X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od tygodnia nie karmie piersia , Franus pije 2-4 × na dobe 120 ml bebilon profutura i pojawil sie problem z kupa....robi codziennie ale zawsze placze przy tym i ciezko mu idzie....
    Mysle ze to wina mleka...co zrobic zeby mu szlo lzej?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zmiana mleka? Na jakieś typowo na brzuszkowe problemy?
    Albo jakis espumisan podawac?
    Wina moze byc zelazo albo zle odmierzona porcja mleka do wody.

U nas trafiły sie ostatnio 3 epizody zr pp 3 dni nie bylo kupy a potem ogromny placz i w końcu zrobiona. Ostatnio podalam czopek i poszlo gladko ale nie chce tego stosowac czesto bo nawet nie wolno.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny, od tygodnia nie karmie piersia , Franus pije 2-4 × na dobe 120 ml bebilon profutura i pojawil sie problem z kupa....robi codziennie ale zawsze placze przy tym i ciezko mu idzie....
    A po co teraz wprowadzasz mm?
    Ja liczę lada dzień odstawić mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:12

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia jak odstawilam od piersi to pierwsze dni dawalam krowie 3,5% ale pil tylko z kakalem a w nocy byl problem zeby szybko przygrzac...mm wygodniejsze w uzyciu bo stawiam wode w podgrzewacz j ciagle mam ciepla...
    A co Wiki bedzie pic jak odstawisz mm...zwykle krowie?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia jak odstawilam od piersi to pierwsze dni dawalam krowie 3,5% ale pil tylko z kakalem a w nocy byl problem zeby szybko przygrzac...mm wygodniejsze w uzyciu bo stawiam wode w podgrzewacz j ciagle mam ciepla...
    A co Wiki bedzie pic jak odstawisz mm...zwykle krowie?
    Liczę że sery, jogurty, kaszki na krowim , kakao wystarczą. Artur wcale nie pił mm. A karmiłam piersią tylko 1,5 roku.
    Wiki w nocy nic nie pije już od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 22:27

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam pediatrę to powiedziała że już na krowie można przechodzić.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Nina nie chce pić mleka odkąd odstawiłam butelkę. Podaje nabiał w innej postaci, twarog, Jogurt, mleko w daniach. Na pewno nie zjada 500 ml (któraś pisała że tyle to powinno wynosić) ale musiałabym podawać nabiał na obiad, śniadanie i kolacje. Gdyby chciała pić to bym podawała. Więc albo wprowadź więcej błonnika albo zmień mleko. A jeżeli nie robi to roznicy to podawaj mleko krowie do picia. Moja nie lubi pic🤷‍♀️

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję dawac mm długo. Choc te 1 szklanke na dzień.
    Ale jesli problemy z wyproznianiem sie beda zdarzać czesciej to rozwaze i krowizne juz. Z Jula po roku musialam przejść bo bylo bardzo ciężko z wyproznianiem.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

a po co dajesz mm? Bunio od roczku dostawał cyca tylko do dziennej drzemki (od grudnia już całkowicie odstawiony) i mm nie dawałam, krowiego też nie chciał pić więc robię owsianki na mleku, daję twarożek, jogurty i to wystarczy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mleko krowie dajecie do picia?
    UHT czy świeże?
    Przegotowane, czy nie?
    Ile procent tłuszczu?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Julce robilam zawsze UHT i 3.2% lub wiecej. Zawsze przegotowane.
    Filip jescze nie wie jak smakuje.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a po co dajesz mm? Bunio od roczku dostawał cyca tylko do dziennej drzemki (od grudnia już całkowicie odstawiony) i mm nie dawałam, krowiego też nie chciał pić więc robię owsianki na mleku, daję twarożek, jogurty i to wystarczy
    Daje mm bo wlasciwie starszyznie tez dawalam 🤔 ....rano przed przedszkolem byla flacha a sniadanie o 8 w przedszkolu...
    Przez dzien nabialu nie przemyce bo miesozerny jest czasami jogurt zje czasami grysik....ale to malo jest
    Przy mm sie nie upieram moze byc i krowie ale mi jakos latwiej moze kwestia przyzwyczajenia

Jak mu smakuje nich pije chlopina bo mu raczej nie zaszkodzi tylko zeby z kupa nie bylo problemu....

Starszaki do dzis pija mleko litr mleka na dzien to malo u nas 🙈

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pokombinuj z dieta żeby ułatwić wypróżnianie. Może mało pije innych płynów?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To pokombinuj z dieta żeby ułatwić wypróżnianie. Może mało pije innych płynów?
    Chyba tak...teraz w zimie to wychodzi max. 250ml plynow ...herbatki albo wody..
    To chyba malo...w lecie bylo wiecej...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Daje mm bo wlasciwie starszyznie tez dawalam 🤔 ....rano przed przedszkolem byla flacha a sniadanie o 8 w przedszkolu...
    Przez dzien nabialu nie przemyce bo miesozerny jest czasami jogurt zje czasami grysik....ale to malo jest
    Przy mm sie nie upieram moze byc i krowie ale mi jakos latwiej moze kwestia przyzwyczajenia

Jak mu smakuje nich pije chlopina bo mu raczej nie zaszkodzi tylko zeby z kupa nie bylo problemu....

Starszaki do dzis pija mleko litr mleka na dzien to malo u nas 🙈

No jak wege z niego nie bedzie tylko mięcho to tak... moj codzinnnie je jogurt, 2x tyg owsianka, 2x twarozek.. teraz szukam dobrego kakao... kupilam dzis w lidlu bio z cukrem kokosowym...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chyba tak...teraz w zimie to wychodzi max. 250ml plynow ...herbatki albo wody..
    To chyba malo...w lecie bylo wiecej...
    U nas pije ok 0.5l na dzien bo 2 pelne bboxy, zjada zupke (zrodlo blonnika) je jogurty, owoce glownie jablko i banan, budyn..
    Ooo w sumie to na krwoim je budyń.. zapomniałam 🙈
    Jest bardzo miesny.. a najlepiej to jadlby schabowe.. i przy takim menu bylo wszystko ok a od jakiegos czasu sa zaparcia.. cholera wie czemu.
    Dojada tez kabanoska, chrupki, kasze z owocami ale nie zawsze apetyt mu sprzyja we wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 13:29

b2ujp2.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina od lutego idzie do żłobka!! Aparat i wada nie są problemem, bardzo pozytywne wrażenie odniosłam po rozmowie. O wszystkich zaleceniach mam informować, w miarę możliwości będą to wdrażać i ćwiczyć z młodą. Więc 31 stycznia chyba się spije a 1 lutego będę plakac😂😂

stresant, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nina od lutego idzie do żłobka!! Aparat i wada nie są problemem, bardzo pozytywne wrażenie odniosłam po rozmowie. O wszystkich zaleceniach mam informować, w miarę możliwości będą to wdrażać i ćwiczyć z młodą. Więc 31 stycznia chyba się spije a 1 lutego będę plakac😂😂

To wypij moje zdrowie również bo mam urodziny a 1.02 bedziesz wyc jak bóbr...wiem to po sobie... a tak w ogole to dychniesz w koncu... u nas stary po kilku dniach zlobkowania powiedzial, ze w koncu sie wraca przyjemnie do domu :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już tylko Wiki siedzi w domu?
    Powoli dojrzewam do żłobka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy dziecko może chodzić do żłobka jak mama jest na wychowawczym?
    Czy w tym czasie mogę iść do jakiejś dorywczej pracy?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4265 4266 4267 4268 4269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ