X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi super że wyniki dobre.

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wyszła drobną infekcja wirusowa.
    Dr kazała zrobić badanie moczu. Od jutra zaczynamy poranne pobieranie moczu.

Szczepienie bexero odwołane.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki wyszła drobną infekcja wirusowa.
    Dr kazała zrobić badanie moczu. Od jutra zaczynamy poranne pobieranie moczu.

Szczepienie bexero odwołane.
    😒 biedna Wiki, zdrowka dla Was.
    Jak pobieracie mocz? Wiem ze dla chlopcow sa takie woreczki, moze dla dziewczynek tez sa zeby bylo latwiej?

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 3 noc bez cyca...biedny maz, Franio wyje 2 x po 1 godz. W nocy....wola cycaaaa 😀 maz go nosi
    Ja spie w pokoju obok zeby mnie nie widzial i nie czul....nie wiem jak dlugo jeszcze bedzie walczyl

Mleka mam pelno piersi zawalone....dobrze ze biore augumentin na pecherz to sie mi zapalenie nie zrobi 🤔 tez nie wiem kiedy mleko zniknie? Chyba ze 2 tyg. Minimum

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam tych samych woreczkow co dla chloocow. Ale i tak sie gubilo. Najprościej było mi czekac z rana zanim sie wybudzi i jak tylko zacznie sie budzić zdejmowalam pampersa i do woreczka siusiu. Czasem wspomagalam sie puszczoną woda w kranie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    My 3 noc bez cyca...biedny maz, Franio wyje 2 x po 1 godz. W nocy....wola cycaaaa 😀 maz go nosi
    Ja spie w pokoju obok zeby mnie nie widzial i nie czul....nie wiem jak dlugo jeszcze bedzie walczyl

Mleka mam pelno piersi zawalone....dobrze ze biore augumentin na pecherz to sie mi zapalenie nie zrobi 🤔 tez nie wiem kiedy mleko zniknie? Chyba ze 2 tyg. Minimum
    Powiem ci ze ja mam mleko do dzis.. a karmienie nam nie wyszlo po 3 miesiącu...
    Walczcie dzielnie. Uda sie w koncu.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pierwsza próba woreczkowa.
    Zobaczymy jak nam pójdzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Biedny Franio.

A jak Ty się czujesz?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressana
    U nas odstawienie było chyba dla mnie trudniejsze psychicznie niż u Kasi. Oczywiście były 3 noce gdy Mąż spał z Kasia i Ją usypial żebym była poza zasięgiem. Oczywiście był płacz (mój też). Ale ostatecznie nie poszło tak źle jak się nastawiam. A spanie naprawdę nam się poprawiło. Od odstawienia Kasia zaczęła przesypiać cale noce. To się zdarzyło może 3-4 razy póki była na cycku. A teraz 4/7 nocy w tyg przesypia bez budzenia. Więc wytrzymajcie choćby nie wiem co. Wszyscy skorzystacie na tym.

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia powodzenia!!!

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi dzis 4 noc bez cyca ...juz bez placzu...2 pobudki ale zaraz bierze flache i pije zasypia pozniej sam w lozku nie trzebago nosic...ake rano jak mnie widzi to zaraz wila cycus cycus 🙈

Wczoraj byl pierwszy dzien od ponad miesiaca gdzie mnie nie bolalo..czulam sie super zdrowa..za to dzisiejsza noc tragedia bol okropny nic nie spalam...dopiero o 6 rano zajatylam ze nie karmie i moge pyralgine ....do 8 pospalam...ale teraz bol znow wraca 😒
    Jutro fizjo urolog i gin. Dzien lekarzy...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant bardzo Ci współczuję. Czlowiek nie wie nawet jak dzien zaplanowac skoro raz boli eaz nie. Oby lekarze Ci pomogli.
    Po cichutku gratuluje sukcesu z odcycowaniem 😊

Tunia i jak tam lapanie moczu do woreczka? Mam nadzieje ze udalo sie wam.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ale Cię dopadło.
    Daj znać po lekarzach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się złapać 10ml moczu.
    Mam nadzieję że wystarczy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda przespała tylko jedną noc bez pobudek. Chociaż już dawno nie je w nocy, nie pije. Poprostu się budzi. Dzisiejsza noc przerwa w spaniu od 22.30 do 24.00.
    No i już w dzień nie śpi. Wstaje ok. 7 i szaleje do 20.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja młoda przespała tylko jedną noc bez pobudek. Chociaż już dawno nie je w nocy, nie pije. Poprostu się budzi. Dzisiejsza noc przerwa w spaniu od 22.30 do 24.00.
    No i już w dzień nie śpi. Wstaje ok. 7 i szaleje do 20.
    Ale ma dziewczyna energi 😂

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale ma dziewczyna energi 😂
    Oj ma.
    Tylko z matką nie chce się tą energią podzielić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia do tego woreczka lapalysmy, ale jak Nina była malutka. Nie wiem jak to zrobiłaś z tak dużym dzieckiem 😁

My byłyśmy na badaniu krwi ale wyników nie mamy. Na szczęście nie musiałyśmy stać na zewnątrz. Ale w środku porażka, babka zestresowana chyba dzieckiem (bo to gabinet ogólny, dla wszystkich). Wszystko jej z rąk leciało, próbowała się wbić do żyły, gmerala pod skóra szukając żyły. Później się wbiła ale tylko trochę pobrała i tym tłokiem cały czas do przodu i do tyłu machała. W końcu ja zaproponowałam żeby z palca, to znowu fiołki jej spadły. Plastra nie miała, dobrze że ja swój prywatny zawsze w plecaku noszę. Porażka.

I zapisałam Nine do żłobka, we wtorek idziemy na rozmowę. Trzyjacie kciuki. Trochę mam obawy, bo to jednak dziecko bardziej problematyczne od przeciętnego. W sumie chodzi tylko o aparaty słuchu, żebyzzałożyć bo innych problemów nie ma. Ale mam jakieś źle przeczucia.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie Nina nie jest problematyczna. A aparaty sluchowe ma mnostwo dzieci jak i dorosłych.
    Bardziej obawiam sie wlasnie glupoty ze strony doroslych. Ludzie potrafia być okrutni.mam nadzieje ze traficie na miejsce w ktorym sa ludzie inteligentni i beda uczyć swoje dzieci ze Ninka jest tak samo fajna jak Jasiu, Stasiu czy Ola.

Kiedyś moja tesciowa wezwali do szkoły w sprawie córki żeby leczyła ją bo innych pozaraza...to słowa z ust dyrektorki.. a ona zmaga sie z Łuszczycą.. oby te ponad 20 lat w przod okazało sie mniejszą zasciankowoscia niz kiedys.
    A Ty bądź dobrej mysli. Ninka na pewno sobie da rade.
    Pamiętam jak Jule dalam do zerowki.. bo ona nie chodzila do przedszkola.. przezywalam i olakalam.. dziwnie mi bylo w domu samej.. jak pojechała na wycieczke to sluchalam wiadomości bo balam sie jakiegoś wypadku..tyle sie slyszy o niesprawnych autobusach..
    Teraz jest mi latwiej.. ja nie martwie sie o Filipa czy da sobie rade.. tylko czy oni dadzą rade sobie z nim 😂
    Ale tez nie wiem jak jest z zostawaniem z obcymi ludźmi.. z babciami zostaje normalnie ale jak wroce to az biegnie do mnie na ręce.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka da sobie swietnie rade, to dzielna dziewczynka byle jaki zlobek jej nie zlamie 😀 trzymamy kciuki dajcie znac

Dafi ja to samo mam z wypadkami autobusami wycieczkami i obozami....strzelic se w ten glupi leb i myslec pozytywnie a nie ze wszedzie czaji sie zlo 🤔

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 4263 4264 4265 4266 4267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ