X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Tunia mamy w Polsce dom, ale nie wykończony. Minimum 3 miesiące nam zejdzie żeby moc się wprowadzić, ale zatrzymamy się u moich rodziców a moj mąż będzie mógł w tym czasie już na miejscu wszystkiego doglądać
    A to super.
    Trzymam kciuki żeby wszystko szło zgodnie z planem.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a czemu rezonans po 4 roku życia? Maciuś miał zaraz po roczku, pod narkozą...
    Właśnie nie wiem, tak audiolog powiedział🤷‍♀️

f1d9680377.png

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie rezonans i tomografia są potrzebne żeby ocenić budowę czaszki, szczęki itd. I wtedy się okaże czy te operacje są potrzebne. Ale na pewno będzie potrzebna rekonstrukcja uszka, a myślę że bez innych też się nie obejdzie. Tu nie chodzi tylko o komfort życia ale o zdrowie, jej kosci prawdopodobnie będą inaczej rosnąć i mogą np nie nadążyć za mózgiem.

Paula_90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula właśnie rezonans i tomografia są potrzebne żeby ocenić budowę czaszki, szczęki itd. I wtedy się okaże czy te operacje są potrzebne. Ale na pewno będzie potrzebna rekonstrukcja uszka, a myślę że bez innych też się nie obejdzie. Tu nie chodzi tylko o komfort życia ale o zdrowie, jej kosci prawdopodobnie będą inaczej rosnąć i mogą np nie nadążyć za mózgiem.
    Rozumiem, nie wiedziałam czym to może grozić.
    A macie już stwierdzenie oficjalne co to za mutacja? Może istnieje jakieś stowarzyszenie gdzie moglibyście się "dopisać" i czerpać z ich doświadczenia (typu: który lekarz najlepszy do czego itd). Wiem że sama też robisz takie rozeznanie, ale tak mi przyszło do głowy i może byłoby to z korzyścią dla Was.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - a jak tam brzuszek Wiktorii? Już wszystko dobrze? To było mleko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Właśnie nie wiem, tak audiolog powiedział🤷‍♀️
    Tak właśnie jest jak lekarze wtrącają się w nie swoją specjalizację 🙄

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha powodzenia wam życzę. Fajnie ze udalo się tą wizytę odbyć. Oby wyniki byly pomyslne i jak najmniej operacji koniecznych. Duzo zdrowia dla Ninki a dla was sily.

Chce byc mama super ze mieszkanie tak pieknie sie chce sprzedac i szybko. Uwazam podobnie jak ktoras napisala ze przeprowadzka z takim maluchem jest duzo latwiejsza niz z dzieckiem przywiązanym juz do swojego miejsca. Nie wiem jak inne kwietniaki ale moj np jak gdzieś pójdziemy to chwile bawi sie ok ale po godzinie jest juz srednio... Czesto jeczy i sam nie wie co chce. Wrocimy do domu i odzyskuje swoje zycie. Nawet drzemki w dzien w domu sa najlepsze. Mysle ze malutka zniesie to lepiej jak wy :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Tunia - a jak tam brzuszek Wiktorii? Już wszystko dobrze? To było mleko?
    Obecnie 2-3 kupy dziennie, czyli u nas normalnie.
    Znów podałam kaszkę na mleku krowim i zobaczę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zmniejszenie potliwości głowy?
    Poprostu leje mi się woda z głowy. Włosy mam całe mokre, wygląda to okropnie.
    Wstyd gdziekolwiek wyjść 😭

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zmniejszenie potliwości głowy?
    Poprostu leje mi się woda z głowy. Włosy mam całe mokre, wygląda to okropnie.
    Wstyd gdziekolwiek wyjść 😭
    To chyba od hormonów tak się dzieje. Bodajże tarczycy. Dobrze byłoby endokrynologa zapytać. Bo doraźnie nie ma chyba nic 🤔

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    To chyba od hormonów tak się dzieje. Bodajże tarczycy. Dobrze byłoby endokrynologa zapytać. Bo doraźnie nie ma chyba nic 🤔
    Robiłam teraz badania i wszystko mam super.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Robiłam teraz badania i wszystko mam super.
    No to nie mam więcej pomysłów ;-) Może Dziewczyny coś doradzą 🤔

Wysłany: 13 czerwca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my już wszystkich mamy pochytanych a teraz w tym Olsztynie to już wszyscy specjaliści na miejscu będą więc luz. Nie mamy nic stwierdzone, wszyscy wiemy jaka to choroba a dopiero gdybyśmy chcieli drugie dziecko to wyniki badań genetycznych miałyby znaczenie. A nam się nie spieszy.

W ten sam dzień zadzwoniła asystentka ordynatora, już na 4 lipca mamy termin do szpitala. Tak to teraz popędziło, ciężko mi to ogarnąć. Na szczęście będę z nią mogła być, a to najważniejsze.

f1d9680377.png

Wysłany: 13 czerwca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu niedoczynność tarczycy wróciła, ale w życiu bym nie uwierzyła po czym to poznam. Po porodzie wyniki miałam oo i endo kazała po roku sprawdzić. Nie zdążyłam bo wpisałam ciemne plamy na kolanach (takie cholerstwo mi się zrobiło ostatnio, doszorowac się tego nie dało). Jakie było moje zdziwienie jak Google mi podpowiedział niedoczynność a wyniki to potwierdziły. Ostatnio chodziłam jak zombi ale jakoś głupia nie skojarzyłam. Więc wracam do leków i mam nadzieję że do żywych.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - mi też się zrobiły takie plamy szorstkie na kolanach i łokciach. Chyba też zrobię wyniki. Zaciekawiłaś mnie tym, poszukam. Ja też zaraz po porodzie miałam bardzo dobre wyniki. W ciąży brałam trochę euthyrox

Wysłany: 13 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Mycha - mi też się zrobiły takie plamy szorstkie na kolanach i łokciach. Chyba też zrobię wyniki. Zaciekawiłaś mnie tym, poszukam. Ja też zaraz po porodzie miałam bardzo dobre wyniki. W ciąży brałam trochę euthyrox
    To sprawdź sobie koniecznie, nigdy bym nie pomyślała że taki objaw łączy się z tarczyca a jednak. Daj znać jak wynik, ciekawa jestem.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z takimi plamami bylam u dermatologa.. mi się robia na łokciach.. tez pierwsze co dostalam zalecenie zbadac tarczycę.. jesli wyniki ok to byc może czesto sie opieram.. dostalam maść robiona w aptece i juz zapomnialam ze mialam ten problem.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

powiedzcie czy to normalne....

mala ma na gorze jedynki i dwojki (ząbki oczywiscie :) ) i potem trojek brak, a niedawno wyczulam dwie 4ki.

Moga tak rosnac? Z przerwa? :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedynki i czworki :)
    Pytalam dentyste mowi ze niestandartwo ale przezyje ...normalnie rosna 1, 2 , 4 a potem dopiero trojki i piatki

Bubek lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek u nas też w tej kolejności. Jak patrzę na kolejność wychodzenia ząbków na różnych stronach to tak właśnie jest.

Bubek lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 4207 4208 4209 4210 4211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ