X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozna brac pyralgine karmiac piersia? Kiedys tu byla podawana taka strona z lista dozwolonych lekow, poradzcie prosze

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny mozna brac pyralgine karmiac piersia? Kiedys tu byla podawana taka strona z lista dozwolonych lekow, poradzcie prosze

E lactancia czy jakos tak

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pyralgina jest silnym lekiem.
    Z mojej wiedzy nie wolno jej przy karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 19:07

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje, 1 rano zjadlam,bo juz wytrzymac nie moglam...karmie juz tylko 3 raz /24godz. wiec moze nie zaszkodzi.
    Wiecej brac nie bede...moze sie uda calkiem odstawic przez Swieta...wtedy sie nadopuje 🤪

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co cie tak boli? To od tej grzybicy?

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale co cie tak boli? To od tej grzybicy?
    No wlasnie sama nie wiem..
    Historia dluga...

Od pol roku na koncu sikania boli mnie pecherz tak ze ostatnie krople nie moge dosikac bo musze zatrzymac bo straaznie bolalo....bralam urosepty furaginy i nic....zrobilam mocz i krew wszystko ok...gin zrobil posiew z cewki i chlamydie z pochwy...w cewce wyszla ta dozdzyca..
    Wiec bralam leki co zapisal ale w sobote sie wrocilo oczywiscie nie wytrzymalam.do poniedzialku i wzielam clotrimazol (u nas bez recepty)w poniedzialek mi pogratulowal i kazal 2 opakowania zuzyc bo teraz to on zadnego wymazu nie zrobi, bo i tak nie wyjdzie....a pecherz bolal dalej tak ze w nocy nie spalam

We wtorek urolog...zrobil usg mowi ze maly kamien w nerce ale nie ma to wplywu na zachowanie pecherza bo mikroskopijnych rozmiarow....i ze trzeba bedzie wymaz z cewki na ureaplazme i cos tam ...a to ze gin zrobil chlamydie to niemiarodajne bo 4 godz. Przed wymazem sie nie sika....umowil na wymaz na 14.1 do tego czasu mialam grzyba wyleczyc .....poslal tez od razu do neurologa bo pecherz ostatnimi czasy bolal przy zmianie pozycji
    Neurolog ....zablokowany odcinek L5S1 i blokade podal..super bo pol dnia nic nie bolalo 😀
    Za to dzis w nocy od 2 widzialam wszystkich swietych ...taki bol ze nie szlo spac...zimne poty rece mi sie trzesl niedobrze bylo...rano pyralgin i troche lepiej...zasnelam....o 16 pogotowie bo juz mi tak cislo ze nawet na odbycie czulam, 5 dni swiat wiec gdzie pojde jakby co....tam mi nic nie dali od bolu bo karmie....wkurwiona przyjechalam do domu...oczywiscie diagnoze se sama z google postawilam ze to bakteria pustoszy moja cewke moczowa i dlatego tak boli
    Teraz dostalm okres pierszy od porodu

Sikam bez bolu....ale cos mi sie nie chce wierzyc zeby tak dziwnie moj organizm reagowal na okres..ze spac nie moge a parcie takie jakbym miala zaraz urodzic....
    Zobaczymy co bedzie dalej w koncu bym sie chciala wyspac i nie czuc bolu 😭

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No wlasnie sama nie wiem..
    Historia dluga...

Od pol roku na koncu sikania boli mnie pecherz tak ze ostatnie krople nie moge dosikac bo musze zatrzymac bo straaznie bolalo....bralam urosepty furaginy i nic....zrobilam mocz i krew wszystko ok...gin zrobil posiew z cewki i chlamydie z pochwy...w cewce wyszla ta dozdzyca..
    Wiec bralam leki co zapisal ale w sobote sie wrocilo oczywiscie nie wytrzymalam.do poniedzialku i wzielam clotrimazol (u nas bez recepty)w poniedzialek mi pogratulowal i kazal 2 opakowania zuzyc bo teraz to on zadnego wymazu nie zrobi, bo i tak nie wyjdzie....a pecherz bolal dalej tak ze w nocy nie spalam

We wtorek urolog...zrobil usg mowi ze maly kamien w nerce ale nie ma to wplywu na zachowanie pecherza bo mikroskopijnych rozmiarow....i ze trzeba bedzie wymaz z cewki na ureaplazme i cos tam ...a to ze gin zrobil chlamydie to niemiarodajne bo 4 godz. Przed wymazem sie nie sika....umowil na wymaz na 14.1 do tego czasu mialam grzyba wyleczyc .....poslal tez od razu do neurologa bo pecherz ostatnimi czasy bolal przy zmianie pozycji
    Neurolog ....zablokowany odcinek L5S1 i blokade podal..super bo pol dnia nic nie bolalo 😀
    Za to dzis w nocy od 2 widzialam wszystkich swietych ...taki bol ze nie szlo spac...zimne poty rece mi sie trzesl niedobrze bylo...rano pyralgin i troche lepiej...zasnelam....o 16 pogotowie bo juz mi tak cislo ze nawet na odbycie czulam, 5 dni swiat wiec gdzie pojde jakby co....tam mi nic nie dali od bolu bo karmie....wkurwiona przyjechalam do domu...oczywiscie diagnoze se sama z google postawilam ze to bakteria pustoszy moja cewke moczowa i dlatego tak boli
    Teraz dostalm okres pierszy od porodu

Sikam bez bolu....ale cos mi sie nie chce wierzyc zeby tak dziwnie moj organizm reagowal na okres..ze spac nie moge a parcie takie jakbym miala zaraz urodzic....
    Zobaczymy co bedzie dalej w koncu bym sie chciala wyspac i nie czuc bolu 😭
    Przez przypadek polubilam jak chciałam zacytować.
    Bardzo mi przykro.. okropne co przechodzisz.. nie dosc ze pandemia to jeszcze święta a lekarze ze swiatecznej pomocy to jakas pomylka.
    Pierwszr co pomyslam ze to wlasnie poród kamieni nerkowych... Ale rozwiałas moja wątpliwość.. co do okresu to też raczej nie szla bym tym tropem. Bardzo prawdopodobna jest bakteria ale tez neurolog zadzialal i może to wlasciwy trop.
    Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak cierpisz. Oby szybko ci przeszło.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Przez przypadek polubilam jak chciałam zacytować.
    Bardzo mi przykro.. okropne co przechodzisz.. nie dosc ze pandemia to jeszcze święta a lekarze ze swiatecznej pomocy to jakas pomylka.
    Pierwszr co pomyslam ze to wlasnie poród kamieni nerkowych... Ale rozwiałas moja wątpliwość.. co do okresu to też raczej nie szla bym tym tropem. Bardzo prawdopodobna jest bakteria ale tez neurolog zadzialal i może to wlasciwy trop.
    Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak cierpisz. Oby szybko ci przeszło.
    Ja chyba jeszcze do psychiatry musze isc...o 23 zasnelam byla 0:04 obudzilam sie i juz godzine nie spie...nic mnie nie boli...ale ciagle mam stresa ze cos zacznie bolec

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to kochana.. ja mialam etap w zyciu ze bałam się zasnac bo jak zasypiałam to budzilam się z bolem brzucha i wymiotami.
    Jak mnie w plecach cos kłuło juz mialam panikę.. wszystkiemu winne okazaly sie wrzody dwunastnicy..

Mam nadzieję że juz bol u Ciebie nie wroci.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak sie czujesz?

Ja kurcze cos zrobilam chyba zle spalam i na swieta bylam wykręcona nie moglam glowa krecic itp.. i juz mi lepiej bylo to wczoraj w nocy otworzylam gorne okienko lekko bo tak goraco w chacie bylo i zawialam z drugiej strony. Chodzę jak polamana ledwo sie ruszam 😭😭

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Stresant jak sie czujesz?

Ja kurcze cos zrobilam chyba zle spalam i na swieta bylam wykręcona nie moglam glowa krecic itp.. i juz mi lepiej bylo to wczoraj w nocy otworzylam gorne okienko lekko bo tak goraco w chacie bylo i zawialam z drugiej strony. Chodzę jak polamana ledwo sie ruszam 😭😭

Dafi ja juz mysle czy to nie z braku ruchu, teraz sie tylko siedzi w domu ciagle te same czynnosci wykonuje...i organizmy strajkuja....ciagle cos czlowieka boli

Ja czuje sie koszmarnie, wczoraj znow bylam u urologa pobieral wymaz z cewki, ale jest prawie 100% pewny ze wszystkie moje problemy sa od kregoslupa i znow skierowal do neurologa....ciagle czuje pecherz, ucisk w cewce, no horror...boje sie zmienic pozycje ze znow zaboli zakluje kij wie co jeszcze....laze pokrzywiona i wlasciwie na niczym innym sie skupic nie moge...
    W czwartek wyniki wymazu...rano lykam pyralgine zeby jakos funkcjonowac

A jak u Was po Swietach podobaly sie prezenty?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po swietach wporzadku.
    Maly oczarowany prezentami.
    Jula zgarnęła sporo kaski więc też jej nic do szczęściarz już niepotrzebne 😁
    Brat moj stracił węch, po 3 dniach jego narzeczona tez. Oboje mieli gorączkę ktora nachodzi i schodzi. Zapewne covid.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:09

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie rodzice mają covid...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny z tym covidem to coraz gorzej, u nas za chwile pierdnac nie bedzie mozna, bo wszystko jest zabronione pozamykane a z dnia na dzien wiecej przypadkow...ale dlaczego to juz sama nie wiem....

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bol pecherza to chyba faktycznie od kregoslupa, pol dnia boli pozniej z minuty na minute przestaje i czuje sie jak nowo narodzona po czym znow przychodzi..
    ..jak boli kosc ogonowa to nie boli pecherz i tak na zmiane...rano polamana jestem bo spie tylko na plecach wiec cala scierpnieta i od 5 juz wylezec nie potrafie....a ja o 4 dziecku myslalam 🙈

Przez dzien nie karmie, maly chodzi i molestuje ale zawsze go jakos zabawie i odwroce uwage....w poludnie usypia go maz na rekach ( co bedzie jak wroci do pracy nie wiem)......w nocy pije raz, dwa......dzis akurat cala noc wisial na cycu....i wkurzal sie ze malo leci.....
    Jak mu nie dam to cala chalupe obudzi....juz zeby sie mleko skonczylo....wyraznie mniej go jest i piersi mniejsze....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Duzo zdrowia dla nich i oby mieli ten łagodniejszy.

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Moj bol pecherza to chyba faktycznie od kregoslupa, pol dnia boli pozniej z minuty na minute przestaje i czuje sie jak nowo narodzona po czym znow przychodzi..
    ..jak boli kosc ogonowa to nie boli pecherz i tak na zmiane...rano polamana jestem bo spie tylko na plecach wiec cala scierpnieta i od 5 juz wylezec nie potrafie....a ja o 4 dziecku myslalam 🙈

Przez dzien nie karmie, maly chodzi i molestuje ale zawsze go jakos zabawie i odwroce uwage....w poludnie usypia go maz na rekach ( co bedzie jak wroci do pracy nie wiem)......w nocy pije raz, dwa......dzis akurat cala noc wisial na cycu....i wkurzal sie ze malo leci.....
    Jak mu nie dam to cala chalupe obudzi....juz zeby sie mleko skonczylo....wyraznie mniej go jest i piersi mniejsze....
    Oj biedna ty to sie nacierpisz. Obys szybko z neurologiem odnalazla zrodlo i zaczela zyc na nowo.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Moi juz przeszli... tata w szpitalu z zapaleniem pluc a mama w domu dala radę przetrwac

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w sumie każdy łapie mimo, że w ogóle nie mają ze sobą kontaktu...
    3 tygodnie temu teściowie, teraz mają rodzice, szwagier (siostra jakimś cudem negatywny miała), druga siostra właśnie dzisiaj węch straciła...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir jak sie czujesz? Juz zbliżasz sie do połowy ciąży. Ale szok 😊

b2ujp2.png

‹‹ 4261 4262 4263 4264 4265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ