Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Jak gotujecie dla dzieci budyń czy kaszkę, to też na mleku uht?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
U nas budyń to wchodzi jak złoto. Jak mały odstawił mleko nie wiedziałam co ma jesc to zaczęłam kombinowac i budyn jest codziennie.. zje kazdy oprocz czekoladowego. Kisiel tez mu zasmakował
wczoraj zjadl nalesniki z owocami. Od kilku dni codziennie dostaje truskawki.. nasze z ogrodu.. nie zaobserwowalam zadnych zmian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 08:50
-
Chce być mama, fajnie że nawet tego nie odczuliście a żeby są! My każdego zęba odreagowujemy długo, zwłaszcza nocami...
Słuchajcie zauważyłam że Kasia krzywi jedną nozke podczas chodzenia. Prób chodzenia. Zaczęła tak od tygodnia chętniej wstawać żeby Ją prowadzac więc była euforia że chce to robić a moja Siostra tak z boku patrząc od razu to zauważyła. Palce stopy idą do środka.
Komu to radzicie pokazać? Pediatra? Fizjoterapeuta? Czy poczekać jeszcze aż Kasia zacznie więcej chodzić bo narazie to jest bardzo pokraczne. Choć lewa stopa idzie ładnie prosto, widać różnicę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 12:39
-
nick nieaktualnySansi - dziecko ma czas do 6 roku życia do chodzenia idealnie prosto jak dorośli.
Dzieci pół roku od pierwszego samodzielnego kroku dopiero zaczynają zwężać podstawę i ustawiać stopy.
Jeśli problem jest znaczny to bym konsultowała. Jeśli tylko lekko to obserwuj. Jak za pół roku od rozpoczęcia samodzielnego chodzenia nóżki nadal będą tak samo albo gorzej to ortopeda.
Ignas stawia lewa stopę na zewnątrz. Podobno dziewczynki znacznie częściej niż chłopcy właśnie stawiają do środkai to się prostuje samo.
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Sansi ja bym jeszcze poczekała. Wydaje mi się, ze te początkowe kroki to bardziej nauka niż chodzenie - sama mówisz, ze robi to pokracznie😉 jak już opanuje chodzenie to wtedy można będzie ocenić, czy coś jest nie tak. Stopy jeszcze nie do końca wiedza co robić
-
nick nieaktualnyZrobiliśmy piaskownice na balkonie.
Jest szał ❤️❤️❤️
Tylko raz włożył palec z piaskiem do buzi. Wypluł i już nie próbował.
Teraz drzemka. Jak się obudzi to pójdziemy po więcej zabawek do piachu chyba.
No i przełom - pierwszy raz jechałam sama z Ignasiem autem i całą drogę było super. Podróż trwała krótko bo 10 minut w jedną stronę (do mrówki po piasek i piaskownice) i z powrotem. Ale się przełamaliśmy 😍Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sansi jeśli siostra od razu zauważyła że rkzywi jedna nóżkę to ja bym skosultowala z fizjo najlepiej takim który prowadzi terapię stóp. Może to fizjologia a może trzeba coś skorygować a im szybciej zadziałasz tym lepiej bo nie utrwali się zły wzorzec. Filip koslawi jedna stopkę i chociaż wydaje się że tylko troszkę to jesteśmy w trakcie terapii. Najpierw były masaże plus bandaże na noc, teraz ma tejpy założone na stopę. Jak masz możliwość to skosultuj się 🙂.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Bubek wrote:dziewczyny czy ktoras z was ma dzieciaczka uczulonego na mleko i jaja?Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Filip na jaja an pewno a co do mleka to mam wątpliwości ciągle. Muszę w końcu testy zrobić. Jeśli jest też na mleko to objawia się u niego tylko sucha skóra. Apo jajkach od razu czerwony się robi i puchnie.
my bylismy niedawno w centrum alergologii, miala testy skorne (na mleko i jaja mocno zareagowala) + pobrali krew. Reszta wynikow przyjdzie poczta
troche kombinowac trzeba, pije mleko owsiane, kokosowe, sojowe chce podac, nie wyszlo uczulenie jak wyladowala w szpitalu, ale czekam na potwierdzenie z tych ostatnich testow.
Tak zaluje ze nie moze zjesc jajeczniczki czy na twardo, ona tak lubi jesc...Tysia89 lubi tę wiadomość
-
Bubek wrote:dziewczyny czy ktoras z was ma dzieciaczka uczulonego na mleko i jaja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 22:22
-
Daffi wrote:U takich maluchów testy skorne to tez nakluwanie raczki?? Brrr jak ja sobie przypomne moje testy to az mam ciarki na mysl ze one u dzieci wygladaja tak samo.
-
Tysia89 wrote:Ja moich źle nie wspominam, miałam to nakłuwanie na wewnętrznej stronie rąk + jakieś plastry na plecy :o