyba nie zasnę. Czytam internety i zapisuje sobie właśnie co musimy załatwić przed wyjazdem. Szaleństwo

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 11 czerwca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia mamy w Polsce dom, ale nie wykończony. Minimum 3 miesiące nam zejdzie żeby moc się wprowadzić, ale zatrzymamy się u moich rodziców a moj mąż będzie mógł w tym czasie już na miejscu wszystkiego doglądać

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dzięki Dziewczyny😉 cieszę się bardzo, ale nie wiem właśnie jak to wszystko ogarnę. Nie spodziewałam się aż tak szybkiego obrotu sprawy. Myśleliśmy, ze będzie potrzeba minimum miesiąca na znalezienie chętnych + ok 6 tygodni na te wszystkie sprawy papierkowe a dopiero teraz do mnie dotarło, ze jak sprzedamy dom to będziemy przecież mieli noworodka w domu i jak tu jechać do Polski tyle kilometrów z takim maleństwem...

Nie wiem jeszcze jak to ugryźć. Jutro zadzwonię z rana do agencji i wyjaśnię, ze my jednak nie możemy się od razu wyprowadzić bo musimy wyrobić akt urodzenia Małej, potem paszport itd.
    Nasze rzeczy i meble wyślemy ciezarowka, a my bedziemy wracać autem z przyczepa kempingowa wiec bedzie można chociaż śmiało rozłożyć podróż na kilka dni. Będzie można normalnie się wyspać, wykapać, ugotować obiad i położyć dzieci spać w łóżeczkach wiec mam nadzieje, ze nie zrobimy taka podróżą krzywdy Małej.....

Co za szalony rok! Chyba nie zasnę. Czytam internety i zapisuje sobie właśnie co musimy załatwić przed wyjazdem. Szaleństwo

Gratulacje 😍, wszystko dzieje się po coś! Ja wczoraj sprzedałam mieszkanie w Krakowie 🙈 ceny oszalały mimo korony, sama jestem w szoku, w życiu bym się nie spodziewała takiego obrotu sprawy!
    U nas chyba też jakiś ząb się zaraz pojawi bo Bunio już druga noc obudził się z płaczem i czuję wtedy jakoś dziwny zapach z ust.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - a może jakaś afte ma? Albo pleśniawkę?

Ignas ma specyficzny zapach z buźki. Uwielbiam ten zapach. Kiedyś myślałam że najładniej z buzi pachnie szczeniaczkom, ale jednak Ignas przebija wszystko ❤️

Chcebycmama - im mniejsza będzie Niunia tym lepiej bo nawet nie zauważy że coś jest "inaczej". Dla niej najważniejsze będzie żebyś była obok a czy to będzie na drugim końcu świata czy w przyczepie kempingowej? Nie ważne 😍

Sansi - u sąsiadki z góry idą trójki. I oni dopiero mają Meksyk. Ignasia czwórki to zefirek przy ich tornadzie. Ponoć te trójki najgorsze. Ale po nich już będzie tylko lepiej. Sąsiadka na już czwórki, piątki i te trójki idą i rozpychają całą szczękę.

U nas w sumie bez zmian. Jedyne co to mówi coraz więcej i w sumie nawija już cały dzień. Kazdy kto nas odwiedza i nasze znajome ekspedientki mówią że tak małej gaduły jeszcze nie widzieli.
    Jak się tak zastanowić to on w sumie nie gada tylko jak śpi albo jak go zajmie bajka (wtedy odzywa się tylko raz na jakiś czas). Dalej większość czasu w domu czytamy. Trochę bawi się też autkami.
    No i nadal chodzi tylko z podparciem.

Zwiększył częstotliwość kp i mam noworodka dosłownie. Te czwórki nas sponiewieraja

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dziś ta ważna wizytę u specjalisty od wad twarzo-czaszki. Dostałam prywatny numer do ordynatora z Olsztyna, musimy jechać do niego na konsultacje i on nam jakoś znajdzie miejsce na oddziale bo na razie przez covid nie ma przyjęć oficjalna droga. Już napisałam SMS, czekam na odpowiedź. Jak położymy się do szpitala na ok 7-10 dni to ocenia jakie operacje będą potrzebne. Tam też robią wszystko z uszami więc rekonstrukcje w przyszłości też. Wszystko jest z nfz(ale jak z terminami to nie wiem). W Olsztynie zrobią tomografię, rezonans (teoria że dopiero po 4 roku życia jest bzdurna, Larysz aż się zaśmiał). I mamy się pozbyć smoczka😭😭

f1d9680377.png

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama poradzi sobie na pewno! Z przyczepka to całkiem inny komfort jazdy więc dacie radę. I będziecie mieli co wspominać :)

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu rezonans po 4 roku życia? Maciuś miał zaraz po roczku, pod narkozą...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - a bez tych operacji się nie obejdzie? One mają znacząco podnieść komfort życia?
    Jeśli to konieczne to dobrze że zaczęliście tą drogę bo wnioskując po tym co piszesz to jeszcze trochę przed Wami.
    Nieustająco trzymamy kciuki ❤️ Ninka jest taka zdolna i kochana, mam nadzieję, że cała ta "droga" będzie dla Was łatwiejsza niż się wydaje.
    My też chcemy pozbyć się smoczka, ale cholera... Póki zęby to się wstrzymuje bo to już byłby koniec świata.

‹‹ 4206 4207 4208 4209 4210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ