X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bunio mnie dzis w chuja zrobil... jak zwykle zasnalnw aucie w drodze powrotnej i zawsze spal jak go w lozku polozylam... a dzis nie... znowu rundka...jezdzilam 40 min i ni xhu chu... takze mamy petarde... hez drzemki dzis...a wieczorem goscie przychodza...bedzie ciekawie...
    Wieczorem padnie szybko i posiedzicie spokojnie.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie pamiętam co to drzemki w ciągu dnia. Młoda szaleje od 7 do 20.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej pracy dorywczej od lutego nici.😢

Za to szef dzwonił czy we wrześniu wrócę na cały etat. Mam nadzieję że nie po to mnie ściągną żeby odrazu zwolnić.
    Cały etat oznacza ponad 10h dziennie poza domem, w wersji optymistycznej bez korków.
    Trochę mnie to przeraża.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Z mojej pracy dorywczej od lutego nici.😢

Za to szef dzwonił czy we wrześniu wrócę na cały etat. Mam nadzieję że nie po to mnie ściągną żeby odrazu zwolnić.
    Cały etat oznacza ponad 10h dziennie poza domem, w wersji optymistycznej bez korków.
    Trochę mnie to przeraża.
    Tunia 10 godz. Strasznie duzo....ja sie zastanawiam czy na pol etatu nauczycielskiego wrocic to 11godz. Tygodniowo 2,5 km od domu 🤔
    13 lat temu wrocilam jak corka miala 2 lata i powiedzislam sobie nigdy wiecej.....teraz sie lamie, bo boje sie ze za rok etetu juz dla mnie nie bedzie....
    Ale zalezy czy zdrowa bede na teraz i tak bym byla na L4....
    A to Wiki by byla w zlobku tak dlugo? No masz nad czym myslec 🤔

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia 10 godz. Strasznie duzo....ja sie zastanawiam czy na pol etatu nauczycielskiego wrocic to 11godz. Tygodniowo 2,5 km od domu 🤔
    13 lat temu wrocilam jak corka miala 2 lata i powiedzislam sobie nigdy wiecej.....teraz sie lamie, bo boje sie ze za rok etetu juz dla mnie nie bedzie....
    Ale zalezy czy zdrowa bede na teraz i tak bym byla na L4....
    A to Wiki by byla w zlobku tak dlugo? No masz nad czym myslec 🤔
    Do żłobka będzie zaprowadzał ją tata lub brat. Na śniadanie. Oni też będą odbierać, zależnie który będzie wcześniej.
    Ja to tylko wtedy, jak oni nie dadzą rady.
    Niestety w pracach domowych nie mogę na nich liczyć. I wątpię żeby się coś zmieniło do września.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia mi w domu tez nikt nie pomaga, chociaz czasami maz cos ugotuje a syn upiecze...ale pranie sprzatanie zakupy na mojej glowie, na wiosne jeszcze ogrod dojdzie....( ale to akurat lubie) dobrze ze teraz nie chodza do szkoly i na zajecia pozalekcyjne bo mi rozwozenie odpada 😀

Fasolka jak po gosciach? Bunio zapewnil Wam rozrywke i program wieczorny?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wieczorem padnie szybko i posiedzicie spokojnie.

a guzik prawda... do 21 dokazywał.. niestety wczoraj pojawił się katar a kaszel w nicy nasilił więc to nie była nasza noc... płacz, wybudzanie, kaszel... rano pediatra i antybiotyk. Jesteśmy uziemieni na pewno do wtorku. A miałam jechać do rodziców świętować swoje i mamy urodziny.... no trudno...

laski help!

jak uśpić Bunia na drzemkę! pomagało auto ale w tej sytuacji.... wczoraj nie spał... liczę, że dziś jakoś zaśnie.. tylko jak!?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja to już nie pamiętam co to drzemki w ciągu dnia. Młoda szaleje od 7 do 20.

żartujesz!!!?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do żłobka będzie zaprowadzał ją tata lub brat. Na śniadanie. Oni też będą odbierać, zależnie który będzie wcześniej.
    Ja to tylko wtedy, jak oni nie dadzą rady.
    Niestety w pracach domowych nie mogę na nich liczyć. I wątpię żeby się coś zmieniło do września.

córa Ci podrośnie to będzie pomagać :)

ja też nie wracam do pracy i mam nadzieję, ze po powrocie dostanę satysfakcjonujące wypowiedzenie z odpowiednią odprawą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka jak po gosciach? Bunio zapewnil Wam rozrywke i program wieczorny?[/QUOTE]

a owszem... głównie w nocy... bez tej drzemki mówiłam staremu, żeby go położyć o 20 ale nie... wytrzyma... a potem był ryk....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja odkad przestalam karmic piersia ( bo tak to zasypial przy cycu) nosze Frania tak dlugo az usnie na rekach....robie tak w poludnie kolo 12-13 zasypia, no i wieczorem tez, kolo 22....w nocy jak sie obudzi to tez trzeba nosic zeby zasnal...ale to minie ...narazie nosze....

• Bubek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki

wieki mnie nie bylo

zatesknilam i podczytuje :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a daleko masz do auta? on nie goraczkuje? ja mysle ze kilka sekund na dworze nie skrzywdzi go.
    zreszta ja zawsze chodzilam na dwor na spacer z kaszlem czy katarem jesli nie goraczkowala mloda.. no chyba ze bylyby to oskrzela czy pluca ale na szczescie nigdy nie miala.. zawsze osluchowo czysta a kaszel nie zwiazany z drogami oddechowymi.
    na co ten antybiotyk maly dostal?

Fifi mial 3tyg bylo wtedy strasznie goraco.. mial katar mocny i splywalo mu to, doszedl kaszel.. lekarz osluchowo wisal kaszel obturacyjny.. nawet nie wiem co to oznacza.. ale wychodzilismy na dwor, inhalacje, brak goraczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 12:21

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu zasnal!!! Chwile na rekach, opatulilam kocykiem i spi!!! Szok!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi Ci Fasolka na rekach najpredzej zasnie..ja jeszcze przed spaniem puszczam krecika zeby sie troche uspokoil z biegania i wyciszyl...potem flacha ..to juz go calkiem wyciszy no i 5 min. Na rekach i twardy 😀 wlasnie zasnal bo dobilam go jeszcze godzina odsniezania podjazdu na podworku ...tzn. ja bacznie obserwowalam jak starszyzna z lopatami jedzie a Franio ze swoja miedzny nimi 😀

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek i jak tam u Was? Rosniecie zdrowo?

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez usypiam na rekach, ale nie do konca, bo nosze w tuli. Nosze i nuce kolysanki, maly zasypia jak w zegarku. Usypianie go zajmuje w dzien 21 min, a wieczorem 24 :) To rozwiazanie wymaga niestety pewnych dalszych krokow, moze nie u kazdego sa mozliwe. Bo maly jak zasnie, to siadam na naszym duzym lozku i tam go klade na tej tuli, bo gdybym ja zaczela wyciagac spod niego, to na pewno by sie obudzil. Pozniej sam sie przekreca i zmienia polozenie poza tula a ja ja zabieram. Na drzemce spi 1,5 h ciagle na tuli. Jego lozeczko przylega do naszego lozka i w nocy sam tam sie przeturla. Ogolnie maly to aniol, jesli chodzi o sen przy Michalku. Budzi sie ale bez problemu zasypia. Pije raz mleko jeszcze w nocy, a poniewaz to moje mleko, to nie martwie sie szczegolnie o jakies straszne konsekwencje, typu prochnica czy otylosc. W ogole on jest takim fanem mojego mleka, ze nie mam serca konczyc produkcji, zwlaszcza ze jestem na wychowawczym i nie mam zadnych ograniczen, za to chcialabym mu dawac moje mleko do 2 roku zycia bo kiedys przeczytalam, ze 600 ml mleka dziennie do 2 r zycia pokrywa kompletne zapotrzebowanie na wapn, no i ze jest zdrowe po prostu i sie tego trzymam. Choc pewnie najbardziej mnie dopinguje jak on leci ze swoim kocykiem i kladzie sie na poduszke i smieje krzyczac „mleka” he he. Rano po wstaniu nie zejdzie z lozka, choc michalek sie juz bawi, dopoki nie dam mu butelki mleka. A czasami potrafi lamentowac ze nie ma jeszcze mleka. Ostatnio w ogole troche lepiej je i dla mnie to nowa jakosc po Michalku, dla ktorego jedzenie to byla czynnosc beznamietna, nawet pwoce go niekrecily, taki typowy niejadek z noego byl. Michalka karmilam do2,5 lat i pewnie i z malym tak pociagne. Chyba ze w wakacje skusi mnie wieksza wygoda korzystania ze swobody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 16:08

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak fajnie ze maly ma jeszcze Twoje mleko, zazdroszcze...ja pewnie gdyby nie choroba to karmilabym dalej 🤔 ale teraz juz nie ma czym 2 tygodnie i po mleku ani kropelki juz nie ma....

Francik mowi tylko mama tata mniammniam nie ja (tak) pozatym to tylko wrzeszczy i piszczy......

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    żartujesz!!!?
    No niestety nie żartuję. Usypialam ją na rękach i pewnego dnia nie usnęła.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tak odrazu antybiotyk.
    Na kaszel i katar?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4270 4271 4272 4273 4274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ