X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzis dzieci to same niespodzianki zrobily bo Filip wstal o 9.30 :D spal 12.5h 😜😜
    Dzień dziecka uczcili 😍

Daffi lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odzew w sprawie (nie)spania...możliwe że usypiam Ją za wcześnie, bo trzymam się godzin które działały jeszcze 1-2 miesiące temu, a widać Dziecko się zmienia i chce się dłużej bawić! Tyle że ja już nie mam siły ani cierpliwości się bawić kolejną godzinę, począwszy od 6 rano z przerwa 2 godz na sen w południe. To dla siebie i swojego spokojnego wieczoru bym chciała Kasię uspać już o 20:30 I mieć oddech przed tv. Ale widać muszę się pożegnać z wieczorną swobodą bo jak Kasia będzie zadypiala około 21:30 to już mi pozostanie czas na wieczorną toaletę i lulu.
    Dziś więc będziemy się dłużej bawić...
    Zazdroszczę tym z Was, które mają takie "łatwo śpiące" Dzieci!!!

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gotujecie dla dzieci budyń czy kaszkę, to też na mleku uht?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki śpi w nocy ok. 10-11h i w dzień 1-1,5h.
    Pozostały czas szaleje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Budyń muszę zrobić ❤️
    Dziękuję za przypomnienie że to istnieje.
    Będę robić na łaciatym czy innym kartonowym.

A kaszki Ignas ma holle na mm, ale już ich nie chce więc nie robimy 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - Ignas mi teraz zrobił szok bo przespał całą noc (21-6) ale dzień wcześniej spał godzinę w południe i godzinę o 17.

Dotychczas spał mi nawet 5 godzin w dzień i w nocy 19-5.

I wcale tak łatwo nie usypia. Jak nie uśnie w re 20 minut przy piersi na noc to wychodzimy do salonu poczytać jeszcze albo się pobawić.
    W dzień usypia tylko otulony kocem, ze smoczkiem w buzi, na rękach; a ja siedzę i bujam się na piłce gimnastycznej. Czasem śpi sam dwie godziny jak odłożę. A czasem nie da się odłożyć i śpi na rękach te dwie godziny. A ja z telefonem w ręku. Zawsze przygotowuje sobie kawę w termos i jakaś przekąskę bo może się okazać że będę siedzieć przez te dwie godziny na dupie. I tak jest powiedzmy 7 drzemek na 10 😒

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chce byc mama jak sie udala wizyta nad morzem? Macie zdjecia?

Dopiero nadrabiam na forum😉 pojechalismy jednak nad jezioro na piknik. Wzielismy koce, grilla, duzo jedzenia i przelezelismy na trawie caly dzien😉 cudownie. Udalo nam sie znalezc super miejsce, gdzie nie bylo praktycznie ludzi, bo to, co dzieje sie nad teraz morzem to jakas tragedia.... zrezygnowalismy z morza wlasnie ze wzgledu na tlumy. Galerie pozamykane, ogrodki piwne tez a pogoda jest tak cudowna, ze nikt nie chce siedziec w domu i wszyscy na plaze

Maz zrobil mi jedno zdjecie, ale jak je zobaczylam to az sie zleklam tym jaka jestem gruba, wiec niestety nie wstawię. Myślałam, ze lepiej wyglądam😅

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Młodemu się coś przestawiło i wstaje mi teraz codziennie przed 5... no kuzwa za wcześnie dla mnie i musiałam się dzis położyć z nim na drzemkę. Spalismy od 8 do 11. Nie lubie spac jak ma drzemke bo mam potem wrazenie, ze zmarnowalam czas, a mialam przeciez az 3 godziny dla siebie!

A jaki budyn gotujecie dzieciom? Robicie same, czy taki z torebki?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - ja budyń z torebki będę robić. Jak już kupię ;-)

Jeziora mają swój urok. Wolę jeziora od morza.

Ja też mam wrażenie że tracę czas kiedy śpię w dzień (ostatnio spałam w dzień bardzo dawno). Popaprane to jest, bo wiecznie żyje w poczuciu winy że nie robię czegoś "pożytecznego". Wyrzucam sobie po odpoczywaniu albo siedzeniu na kanapie z kawą że przecież mogłam w tym czasie ogarnąć podłogi czy coś.
    Niby próbuje sobie tłumaczyć że odpocząć też trzeba i że to niezdrowo być ciągle na 110% ale mimo to mam z tyłu głowy te durne wyrzuty.
    Mój mąż na ten przykład nie miewa takich rozterek. On się kładzie i leży

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Maz zrobil mi jedno zdjecie, ale jak je zobaczylam to az sie zleklam tym jaka jestem gruba, wiec niestety nie wstawię. Myślałam, ze lepiej wyglądam😅

Nie jesteś gruba tylko w ciąży ❤️

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mam akurat budyn waniliowy i smietankowy w szafce, jak Mlody wstanie to sobie zjemy bo jeszcze mu nie dawalam.

Ja mam taki charakter, ze wlasnie nie potrafie odpoczac jak wiem, ze mam cos do zrobienia. A do zrobienia jest cos zawsze... tez chcialabym wyluzowac, no ale kuzwa nie moge. Maz twierdzi, ze mam jakies lekkie zaburzenia psychiczne... no bo nie dosc, ze sama nie siade to i jego musztruje i jak na chwile sobie klapnie to caly zestresowany nasluchuje, czy ja nie ide bo wie, ze zaraz bedzie zjebka, ze czego on siedzi jak pranie w koszu czeka😅
    Próbuje z tym walczyć bo to naprawdę męczące.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - ja mam podobną psychozę. Nie pamiętam kiedy ostatnio medytowalam albo po prostu siedziałam.
    A bo pranie, a bo naczynia, a zabawki ułożyć trzebaby, ciuchy przeglądnąć.
    A najgorsze jest to że raz: tak naprawdę świat by się nie zawalił gdyby to poczekało a dwa: sama dorabiam sobie roboty (układanie książek seriami i alfabetycznie kiedy Igs podchodzi do szafki i jednym ruchem ręki rozwala wszystko).

Połowy z tych rzeczy które robię w kółko mogłabym nie robić, bo i tak jest za 5 minut to samo.

A staremu też się obrywa. Szlag mnie trafia że on nie widzi ile jest roboty.
    Żyje w przeświadczeniu że ściany, drzwi, okna i lustra myją się same. Naczynia myje kiedy wychodzą z kuchni a podłogi odkurza jak mu chrzęści pod stopami.
    No ale to ponoć wszystkie chłopy podobnie więc po prostu się z tym na ogół godzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też wstąpię po budyń. Igs jeszcze śpi ale jak wstanie to pójdziemy z psem i do żabki po budyń. Narobiłyście mi smaka 😁

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tak.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Ja chyba też wstąpię po budyń. Igs jeszcze śpi ale jak wstanie to pójdziemy z psem i do żabki po budyń. Narobiłyście mi smaka 😁
    My jak nie mamy na szybko to robimy wlasny budyń.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A Młodemu się coś przestawiło i wstaje mi teraz codziennie przed 5... no kuzwa za wcześnie dla mnie i musiałam się dzis położyć z nim na drzemkę. Spalismy od 8 do 11. Nie lubie spac jak ma drzemke bo mam potem wrazenie, ze zmarnowalam czas, a mialam przeciez az 3 godziny dla siebie!

A jaki budyn gotujecie dzieciom? Robicie same, czy taki z torebki?

Ja robię sama w thermomixie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam. Przepyszny 😁
    Ignas zjadł ze smakiem.
    Mieliśmy smak śmietankowy z białą czekoladą, dałam połowę cukru z tego co w przepisie a i tak był słodki wściekle.

Muszę spróbować zrobić sama.

Dzięki Tunia za pobudzenie naszych kubków smakowych do tej zachcianki 😍😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak w ciąży robiłyśmy jogoletki?

😁😁😁

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie po 5 godz. Na dobe a i tak nie nadazam teraz jeszcze mi ogrod doszedl do ogarniecia bo w zimie byl spokoj, a chwasty rosnia jak tu wyplewie to na drugim koncu moge zaczynac
    A jeszcze zaczelam szyc i wlasciwie na swoje hobby to mam czas tylko wieczorami jak maly spi
    Teraz mamy ekipe na plot i codziennie obiad dla 8 osob 🙈🙈🙈 to wole 100 razy sprztac niz raz gotowac no ale co zrobic 🙄

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Pamietacie jak w ciąży robiłyśmy jogoletki?

😁😁😁

O cholerka... Zrobie jutro Buniowi! Mogą dzieci jeść galaretkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4201 4202 4203 4204 4205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ