X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w poradni nadkrzepliwości krwi.
    No tak to się można leczyć. Zero kolejek. Załatwilam wszystko w 0,5h.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas teraz wszyscy w domu i mam już tego dosyć. Nie dość że nie pomagają to jeszcze obiady muszę gotować.
    U mnie z obiadami to samo, i to dwu daniowe 🙈

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    U mnie z obiadami to samo, i to dwu daniowe 🙈
    O nie, u nas dwudaniowy to tylko od święta.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    O nie, u nas dwudaniowy to tylko od święta.
    Robilabym jednodaniowy, ale Franiowi najlepiej zupa podchodzi, wiec musi byc a starsizna sie zupa nie naje 🤨 wiec musi byc drugie.....ale gotuje raz ma dwa dni wiec jeden dzien wolnego mam

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cos sie popsulo... Mały zmniejszył porcje mleka.. i zero obiadow.. jak widzi mnie z obiadem to zamyka oczy i odpycha rekoma. Pomyślałam ze może ma mnie dosc i wyslalam M oraz moja mame.. ale to jednak niechęć do obiadu. Ciekawe co tak nagle.. kasza, owoce jogurty wszystko normalnie tylk obiady blee i mleka mniej.. mam nadzieję ze to zęby..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:03

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas cos sie popsulo... Mały zmniejszył porcje mleka.. i zero obiadow.. jak widzi mnie z obiadem to zamyka oczy i odpycha rekoma. Pomyślałam ze może ma mnie dosc i wyslalam M oraz moja mame.. ale to jednak niechęć do obiadu. Ciekawe co tak nagle.. kasza, owoce jogurty wszystko normalnie tylk obiady blee i mleka mniej.. mam nadzieję ze to zęby..
    A może po szczepieniu MMR.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Robilabym jednodaniowy, ale Franiowi najlepiej zupa podchodzi, wiec musi byc a starsizna sie zupa nie naje 🤨 wiec musi byc drugie.....ale gotuje raz ma dwa dni wiec jeden dzien wolnego mam
    Wiki też woli zupy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A może po szczepieniu MMR.
    Jeszcze sie nie szczepilismy. W czwartek będziemy rejestrować sie na piątek.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki też woli zupy.
    U nas tez zupy tylko lub makaron.. ziemniaki jak zjadl to po chwili zwracal. A na chwile obecna zero obiadow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:43

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

U nas Bunio woli już coś do rączki więc zupa musi być gęsta i sam sobie kawałki wybiera 🤣🤣🤣

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Chyba taki okres mają chłopaki...wczoraj dwa razy proponowałam zupę i zjadł dopiero ze starym jal wrócił z pracy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jeszcze sie nie szczepilismy. W czwartek będziemy rejestrować sie na piątek.
    Jak to z dnia na dzień 😯
    U nas kolejki 3-4tygodnie w normalnych czasach.
    Na ogół szczepię i odrazu rejestruję termin na kolejne szczepienie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki wy budyn dajecie maluchom? Same robicie?

Jak go zrobic na innym mleku?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jak to z dnia na dzień 😯
    U nas kolejki 3-4tygodnie w normalnych czasach.
    Na ogół szczepię i odrazu rejestruję termin na kolejne szczepienie.
    Mam w ksiazeczke wpisaną date przez pediatre. Moja pediatra jest tylko w piątki wiec rejestracja odbywa się dzien przed dlatego nie ma kolejek bo nie mozna zapisywac sie kiedy sie chce a jedynie dzien przed. Obym jutro nie zapomniała 😁

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dziewczyny jaki wy budyn dajecie maluchom? Same robicie?

Jak go zrobic na innym mleku?
    U nas roznie.. z paczki jak na szybko a jak mam wiecej czasu to robie z tego przepisu

https://m.beszamel.se.pl/kremy-i-musy/domowy-budyn-waniliowy-przepis,12948/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 11:59

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam w ksiazeczke wpisaną date przez pediatre. Moja pediatra jest tylko w piątki wiec rejestracja odbywa się dzien przed dlatego nie ma kolejek bo nie mozna zapisywac sie kiedy sie chce a jedynie dzien przed. Obym jutro nie zapomniała 😁
    No a jak jest chętnych więcej niż miejsc?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Chyba taki okres mają chłopaki...wczoraj dwa razy proponowałam zupę i zjadł dopiero ze starym jal wrócił z pracy
    U nas też mniej je, może za gorąco jest ? W sensie w takim upale się nie chce jeść

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No a jak jest chętnych więcej niż miejsc?
    To jak juz zajma miejsca na dany dzien to kazdy dzwoniacy otrzyma informacje ze dziś nie zaszczepi. I albo poluje za tydz do swojego pediatry albo umawia sie do innego.. ja od 8 wisze na telefonie. Teraz w koncu zrobili kolejke dzwoniacych i idzie to jakos sprawniej niz ciagle telefon byl zajęty i zajęty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 17:24

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuje się do grupy "nie jem obiadów bo nie".

Osiwieje...

Przyszedł nam domek dumel. Młody siedzi właśnie i się bawi. Ale widzę że to już resztki energii i zaraz Młody lulu a ja PS4 i Wiedźmin ❤️

Właśnie wystawia policja mandaty u mnie dzieciakom bo siedzą na ławce i chleja na placu szkolnym (i nie mają masek a siedzą jedno przy drugim). Gdyby zrobili miejsca do picia browara pod chmurką to nie musieliby się chować po placach. Ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:33

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Dopisuje się do grupy "nie jem obiadów bo nie".

Osiwieje...

Przyszedł nam domek dumel. Młody siedzi właśnie i się bawi. Ale widzę że to już resztki energii i zaraz Młody lulu a ja PS4 i Wiedźmin ❤️

Właśnie wystawia policja mandaty u mnie dzieciakom bo siedzą na ławce i chleja na placu szkolnym (i nie mają masek a siedzą jedno przy drugim). Gdyby zrobili miejsca do picia browara pod chmurką to nie musieliby się chować po placach. Ehhh
    U nas dzis policja wpadla do netto i mandaty rozdawali ludziom bez maseczki.
    Nawiasem wracajac do koronawirusa.. zrobili panikę ze lekarz z Gorzowa pracujacy w szpitalu w moim mieście ma koronawirusa.. nie pytajcie co sie działo nagle w mieście.. panie z osiedlakow ludzi wyganialy ogolem Panika przez duze P. Okazalo sie ze to falszywy alarm i lekarz pierwszy test mial pozytywny a kolejne 2 negatywne. Mz przepisalo chorego ze statystyk gorzowskich pod nasz powiat i nie usuną go mimo że jest zdrowy bo statystyka musi sie zgadzać 😂😂 takze kazda moze wyciągnąć wniosek ilu takich pacjentow mamy tylko w Polsce..

b2ujp2.png

‹‹ 4209 4210 4211 4212 4213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ