X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzis dzieci to same niespodzianki zrobily bo Filip wstal o 9.30 :D spal 12.5h 😜😜
    Dzień dziecka uczcili 😍

Daffi lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odzew w sprawie (nie)spania...możliwe że usypiam Ją za wcześnie, bo trzymam się godzin które działały jeszcze 1-2 miesiące temu, a widać Dziecko się zmienia i chce się dłużej bawić! Tyle że ja już nie mam siły ani cierpliwości się bawić kolejną godzinę, począwszy od 6 rano z przerwa 2 godz na sen w południe. To dla siebie i swojego spokojnego wieczoru bym chciała Kasię uspać już o 20:30 I mieć oddech przed tv. Ale widać muszę się pożegnać z wieczorną swobodą bo jak Kasia będzie zadypiala około 21:30 to już mi pozostanie czas na wieczorną toaletę i lulu.
    Dziś więc będziemy się dłużej bawić...
    Zazdroszczę tym z Was, które mają takie "łatwo śpiące" Dzieci!!!

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gotujecie dla dzieci budyń czy kaszkę, to też na mleku uht?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki śpi w nocy ok. 10-11h i w dzień 1-1,5h.
    Pozostały czas szaleje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Budyń muszę zrobić ❤️
    Dziękuję za przypomnienie że to istnieje.
    Będę robić na łaciatym czy innym kartonowym.

A kaszki Ignas ma holle na mm, ale już ich nie chce więc nie robimy 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - Ignas mi teraz zrobił szok bo przespał całą noc (21-6) ale dzień wcześniej spał godzinę w południe i godzinę o 17.

Dotychczas spał mi nawet 5 godzin w dzień i w nocy 19-5.

I wcale tak łatwo nie usypia. Jak nie uśnie w re 20 minut przy piersi na noc to wychodzimy do salonu poczytać jeszcze albo się pobawić.
    W dzień usypia tylko otulony kocem, ze smoczkiem w buzi, na rękach; a ja siedzę i bujam się na piłce gimnastycznej. Czasem śpi sam dwie godziny jak odłożę. A czasem nie da się odłożyć i śpi na rękach te dwie godziny. A ja z telefonem w ręku. Zawsze przygotowuje sobie kawę w termos i jakaś przekąskę bo może się okazać że będę siedzieć przez te dwie godziny na dupie. I tak jest powiedzmy 7 drzemek na 10 😒

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chce byc mama jak sie udala wizyta nad morzem? Macie zdjecia?

Dopiero nadrabiam na forum😉 pojechalismy jednak nad jezioro na piknik. Wzielismy koce, grilla, duzo jedzenia i przelezelismy na trawie caly dzien😉 cudownie. Udalo nam sie znalezc super miejsce, gdzie nie bylo praktycznie ludzi, bo to, co dzieje sie nad teraz morzem to jakas tragedia.... zrezygnowalismy z morza wlasnie ze wzgledu na tlumy. Galerie pozamykane, ogrodki piwne tez a pogoda jest tak cudowna, ze nikt nie chce siedziec w domu i wszyscy na plaze

Maz zrobil mi jedno zdjecie, ale jak je zobaczylam to az sie zleklam tym jaka jestem gruba, wiec niestety nie wstawię. Myślałam, ze lepiej wyglądam😅

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Młodemu się coś przestawiło i wstaje mi teraz codziennie przed 5... no kuzwa za wcześnie dla mnie i musiałam się dzis położyć z nim na drzemkę. Spalismy od 8 do 11. Nie lubie spac jak ma drzemke bo mam potem wrazenie, ze zmarnowalam czas, a mialam przeciez az 3 godziny dla siebie!

A jaki budyn gotujecie dzieciom? Robicie same, czy taki z torebki?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - ja budyń z torebki będę robić. Jak już kupię ;-)

Jeziora mają swój urok. Wolę jeziora od morza.

Ja też mam wrażenie że tracę czas kiedy śpię w dzień (ostatnio spałam w dzień bardzo dawno). Popaprane to jest, bo wiecznie żyje w poczuciu winy że nie robię czegoś "pożytecznego". Wyrzucam sobie po odpoczywaniu albo siedzeniu na kanapie z kawą że przecież mogłam w tym czasie ogarnąć podłogi czy coś.
    Niby próbuje sobie tłumaczyć że odpocząć też trzeba i że to niezdrowo być ciągle na 110% ale mimo to mam z tyłu głowy te durne wyrzuty.
    Mój mąż na ten przykład nie miewa takich rozterek. On się kładzie i leży

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Maz zrobil mi jedno zdjecie, ale jak je zobaczylam to az sie zleklam tym jaka jestem gruba, wiec niestety nie wstawię. Myślałam, ze lepiej wyglądam😅

Nie jesteś gruba tylko w ciąży ❤️

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mam akurat budyn waniliowy i smietankowy w szafce, jak Mlody wstanie to sobie zjemy bo jeszcze mu nie dawalam.

Ja mam taki charakter, ze wlasnie nie potrafie odpoczac jak wiem, ze mam cos do zrobienia. A do zrobienia jest cos zawsze... tez chcialabym wyluzowac, no ale kuzwa nie moge. Maz twierdzi, ze mam jakies lekkie zaburzenia psychiczne... no bo nie dosc, ze sama nie siade to i jego musztruje i jak na chwile sobie klapnie to caly zestresowany nasluchuje, czy ja nie ide bo wie, ze zaraz bedzie zjebka, ze czego on siedzi jak pranie w koszu czeka😅
    Próbuje z tym walczyć bo to naprawdę męczące.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - ja mam podobną psychozę. Nie pamiętam kiedy ostatnio medytowalam albo po prostu siedziałam.
    A bo pranie, a bo naczynia, a zabawki ułożyć trzebaby, ciuchy przeglądnąć.
    A najgorsze jest to że raz: tak naprawdę świat by się nie zawalił gdyby to poczekało a dwa: sama dorabiam sobie roboty (układanie książek seriami i alfabetycznie kiedy Igs podchodzi do szafki i jednym ruchem ręki rozwala wszystko).

Połowy z tych rzeczy które robię w kółko mogłabym nie robić, bo i tak jest za 5 minut to samo.

A staremu też się obrywa. Szlag mnie trafia że on nie widzi ile jest roboty.
    Żyje w przeświadczeniu że ściany, drzwi, okna i lustra myją się same. Naczynia myje kiedy wychodzą z kuchni a podłogi odkurza jak mu chrzęści pod stopami.
    No ale to ponoć wszystkie chłopy podobnie więc po prostu się z tym na ogół godzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też wstąpię po budyń. Igs jeszcze śpi ale jak wstanie to pójdziemy z psem i do żabki po budyń. Narobiłyście mi smaka 😁

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tak.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Ja chyba też wstąpię po budyń. Igs jeszcze śpi ale jak wstanie to pójdziemy z psem i do żabki po budyń. Narobiłyście mi smaka 😁
    My jak nie mamy na szybko to robimy wlasny budyń.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A Młodemu się coś przestawiło i wstaje mi teraz codziennie przed 5... no kuzwa za wcześnie dla mnie i musiałam się dzis położyć z nim na drzemkę. Spalismy od 8 do 11. Nie lubie spac jak ma drzemke bo mam potem wrazenie, ze zmarnowalam czas, a mialam przeciez az 3 godziny dla siebie!

A jaki budyn gotujecie dzieciom? Robicie same, czy taki z torebki?

Ja robię sama w thermomixie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam. Przepyszny 😁
    Ignas zjadł ze smakiem.
    Mieliśmy smak śmietankowy z białą czekoladą, dałam połowę cukru z tego co w przepisie a i tak był słodki wściekle.

Muszę spróbować zrobić sama.

Dzięki Tunia za pobudzenie naszych kubków smakowych do tej zachcianki 😍😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak w ciąży robiłyśmy jogoletki?

😁😁😁

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie po 5 godz. Na dobe a i tak nie nadazam teraz jeszcze mi ogrod doszedl do ogarniecia bo w zimie byl spokoj, a chwasty rosnia jak tu wyplewie to na drugim koncu moge zaczynac
    A jeszcze zaczelam szyc i wlasciwie na swoje hobby to mam czas tylko wieczorami jak maly spi
    Teraz mamy ekipe na plot i codziennie obiad dla 8 osob 🙈🙈🙈 to wole 100 razy sprztac niz raz gotowac no ale co zrobic 🙄

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Pamietacie jak w ciąży robiłyśmy jogoletki?

😁😁😁

O cholerka... Zrobie jutro Buniowi! Mogą dzieci jeść galaretkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4201 4202 4203 4204 4205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ