X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie Paula, samo sie zrobilo! Nam się już zdarzają noce bez cycka, np 2 na tydzień. Do usypiania się nie obejdzie. Ale jest już postęp, powoli coraz mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:58

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - u nas dość szybko się zredukowało. Jakbym miała więcej niż raz na dobę to nie wiem jak bym dała radę 🤷

Sansi - ja też myślałam że do wieczornego spania się nie obejdzie i już z miesiąc temu próbowałam odstawić ale po jednym wieczorze zrezygnowałam. A teraz po prostu nie dałam, tuliłam i śpiewałam kołysanki i padł. Ale mówię - u nas prawie samo się ostatecznie zrobiło. Ja w sumie nie wierzyłam że się uda 😉
    Teraz usypia ze smoczkiem, ale bez cycka. Za parę tygodni będę próbować odstawić smoczka. I tu myślę że będzie hardcore

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Niedlugo bede urzadzac dom i zaczynam sie rozgladac za meblami.

Powiedzcie- gdzie szukac mebli? Chodzi mi o takie meble “wow” - nie zadne Agata meble, czy Ikea. Przeszlam sie wczoraj po sklepach i tam wszedzie jest to samo, a ja szukam czegos unikatowego i oryginalnego. Poszukuje wszystkiego - naroznik, stol, krzesla, lampy, fotel itp.

W UK takim sklepem byl Home Sense i TK Maxx ale nie wiem gdzie mam udac sie tutaj w Polsce...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 15:14

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Niedlugo bede urzadzac dom i zaczynam sie rozgladac za meblami.

Powiedzcie- gdzie szukac mebli? Chodzi mi o takie meble “wow” - nie zadne Agata meble, czy Ikea. Przeszlam sie wczoraj po sklepach i tam wszedzie jest to samo, a ja szukam czegos unikatowego i oryginalnego. Poszukuje wszystkiego - naroznik, stol, krzesla, lampy, fotel itp.

W UK takim sklepem byl Home Sense i TK Maxx ale nie wiem gdzie mam udac sie tutaj w Polsce...?

Meble Kler? 🤔

Wysłany: 15 września 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Meble Kler? 🤔

Kuzwa ale drogo😆 wlasnie sprawdzam - jedno krzeslo 1500zl. Jednak szukam czegos tanszego🙈

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kuzwa ale drogo😆 wlasnie sprawdzam - jedno krzeslo 1500zl. Jednak szukam czegos tanszego🙈
    A może vox? Albo forte?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą w pl też TK maxx. A w internecie zobacz sobie sfmeble.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 16 września 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, już sprawdzam te, o których piszecie😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Mamutek Nowa

Wysłany: 16 września 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    drugie ok tylko całe białe.. te dodatki szare mi się nie podobaja
    Ja bym wybrała na Twoim miejscu łóżeczko Woodies. Sama mam łóżeczko tej marki i jestem bardzo zadowolona. Co z tego, że łóżeczko tańsze, jak nie wiadomo czy jakościowo nie będzie gorsze. Wiadomo czy takie łóżeczko jest atestowane i bezpieczne? Ja zdecydowałam się na Woodies bo łóżeczka spełniają odpowiednie atesty bezpieczeństwa więc wolę dopłacić troszeczkę (przecież one też są w bardzo niskiej cenie) niż potem martwić się, czy moje dziecko będzie bezpieczne. Poza tym też można dokupić do niego szufladę i przekształcić w tapczanik więc wybór jest prosty. Dziewczyny zamiast tak patrzeć na cenę to błagam sprawdzajcie najpierw czy łóżeczko jest atestowane...przecież tu chodzi o bezpieczeństwo Maleństwa :( No i ostatnia sprawa, te z Woodies są po prostu według mnie ładniejsze :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamutek wrote:
    Ja bym wybrała na Twoim miejscu łóżeczko Woodies. Sama mam łóżeczko tej marki i jestem bardzo zadowolona. Co z tego, że łóżeczko tańsze, jak nie wiadomo czy jakościowo nie będzie gorsze. Wiadomo czy takie łóżeczko jest atestowane i bezpieczne? Ja zdecydowałam się na Woodies bo łóżeczka spełniają odpowiednie atesty bezpieczeństwa więc wolę dopłacić troszeczkę (przecież one też są w bardzo niskiej cenie) niż potem martwić się, czy moje dziecko będzie bezpieczne. Poza tym też można dokupić do niego szufladę i przekształcić w tapczanik więc wybór jest prosty. Dziewczyny zamiast tak patrzeć na cenę to błagam sprawdzajcie najpierw czy łóżeczko jest atestowane...przecież tu chodzi o bezpieczeństwo Maleństwa :( No i ostatnia sprawa, te z Woodies są po prostu według mnie ładniejsze :)
    Myslalam ze cos przegapiłam.. przeszukalam forum i to odpowiedź na posta fasolki ze stycznia 2019r jeszcze przed naszymi porodami.. niezle sie ktos pofatygowal odpowiedzieć po 1.5roku 😁
    3 posty i w każdym łóżeczko woodies.. jakas reklama?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 22:55

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i to bardzo kiepska 😂😂😂. A szkoda bo ja mam łóżeczko woodies i jest naprawdę fajne 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 23:22

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Daffi i to bardzo kiepska 😂😂😂. A szkoda bo ja mam łóżeczko woodies i jest naprawdę fajne 😉.
    Ja nawet nie wiedzialam o jego istnieniu.. i dopiero wczoraj widziałam ze byl temat poruszony. Moze nie zwracałam uwagi bo wiedzialam ze u mnie tylko w gre wchodzi turystyczne. 😂 Swoją drogą nie zwrocilam uwagi czy moje ma atest..

Laski mlody dorwal bepanthen i troche zjadl.. mam sie bac?

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamutek wrote:

Yyy cos mnie ominelo? Szukam łóżeczka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nawet nie wiedzialam o jego istnieniu.. i dopiero wczoraj widziałam ze byl temat poruszony. Moze nie zwracałam uwagi bo wiedzialam ze u mnie tylko w gre wchodzi turystyczne. 😂 Swoją drogą nie zwrocilam uwagi czy moje ma atest..

Laski mlody dorwal bepanthen i troche zjadl.. mam sie bac?

Nie ;) Bunio tez pojadl i zyje ;)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nie ;) Bunio tez pojadl i zyje ;)
    Nie wiem czy to wina bepanthenu ale dwojka byla taka jak na początku gdy byl niemowlakiem...a najlepsze ze mial nowki body zalozone z napisem Prezes i cale zasral na plecach 🙈🙈 mocza sie wlasnie wstepnie zaprane i mam nadzieje ze się dopiora.😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 23:20

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam mega spadek nastroju. Poryczalam się jak dziecko... Przyszło mi do głowy że odebrałam Ignasiowi mleko i w ogóle że jestem wyrodna matka. Pierwszy raz tak o sobie pomyślałam.
    Stary na szczęście stanął na wysokości zadania, dał się wypłakać a na koniec "otrzeźwił" i przywrócił na normalne tory.

I oczywiście poczytałam sobie ;-) - takie spadki nastroju aż do depresji są możliwe i w pewnym zakresie normalne po zakończeniu kp. Spada poziom oksytocyny i stąd takie stany.
    Czyli to normalne. Ale było strasznie. Byłam o krok od przerwania odstawienia. Gdyby wtedy Ignas się obudził i powiedział cycy to by dostał.

Spał cała noc. Usnął po 19 i spał do 7. Obudził się raz, przytulił i usnął dalej.
    A mi się śniło że spadł ze schodów. Zerwałam się przed 7 na równe nogi, opuchnięta od wczorajszego płaczu i rozstrzęsiona po tym koszmarze.

Właśnie wyjęłam soczewki, przykładam lód i czekam aż mi zejdzie bo wyglądam jak Terlecki

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boze Paula ale sie porównałas 😂😂
    Ciężko mi mowic o odstawieniu bo nie doswiaczylam tego ale podchodzę na chlodno.. chwile mi żal a potem nie rozmyślam juz w danhm temacie. Masz zdrowe szczesliwe dziecko.. spi cala noc. W dzien otrzymuje jedzenie i jest radosnym chłopcem. Znajdz pozytywy odstawienia i będzie Ci na pewno łatwiej.

Paula_90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi vanish daje rade😁

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi vanish daje rade😁
    Dzieki na pewno kupię. Na szczescie moja akcja z magicznym mydelkiem i 2 godzinne pranie na pierwszy rzut oka po wyjeciu z pralki pokazały ze body bez sladu. Zobacze jeszcze jutro jak wyschna.. mogl kazde inne nowe tak zalatwic ale nie Prezesowe 😂😂😂

A co u was slychac??

b2ujp2.png

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzieki na pewno kupię. Na szczescie moja akcja z magicznym mydelkiem i 2 godzinne pranie na pierwszy rzut oka po wyjeciu z pralki pokazały ze body bez sladu. Zobacze jeszcze jutro jak wyschna.. mogl kazde inne nowe tak zalatwic ale nie Prezesowe 😂😂😂

A co u was slychac??
    Nie wiem co ja zrobię bez słońca :o wszystkie plamy jak wybielaczem schodziły pięknie na słońcu ;(

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
‹‹ 4230 4231 4232 4233 4234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ