X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Bratanek jak przychodzil ze zlobka to mowil "dzisiaj nawet w kacie stalem, bo bylem niegrzeczny " 😁 takze zapewne rozne metody i narzedzia sa stosowane na dzieciach 😀
    Ja tez mialam kare w przedszkolu niesluszna i wspominam ja do dzis strasznie. Siedzialam na sniadaniu z chłopakami a oni rozrabiali k do kąta postawieni byli wszyscy. Pamietam jak stalam i płakałam.
    Albo była zasada ze za kare siedzac na krzesełku trzeba było rece zaplesc do tylu za oparcie krzesla i tak siedziec.

Ja skladam papiery do zlobka. Pojade w poniedziałek po zaświadczenie z urzędu pracy o tym ze mam status osoby bezrobotnej na zasilku aktywnie szukajacej pracy i działam. Szanse sa male ale kto wie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Bratanek jak przychodzil ze zlobka to mowil "dzisiaj nawet w kacie stalem, bo bylem niegrzeczny " 😁 takze zapewne rozne metody i narzedzia sa stosowane na dzieciach 😀
    Haha niepokojące jest to słowo "nawet" 😁
    Jak już dziecko coś potrafi powiedzieć to lepiej, ewentualnie może się poskarżyć. A rodzicom dzieci zdrowych czasami ciężko sobie wyobrazić jak niektóre dzieci potrafią być zaburzone, pozostawione same sobie. A panie ze żłobka i przedszkola rzucone na zer

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja właśnie znalazłam żłobek gdzie oferują mini pakiet, na 4h. U nas nie ma dofinansowań do żłobków więc na pełno zakresowy nie byłoby nas stać, zwłaszcza że na razie nie ma potrzeby żeby szła tam na cały dzień. Ale na taką opcję się chyba zdecydujemy, też muszę odpocząć.

Fasolka pewnie ze krzyczą,jak jest niegrzeczny to co mają zrobić?😁

O nieeeee....moj biedny BUnio... ;).. panie mowia, ze oklada dzieci zabawkami i im je zabiera...ale jest najmłodszy w grupie to musi sobie jakos radzic :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genów nie oszuka, nie da sobie w kasze dmuchać :P

Fasolka77, Tysia89, malutka_mycha, stresant, Daffi lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 synek! 😎

stresant, Sansivieria, Tysia89, chce_byc_mama, Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    4 synek! 😎

aleś mnie zaskoczyła!!!! :) Gratulacje!

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    4 synek! 😎
    Juuupiii 🤩 no i super

Poza tym wszystko ok ? Jak samopoczucie?

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mdłości minęły, spać mi się chce, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze jak na to ile biegam przy tych Szogunach :P

stresant, Daffi lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    4 synek! 😎

Czyli królowa pozostanie tylko jedna😃 ogromne gratulacje! Szczerze Cię podziwiam - mi z moja dwójka czasami aż głowa dymi, a u Was zaraz bedzie czwarte😉 Zdradz mi swoj sekret. Masz nerwy ze stali? Rodzisz tylko dzieci nieawanturujace sie?😜 Jak dajesz radę z trójka z tak mała różnica wieku? Pytam poważnie bo my tez planujemy dalej powiększać rodzine, a juz teraz czasami jest tak, ze gdzies sie np. zbieramy i gdy placza oboje naraz to ja biore na rece jedno, maz drugie i ani on się nie może zebrać, ani ja.... no a kto wziąłby wtedy to trzecie gdyby było?😳 musi byc ciezko.. kiedy np. gotujesz? Jak to ogarniasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 14:35

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jest pikuś już. zresztą serio łatwiej z 3 niż z 2, a już na pewno z jednym! bo jak uczę się z Bartkiem, to reszta bawi się razem. z dwójką jest trudniej, bo jak zajmujesz się jednym, to drugie nie ma towarzystwa do psocenia ;)

a kiedy coś robię? mój dzień wygląda tak, że wstaje o 6, na szybko myje łeb i suszę, potem budzę ferajnę i schodzimy na dół, robię im śniadanie, oni jedzą a sama się maluję (oczywiście 10 razy przerywam). o 8.30 wychodzimy odprowadzić Bartka, wracamy o 9 do domu i wtedy mam 2 godziny do drzemki Wojtka i Maćka. zazwyczaj wtedy szykuje obiad (na 2 dni), a oni siedzą na blacie w kuchni i mi wyżerają, to co przygotowuje :P
    potem mam 2 godziny luzu, bo śpią. a potem chwilę się pokręcimy i na 15 trzeba lecieć po Bartka... a dalej to już wiadomo obiad, lekcje, zabawa, kąpiel...
    teraz mam luz też, bo od 2 miesięcy mam zmywarkę i serio nie spędzam kilku godzin przy zlewie :P

do wielu rzeczy musiałam się przyzwyczaić np. do bałaganu. ciągle o coś się zabijam na podłodze 😁 ciagle mam w domu hałas (jak znajdę czas to wkleję wieczorem filmiki na fejsa jak to u mnie wygląda). to się tylko wydaje nie do ogarnięcia 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 15:04

stresant lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    4 synek! 😎
    A jednak! Żołnierzyki meza nastawione juz na 1 cel 😂
    Gratulacje kochana 😘😘

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle Espoir ze lepiej miec 4 mężczyzn niż 4 kobiety. Ilez kasy na podpaski, tampony zaoszczędzone 😂😂😂
    Aa jeszcze taka obstawa to ochrona bezpieczeństwa gwarantowana.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    teraz jest pikuś już. zresztą serio łatwiej z 3 niż z 2, a już na pewno z jednym! bo jak uczę się z Bartkiem, to reszta bawi się razem. z dwójką jest trudniej, bo jak zajmujesz się jednym, to drugie nie ma towarzystwa do psocenia ;)

a kiedy coś robię? mój dzień wygląda tak, że wstaje o 6, na szybko myje łeb i suszę, potem budzę ferajnę i schodzimy na dół, robię im śniadanie, oni jedzą a sama się maluję (oczywiście 10 razy przerywam). o 8.30 wychodzimy odprowadzić Bartka, wracamy o 9 do domu i wtedy mam 2 godziny do drzemki Wojtka i Maćka. zazwyczaj wtedy szykuje obiad (na 2 dni), a oni siedzą na blacie w kuchni i mi wyżerają, to co przygotowuje :P
    potem mam 2 godziny luzu, bo śpią. a potem chwilę się pokręcimy i na 15 trzeba lecieć po Bartka... a dalej to już wiadomo obiad, lekcje, zabawa, kąpiel...
    teraz mam luz też, bo od 2 miesięcy mam zmywarkę i serio nie spędzam kilku godzin przy zlewie :P

do wielu rzeczy musiałam się przyzwyczaić np. do bałaganu. ciągle o coś się zabijam na podłodze 😁 ciagle mam w domu hałas (jak znajdę czas to wkleję wieczorem filmiki na fejsa jak to u mnie wygląda). to się tylko wydaje nie do ogarnięcia 🤪
    Swiete slowa co piszesz ☺ ze czym wiecej dzieci tym lepiej bosie soba zajmuja...

Pamietam jak starszaki byly male, to ja siedzialam pilam kawe a oni sie razem bawili, psocili, klocili badz bili 😀
    A teraz 5 min. Nie mam bo Francik ciagle chce zebym siedziala na dywanie i sie z nim bawila...popludniu jak starszaki wracaja do domu to go zabawiaja...ale dopoludnia to jakbym miala 1 dziecko 🙈
    Umeczona, upocona az po pachy
    Gdybym byla zdrowsza to od razu zabieram sie do pracy 😉

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja się tak uparlam na małą różnice wieku, bo ja widzę jej same plusy :P

wiadomo nie zawsze jest kolorowo, ale nawet mając jedno dziecko nie zawsze jest :P

stresant a Ty planujesz jakieś badania i potem myślisz jeszcze nad jedna ciąża? czy tylko gdybasz sobie? 😉

stresant lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak sobie mysle Espoir ze lepiej miec 4 mężczyzn niż 4 kobiety. Ilez kasy na podpaski, tampony zaoszczędzone 😂😂😂
    Aa jeszcze taka obstawa to ochrona bezpieczeństwa gwarantowana.
    No i mniej fochów w domu😁

espoir, stresant, Daffi lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ogromnie gratuluje💗💗

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dlatego ja się tak uparlam na małą różnice wieku, bo ja widzę jej same plusy :P

wiadomo nie zawsze jest kolorowo, ale nawet mając jedno dziecko nie zawsze jest :P

stresant a Ty planujesz jakieś badania i potem myślisz jeszcze nad jedna ciąża? czy tylko gdybasz sobie? 😉
    Ja bym chciala jeszcze jedno dziecko dziecko, ale maz nie chce 🤷‍♀️
    Przyczyny moich poronien sie nigdy nie doszukiwalam, nie badalam... gdybym wiedziala ze wszystko bedzie ok to juz jutro jestem w ciazy 😄 ale jak sobie przypomne ten stres te problemy zle przeplywy hipotrofia wysokie cisnienie wczesniejszy porod...praktycznie cala ciaze przelezalam...to sie zaraz odechciewa 🤔 u mnie kazda urodzona ciaza byla zawsze problemowa, syn wczesniak 2 tyg. Pod respiratorem, z corka zatrucie ciazowe, z Franiem zle przeplywy i zatrucie ciazowe...jak tak czytam co napisalam to Bogu dziekowac ze mam trojke 😊
    No ale pomarzyc o takim malym pachnacym bobasie zawsze mozna 😂

Do tego od pol roku mnie boli jak sikam, ginekolog ok, urolog ok, rodzinny rece rozklada....we wtorek ide do innego urologa, moze jaki madrzejszy bedzie....juz mysle czy mnie to od kregoslupa czasem nie boli 🤔

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja bym chciala jeszcze jedno dziecko dziecko, ale maz nie chce 🤷‍♀️
    Przyczyny moich poronien sie nigdy nie doszukiwalam, nie badalam... gdybym wiedziala ze wszystko bedzie ok to juz jutro jestem w ciazy 😄 ale jak sobie przypomne ten stres te problemy zle przeplywy hipotrofia wysokie cisnienie wczesniejszy porod...praktycznie cala ciaze przelezalam...to sie zaraz odechciewa 🤔 u mnie kazda urodzona ciaza byla zawsze problemowa, syn wczesniak 2 tyg. Pod respiratorem, z corka zatrucie ciazowe, z Franiem zle przeplywy i zatrucie ciazowe...jak tak czytam co napisalam to Bogu dziekowac ze mam trojke 😊
    No ale pomarzyc o takim malym pachnacym bobasie zawsze mozna 😂

Do tego od pol roku mnie boli jak sikam, ginekolog ok, urolog ok, rodzinny rece rozklada....we wtorek ide do innego urologa, moze jaki madrzejszy bedzie....juz mysle czy mnie to od kregoslupa czasem nie boli 🤔

oj to współczuję, ja sporo lat cierpiałam na zapalenia pęcherza. Setki badań łącznie z bolesnym badaniem wziernikowym do pęcherza... w końcu pomogła psychoterapia.
    A badałaś się pod kątek bakterii? Chlamydia, ureaplasma, mykoplasma? One często dają takie dolegliwości...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio dziś kończy 20 miesięcy :)

stresant, Sansivieria, Daffi lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bunio dziś kończy 20 miesięcy :)
    Sto lat dla Bunia 🥳

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 4259 4260 4261 4262 4263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ