X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj to współczuję, ja sporo lat cierpiałam na zapalenia pęcherza. Setki badań łącznie z bolesnym badaniem wziernikowym do pęcherza... w końcu pomogła psychoterapia.
    A badałaś się pod kątek bakterii? Chlamydia, ureaplasma, mykoplasma? One często dają takie dolegliwości...
    Gin robil mi chlamydie ale sie nie potwierdzila
    Boje sie wtorkowego urologa, ostatnio mi brali mocz prosto z cewki i tydzien sie leczylam 😪
    A wiesz ze psychicznego powodu tez to moze byc, wychodze z domu i momentalnie musze sikac, godziny nie wytrzymam.....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Gin robil mi chlamydie ale sie nie potwierdzila
    Boje sie wtorkowego urologa, ostatnio mi brali mocz prosto z cewki i tydzien sie leczylam 😪
    A wiesz ze psychicznego powodu tez to moze byc, wychodze z domu i momentalnie musze sikac, godziny nie wytrzymam.....

no widzisz... ja nawet jeździłam do wawy do takiego prywatnego labo, które oznaczało każdą ilość bakterii bo myslałam, że może u mnie nawet mała ilość daje objawy ale nic nie wyszło... starego też przebadałam. To badanie wziernikowe to dramat... wrogowi nie życzę... zbadaj jeszcze urea i mykoplasme i nie tylko w moczu ale wymaz z cewki i może z pochwy, szyjki macicy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no widzisz... ja nawet jeździłam do wawy do takiego prywatnego labo, które oznaczało każdą ilość bakterii bo myslałam, że może u mnie nawet mała ilość daje objawy ale nic nie wyszło... starego też przebadałam. To badanie wziernikowe to dramat... wrogowi nie życzę... zbadaj jeszcze urea i mykoplasme i nie tylko w moczu ale wymaz z cewki i może z pochwy, szyjki macicy...
    Mylse identiko jak Ty ze u mnie moze nawet mala ilosc bakteri daje o sobie znac....gin zrobil wymaz z pochwy na chlamydie i z cewki na bakterie....w cewce wyszla infekcja grzybicza....mowil ze znikoma ilosc na "1 krzyzyk" ( takze praktycznie nic) a ja po scianach lazilam tak swedzialo 🤪 zapisal leki bralam.... ale i tak dalej boli, jak koncze sikac.(wiec to nie z infekcji).....nie chce sie mi lazic po lekarzach bo nie boli az tak zebym umarla...no ale cos trzeba z tym zaczac robic bo uciazliwe to jest...furaginy urosepty i inne lentilki tez lykam...ale nic nie pomagaja
    Na to badanie wziernikowe sie nie zgodze jakby chcial robic 🤔

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mylse identiko jak Ty ze u mnie moze nawet mala ilosc bakteri daje o sobie znac....gin zrobil wymaz z pochwy na chlamydie i z cewki na bakterie....w cewce wyszla infekcja grzybicza....mowil ze znikoma ilosc na "1 krzyzyk" ( takze praktycznie nic) a ja po scianach lazilam tak swedzialo 🤪 zapisal leki bralam.... ale i tak dalej boli, jak koncze sikac.(wiec to nie z infekcji).....nie chce sie mi lazic po lekarzach bo nie boli az tak zebym umarla...no ale cos trzeba z tym zaczac robic bo uciazliwe to jest...furaginy urosepty i inne lentilki tez lykam...ale nic nie pomagaja
    Na to badanie wziernikowe sie nie zgodze jakby chcial robic 🤔

A robilas mykogram? Moze nie dzialal ten lek na Ciebie..?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A robilas mykogram? Moze nie dzialal ten lek na Ciebie..?
    A kto go tam wie, tego mojego gina czy robil czy nie robil? Musialabym zapytac...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A kto go tam wie, tego mojego gina czy robil czy nie robil? Musialabym zapytac...

No nie leczy sie grzybicy w ciemno...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bunio dziś kończy 20 miesięcy :)
    O, czyli Kasia też. Pozdrawiamy naszego Kawalera z jednego dnia i Mamę też oczywiście!
    Oj, też bym chciała być już w drugiej ciąży, a później i w trzeciej, ale u nas to tak nie działa, że mówię ok za miesiąc zachodze w ciążę. Cieszę się że jest Kasia!

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir osobny post na gratulacje dla Ciebie, dla Męża, on musi pękać z dumy!! I rozumiem to! Jesteś jego Bohaterką!
    I tutaj na forum też wiele z nas Cię podziwia, a ja to już uwielbiam: za ogromny dystans do siebie i świata, za energię i pozytywne nastawienie!

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    O, czyli Kasia też. Pozdrawiamy naszego Kawalera z jednego dnia i Mamę też oczywiście!
    Oj, też bym chciała być już w drugiej ciąży, a później i w trzeciej, ale u nas to tak nie działa, że mówię ok za miesiąc zachodze w ciążę. Cieszę się że jest Kasia!
    ja pamiętam jak na początku 2 razy poroniłam. myślałam, że nigdy nie dam rady donosić ciąży, że nigdy nie będę mamą... może i Ciebie pozytywnie życie jeszcze zaskoczy! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 14:33

Sansivieria lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Espoir osobny post na gratulacje dla Ciebie, dla Męża, on musi pękać z dumy!! I rozumiem to! Jesteś jego Bohaterką!
    I tutaj na forum też wiele z nas Cię podziwia, a ja to już uwielbiam: za ogromny dystans do siebie i świata, za energię i pozytywne nastawienie!
    dziękuję Ci za te słowa. wiele dla mnie znaczą, bo przyznaje, że reakcje na te ciąże nie były za fajne (poza moja rodziną), a reakcje teściów (mimo, że nie mamy dobrych relacji) przeżywałam długo i chyba do teraz nie umiem tak do końca machnąć na nich ręką...

❤️

Sansivieria lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestes mega babka, ze tak to wszystko ogarniasz❤️ My chcemy jeszcze minimum jedno, ale to za jakis rok jak sie uda😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ❤️❤️❤️
    u mnie to już ostatnia ciąża, więc nie spotkamy się w tym samym czasie "z brzuchem" tutaj, ale będę z całych sił trzymać kciuki, żeby Wam się poukładało tak jak chcecie 💜💜💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 23:31

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zlobkowiczow....jak wasze maluchy adaptowaly się w zlobku? Kiedy i na jak dlugo przyszedl kryzys związany z lękiem separacyjnym?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis świętujemy. Moja Julcia od dziś jest już nastolatką 😍😍

Tysia89, Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A my dzis świętujemy. Moja Julcia od dziś jest już nastolatką 😍😍
    100 lat dla Julci! 🥳🥳🥳🥳

Daffi lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafii sto lat dla corki 🥳 nascie lat fajnie miec...moja Julia ma 12, i wczoraj na wigilijke klasowa szla w mojej spodnicy 😃 buty juz od zeszlego roku pozycza 😁

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Tak mi dziwnie.. jeszcze niedawno jaralam sie jej kazdym szalonym pomysłem.. dzis takie zrównoważone i pozbawione tych wszystkich glupot dziecko.
    Czas sie przyzwyczaić.
    Lada moment i Filipek bedzie kawaler nastoletni.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci nieubłaganie i trzeba się cieszyć każda chwilą! Każdą małą rzeczą, każdą bzdura! Każdy czy lepszy czy trudniejszy dzień z życia naszych Dzieci już się nie powtórzy więc bierzmy te chwile, te dni świadomie i pełnymi garściami. Ja się często łapę na tym że ciągle na coś czekam, do czegoś odliczam, zwłaszcza gdy chodzi o nowe umiejętności Córki, a tymczasem raczej trzeba nam zwolnić i w 100% przeżywać dany moment!

stresant, Daffi lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja racja Sansi 😀 mi to teraz czas tak szybko leci...jak starszaki byly male to jakos wolniej lecial a teraz sie chyba ziemia szybciej kreci 🤣🤣🤣

Fasolka mialas racje z grzybica, nie leczy sie w ciemno... jest z powrotem 🤨 chyba nie dozyje poniedzialku 🤔 tubka clotrimazolu wysmarowana i zadnej ulgi a nie chce brac zadnych tabletek bo mi w poniedzialkowym wymazie znow wyjdzie znikoma ilosc jak teraz ze 2 dni podlecze

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Racja racja Sansi 😀 mi to teraz czas tak szybko leci...jak starszaki byly male to jakos wolniej lecial a teraz sie chyba ziemia szybciej kreci 🤣🤣🤣

Fasolka mialas racje z grzybica, nie leczy sie w ciemno... jest z powrotem 🤨 chyba nie dozyje poniedzialku 🤔 tubka clotrimazolu wysmarowana i zadnej ulgi a nie chce brac zadnych tabletek bo mi w poniedzialkowym wymazie znow wyjdzie znikoma ilosc jak teraz ze 2 dni podlecze

Oj... przykra sprawa...zrob jutro rano koniecznie mykogram. Zdrówka życzę!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4260 4261 4262 4263 4264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ