X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj to współczuję, ja sporo lat cierpiałam na zapalenia pęcherza. Setki badań łącznie z bolesnym badaniem wziernikowym do pęcherza... w końcu pomogła psychoterapia.
    A badałaś się pod kątek bakterii? Chlamydia, ureaplasma, mykoplasma? One często dają takie dolegliwości...
    Gin robil mi chlamydie ale sie nie potwierdzila
    Boje sie wtorkowego urologa, ostatnio mi brali mocz prosto z cewki i tydzien sie leczylam 😪
    A wiesz ze psychicznego powodu tez to moze byc, wychodze z domu i momentalnie musze sikac, godziny nie wytrzymam.....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Gin robil mi chlamydie ale sie nie potwierdzila
    Boje sie wtorkowego urologa, ostatnio mi brali mocz prosto z cewki i tydzien sie leczylam 😪
    A wiesz ze psychicznego powodu tez to moze byc, wychodze z domu i momentalnie musze sikac, godziny nie wytrzymam.....

no widzisz... ja nawet jeździłam do wawy do takiego prywatnego labo, które oznaczało każdą ilość bakterii bo myslałam, że może u mnie nawet mała ilość daje objawy ale nic nie wyszło... starego też przebadałam. To badanie wziernikowe to dramat... wrogowi nie życzę... zbadaj jeszcze urea i mykoplasme i nie tylko w moczu ale wymaz z cewki i może z pochwy, szyjki macicy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no widzisz... ja nawet jeździłam do wawy do takiego prywatnego labo, które oznaczało każdą ilość bakterii bo myslałam, że może u mnie nawet mała ilość daje objawy ale nic nie wyszło... starego też przebadałam. To badanie wziernikowe to dramat... wrogowi nie życzę... zbadaj jeszcze urea i mykoplasme i nie tylko w moczu ale wymaz z cewki i może z pochwy, szyjki macicy...
    Mylse identiko jak Ty ze u mnie moze nawet mala ilosc bakteri daje o sobie znac....gin zrobil wymaz z pochwy na chlamydie i z cewki na bakterie....w cewce wyszla infekcja grzybicza....mowil ze znikoma ilosc na "1 krzyzyk" ( takze praktycznie nic) a ja po scianach lazilam tak swedzialo 🤪 zapisal leki bralam.... ale i tak dalej boli, jak koncze sikac.(wiec to nie z infekcji).....nie chce sie mi lazic po lekarzach bo nie boli az tak zebym umarla...no ale cos trzeba z tym zaczac robic bo uciazliwe to jest...furaginy urosepty i inne lentilki tez lykam...ale nic nie pomagaja
    Na to badanie wziernikowe sie nie zgodze jakby chcial robic 🤔

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mylse identiko jak Ty ze u mnie moze nawet mala ilosc bakteri daje o sobie znac....gin zrobil wymaz z pochwy na chlamydie i z cewki na bakterie....w cewce wyszla infekcja grzybicza....mowil ze znikoma ilosc na "1 krzyzyk" ( takze praktycznie nic) a ja po scianach lazilam tak swedzialo 🤪 zapisal leki bralam.... ale i tak dalej boli, jak koncze sikac.(wiec to nie z infekcji).....nie chce sie mi lazic po lekarzach bo nie boli az tak zebym umarla...no ale cos trzeba z tym zaczac robic bo uciazliwe to jest...furaginy urosepty i inne lentilki tez lykam...ale nic nie pomagaja
    Na to badanie wziernikowe sie nie zgodze jakby chcial robic 🤔

A robilas mykogram? Moze nie dzialal ten lek na Ciebie..?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A robilas mykogram? Moze nie dzialal ten lek na Ciebie..?
    A kto go tam wie, tego mojego gina czy robil czy nie robil? Musialabym zapytac...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kto go tam wie, tego mojego gina czy robil czy nie robil? Musialabym zapytac...

No nie leczy sie grzybicy w ciemno...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bunio dziś kończy 20 miesięcy :)
    O, czyli Kasia też. Pozdrawiamy naszego Kawalera z jednego dnia i Mamę też oczywiście!
    Oj, też bym chciała być już w drugiej ciąży, a później i w trzeciej, ale u nas to tak nie działa, że mówię ok za miesiąc zachodze w ciążę. Cieszę się że jest Kasia!

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir osobny post na gratulacje dla Ciebie, dla Męża, on musi pękać z dumy!! I rozumiem to! Jesteś jego Bohaterką!
    I tutaj na forum też wiele z nas Cię podziwia, a ja to już uwielbiam: za ogromny dystans do siebie i świata, za energię i pozytywne nastawienie!

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    O, czyli Kasia też. Pozdrawiamy naszego Kawalera z jednego dnia i Mamę też oczywiście!
    Oj, też bym chciała być już w drugiej ciąży, a później i w trzeciej, ale u nas to tak nie działa, że mówię ok za miesiąc zachodze w ciążę. Cieszę się że jest Kasia!
    ja pamiętam jak na początku 2 razy poroniłam. myślałam, że nigdy nie dam rady donosić ciąży, że nigdy nie będę mamą... może i Ciebie pozytywnie życie jeszcze zaskoczy! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 14:33

Sansivieria lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Espoir osobny post na gratulacje dla Ciebie, dla Męża, on musi pękać z dumy!! I rozumiem to! Jesteś jego Bohaterką!
    I tutaj na forum też wiele z nas Cię podziwia, a ja to już uwielbiam: za ogromny dystans do siebie i świata, za energię i pozytywne nastawienie!
    dziękuję Ci za te słowa. wiele dla mnie znaczą, bo przyznaje, że reakcje na te ciąże nie były za fajne (poza moja rodziną), a reakcje teściów (mimo, że nie mamy dobrych relacji) przeżywałam długo i chyba do teraz nie umiem tak do końca machnąć na nich ręką...

❤️

Sansivieria lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestes mega babka, ze tak to wszystko ogarniasz❤️ My chcemy jeszcze minimum jedno, ale to za jakis rok jak sie uda😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ❤️❤️❤️
    u mnie to już ostatnia ciąża, więc nie spotkamy się w tym samym czasie "z brzuchem" tutaj, ale będę z całych sił trzymać kciuki, żeby Wam się poukładało tak jak chcecie 💜💜💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 23:31

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zlobkowiczow....jak wasze maluchy adaptowaly się w zlobku? Kiedy i na jak dlugo przyszedl kryzys związany z lękiem separacyjnym?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis świętujemy. Moja Julcia od dziś jest już nastolatką 😍😍

Tysia89, Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A my dzis świętujemy. Moja Julcia od dziś jest już nastolatką 😍😍
    100 lat dla Julci! 🥳🥳🥳🥳

Daffi lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafii sto lat dla corki 🥳 nascie lat fajnie miec...moja Julia ma 12, i wczoraj na wigilijke klasowa szla w mojej spodnicy 😃 buty juz od zeszlego roku pozycza 😁

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Tak mi dziwnie.. jeszcze niedawno jaralam sie jej kazdym szalonym pomysłem.. dzis takie zrównoważone i pozbawione tych wszystkich glupot dziecko.
    Czas sie przyzwyczaić.
    Lada moment i Filipek bedzie kawaler nastoletni.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci nieubłaganie i trzeba się cieszyć każda chwilą! Każdą małą rzeczą, każdą bzdura! Każdy czy lepszy czy trudniejszy dzień z życia naszych Dzieci już się nie powtórzy więc bierzmy te chwile, te dni świadomie i pełnymi garściami. Ja się często łapę na tym że ciągle na coś czekam, do czegoś odliczam, zwłaszcza gdy chodzi o nowe umiejętności Córki, a tymczasem raczej trzeba nam zwolnić i w 100% przeżywać dany moment!

stresant, Daffi lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja racja Sansi 😀 mi to teraz czas tak szybko leci...jak starszaki byly male to jakos wolniej lecial a teraz sie chyba ziemia szybciej kreci 🤣🤣🤣

Fasolka mialas racje z grzybica, nie leczy sie w ciemno... jest z powrotem 🤨 chyba nie dozyje poniedzialku 🤔 tubka clotrimazolu wysmarowana i zadnej ulgi a nie chce brac zadnych tabletek bo mi w poniedzialkowym wymazie znow wyjdzie znikoma ilosc jak teraz ze 2 dni podlecze

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Racja racja Sansi 😀 mi to teraz czas tak szybko leci...jak starszaki byly male to jakos wolniej lecial a teraz sie chyba ziemia szybciej kreci 🤣🤣🤣

Fasolka mialas racje z grzybica, nie leczy sie w ciemno... jest z powrotem 🤨 chyba nie dozyje poniedzialku 🤔 tubka clotrimazolu wysmarowana i zadnej ulgi a nie chce brac zadnych tabletek bo mi w poniedzialkowym wymazie znow wyjdzie znikoma ilosc jak teraz ze 2 dni podlecze

Oj... przykra sprawa...zrob jutro rano koniecznie mykogram. Zdrówka życzę!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4260 4261 4262 4263 4264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ